markus0123 13.02.09, 13:50 Witajcie Jestem nowy na tym forum, i mam jedno pytanko. Czy po 6-8 dniach po transferze zarodka przy zabiegu IN-VITRO powinny już być jakieś objawy wskazujące na powodzenie lub nie tego zabiegu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: Pytanie o objawy 13.02.09, 14:00 to jest baaardzo indywidulna sprawa mysle, ze jednak w wiekszosci przypadkow nie bedzie jeszcze zadnych objawow ciazy - tak jak i w przypadku naturalnego zaplodnienia - za wczesnie na jakiekolwiek objawy no, ale pewnie jest jakis procent kobiet, ktore "cos" tam czuja, ale pewnie jest to naprawde niewielki procent ja nic nie czulam Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: Pytanie o objawy 13.02.09, 14:03 U mnie 6 dni po transferze blastocysty widac bylo bete na poziomie 44,5. A 7 dni po transferze wyszedl mi test. Ale tak jak pisze batutka to kwestia indywidualna - moze jeszcze nic nie byc widac zycze powodzenia magda Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: Pytanie o objawy 13.02.09, 14:03 Witaj, 6 - 8 dzień po transferze to bardzo wcześnie więc trudno doszukiwać się objawów tym bardziej, że większośc jest bardzo podobna do zbliżającej się miesiączki np. bóle w dole brzucha, obrzmienie piersie itp. Ulotki do niektórych testów twierdzą, że wykrywają już 6 dniową ciąże, jednak uważam, że robienie tak wcześnie testu może być mylące szczególnie przy negatywnym wyniku. Ja robiłam test w 10 dpt i wychodziła bardzo blada kreska. Objawem pozytywnym, który może, ale nie musi wystąpić jest lekkie najcześciej jednorazowe plamienie pomiędzy mniej więcej 5 a 8 dpt. To jest plamienie imptacyjne (zarodek się zagnieżdża.)Ale oczywiście jak go nie ma to tez to o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziejba2 Re: Pytanie o objawy 13.02.09, 14:04 miało być "plamienie implantacyjne" oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: Pytanie o objawy 16.02.09, 08:47 Dzięki wielkie za odpowiedzi. A kojarzycie może, kiedy powinny się zacząć jakiekolwiek pierwsze objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: Pytanie o objawy 16.02.09, 09:01 To tez bardzo indywidualne. Ja jestem w 6t i ciezko mi powiedziec, zebym wciaz miala jakies szczegolne objawy - piersi sa trcohe bardziej tkliwe, chce mi sie bardziej spac, i czesto jest mi niedobrze. Ale powiem szczerze, ze gdybym nie wiedziala ze jestem w ciazy to mysle, ze bym to raczej wiazala z pora zimowa i niskim cisnieniem niz ciaza. Pozdrawiam serdecznie magda Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Pytanie o objawy 16.02.09, 23:39 Najwczesniej objawy to z tego co zauwazylam u siebie i zewszad to dopiero jak minie termin miesiaczki- wtedy są zauważalne. Wczesniej objawy sa tak rózne ze porpsotu mozna pomyslec o zzblizqajacej sie miesiaczce. Jedno co to u mnie 2 dni przed @ pojawil sie śluz jakiego wczesniej nie mialam i wtedy poczulam ze jestem w ciązy. Dopiero po jakims czasie zorientowalam sie ze juz przezd @ mialam objawy ciązy. Wysypało mnie strasznie na buzi(jak zazwyczaj przed @ ale bardziej i juz nie zeszlo tak szybko), chcialo mi sie co chwile siusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Pytanie o objawy 16.02.09, 23:41 Dodam jeszce ze wielce prawdopodobne jest to ze te przedmiesiaczkowe objawy byly spowodowane u mnie ciążą bliżniaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Pytanie o objawy 17.02.09, 01:51 tak naprawde pierwszym objawem jest brak miesiaczki potem od razu pojawic sie moga mdlosci - ale niekoniecznie (ja i w pierwszej i w drugiej ciazy nie mialam mdlosci i wlasciwie do jakiegos 16 tygodnia ciazy nie czulam w ogole, ze jestem w ciazy, potem pojawil sie brzuszek wiec w koncu poczulam ale jak juz wczesniej pisalam: to wszystko indywidualna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś