eleonorka2 16.10.07, 14:02 Możecie doradzić, którą szkołe wybrać pod względem ilości osób, nauczycieli. Z góry dziekuje za informacje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domka1 Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 17.10.07, 10:07 ja od września chodzę do ahj i jestem zadowolona na tyle, że dojeżdżam z ochoty chciałam poszukać czegoś bliżej ale na razie jest mi żal żegnać się z akademią nauczycieli jest 5 włącznie z bubiczem, u którego jeszcze nie byłam chodzę na wieczorne sesje i z reguły jest tyle osób, że sala jest wypełniona ale nie jest za ciasno pozdrawiam Odpowiedz Link
gypsy22 Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 30.10.07, 14:27 Z Ochoty masz blizej na Mokotow - Pracownia Dobrego Zdrowia na Racławickiej tam uczy chłopak, ktory pracował parę lat u Bubicza - osobiscie nie polecam, ale najlepiej pojsc samemu - moze akurat sie spodoba. Jest tez na Mokotowie inna szkoła Iyengara, bliżej centrum - w okolicy skrzyzowania Rakowieckiej i Puławskiej - www.kursyrozwoju.pl. Idę tam niebawem spróbować, bo wyglada ciekawie. Pisza ze grupy do 15osob co po tlumach u Bielewicza bedzie mila odmiana. Odpowiedz Link
garg.krzysztof Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 30.10.07, 14:52 Tym chłopakiem w Pracowni Dobrego Zdrowia (Racławicka 28) jest Artur Filipowicz, który, bodaj w grudniu '06, założył własną szkołę jogi i osiadł w Praconi. Ja przywędrowałem za Nim do Pracowni z AHJ Bubicza. Tam ćwiczyłem prawie 3 lata i miałem sesje z wszystkimi nauczycielami, również z Arturem. Poszedłem za Nim chociaż do innych nauczycieli nie mam zastrzeżeń - trudno czasem zdefiniować przyczynę jakiegoś wyboru życiowego (tak w tym przypadku jest). Ze stacji M-Raławicka jest do przejścia 200-250m, a, być może, z Ochoty jest jakiś bezpośredni autobus. Acha, grupy są tu niewielkie (tłoku nie ma). Strona Pracowni: www.pracownia.waw.pl Odpowiedz Link
domka1 gypsy22 30.10.07, 15:23 dzięki:) w pracowni byłam raz ale akurat nie u Artura (bo pewnie o niego ci chodzi) i nie podobało mi się podziel się wrażeniami po wizycie w tej nowej szkole, bo pewnie prędzej czy później będę zmuszona przenieść się gdzieś bliżej:/ Odpowiedz Link
gypsy22 Re: gypsy22 31.10.07, 23:56 Bylam (dwa razy)- prowadzą bardzo mili ludzie, tacy całkiem normalni. Nie ma musztry na zajęciach choć, nie powiem - dali w kość porządnie nawet się nie zorientowałam kiedy. Gorąco polecam! Odpowiedz Link
gypsy22 Re: gypsy22 01.11.07, 00:04 Jeszcze - co do tej szkoły na Olszewskiej,o której pisałam wyżej - pierwszy raz ćwiczyłam u nauczyciela który się uśmiecha i trzyma kontakt wzrokowy z uczniami a nie z marsową miną "przemawia do grupy" albo "mówi do siebie". :) Odpowiedz Link
nieblogie Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 11.11.07, 09:48 Jak podoba Ci się u Bubicza, pewnie nie chcesz, żeby cię namawiać.Ja na Ochocie znam Pracownię Asan (to jest przystanek przed placem Narutowicza) i tam też mają kilku nauczycieli. Chodziłam do nich jakiś czas i było fajnie. Chętnie tam wrócę. Nie znam innych szkół, więc trudno mi porównywać. pozdro Odpowiedz Link
garg.krzysztof Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 17.10.07, 21:12 Chodziłem do AHJ Bubicza ponad 3 lata i mogę, z czystym sumieniem, polecić tę szkołę osobom, które chcą wejść na ścieżkę jogi. Atmosfera i nauczyciele są, mz, w porządku - miałem sesje ze wszystkimi w tej chwili uczącymi (oprócz Sławka Bubicza, który wrócił do czynnego nauczania od września). Przestałem uczęszczać do AHJ, bo poszedłem za jednym z nauczycieli (wychowankiem Bubicza), który odszedł z AHJ i założył własną szkołę. Nie wykluczam, że będę od czasu do czasu brał udział w sesjach AHJ. AHJ ma swoją atmosferę, która mi odpowiada i nauczycieli, którzy są, mz, bardzo oddani nauczaniu jogi. Odpowiedz Link
theagata Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 17.10.07, 21:26 po ponad 6 latach praktyki w ahj przeniosłam się do Omśrodka i oczy mi się otworzyły Odpowiedz Link
domka1 theagata 18.10.07, 00:00 a możesz trochę szerzej? oczywiście nie chodzi mi o obgadywanie kogokolwiek, tylko co dał ci omśrodek czego nie dała akademia? Odpowiedz Link
theagata Re: theagata 20.10.07, 10:23 najważniejsze: dowiedziałam się że sama joga jest żywa, że się rozwija podobnie jak medycyna, sposób wykonywania niektórych asan obowiązujący kilka lat temu dzisiaj jest juz nieaktualny bardzo odpowiada mi atmosfera w Omśrodku, indywidualne podejście do każdego ćwiczącego, w ahj 1 (jeden!) nauczyciel miał taką metodę, zgadnij co się z nim stało ;) Odpowiedz Link
domka1 Re: theagata 25.10.07, 21:35 teraz też jest taki nauczyciel, który ma podejście indywidualne i mam nadzieję, że nie odejdzie, bo to mój ulubiony:) Odpowiedz Link
garg.krzysztof Re: theagata 25.10.07, 23:15 domko1! Przy tym podejściu do sprawy pozostań - liczy się tylko Twoje zadowolenie i chęć do praktyki jogi! Jak będziesz szukać jakichś sensacyjek, to możesz trafić na manowce. Chodzisz do dobrej szkoły, nauczyciel Ci odpowiada, praktykujesz jogę i czego chcieć więcej. Może po jakimś czasie będziesz chciała czegoś innego - to samo przyjdzie! Swoją drogą ciekaw jestem, czy wolisz A. czy F. - miałem sesje z obydwoma. Odpowiedz Link
domka1 garg.krzysztof 25.10.07, 23:21 nie jest to tajemnicą, że moim ulubionym nauczycielem jest Arek:) a ciekawa jestem u kogo ty lubiłeś najbardziej zajęcia? Odpowiedz Link
garg.krzysztof Re: theagata 25.10.07, 23:04 Domyślam się, że chodzi o Tomka W. O ile się orientuję, to z AHJ odszedł na podstawie własnej decyzji - czy nie było jakichś ukrytych przyczyn...w plotki się nie bawię. Odpowiedz Link
joasia1234 Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 18.10.07, 14:11 Ja chodziłam do Buelewicza jakiś czas temu. Nauczyciele mi odpowiadali (z wyjątkiem jednego), natomiast było tam tłoczno, a pomieszczenie przypominało salę gimnastyczną ze szkoły. W szatni (popołudniami) duszno i tłum ludzi. Ale to było jakiś czas temu i coś się może w tej kwestii zmieniło:)pozdrawiam Odpowiedz Link
pustynna_roza Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 18.10.07, 21:12 Ja chodziłam do Buelewicza jakiś czas temu. Nauczyciele mi odpowiadali (z > wyjątkiem jednego), natomiast było tam tłoczno, a pomieszczenie przypominało > salę gimnastyczną ze szkoły. W szatni (popołudniami) duszno i tłum ludzi. Ale t > o > było jakiś czas temu i coś się może w tej kwestii zmieniło:) pozdrawiam nic sie nie zmienilo;-) a ciekawe kto Ci nie dpowiadal... Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Pierwsze kroki Bielewicz czy Bubicz 26.10.07, 13:28 ploteczki moze raczej na privie? Odpowiedz Link