swietlik14 30.09.08, 08:06 Dziewczyny wiem, że pytanie może wydać się dziwne ale czy zastanawiacie się ( zwłaszcza te z Was, które planują np.iui ) jakie jest zagrożenie, że przez pomyłkę zostanie Wam podane nasienie obcego mężczynzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
free-klaudia26 Re: ryzyko podmiany nasienia 30.09.08, 16:30 Wiesz co ja jestem po 6 iui i bardzo często miałam iui wtedy kiedy też miały inne pary i powiem Ci,że też nieraz sie nad tym zastanawiałam.Ale mam nadzieję ,że lekarz się nie pomylił któż to wie?hm......no to daje duzo do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ikakole Re: ryzyko podmiany nasienia 30.09.08, 19:19 A ja podczas in vitro balam sie ze mi zaaplikuja jakies inne zarodki! Zwlaszcza ze razem ze mna do zabiegu podchodzila jeszcze murzynka.Czytalam ze na swiecie pare razy zdarzyly sie takie pomylki,na szczescie rzadko) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: ryzyko podmiany nasienia 01.10.08, 12:13 > Zwlaszcza ze razem ze mna do zabiegu podchodzila jeszcze > murzynka Ja przy ostatniej aid miałam dokładnie taki sam przypadek. I też pomyślałam,że może dojść do pomyłki. Ale powiedziałam do siebie:nawet gdyby to wychowamy jak swoje )) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: ryzyko podmiany nasienia 30.09.08, 21:02 Wiesz, rozne rzeczy dzieja sie na swiecie, ale nie sadze, zeby kliniki czy lekarze mieli do tej sprawy "lekkomyslne" podejscie - w koncu raczej w interesie klinik nie jest płacenie odszkodowan za "błąd w sztuce". Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: ryzyko podmiany nasienia 30.09.08, 21:20 Nie no jasne przecież nikt nie chce celowo popełniać błędów ale........nigdy nic nie wiadomo.Tu sie zamyśli zagada i.......nieszczęście gotowe.Miejmy nadzieję,że nas to nie spotka Odpowiedz Link Zgłoś
apple311 Re: ryzyko podmiany nasienia 01.10.08, 11:59 ja mialam taka schize przez cala ciaze (jestem po icsi), dopiero jak zobaczylam coreczke i mnostwo podobienstw do jej tatusia, to sie uspokoilam )) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: ryzyko podmiany nasienia 01.10.08, 12:46 heheh to moj maz mial taka scvhize caly czas!!najpierw wogol eswego czasu sie obawial invitro bo stwierdzil ze pewnie lekarz se swoje nasienie da hahahaha,a potem ze pomyla z jakims innym i tak w kolko! stwierdzil ze on chyba badania genetyczne zrobi jak sie dzidzia urodzi.pozniej mu troche przeszlo a teraz jak jestem w ciazy to wogole o tym nie mowi wiec moze przeszlo mu zupelnie. ja mu zreszta tlumaczylam ze przeciez jakby tak robili to by tylko procesy byly,klinika by renome stracila noi wogole bylby niezly wokol tego szum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ani-so Re: ryzyko podmiany nasienia 01.10.08, 21:14 A ja zapytałam się lekarza czy to na pewno mojego męża. Zaśmiał się i powiedział, że na pewno. Pozostaje mi uwierzyć. Podobieństwo sprawdzę za 7 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś