Gość: robo IP: *.ld.euro-net.pl 17.05.04, 17:17 szukam fajnego fotelu w Tunezji - proszę o pomoc i parę słów opisu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basik Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 19:37 A jaka miejscowość Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.ld.euro-net.pl 17.05.04, 21:17 nie mam sprecyzowanej lokalizacji. Żeby było piękne morze i blisko do zabytków... :) My z żoną lubimy zwiedzac, nasza córka moczyć się w wodzie, najlepiej ciepłej... ? Monastir? Mohhamet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.ld.euro-net.pl 17.05.04, 21:18 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 21:35 Jeżeli chcesz zwiedzać to wybierz Sousse. Z Hammametu jest bliżej tylko do Tunisu. Na Saharę / 2 lub 3 dni/ zdecydowanie lepiej jechać z Sousse. pamiętam,że zbiórka w moim hotelu była o 7 rano. Ludzie, którzy mieli pobyt w Hammamet wstawali o 4 rano. W Sousse masz hoteli do wyboru do koloru/ Riadh Palms, Sousse Palace, Chems el Hana to 4**** i blisko centrum/. Dalej w stronę Port el Kantaoui np. Tej Marhaba, Hannibal Palace. Monastir odradzam ze względu na bliskość lotniska, chociaż też są tam dobre hotele.Nie wiem, co jeszcze byś chciał wiedzieć, bo pytanie jest bardzo ogólnikowe. Ale chętnie odpowiem na bardziej szczegółowe pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu 18.05.04, 09:48 Ja polecam hotel Sousse Palace 4*. Mieści się w samym centrum Sousse, bardzo blisko Mediny (Stare Miasto) i bulwaru nadmorskiego. Hotel leży przy głównej ulicy Sousse, ale położony jest szeroko w stronę morza, czyli przy samej plaży. Ma przepiękny ogród z basenem i bezpośrednie b. bliskie wyjście na plaże. Ja miałam pokój z widokiem na morze i przez to czułam się ciągle jakbym mieszkała na plaży :) Kiedy rano wstawałam, wychodziłam na taras i przede mną roztaczał się widok plaży (jaśniutki, miałki piasek) i turkusowego morza. W hotelu mieszkali małżeństwa z małymi dziećmi i byli bardzo zadowoleni. Kuchnia hotelowa była przepyszna. Bardzo duży wybór najróżniejszych dań i świetnych potraw. Na śniadanie zawsze serwowano francuskie bułeczki i rogaliki oraz na zamówienie naleśniki. Byłam na początku czerwca, więc był to okres truskawek. Serwowano je nam codziennie, kiedy w innych hotelach nie było po nich ani śladu. Obsługa hotelowa była bez zarzutu. Ciągle uczynni i uśmiechnięci. Po wyjściu z hotelu, zaraz po prawej stronie, znajduje się bank z bankomatem, a drugi po przeciwnej stronie. Serdecznie pozdrawiam :) Oto link do Sousse Palace www.sahelvoyages.com/!HOTELE/Sousse_palace.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 10:20 Ja też wybieram się do Tunezji. Szukam hotelu z opcją all inckl. Mam już wstępnie upatrzone dwa hotele Sol club selima(Port)i Ell fell(Hammamet). A może polecicie mi coś jeszcze? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_niecha Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.chello.pl 28.06.04, 12:35 Chciałabym spytać - z jakiego biura znalazłaś te oferty? Też szukam opcji all inclusive i póki co znalazłam taką w Triadzie - Hotel Neptune i w Oasis: Hotel El Fell oraz Shalimar. Byłam w Tunezji 2 razy, w Hotelu Marhaba Club w Sousse. Prosty, mały, ale niezmiernie przyjazny. Piękny ogród, blisko plaża, cudowne atrakcje wieczorne. Polecam. Niestety ten hotel nie ma opcji all incl., więc tym razem tam nie pojadę. Przepiękny jest Port El Kantanoui, stąd moje zainteresowanie: jakie biuro oferuje wycieczki w tym miejscu z opcją all incl.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 09:32 Te hotele były z Oasis. El fell jest teraz z last minute natomiast sol club selima już nie. Jeśli chodzi o Oasis to w "moim" biurze go nie polecają. Znalazłam teraz jeszcze jeden hotel PALM INN z eximu (all inckl.). Wczoraj zarezerwowałam miejsca na 22 lipca, czekam jeszcze tylko na potwierdzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 212.214.83.* 30.06.04, 10:59 Sorki, ale zrozumiałam, że jedziesz do hotelu Shalimar???? Jesli tak, to ja również. Wylot mam też 22 lipca z W-wy. Czy Ty również??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 212.214.83.* 30.06.04, 12:50 U mnie Zmiana planów. faktycznie Shalimar nie ma wersji all. Ratujcie, a juz maiłam jechac 22 lipca i tu bach, masz babo placek. Szukam dalej... Zerkne na hotele polecane przez Cibie może cos znajde. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 13:17 Zobacz PALM INN z EXIMU Ja dzis wykupiłam wczasy na 2 tyg wylot z Wrocławia z all inckl 22 lipiec :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 212.214.83.* 30.06.04, 16:31 a jakie koszta, nie mogę znaleźć tej oferty??? dzis ide dobiura dalej szukac, moze cos mi znajda... :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 12:09 Dorosła osoba 2960. Dziecko do lat 12 - 990. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 17:12 czy znacie Iberostar Averroes w Hammamet-yasmine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek2 Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.chello.pl 04.09.04, 22:44 siema, lecę do Averroes w Hammamet 9 września wiem tylko to co jest o tym hotelu napisane w katalogu Neckermanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.lipowa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 13:32 Brzmi bardzo apetycznie!!! :) Możesz mi coś napisać o cenach w Sousse? Mam doświadczenia jedynie egipskie :). Np. czy płatna jest plaża i ile kasy trzeba na to przygotować??? pozdrawiam i dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu 18.05.04, 13:43 W sumie Tunezja jest tania. 1 DT = 3 PLN. I tak za leżaki przy basenie nic się nie płaciło, ale za materac na leżak płaciło się 1 DT (porównując: na Rodos 2,5 Euro!). Na plaży natomiast za leżaki placiło się też 1 DT. Ale taki leżak boy hotelowy przynosił Ci na plażę, więc jest to logiczne. Poza tym szklanka soku pomarańczowego (wyciskany) w hotelu przy śniadaniu kosztował 1 DT, na basenie 1,5 DT, na mieście na ulicy 0,60 DT. Lokalne piwo (puszka), na basenie 2,5 DT, w sklepie (Magasin General, Mono Prix) 1 DT. Woda niegazowana na basenie 1,5 DT, w sklepie 0,8 DT. Jeśli interesują Cię jeszcze inne ceny, to napiszę jutro, gdyż muszę zajrzeć do moich notatek, które mam w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boni Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:47 ja byłem w ub. roku w hotelu Shalimar w Hammamecie z biurem Oasis. Nie było powodów do narzekania, ale nastawilismy sie nie na zwiedzanie, ale na plazowanie prawie wyłącznie. Hotel w porządku, duże pokoje, jedzenie też nie najgorsze i dużo. Trzeba było pamietać o napiwku na początku,, to kelner krzesło od stołu odsuwał cały tydzień! Nie było wtedy polskich programów na TV- Sat. Przed rokiem ten hotel był w opcji AI, ale teraz czytam, juz nie. Plaża super. Mało ludzi (wrzesień). Wróciłem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.05.04, 09:13 Ten hotel jest teraz w opcji all inckl. z biurem Oasis. Napisz jak wyglądała tam ta opcja, jak jedzonko, napoje itd ... Dzięki pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boni Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 18:10 Pokoje w hotelu Shalimar były duże, przestronne. Wyposażenie, jak w każdym hotelu. Nie było w ub. roku polskich programów w TV. Do plaży b. blisko. Ja byłem we wrzesniu, więc było puściutko - na plaży kilka osób. Spokój i cisza - nie mieliśmy okien na basen, a stamtąd czasami szalona muzyka, ale nie mozna narzekać. Opcja AI obejmowała napoje w ciągu dnia, także w budce na plaży (cola, fanta, pesudo-piwo, którego nie kosztowałem) oraz w barze hotelowym (kawa i ichniejszy alkohol z daktyli, ale tylko raz próbowałem). Upewnij się, czy obecnie jest opcja AI, czy tylko FB (tzn. 3 posiłki, ale napoje płatne). Jedzenia w opcki AI w bród, choć jakiejś super wykwintnej kuchni nie było. W pobliżu supermarket Bonne Prix, na wzór europejski, bez konieczności targowania się i z polskimi cenami, ale bez żadnego alkoholu. Zresztą zakupy tylko w razie potrzeby, bo wszsytko było. Okolica spokojniutka, same hotele, w pobliżu żadnych lokali, dyskotek itp. Pod tym względem mi bardzo pasowało. Dwie rzeczy mnie wkurzały - brak polskiej TV i to, że rano zabierali ręczniki i oddawali je po południu. Jak się wracało przed obiadkiem z plaży, nie było jak się wytrzeć po prysznicu. Trzeba zaakceptować zwyczaj napiwków, ale bez przesady - na początku kelnerowi, sprzątaczce. Jak komu pasuje. Ogólnie nie narzekałem, choć - jak pisałem - jedyną wycieczkę zrobiliśmy do pobliskiego Hammametu (taxi za parę dinarów). Ale taka była nasza opcja. Nie warto wymieniać pieniędzy na lotnicku, bo kurs w hotelu jest ten sam (jak w całej Tunezji). Nie wolno przy powrocie oddać więcej, niż 1/3 zakupionych dinarów (zachować kwitki z wymiany). Sklep wolnocłowy na lotnisku w Tunisie dinarów nie przyjmuje, tylko euro (i chyba dolary też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.boguszow.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 10:11 Dzięki na info. Jak narazie szukam hotelu, ale tego raczej nie wybiorę, bo nie ma jednak pełnej opcji all (sprawdziłam) pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 212.214.83.* 30.06.04, 11:21 Beato, ja jadę do Shalimar z opcja All. Tak zapewnił mnie mój znajomy z biura, który organizuje mi ten wyjazd. Po przeczyatniu Twojego komentarza nie omieszkałam go spiorunować, ale po raz kolejny zapewnił mnie, że jst to wersja all (tak tez piszą o hotelu). Jest to biuro Clickstravel (były Oasis). prosze daj znać jeśli masz jakieś inne informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 22:25 Hammamet - Nozha Beach, 4*, ale hotel super. I super animacja, jak nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.wroc.zigzag.pl 04.08.04, 17:48 Potwierdzam- Nozha Beach - super plaża , jedzonko i animacje, piękny ogród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amicas Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 130.226.78.* 24.05.04, 16:09 soviva w sousse polecam spory hotel malo polakow co raczej plusme jest..sporo amerykanow..tudziez innych nacji spoza europy....takze afrykanczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.lubin.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 19:32 A zna ktoś hotel Yasmine Beach w Hamamet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 62.233.197.* 24.06.04, 19:49 jeśli w Nabeul to Le prince. Na pewno nie Les Pyramides czy Kheops. Nie jechać broń Boże z Triadą tylko Fiszer!!!!!! w Le prince jest super 3 gwiazdki ale czyściutko baseny w tym na dachu z widokiem na panoramę miasta, plaża czyszczona przez personel hotelu i na niej również gratisowe leżaki, miła obsługa itp. w le pyramides klimatyzacja jest ale nie ma szans na jej uruchomienie mimo obowiązku jej uruchamiania dla turystów od 15 czerwca i karaluchy wielkości wróbli a hotelowe ceny przekraczają 300% narzutu na coca colę czy wodę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Le prince IP: *.rejtravel.com / *.crowley.pl 28.06.04, 14:58 magdo!! własnie do Le prince sie wybieram, czy mozesz napisac cos wiecej o tym hotelu? Bardzo prosze. sadzialm, ze za lezaki na plazy trzeba placic, a Ty piszesz ze nie- super. czy jedzenie bylo ok? od ktorej kolacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.04, 22:53 A czemu nie z Triadą? Nie polecasz tego biura?Ja nigdy z nimi nie bylam, ale wlaśnie sie wybieramy z mężem. Co prawda nie wykupilismy jeszcze wycieczki, ale mamy zamiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxas ScanesBeach IP: *.chello.pl 04.08.04, 17:20 Hotel jest 4 gwiazdkowy Jedzonko jest suuuuper po prostu miodzio(ocenilbym na 5 gwiazdek de lux:)) ) pokoje ocenilbym na greckie 4 gwiazdki lub hiszpanskie 3,5 . Byłem na przełomie Czerwca i Lipca z biurem Oasis. Jedynym minusem była BEZGRANICZNA GŁUPOTA REZYDENTKI i troszke glonów w morzu . P.S Hotel tan znajduje się pomięcy Sousse a Monastirem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxas Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.chello.pl 04.08.04, 17:38 Jeśli chodzi o biura to podobno najlepiej z Eximem i Oasisem , o ile sie oczywiscie nie ma kasy na Necermana:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.wroc.zigzag.pl 04.08.04, 17:53 Hmm, sprawdzałam hotel Nozha Beach w Hammamecie- w Neckermanie jest najtańszy i to w cenie katalogowej. Dokupienie opcji pokój z widokiem na morze tylko kilkadziesiąt zł.za 2 tyg - w naszych biurach 200 zł na tydz! Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu 04.08.04, 19:44 Fajnym hotelem z pewnościa jest Mahdia Palace, jak na 5* nawet z katalogu cena niezbyt wygórowana od września - 2 560 zł :) Jadę w październiku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.tele2.pl 05.08.04, 15:11 Polecam - Iberostar Phenicia 4* (Neckerman) Rewelacja. Warto dołożyć te kilka stówek i mieć pewność co do wyboru. Kilkakrotnie korzystałam z usług biur nie cieszących się sława (typu Oasis, Exim, Triada, a nawet nie istniejącego Big Blue - mam nadzieję...) i przekonałam się po tych wakacjach, że warto dołożyć te 300-400 zl i jechac spokojnie na zasluzony wypoczynek. A co do hotelu... usytuowany w pieknym ogrodzie palmowym (w katalogu wydaje sie duzo wiekszy, ale i tak jest niezle), czysta woda przy hotelowej, szerokiej plazy, jedzenie to sama rozkosz (mozna przybyc troche na wadze). Ponadto jest kilkuosobowa ekipa, ktora zajmuje czas wolny poprzez organizowanie atrakcji sportowaych typu pilka siatkowa na plazy, w basenie, aerobik na plazy, na basenie, pilka nozna, no i cowieczorne show (codziennie inne atrakcje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar_tusia Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 19:35 mam zamiar we wrześniu wybrac sie do tunezji do miejscowości BIZERTA (hotel CORNICHE) niestety nic o niej nie wiem (tylko tyle co z netu). prosze o jakieś opinie , czy jest tam wogóle sens jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
prezesnet Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu 20.08.04, 17:16 Witam Wybieramy sie w cztery osoby rownież do holtelu Corniche 3.09 i wiem tylko że na stronie www.vivatours.pl w dziale "Filmy" jest 3 minutowy film do ściągnięcia reklamujący ten hotel. jeśli już spędziłaś tam wakcje to napisz parę słoów... Dzięqi i pozdrawiam..... prezesnet@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 195.82.172.* 03.09.04, 08:11 Cornische to tragedia rezydentke widzialem dwa rrazy (oba te spotkania byly na lotnisku) Hotel jest tragicznie brudny to jest nieopisany syf nikt nic nie sprzata obsluga udaje ze nie umie wlaczyc klimy pilotow w pokojach nie ma szkoda waszych pieniedyz na ten gnoj jaki tam jest. JA bylem z biurem Viva Tours z Chorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luqazs Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 19:54 Planuje wybrac sie do Tunezji we wrzesniu i mam pytanko w zwiazku z tym. Jako ze jestem mlody interesuje mnie czy miasto zyje po zmroku. Czy sa jakies nocne lokale, dyskoteki, mozna poznac mlodych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.tele2.pl 06.08.04, 15:42 Też się czuje młodo :-) więc co wieczór szukaliśmy rozrywki. W hotelu życie zamierało o 23-ej, więc bralismy "yellow taxi" (taniocha) i uderzaliśmy w poszukiwaniu wieczornych atrakcji. Niestey, kończyło się na tym, że wypijaliśmy po browarku lub dwóch i imprezę kończyliśmy w pokoju. Ku naszemu zaskoczeniu (wracając do Polski), godz. 4.00 (rano) zobaczyliśmy po drodze kilka dyskotek, a na ulicach korki!!! Później dowiedzieliśmy się, że życie nocne zaczyna się w Tunezji dopiero ok.1-ej !!! Wcześniej nic... Życzę Ci więc mocnych wrażeń !!! Niestety, ja doświadczyłam innych (niemiej przyjemnych) Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luqazs Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: 213.134.139.* 07.08.04, 15:29 Zuziu a gdzie bylas w jakim miescie? Bardzo prosze napisz mi gdzie te dyskoteki sa? Chyba wybiarę Tunezje ze wzgledu na niska cene i troche sie martwie ze sie tam zanudze przez 2 tygodnie gdyz jade tylko z kumplem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 05.09.04, 21:12 Hammamet-Yasmine. Jak masz jeszcze jakies pytania, to wal smialo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Tunezja - szukam fajnego hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:53 Bylem w Tunezji 2 razy. za pierwszym wybralismy wielki hotel Riadh Palm 4* i mimo, iz hotel z zewnatrz wyglada okazale, jak wejdziesz do srodka rowniez - marmury, przepych, to jednak juz pokoje bardzo kiepskie - szczegolnie lazienka, do tego nieszczelne, stare drewniane okna, co przypadku pokoju od strony ulicy ma znaczenie, bo halas jest nie do wytrzymania. Jedyne wielkie plusy tego hotelu to przepiekny basen w fantastycznym ogrodzie oraz posilki / taki wielki wybor ze trudno jednorazowo sprobowac nawet polowy serwowanych potraw. Hotel jest jednak bardzo drogi - aktualnie ok 3 tys osoba i z tego tez wzgledu wydaje mi sie ze zupelnie nieatrakcyjny. Kolejnym razem wybralismy hotel 3* - Karawan i tu nas spotkala bardzo mila niespodzianka. Z zewnatrz hotel nie prezentuje sier moze imponujaco, recepcja i hol tez tak sobie, natomiast juz pokoje sa fantastyczne- standard duzo lepszy niz w 4* Riadh Palms - nowe meble, ladna lazienka, plastikowe okna, pastelowe kolory, mila obsluga, czysto. Jesli chodzi o posilki rowniez rewelacja - moze mniejszy wybor, jednak posilki urozmaicone i bardzo smaczne. Hotel znajduje sie przy samej plazy, w absolutnym centrun Susy, do tego jesli wykupi sie pokoj z widokiem na morze to mozna godzinami siedziec na balkonie i podziwiac. Hotel jest w miare tani - ok 2 tys i nie wiem sam czemu dosc slabo eksponowany przez biura podrozy. Ja osobiscie go zdecydowanie polecam, jesli zdecydowalbym sie kiedykolwiek jechac jeszcze do Tunezji to tylko tam wlasnie. Dodam tylko iz mielismy znajomych w hotelu El Hana Beach - rowniez 3*, ktory jest jednak troche drozszy , a niczym specjalnym asie nie rozni. Mysle, ze w przypadku Tunezji stwierdzenie ze standard hotelu jest adekwatny do liczby gwiazdek nie zawsziada faktom, jak wszedzie zreszta. Znajoma byla w hotelu Orient Palace 5* i miala wiele zastrzezen - przede wszystkim lokalizacja - totalny wygwizdow - do Susy ok 4 km, dookola nie ma nic.Tak wiec roznie to bywa, ceny sa ogromnie zroznicowane, a ja goraco polecam hotel Karawan z opisanych powyzej wzgledow Odpowiedz Link Zgłoś