Dodaj do ulubionych

Wielkość zarodka- normy

04.11.03, 12:33
Dziewczyny mam do Was wielką prośbę -> czy znacie moze normy wielkośći
zarodka (wielkości pęcherza ciążowego) w poszczegółnych tygodniach ciąży
(tych licznych od zapłodnienia)?? Jeżeli tak , proszę podajcie .Wiadomo
również ,że czasami sa odchylenia od norm ..moze stworzymy swoje własne
normy . Proszę podajcie jakiej wielkości był Wasz zarodek i pęcherz ciążowy w
poszczególnych tygodniach wczesnej ciąży. Zaznaczcie również kiedy
zaobserwowałyscie po raz pierwszy bijące serduszko. Na pewno bedzie to
pomocne dla dziewczyn , które wracając z USG bardzo sie martwią.
dzięki za odzew -> trzymajcie sie ciepło i pozdrówcie swoje fasolki )
Obserwuj wątek
    • Gość: rozalia Re: Wielkość zarodka- normy IP: *.toya.net.pl 04.11.03, 12:42
      Wika, czyżby Cię martwił wynik usg? Dlaczego nie zapytałaś od razu lekarza, czy
      wygląd i rozmiar zarodka jest prawidłowy?
      • wika333 Re: Wielkość zarodka- normy 04.11.03, 12:58
        Rozalia , w zasadzie chyba powinnam sobie przez jakis czas darować lekarza .
        Dzisiaj byłam i się przeraziłam ->lekarz stwierdził pusty pecherzyk ciążowy bez
        struktur zarodka ...potrafisz sobie wyobazić moje przerażenie ( na które w
        jakis sposób sie nastawiałam) ..ale w momencie końcówki badania , lekraz
        jeszcze pogmyrał (wink)) ) i znalazł ..nawet widział bijace serducho . Ale
        wszytsko wskazuje na to,ze ciąża jest o tydzień młodsza (zarodek ma 5 mm) .Stąd
        moje pytania , czy zdarzyło sie innym dziewczynom, które miały pewność daty
        zapłodnienia ,ze zarodek był mniejszy niż podają normy ...a potem wszystko
        rozwijało się prawidłowo.

• Gość: rozalia Re: Wielkość zarodka- normy IP: *.toya.net.pl 04.11.03, 13:11
          Wika, masz rację- daruj sobie na razie częste bieganie na usg, bo stres Cię w
          końcu zabije!
          Ciąża to nie jest proces poddający się jakimkolwiek schematom i nie ma też
          dokładnych wytycznych, w którym dokładnie tygodniu powinno być widać to, czy
          tamto. Swoją drogą postawa Twojego lekarza woła o pomstę do nieba! Najpierw
          stwierdza puste jajo płodowe, a potem znajduje bijące serduszko???? Szok!!!
          Jeśli chodzi o pewność zapłodnienia- skąd ją masz? Tu podobno wahania nawet
          przy inseminacji są do 48h, plus różny czas przemieszczania komórki przez
          jajowód, plus różne tempo zagnieżdżania- i już masz różnicę paru dni...
          U mnie kolejne usg stwierdzały coraz młodszą ciążę, ale co to za problem?
          Grunt, że jest i się rozwija- a nawet już zaczęła kopać smile))
          Nie martw się, skoro bije serduszko i nie masz żadnych plamień, to wszystko
          jest dobrze.
          • wika333 Re: Wielkość zarodka- normy 04.11.03, 13:14
            Dzięki Rozalio za wsparcie , nawet nie chce mysleć w jakim stanie psychicznym
            bym była ,gdyby to badanie wczesniej sie skończyło i maluch nie wyszedłby z
            ukrycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka