Dodaj do ulubionych

dlaczego nalezy unikac biura Neckermann

IP: *.proxy.aol.com 05.04.04, 19:29
Neckermann Polska - Epoka kamienia lupanego

Zrobilem rezerwacje w Neckermann Polska na wyjazd do Grecji (duzy blad).
Mieszkam na stale w Nowym Jorku i nie bede w Polsce do sierpnia. Od paru dnie
staram sie zaplacic za wycieczke karta kredytowa.(kwota okolo 7000 zl).
Proste? Proste, niestety nie w Polsce. Nie moge dokonac przelewu w
zlotowkach, poniewaz nie posiadam konta zlotowkowego.Pracownicy Neckermann
nie byli mi w stanie powiedziec jako kwote w dolarach mam przeslac na konto
Neckermanna. ( "Tu jest Polska i u nas placi sie zlotowkami") Niestety wiem,
ze jest to Polska, coraz bardziej przypominajaca Bialorus. (przynajmniej pod
wzgledem poziomu umyslwego zatrudnionych tam osob).
Rozmawialem z kazdym szczeblem w firmie Neckermann i im wyzej dochodzilem tym
wiekszy spotykalem opor.
W koncu pani "manager" (22-536-98-71) tak sie zdenerwowala, z powodu tego ze
chcialem jej zaplacic przy pomocy karty kredytowej, ze zaczela krzyczec.
Najpierw powiedziala, ze nie wie z kim rozmawia, (wczesniej podalem jej moj
numer rezerwacji, czyli miala moje imie i nazwisko na ekranie komputera),
potem przyznala sie do tego, ze wie jak sie nazywam. Kiedy poprosilem o
numer telefonu do lokalnego agenta w (tam gdzie byla robiona rezerwacja)
powiedziala, ze nie ma do niego dostepu. Po moim kolejnym zadaniu,
wykrzyczala numer agenta . Jest mi bardzo przykro, ze przeszkodzilem biurwie
w piciu kawy. Najmocniej przepraszam. Przyrzekam , ze nigdy sie to nie
powtorzy bo nie bede korzystal z uslug tej "miedzynarodowej" firmy. Jesli
Neckerman stwarza juz takie problemy przed wyjazdem, czegoz mozna sie
spodziewac na miejscu po przyjezdzie
W Niemczech z obsluga klienta nie jest tez najlepiej. Pol biura bylo w szoku,
i nigdy nie slyszalo o mozliwosci platnosci przy pomocy kart kredytowych.
Straszne. mam nadzieje, ze po wejsciu Polski do UE takie wypierdki jak
Neckermann upadna a ich miejsce zajma firmy, ktorym zalezy na zarabianiu
pieniedzy i wychodzeniu na przeciw zapotrzebowaniom klientow. Jedno jest
pewne. Moich pieniedzy Neckermann Polska nie chce.

Moja opinia o firmie nie jest odosobniona
Odpowiedz od kolegi mieszkajacego w Polsce

Neckermann nie ma dobrej opinii. To moloch, ktory znany jest z nienajlepszej
obslugi, szczegolnie w Polsce. Wiedzac o tym nie nalezy korzystac z ich
uslug. Maja taki przerob ze moga sobie pozwolic na olewanie klientow i
niekompetencje pracownikow. Nigdy (oprocz jednego razu) nie korzystalem z
zadnych biur turystycznych. Do Aten zaczely latac tanie linie Airpolonia:
bilety po 650 albo 850 zl. Latwiej kombinowac na wlasna reke niz uzerac sie z
durniami.
pozdrawiam
Jarek
Obserwuj wątek
    • Gość: zzyzzio Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 213.76.135.* 06.04.04, 10:17
      Może piszesz o jakimś innym Neckermannie? Ja byłem z nimi na wczasach 2 razy i
      byłem zadowolony z obsługi i hotolu. Za wczasy płaciłem kartą kredytową.
      • Gość: me myself and i Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 14:22
        owwww ja ile jeszcze razy o tym napiszesz??
        • Gość: Zyzio Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 06.04.04, 15:39
          W tym roku będę poraz szósty korzystał z oferty Neckermanna kropka.
          • Gość: Ola Neckermann-bardzo dobre doswiadczenie IP: *.corp.redshift.com 06.04.04, 19:55
            Mieszkam w Kalifornii, sporo podrozujemy po swiecie. Rok temu bylismy na
            Majorce via Neckermann. Bylam zachwycona organizacja, dostarczeniem tego co
            obiecali. Tez nie moglam zaplacic credic card z USA i to zalatwil brat w
            Polsce. Wykupilismy packages z W-wy do Majorka. Rodzina przyleciala stamtad a
            my bezposrednio z USA. Biuro Neckermann wykalkulowalo ile nam zwrocic za nie
            uzyty przelot z W-wy do majorka. Nie musieli tego robic. Poza tym sa naprawde
            tani w stosunku do tego co musialabym placic wykupujac wczasy z USA. Dlatego
            taka drobna niewygoda jak to ze nie mozna placic karta kredytowa nie
            przeszkadzala mi. Jak chcesz miec wszelkie luksusy wybierz inne biuro i zaplac
            pare tysiecy wiecej.
            Wg nas Biuro Neckermann zasluguje na bdb ocene.
          • alinaw1 też byłam niezadowolona 08.06.04, 15:25
            Najpierw na obsługę. W małych biurach ludzie staną na głowie byle powiedzieć
            coś więcej, spełnić jakieś nietypowe życzenie (usługę) itd. A tu? Opryskliwe:
            PRoszę pani, my tam nie jeździmy i nie wiemy. Albo: Wszystkie informacje w
            katalogu, o szczegółach dowie się pani na miejscu (chodziło o rodzaj plaży-
            przy dziecku to ważne). Okazało się, że inf. w katalogu nie odpowiadało
            rzeczywistości (chodzi o KORFU). A kiedy poskarżyłam się na nieprawdziwe
            informacje otrzymałam pismo - jak z czasów minionej epoki- pełne sloganów i
            oficjalnych zdanek. Pani powołała się np. na rezydenta, wg którego hotel
            spełnia standard odpowiedniej kategorii - ale kompletnie nie ustosunkowała się
            do konkretnych zarzutów. Mam jeszcze jedną refleksję. Panuje jakieś
            otumanienie. Większość turystów chyba myśli, że takim dużym i znanym markom nie
            może zdarzyć się wpadka przy pracy. Gdy w zeszłym roku opisałam na tym forum
            szczegóły dot. naszego pobytu z Neck. na Korfu dostałam takie np.
            odpowiedzi: "Nie trzeba było brać bachora ze sobą" albo"Pewnie na świecie nie
            bywasz" - a tu akurat trafili na podróżniczkę, która zjechała niemal cały świat
            (ale przede wszystkim sama- bez biura). To tyle.
            • Gość: mielin Re: też byłam niezadowolona IP: *.chello.pl 08.06.04, 15:51
              Możliwe, że i im się wpadki zdarzają. W końcu komu nie??? Ale ja byłam z nimi 4
              razy i zawsze było ok, i podkreślam: zgodnie z ofertą katalogową, rezydenci też
              Ok (pamiętam jak w Tunezji rezydent nas podwiózł do centrum, po spotkaniu z
              grupą w hotelu, bo właśnie tam jechał:)).
              Co do narzekających na to biuro: pewna znajoma narzekała, że w hotelu 3* na
              śniadanie nie było ciepłych, świeżych, słodkich bułeczek!!!! a przecież w
              innych hotelach w których była (w innych państwach itp.) zawsze były :)))) To
              moim zdaniem kwintesencja narzekactwa.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłych wakacji, bez użerania się z biurami. A w
              sytuacji braku słodkich bułeczek uśmiechu i humoru. To zawsze pomaga! M
    • wisteria Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann 06.04.04, 21:58
      Moze dla Neckermann Polska jest problemem akceptowanie
      kart kredytowych? W takim razie szkoda, bo traca
      klientow. Ja osobiscie tak szukalam, az znalazlam
      biuro gdzie moge zaplacic w ten sposob. Dla mnie
      jest to najwygodniejsza forma, jak sadze i dla wielu
      ludzi. I niestety nie moge zrozumiec co stoi na
      przeszkodzie biurom w Polsce, aby byc bardziej
      elastycznymi. I tak zdaje sie pobieraja oplaty za
      operacje kartami kredytowymi. Zdaje sie ze nieraz 3%
      od ceny wycieczki. Rozumiem frustracje autora tego
      postu.
    • Gość: Marlew Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 07.04.04, 08:47
      Też nieraz jestem zły ze nie moge zaplacic kartą ale odnosi sie do wielu biur w
      Europie (glownie w Niemczech) i z czasem sie to pewnie zmieni natomiast nie
      jestem w stanie zrozumiec jednego : cyt."Nie moge dokonac przelewu w
      zlotowkach, poniewaz nie posiadam konta zlotowkowego.Pracownicy Neckermann
      nie byli mi w stanie powiedziec jako kwote w dolarach mam przeslac na konto
      Neckermanna. ( "Tu jest Polska i u nas placi sie zlotowkami")" - o ile wiem w
      USA tez nie mozna placic zlotowkami tylko dolarami i podejrzewam wysylanie
      zlotowek (nawet po b. korzystnym kursie ;) ) rowniez spotkaloby sie z
      niezrozumieniem uslugodawcy. Natomiast wydaje mi sie ze sa banki w USA gdzie
      mozna zamienic dolary na zlotowki i te wyslac do Polski - jezeli tak nie jest
      to to jest dzicz w tym USA :))) jak nieprzymierzając Bialorus :)
      • Gość: wal Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 07.04.04, 09:45
        karty kredytowe sa niezbyt chetnie w niemczech widziane z powodu marzy jaka
        sprzedawca musi odprowadzac danemu instytutowi, to jest jedyny powod.
        • des4 Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann 07.04.04, 14:39
          Gość portalu: wal napisał(a):

> karty kredytowe sa niezbyt chetnie w niemczech widziane z powodu marzy jaka
          > sprzedawca musi odprowadzac danemu instytutowi, to jest jedyny powod.

Instytutowi Kultury czy Mniemanologii Stosowanej. Może byś tak pisał poprawną
          polszczyzną?
          • Gość: wal Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 07.04.04, 16:41
            des4 napisał:

> Gość portalu: wal napisał(a):
            >
            > > karty kredytowe sa niezbyt chetnie w niemczech widziane z powodu marzy jak
            > a
            > > sprzedawca musi odprowadzac danemu instytutowi, to jest jedyny powod.
            >
            > Instytutowi Kultury czy Mniemanologii Stosowanej. Może byś tak pisał poprawną
            > polszczyzną?
            A po co skoro skoro zrozumiales .Chyba ze twoim iq to co nie tak, ale wtedy to
            i wyjasnien nie zrozumiesz.
          • klip-klap Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann 08.04.04, 10:02
            Oszczerco sprawdź pocztę.
    • Gość: Tete Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.crowley.pl 07.04.04, 16:01
      Nie rozumie w czym problem. Osobiscie przelewalam kwote ok 100 Euro ze swojego
      konta złotowkowego na konto niemieckie. Moj bank PKO BP przeliczyl kwote do
      zaplacenia wg obowiazujacego u nich kursu. Czy w USA jest inaczej? Oczywiscie
      ze w POlsce nie mozna płacić dolarami, to jest wbrew obowiazujacemu prawu.
    • Gość: Miki Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 09:38
      Z neckermanem juz nigdzie nie polece! Mialam juz zarezerwowany hotel, termin
      wyjazdu poprostu wszystko! W biurze pani nam powiedziala ze mamy czekac na
      pismo z neckermana i wplacic pieniadze ( zaliczke) wiec czekalismy! Wysylka
      potwierdzenia zajela im prawie 2 tyg. po 2 dniach od otrzymania pisma przelalam
      pieniadze! 2 dni pozniej dostalam wezwanie do zaplaty, z pytaniem dlaczego nie
      wplacilam jeszcze zaliczki! Dziwne, ale mowie ok! dbaja o swoje finanse! Po
      tygodniu znow list z neckemana! A co w liscie ??!! Taki sobie tekst: sorry nie
      bedzie wylotu z poznania mozecie leciec z warszawy! Jako rekompensate 300 zl na
      2 osoby! Taak miala byc super podroz, a okazalo sie ze zaczal sie koszmar! Pani
      w biurze twierdzila ze dostalismy RABAT wiec o co chodzi! Na pytanie ile
      kosztuje parking na 2 tygodnie przy lotnisku uslyszlam ze jest to drobna oplata
      okolo 180 zl :) Wiec ja dostalam RABAT 150 a 180 to jest drobna oplata!
      ostatecznie zrezygnowalam z wyjazdu, dostalam zwrot zaliczki i juz wykupilam
      sobie wyjazd u konkurencji! Odradzam wyjazdy z neckermanem!!!
      • Gość: anka Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 212.244.249.* 08.04.04, 19:48
        miałam wątpliwa przyjemność podróżowania z neckermanem, byliśmy z małym
        dzieckiem w związku z tym wzięliśmy wycieczkę z wyżywieniem, przez 2 tyg jeśli
        załapałaś się w odpowiedniej porze na śniadanie miałaś świeże pieczywo,
        obiadokolacje były też mało urozmaicone, całe szczęście że zapobiegawczo
        wzięliśmy jedzonko w słoiczkach bo nasze dziecko nie chciało tego jeść,
        ręczniki zazwyczaj bierzemy z domku, inni narzekali że mają dziurawe, pokoje
        brudne itp, tego hotelu nie było w ofercie polskiej tylko niemieckiej podobno
        standard lepszy, pierwsze spotkanie z rezydentką a 3/4 urlopowiczów zgłosiło
        chęć zmiany hotelu bo ten nie spełniał wg nich kategorii 3* i wydaje mi się że
        mieli rację
        • Gość: Tete Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.echostar.pl 13.04.04, 19:19
          Moze podasz wiecej konkretow. W jakim hotelu byliście? I jak na Wasza
          reklamacje zareagowal Neckermann?
          • Gość: anka Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 212.244.249.* 14.04.04, 20:11
            niestety nazwy hotelu nie pamiętam, nie ma go w polskiej ofercie, natomiast
            rezydentka tylko się uśmiechała i przytakiwała jednym wytrwałym ale stałym
            klientom zmieniono hotel, pozostali musieli tkwić tam do końca, ona twierdziła
            że jada w tym hotelu codziennie i nie zauwazyła nic nieświeżego tylko dziwi
            mnie że wszycy pozostali to dostrzegali, tym bardziej że nie były to tylko
            jednostki ale całe grupy osób, w każdym bądź razie w tym roku lecimy na wakacje
            ze Scan Holiday
            • Gość: oremi Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 192.23.208.* 02.05.04, 17:22
              Ja bylem ze Scan Holiday na Rodos w 1999. Pierwszy i ostatni raz. Nie pamietam
              juz nazwy hotelu ale byl polozony w centrum miasta ( blad!) i mial wedle
              katalogu Scan Holiday byc hotelem o wysokim standadzie ( chyba ***** wg Scan
              Holiday). I byl ale tylko w czesci - tej swiezo wyremontowanej - dla
              niemieckich turystow, naprawde super. Niestety my jako Polacy trafilismy do
              czesci nieodnowionej ( o ktorej ani slowa nie wspomniano w katalogu ), w
              ktorej pokoje mialy chyba naciagane dwie **.Bieda i niezbyt czysto. Rezydenta
              biura nie udalo sie uchwycic telefonicznie, a po odnalezieniu w koncu jego
              siedziby w jakiejs podejzanej suterenie zastalismy drzwi zamkniete na cztery
              spusty ( kilkakrotnie ). Zadne wycieczki fakultatywne nie doszly do skutku ze
              wzgledu jak, to nasz opiekun tlumaczyl malego zainteresowania. Ponadto
              przesunieto termin odlotu z lotniska na Rodos o ile sie nie myle z godziny 10
              rano na 02:00 tak, tak druga w nocy tego samego dnia. Czyli skrocono pobyt o
              kilkanascie godzin i do tego mielismy zarwana nocke.
              Po przyjezdzie do kraju oczywiscie wystapilem z reklamacja ale to bylo jak
              walenie glowa o mur. Szkoda bylo czasu i zachodu. Nauczka jest dla mnie prosta -
              NIGDY WIECEJ NI WYBIORE SIE NIGDZIE Z SCAN HOLIDAY.
              Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Tete Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.echostar.pl 13.04.04, 19:39
        Wezwania do zapłaty należy ignorowac, oczywiscie jezli sie zaplacilo i ma sie
        dowod wplaty. Twoje biuro podróży powinno Cie o tym poinformowac. Po prostu w
        Neckermannie dzieje sie to automatycznie tzn. jezeli pienadze nie zostaly
        jeszcze zaksiegowane to z systemu automatycznie drukowane jest wezwanie do
        zapłaty i wysyłane. Ja kazdego klienta o tym informuje i nie ma problemow.
        Jezeli chodzi o anulowanie wylotu z Poznania naprawde zdarza sie to wszystkim:
        TUI anulowalo Turcje zwracajac po 80 zł/os, Ecco zwracalo za Egipt rzeczywisty
        koszt dojazdu pociagiem do Warszawy (mysle ze byloby to duzo mniej niz 300 zł,
        a sa i organizatorzy ktorzy nic Ci nie zwroca.
        Wydaje mi sie, że parking kosztowal 180 zł ale za samochod a nie osobę - badz
        wiec konsekwentna! Generalnie kazdy organizator, zastrzega sobie mozliwosc
        zmian z oczywistych wzgledow - samolot nie poleci z jedną osobą na pokładzie!!!
        Przed i po sezonie niestety zdarza sie to czesto...oczywiscie dla nikogo taka
        sytuacja nie jest przyjemna.
        Jezeli chodzi o platnosci karta. Drodzy Panstwo strasznie narzekacie, że
        imprezy turystyczne sa drogie...za zaplate karta trzeba doliczyc
        2%...oczywiscie oddaje sie to firmie, ktora ta transakcje umozliwia...biura
        podróży nie sa w stanie wziac tej opłaty na siebe, poniewaz marza jest zbyt
        niska...dlatego unika sie tego rodzaju płatnosci. Myśle, że rozwiazanie
        Neckermanna jest jednym z najlepszych na rynku!!!! W ciagu tygodnia od
        dokonania rezerwacji należy wplacic pieniazki na konto...w dobie internetu nie
        powinno to sprawiac trudnosci, nie trzeba chodzic z duzo gotowka. Prosze mi
        wierzyc w porównaniu do innych organizatorow jezeli chodzi o platnosci to w
        przypadku Neckermanna sprawa jest najlepiej rozwiazana.
        Jezeli chodzi o centralę w Warszawie, no coz, wlk. chamstwo...ale w koncy
        pracuje sie w zachodniej firmie:)dotyczy to zreszta tez centrali TUI...a i
        niuktore polskie tez nie pozostaja w tyle...tylko pracownik biura ma
        przechlapane z jednej strony ignoranci w centrali z drugiej zdenerwowany klient
        i jak tu znalezc rozwiazanie...:)
        POzdrawiam
        • Gość: Miki Do Tate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:31
          Jak widac automatyzacja w Necermanie nie wyszla im na dobre!!! Akurat takie
          popedzanie mnie denrwuje zwlaszcza jak ja swoje juz zrobilam! Jezeli uwazaszasz
          ze 150 zl na osobe to odpowiednia rekompensata to spojrz prosze na to z mojej
          strony! Wylot jest o godzinie chyba 8 rano z warszawy ( wiec na lotnisku
          powinnam byc o 6) Tak wiec samolotem nie dolece na 6 rano ! A pociag z tego co
          pamietam akurat z poznania jest okolo 3 w warszawie !! Wspaninala podroz i
          koczowanie na lotnisku to jest to czego chcialam uniknac! POwiedzmy ze
          pyrzyjade 3 klasa normalnym pociagiem do warszawy znajde tani nocleg to w tym
          momencie 150 zlotych ledwo na co starczy ! A jesli chodzi o scislosc nigdzie
          nie pisalam ze parking jest liczony na osoby!! tylko ze jak ja dostaje 150 zl
          rekompensaty a za parking mam zaplacic 180 to do tego dokladam !!!
      • Gość: Grazyna Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.mech.pg.gda.pl 14.04.04, 09:52
        Miki po co denerwować się takimi drobiazgami. Ja też po rezerwacji wakacji i po
        zapłacie nie zaliczki, ale całości kwoty dostałam pismo z Neckermanna z
        potwierdzenie rezerwacji podróży i załączonym przelewem do zapłaty. Przelew
        oczywiście zignorowałam bo dwa dni wcześniej zapłaciłam a pieniądze miały prawo
        jeszcze nie dotrzeć, bądź mogły nie być jeszcze zaksięgowane. Spokojnie
        czekałam na voucher i bilety lotnicze.
        A 300 zł za dwie osoby za odwołany lot z Poznania to sporo. Inne biura też
        często odwołują loty z innych lotnisk niz Warszawa i klient żadnej rekomensaty
        nie dostaje. Opłata za parking na lotnisku jest za samochód nie za osobę. Ja z
        Neckermannem byłam kilka razy i polecam. Do ideału może brakuje, ale wakacje
        mam pewne za rozsądne pieniądze.
        • Gość: Do Grazyny Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:37
          Drobiazgi?? No coz to co dla jednych jest drobiazgim dla innych oznaka slabosci
          systemu ( jak sie dowiedzialam to system drukuje i tak dalej ) widac staje sie
          to norma! 300 zl to sporo ??? Hmm pewnie latasz z warszawy i nie masz problemu
          z dojazdami do warszawy o najdziwniejszych godzinach lub przepadasz za
          siedzeniem na lotnisku! Sprobuj dojechac do warszawy z Poznania tak zeby byc na
          lotnisku o 6 rano i nie siedziec tam okolo w sumie 6 lub 4 godzin! O powrocie
          nie wspomne!! Wyladujesz o 12 w nocy i czekasz na pociag do okolo 3 :) tez
          rewelacj!
          Oczywiscie ze oplata jest za samochod?? Gdzie napisalam ze za osobe?
          • Gość: Do Miki Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.mech.pg.gda.pl 16.04.04, 09:25
            Nie latam z Warszawy, tylko z Gdańska i bardzo często do kosztów podróży muszę
            doliczyć hotel tranzytowy na lotnisku ok. 330 zł razy dwa, bo często też w
            drodze powrotnej i bilety na samolot z Gdańska do Warszawy. Kika razy
            wylatywałam bardzo wcześnie rano, np. o 5 a wracałam o 12 w nocy czy nawet o 1.
            Kiedyś leciałam na Teneryfę, albo na Gran Canarię, już nie pamiętam, z Warszawy
            o teoretycznie dobrych godzinach, tzn. wylot z Warszawy około 15 więc wszyscy z
            różnych stron Polski mogą spokojnie dolecieć, czy dojechać. Powrót do Warszawy
            też około 15 więc tak samo do miejsca zamieszkania bez problemu można dostać
            się spokojnie róznymi środkami lokomacji. Ale żebyś słyszała ile ludzi
            marudziło, w tamtą stronę, że na miejscu będą w nocy (około 11-12 w nocy w
            hotelu) a z powrotem, że tak wcześnie musieli wstać.
            Wszyscy by chcieli, żeby czartery latały o dogodnych godzinach dla każdego, a
            to niemożliwe.
            A jeżeli wylot jest z Berlina to jeszcze gorzej. Z Meksyku do Gdańska kiedyś
            wracałam prawie 30 godzin, gdzie sam lot z Meksyku do Berlina trwał tylko 11
            godzin a reszta to Berlin-Warszawa-Gdańsk. Mam nadzieję, że dożyję jeszcze
            czasów, kiedy będę mogła polecieć z Gdańska do wielu miejsc wakacyjnych bez
            żadnych przesiadek. Czego i Tobie życzę (oczywiście z Poznania). Pozdrawiam i
            życze miłych wakacji.
            • Gość: oremi Hotel przy Okeciu ... IP: 192.23.208.* 02.05.04, 17:28
              560 zl / doba.
    • Gość: ibr Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.04.04, 23:11
      A ja sobie lece na Malediwy za 4 dni i to neckermanem.
    • Gość: Leszek Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 62.111.233.* 09.04.04, 08:57
      Neckermann - moje doświadczenia:w polskiej jego części- zdecydowanie lepiej na
      ogólnie rzecz biorąc, niż u większości tańszych turoperatorów; jednakże
      zazwyczaj nie najlepsi rezydenci, w centrali w Warszawie fatalna obsługa,
      niezbyt grzeczna i chyba nie rozumiejąca....co to znaczy klient. Generalnie nie
      najgorzej. Kilkakrotnie podróżowałem z niemiecką częścią
      Neckermanna.Praktycznie bez problemów , to co byłó w ofercie otrzymałem też na
      miejscu.Poziom obsługi ze strony rezydentów- przeciętny.Zdecydowanie jednakże
      wolę podróżować z TUI - generalnie wyższy standard obsługi.
    • Gość: Grazyna Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.mech.pg.gda.pl 09.04.04, 09:26
      Zgadzam się z Leszkiem. Z Polskiego Neckermannem byłam 6 razy. Ogólnie wszystko
      w porządku. Bez niespodzianek. Chociaż, jak ktoś chciałby się przyczepić to by
      znalazł. Oferta zgodna z katalogiem. Rezydenci przeciętni. Ani specjalnie
      dobrze, ani źli. Dla mnie nie ma to szczególnego znaczenia, bo ja ich na
      urlopie nie potrzebuję. Przewodnicy na wycieczkach też różni.(Na Gran Canarii
      chyba najgorsza przewodniczka, jaką w życiu spotkałam). Z Neckermanna
      niemieckiego -dalekie podróże przewodnicy rewelacyjni. Na obsługę nie narzekam,
      a wręcz przeciwnie, ale załatwiam wszystko przez agenta, który ma też w swojej
      ofercie TUI. Generalnie też wolę podróżować z TUI - mają świetne hotele z
      górnej półki i duży wybór. A przede wszystkim wybierając NEC lub TUI nie drżę z
      niepokoju, czy przypadkiem biuro nie zbankrutuje zanim wyjadę na wakacje lub co
      chyba jeszcze gorsze podczas ich trwania.
      • Gość: flora Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:14
        podróże bardzo dalekie tylko z nackermanem i z niemieckiego katalogu, zupełnie
        inny standart obsługi.
    • Gość: Brooklynczyk Ten raban o karte kredytowa, nieporozumienie! IP: *.rasserver.net 23.04.04, 06:56
      Przeciez placac karta kredytowa podaje sie tylko nazwisko, nazwe karty i date
      jej uplywu. Nic innego nie trzeba! Czy karta byla wydana w USA, czy w PL, czy w
      Rwandzie nie ma znaczenia, bo oplata zostnie przeliczona automatycznie na
      dowolna walute, kraju gdzie dokonuje sie zakupu. Kiedys kupilem TV w
      warszawskim centrum handlowym karta Visa, bez tlumacznia, ze karta zostala
      wydana w USA. Pracownicy biur podrozy powinni o tym lepiej od klientow! Mam na
      mysli uniwersalne karty, jak Visa, MasterCard, AmEx, choc sa tez znane karty
      wydawane tylko Europie. Tak czy inaczej Ale przeliczenie na inna walute to nie
      problem, choc po roznym korzystnym kursie.
      • Gość: Vicky Re: Ten raban o karte kredytowa, nieporozumienie! IP: 5.5D* / *.gv.shawcable.net 23.04.04, 07:33
        Jesli chodzi o Neckermana lub Tui to musze wyrazic swoja opinie.
        Dla mnie roznica wielka. Wyslalam maila do Neckermana - krotka odpowiedz tak
        jakby to byla laska ze do mnie napisali. Skontaktowalam sie z TU I TAM w
        Lubline. Obsluga po prostu SUPER. Pan Krzysztof nie tylko pomogl wybrac mi
        hotel ale takze sluzyl pomoca oferujac roznego rodzaju przydatne informacje
        ktore pomogly mi zakupic moja wycieczke. Widze ze to biur wie co to znaczy
        KLIENT i wie jak wyglada dobry serwis pomimo iz wszystko zalatwialam przez
        internet.
        Gratulacje dla biura TU I TAM za wspaniala prace. A propo, oni rowniez
        przyjmuja karty kredytowe. Dotatkowy plus:))))))))
        • Gość: k2 Re: Ten raban o karte kredytowa, nieporozumienie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:19
          wszystkie biura (również agencyjne) TUI przyjmują płatność kartą, nie tylko TU
          i Tam
    • Gość: camel BZDURA IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.04, 11:53
      w Nieczech obsluga jest bardzo dobra i ja bylem zawsze zadowolony.
      koniec. Nawet jak sobie rezerwowalem wyciaczke, mieszkajac w Polsce, nie bylo
      zadnego problemu.

camel
    • Gość: Doświadczony Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 18:00
      Z Neckermannem jeżdżę od 7 lat - CO NAJMNIEJ JEDEN 2-TYGODNIOWY WYJAZD W ROKU.
      Owszem zdażyły mi się wpadki z tym biurem, ale zawsze załatwiano je po mojej
      myśli (dlatego ciągle z nimi jeżdżę). W San Remo, w 4* hotelu nie było pokoju z
      dokładnie takim wyposażeniem, jak w katalogu - dali mi lepszy. W Szpindlerowym
      Młynie nawaliła instalacja w hotelu 3*, gdzie miałem zamówiony nocleg -
      przenieśli mnie do 4*. W hotelu Don Juan w Tossa De Mar (Costa Brava) miałem
      uwagi do położenia pokoju (hałas) - zmieniony mi na lepszy. Wpadki mogą zdarzyć
      się każdemu - pytanie, jak załatwia reklamacje. Ja nie narzekam.

A co do oferty TUI - w Hiszpanii czy Włoszech niejeden hotel znajduje się w
      ofercie obu biur. Neckerman jest zwykle (tak jak liczyłem) ok. 10 % tanszy.
    • Gość: bić szkopa Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 212.160.230.* 29.05.04, 18:34
      dlaczego polonus daje zarobić szwabskiemu biuru?? co to nie polskich...

antyszkop
    • kakofoniks katra kredytowa w polsce 05.06.04, 19:48
      niestety wciaz placenie karta w polsce stwarza duzy problem by7lem w usa 2 razy
      wiec wiem co mowie, mam vise wyrobiona w usa i nie moge niestety niegdzie w
      polsce sprawdzic stanu konta, co do platnosci to tutaj niestety nalezy
      uzgodniac wszystko z bankiem mialem taki problem w polsce, konto w usd a wplata
      w zlotowkach, musialem podpisac oswiadczenie ze zgadzam sie na przewalutowanie,
      aczkolwiek trwalo to nietety. poza tym stracilem podwojnie gdyz cena byla
      podana (nie necerman) w usd ale trzeba bylo ja zaplacic w zlotowkach po cenie
      kupna, ja mialem konto dolarowe ale przewalutowanie na zlotowki nastepuje po
      cenie sprzedazy.

no coz z przykroscia stwierdzam, ze wciaz jesli chodzi o korzystanie z karty
      jestesmy na drzewach
    • Gość: kwiatek Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 212.160.230.* 07.06.04, 11:16
      lae się ludziska czepiają

• alibaba1 Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann 21.06.04, 12:28
      hihi dostało się niemiaszkom... oj dostało...
      • Gość: Ulla Re: fatalna Obsługa Centrali Neckermann IP: 195.117.37.* 07.07.04, 10:46
        Nie chodzi nam o standard hotelu ( odpowiada zazwyczaj kategorii jaką się
        wykupiło) ale o FATALNĄ OBSŁUGĘ CENTRALI NECKERMANNA W POLSCE . Poddenerwowany
        ton, panienki które nie słuchają lecz przerywają i pouczają, no i kulejący
        system potwierdzania zakupionej wycieczki. Do dziś -tydzień po zamówieniu
        wycieczki jedynym dokumentem jaki posiadam w ręku jest umowa zgłoszenie, na
        którym nie ma:
        kategorii ani nazwy hotelu
        zero słowa o czarterach ani o godzinie wylotu ( została mi przekazana "na gębę"
        zero o innych wykupionych świadczeniach - transfery, ubezpieczenie, opłaty
        lotniskowe

Ciekawe jak się to ma do ustawy o turystyce?...

Proszę zauważyć,że na umowie NECKERMANNA zamawiający ma obowiązek wypisać swoje
        dane "z dowodu" ( jak w głębokim PRLu. Nie daj Boże jedziesz z kochanką lub
        sekretarką). Wypełniasz rubrykę "adres zameldowania" . Biada, jeżeli mieszkasz
        rzeczywiście pod innym, bowiem pod ten adres zameldowania NECKERMANN przyślę Ci
        papiery, vouchery i inne świstki , które służą do zaczekowania się na lotnisku.
        Biada Ci, jeżeli zadzwonisz do centrali NECKERMANNA w WWIE (ul Dubois) i
        poprosisz o ponowne wysłanie Ci potwierdzenia rezerwacji na piśmie, np faksem.
        Pani Ania zakrzyczy Cię i pouczy, że żle wypełniłeś ( albo Twoj agent)
        zgłoszenie. Nie otrzymasz nic, bo centrala nie ewidencjonuje papierów swoich
        klientów, " wysyła je system z Niemiec" . zostaniesz ochrzaniony za swoje marne
        10 tysięcy.
        Obsługa klienta jak za Króla Ćwieczka.

• Gość: fikolla Re: fatalna Obsługa Centrali Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:29
          troszkę Pan nie jest do końca poinformowany i najzwyczajniej pisze bzdury:/
          korzystałam kilka razy z oferty biura, i jeśli chodzi o obsługę jest jak
          najbardziej OK,jednak najbardziej zdziwiła mnie wiedza jaka Pan posiada w
          kwestii podpisania umowy i potrzebnych do tego danych. Konieczność podania
          numeru Pesel nie kojarzy mi się z "głębokim PRL-em":), a jeśli chodzi o adres
          zameldowania, to owszem nalezy go podać, ale dokumenty podróży czyli vouchery,
          bilety lotnicze są wysyłane na adres jaki poda klient, skąd ten Pan miała takie
          informację?? Lepiej się zastanowić które biuro podróży w Polsce ma tak dobrą
          opinię??? Tutaj jakośc i cena idzie w parze:)
          • Gość: Grażyna Re: fatalna Obsługa Centrali Neckermann IP: *.mech.pg.gda.pl 07.07.04, 15:53
            Zgadzam się. Ja też mieszkam pod innym adresem niż ten, który widnieje w
            dowodzie, a dokumenty zawsze dostaję na adres zamieszkania, a nie zameldowania
            (ale o tym poinformowałam agenta). Podróżowałam z NEC kilka razy i wszystkie
            wyjazdy były bardzo udane, ale nie szukam dziury w całym. O obsłudze z Centrali
            się nie wypowiadam, bo załatwiam wszystko przez agenta, który jest bardzo miły
            i uczynny.
        • Gość: Olaf Re: fatalna Obsługa Centrali Neckermann IP: 213.76.139.* 08.07.04, 09:35
          wiekszych problemów to Pani chyba nie ma...!!!
          Po tonie pisma mozna wywnioskować, że ma sie doczynienia własnie z "Paniusią"
          której zawsze, wszystko nie w smak!!! Tok myslowy to ma Pani mocno spowolniony,
          wstawki a propos "PRL-u", "wyjazdów z kochanką lub sekretarką" dobitnie o tym
          świadczą...
          A moze to Pani jest tą kochanką lub sekretarką, która jedzie ze swoim Panem
          Dyrektorem...hehheheheh

Pozdro dla wszystkich trzeźwo myslących
          • wojtek33 Re: fatalna Obsługa Centrali Neckermann 08.07.04, 10:25
            Gość portalu: Olaf napisał(a):

to co napisał, ale zerknijmy na nagłówek:

Autor: Gość: Olaf IP: 213.76.139.*

Jeśli zamiast wiazdki wstawimy np. 160, to:

inetnum: 213.76.139.160 - 213.76.139.175
            netname: NECKERMANN-POLSKA
            descr: Neckermann Polska BP
            descr: Warszawa
            country: PL

;-))

i dla jasności, http://www.ripe.net/perl/whois?query=<tu wstaw IP> jest ogólnie
            dostępnym narzędziem
        • Gość: Tete Re: fatalna Obsługa Centrali Neckermann IP: *.echostar.pl 09.07.04, 01:41
          Nie masz w ogole racji, wrecz przeciwnie wypisujesz same bzdury!!
          Jezeli chodzi o obsluge klienta, to wszystko zalezy od osoby, ktora siedzi po
          drugiej stronie. Ty jako klient, masz prawo wyboru. Agencji Neckermanna jest
          duzo i zapewniam, ze w wielu z nich znajdziesz bardzo kompetentne osoby.
          Jezeli chodzi o podanie adresu zameldowania i PESELU - jest to konieczne, ze
          wzgledu na to, iz w momencie podpisania umowa jest zobowiazujaca dla obu stron,
          nie wplaca sie pieniedzy odrazu, wiec nie ma tez gwarancji, że osoba
          podpisująca umowe wywiaze sie ze swoich powinnosci (w przypadku klienta chodzi
          o zaplate za usluge). Gdyby klient chcial sie wycofac, zostanie obciązony
          kosztami rezygnacji, zgodnymi z umowa oczywiscie. Jezeli Neckermann nie bedzie
          w stanie sciagnac tej kwoty, moze nawet skierowac sprawe do sadu. Z tego tez
          powodu nalezy podawac wszystkie dane z dowodu osobistego, w przeciwnym razie
          kazdy moglby podawac falszywe dane i nie wywiazywac sie pozniej z warunkow
          umowy. Zapanowalby chaos-zreszta wiadomo jak jest u nas w kraju.
          Owszem podaje sie adres zameldowania, ale ponizej wpisuje sie tez adres do
          korespondencji-i tenze adres powinnien byc wpisany do systemu rezerwacyjnego!!!!
          Tym samym na ten wlasnie adres beda przychodzic dokumentu-jezeli ktos ma
          kochanke, moze poprosic o wpisanie adresu biura, w ktorym zalatwia formalnosci
          wtedy tam bedzie odbierac wszystkie dokumenty.
          Poza tym na umowie musi być podana nazwa hotelu, rodzaj pokoju, ubezpieczenie
          itd. Transfer i opłaty - to jest oczywiste, że są w cenie....zreszta
          nieodlaczna czescia umowy jest katalog i wszelkie informacje w nim zawarte sa
          zobowiazujace dla Neckermanna.Na umowie cena jest ostateczna - RAZEM= bardziej
          oczywiste to juz byc nie moze. Godziny lotu podane są na bilecie lotniczym, to
          jest najpewniejsze....wszystkie podawane wczesniej maja charakter informacyjny
          i moga byc zmienione ( tak jest w przypadku kazdej firmy turystycznej!!!)
          Zreszta moga tez byc wydrukowane z systemu rezerwacyjnego-skoro"na gębe nie
          wierzysz".
          Pozdrawiam
    • Gość: Moni Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 212.105.228.* 07.07.04, 16:21
      Szczerze mowiac mam wrazenie, ze jak sie placi karta kredytowa to nie ma
      znaczenia w jakiej walucie i w jakim kraju gdyz banki wsyzstko przeliczaja na
      swoja walute czyli jak jestem w Grecji i place Polska karta to po pierwsze moge
      to zrobic (a nawet to zrobilam:) a pozniej zostaje to prezliczone na zlotowki
      co widnieje na wyciagu... Nie rozumiem skad ten problem?????? i o co chodzi?
      • Gość: tania Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:02
        jezdze z nimi od kilku lat i zawsze wszystko gra, nie mam sie do czego
        przyczepic, dostaje to co zamawiam, kilka razy rozwazalam wyjazd z tanszym (
        niby) polskim biurem, ale boje sie ze bede musiala koczowac na lotnisku bo ktos
        nie oplaci przelotu, moj kontakt z neckermannem konczy sie w momencie
        zawierania umowy, wszystkie dokumenty dostaje do domu, wsiadam w samolot,
        zawoza mnie do hotelu, a potem juz sama organizuje sobie pobyt, wczesniej
        kupuje przewodnik - wybieram miejsca ktore chce zobaczyc, i tyle.
        • Gość: mika Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: *.oliwa.multicon.pl / *.multicon.pl 08.07.04, 23:40
          A ja uważam że Neckerman jest ok.
    • Gość: TOMEK Re: dlaczego nalezy unikac biura Neckermann IP: 62.233.208.* 24.08.04, 19:23
      WITAM PAŃSTWA.
      WYKUPUJĄC WCZASY u neckermanna USLYSZALEM :
      OFERTA PIĘKNA I ŚLICZNA KRETA!!! - 02.09.2004 DO 09.08.2004 PANI SPRZEDAJĄCA
      DALA MI REGULAMIN DO PRZECZYTANIA CZYTALEM PRZEZ 1,5 H - Z NIEGO PO KRÓTCE
      WYNIKA : BIURO NECKERMANNA MOŻE SIĘ WSZYSTKIEGO WYPRZEĆ , WYSZYSTKO ODWOLAĆ -
      TY NIE MASZ ŻADNYCH PRAW.
      MNIE PANI W BIURZE ZAPEWNIALA ZE POBYT MA 7 DÓB HOTELOWYCH WYLOT Z KRAKOWA
      02.09.2004 O GODZ 12.40 CZYLI LICZYLEM NA 7 DNI NA KRECIE - ZAPLACILEM 5800ZL
      ZA 2SOBY A TU NAGLE 1 TYDZIEN PRZED ODLOTEM DOSTALEM BILETY : WYLOT: 22.40 NA
      KRECIE JESTEM 03.08.2004 W HOTELU O 4 RANO ZANIM SIE UMYJE 5 RANO ZANIM SIE
      WYSPIE DO 13 PO POLUDNIU - PYTAM GDZIE TU UCZCIWOŚC - ZA MIAST 7 DNI WYSZLO 6
      DNI HOTELOWYCH.W TRAKCIE TELEFONU DO CENTRALI NECKERMANNA W WARSZAIWIE PANI MI
      ODPOWIADA NA ZARZUTY ZE KOLACJE DOSTANE W SAMOLOCIE - ALE WSZYSCY WIEMY JAKIE
      SA POCZESTUNKI W SAMOLOCIE A JA PRZECIEŻ WYKUPILEM NAJDROŻSZĄ WERSJĘ
      ALLINCLUSIV - W SAMOLOCIE NIE MA NIESTETY ALL INCLUSIV .A PROPOS WYLOT Z KRETY
      O 9.30 A NA LOTNISKU TRZEBA BYC 2 GODZINY WCZESNIEJ WIEC WYJECHAC TRZEBA Z
      HOTELU O 7.30 - NIE ZJEM NAWET SNIADANIA - CZYSTE NACIAGANIE Z 7 DNI WYSZLO 6
      DNI@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka