Gość: asiakasia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 17:59 dziewczyny, zaczęłam właśnie czytać powieść Manueli Gretkowskiej pt. "Polka" Pola to imię córeczki Gretkowskiej, a powieść jest powieścią o ciąży czyta się dobrze polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella76 Re: 'POLKA' Gretkowskiej 17.10.03, 18:59 Jest też fajna książka Doroty Terakowskiej gdzie bohaterka jest w ciazy i prowadzi rozmowy ze swoim nienarodzonym jeszcze dzieckiem - b. dobra. Teraz powstaje na jej podstawie film z Malgosia Bela w roli glownej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorunia Re: 'POLKA' Gretkowskiej IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 18.10.03, 12:27 Gość portalu: asiakasia napisał(a): > dziewczyny, zaczęłam właśnie czytać powieść Manueli Gretkowskiej pt. "Polka" > Pola to imię córeczki Gretkowskiej, a powieść jest powieścią o ciąży > czyta się dobrze > polecam dobrze? no coz, dla gretkowska jest dziwna piszac np. o piersiach jako o 2 sterczacych nowotworach, albo jak w ciazy byla w restauracji i nagle zwymiotowala na stol i jednoczesnie oddala mocz. albo bedac w sklepie zaczela puszczac baki nie maga sie powstrzymac i trwalo to dlugo. zadna z moich kolezanek nie miala takich objawow w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiakasia Re: 'POLKA' Gretkowskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 12:41 a mnie się czyta dobrze, naprawdę dobrze a przeczytałam juz 2/3 książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiakasia Re: 'POLKA' Gretkowskiej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.03, 13:11 dorunia napisał(a): > gretkowska jest dziwna piszac np. o piersiach jako o 2 > sterczacych nowotworach, albo jak w ciazy byla w restauracji i nagle > zwymiotowala na stol i jednoczesnie oddala mocz. albo bedac w sklepie zaczela > puszczac baki nie maga sie powstrzymac i trwalo to dlugo. zadna z moich > kolezanek nie miala takich objawow w ciazy hm, przeczytałam całość i nie znalazłam (albo nie pamiętam), żeby pisała o piersiach jak o nowotworach, zwymiotowała i zsikała się jednocześnie, ale nie w restauracji (i nie na stół) i pisze o tym z pewnym zażenowaniem, a w sklepie puściła raptem jednego bąka ;-P te objawy może nie są charakterystyczne dla każdej ciąży, ale przyznasz, że dość prawdopodobne i mogły się jej przytrafić Gretkowska po prostu nie owija niczego w bawełnę, pisze wprost co jej się zdarzyło i co przy tym czuła, poza tym dużo w tej książce miłości i czułości - i do partnera, i do mającej się narodzić córki generalnie książkę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo Re: "POLKA" Gretkowskiej 21.10.03, 15:01 Czytałam, czytałam! I tak jak uważam, że Gretkowska pisze koszmarnie (fuj!) tak ta książka mi się podobała - to w czasie jej czytania zaczęłam myśleć o tym, że może już się powinnam zacząć starać i że to może być fajny okres! Jak narazie nici ze starań, ale przede mną invitro i wielka nadzieja! Asiukasiu, a czy Ty nie jesteś właśnie po? (przepraszam jeśli coś pozajączkowałam, ale wydawało mi się, że to twój wątek śledziłam niedawno i chyba się urwał? Masz może wyniki? I czy nie leczysz się też w Gdańsku? Iwwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiakasia iwwo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 17:14 jutro zrobię test lecze sie w nOvum (Warszawa) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo Re: iwwo 22.10.03, 08:22 Napisz proszę jak wyszedł test... A powiedz: leżałaś te dwa tygodnie plackiem, czy normalnie funkcjonowałaś? Zastanawiam się jak to wszystko będzie u mnie wyglądać. Czy zawsze się potem leżakuje, czy tylko w szczególnych przypadkach? A może powiesz mi również o co mogą pytać w poradni genetycznej? Czy mam wertować historię rodziny do czterech pokoleń wstecz? (do dwóch to może jeszcze by się dało Pozdrawiam i kciuki ściskam! Iwwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiakasia Re: iwwo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 13:05 o teście napisałam w moim wątku "zaczelam stymulacje" o tych dwóch tygodniach po transferze pisze bella też w moim wątku "zaczelam stymulacje" (wtedy ja ja o to pytałam) dostałam zwolnienie na 2 tyg., ale oni nie każą leżeć plackiem przez 2 tyg., można nawet chodzić do pracy generalnie zalecają oszczędzający tryb życia (nie dźwigać, nie podnosić, seks zakazany, zakazane gorące kąpiele i sauna) w pierwszy tygodniu dużo spałam i leżałam (czytalam na leżaco, heeh) w drugim tygodniu trochę leżałam, sporo siedziałam o poradni genetycznej nie wiem pozdrawki Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo Re: iwwo 22.10.03, 14:53 Dziękuje! Wszystkie wątki już przestudiowałam. Tzn. że nie wszystkich wysyłają do poradni genetycznej? Ciekawe-nam to zlecili na dzień dobry! Zobaczymy! Kciuki trzymam dalej! Iwwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiakasia Re: iwwo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 16:48 myśmy robili badania genetyczne na miejscu (w nOvum) wywiad robiła pielegniarka pytała o to, czy w rodzinie były ciąże martwe, poronienia lub tp. (więcej nie pamiętam, to było w styczniu, czy w lutym) nie kazano nam się jakoś szczególnie przygotowywac do tego wywiadu (tzn. robić rozpoznania w rodzinie wstecz ileś pokoleń) serdeczności Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo Re: minus.. 23.10.03, 11:30 Jeszcze raz Ci dziękuję za info. I bardzo mi przykro z tym minusem.. Kciuki będę trzymała dalej! Do skutku! Ściskam! iwwo Odpowiedz Link Zgłoś