IP: *.client.attbi.com 08.03.02, 20:06
CZY KTOS Z WAS BYL W KENII NA WLASNE REKE!????
nie interesuje mnie wyjazdy zorganizowane, chce kupic bilet lotniczy i leciec!
jak jest z noclegami???czy latwo jest je znalezc?ceny?jak z wyzywieniem? woda?
osoby , ktoer byly niedawno prosze o info!!!
dzieki!
Obserwuj wątek
    • yak-ona Re: KENIA 11.03.02, 19:54
      nikt nie byl w kenii?????? nie wierze!!!!!!
      odezwijcie sie!!!!!
      • Gość: hela Re: KENIA IP: *.ergetyka.czest.pl 15.03.02, 12:01
        Bylam, ale na zorganizowanym. Prwde mowiac to wszstko co warte obejrzenia to
        parki narodowe i zwierzaki w nich. Aby je zobaczyc niestety musisz miec
        samochod z przewodnikiem, a to sa dosyc duze kwoty. Mimo, ze zjazdzilam Azje na
        wlasna reke z przyjaciolmi to Afryke wolalam z biurem.
        • yak-ona Re: KENIA 15.03.02, 19:37
          Gość portalu: hela napisał(a):

> Bylam, ale na zorganizowanym. Prwde mowiac to wszstko co warte obejrzenia to
          > parki narodowe i zwierzaki w nich. Aby je zobaczyc niestety musisz miec
          > samochod z przewodnikiem, a to sa dosyc duze kwoty. Mimo, ze zjazdzilam Azje na
          >
          > wlasna reke z przyjaciolmi to Afryke wolalam z biurem.

dzieki za odzew
          ja nie chce jechac na zorganizowana, bo bylam w paru krajach afryki, azji i
          ameryki polnocnej na wlasna reke i wydaje mi sie ze poradze sobie w Kenii tez!
          chodzi mi wlasnie glownie o safarii , ale takie z prawdziwego zdarzenia- spanie w
          dziczy,polowanie na dobre zdjecia, wyprawa na pare dni!
          ile takie cos kosztuje i jak nalezy to zalatwic? czy na miejscu jest duzo ofert?
          jak jest z jedzeniem ???
          rozumiem , ze nie wiesz jak jest z hotelami na miejscu??!!!
          a z jakiego biura bylac???

• Gość: hela Re: KENIA IP: *.ergetyka.czest.pl 19.03.02, 08:40
            Bylam w trzech parkach. Do każego wtsęp kosztował 27-29 USD. My mieliśmy
            wliczone to w cene busa. Musisz wjechac samochodem i miec przewodnika. Taki 9
            osobowy z otwieranym dachem i z kierowca przewodnikiem podobno kosztuje 1000
            USD na 2 dni - bez wzgledu na ilosc osob. Mielismy wszystko zorganizowane wiec
            prawde mowiac nie bardzo sie tym interesowalam. Widzialam po drodze, że jezdza
            takie ogromne ciezarowki na ok. 20- 25 osob i woza ze soba namioty. Reklam
            agencji organizujęcych safari jest na miejsce bardzo duzo. Na terenie parkow sa
            osrodki o roznym standardzie. Wszystko musisz jednak zalatwic juz wczesniej w
            Nairobi, dalej to tylko bezdroza, nedza, brod i zupelny brak cywilizacji.
            Ja bylam z AIR-TOURS /jak sie to pisze?!/z Krakowa.
            • Gość: hela Re: KENIA IP: *.ergetyka.czest.pl 19.03.02, 08:55
              Acha, trzeba zaszczepic sie na zolta febre i wskazane na zoltaczki. Lekow na
              malarie nie bralam. Wszyscy lykali lariam, ale ja rozmawialam z doktorem z
              instytutu chorob tropikalnych i stwierdzil, ze jak mnie ugryzie ten zakazony to
              i tak zachoruje. Prawde mowiac to moskitow nie bylo. Wszedzie byly siatki w
              oknach i moskitiery, ale ja widzialam tylko 2 zdechle moskity. Nawet w Mombasie
              siedzielismy pol nocy nad basem prze plazy i nie pokazal sie zaden. Z jedzeniem
              jest podobno roznie. My bylismy w ***** hotelach i osrodkach, wiec nie bylo
              zadnego problemu. Wody nieprzegotowanej nie nalezy pic, ale to wszedzie.
              Jedlismy owoce kupowane przez okno z busa. Nie bylam w sklepach typowo
              spozywczych, ale w tych wielobranzowych jest wszystko nawet na zadupiu. Coca-
              cola obowiazkowo! Acha, noce bywaja chlodne szczegolnie na plaskowyzu. Pzdr.
    • Gość: siatek Re: KENIA IP: *.astercity.net / 10.133.131.* 22.03.02, 10:59
      Właśnie wróciłem z Kenii ale z wycieczki organizowanej przez biuro. Wyjazdu na
      własną ręke to nie polecam, chyba ciężko ci będzie znaleźć jakiś normalny hotel
      (w naszym znaczeniu tego słowa)nawet w Mombasie nie widziałem takiego nie
      mówiąc już o budkach przy drodze z dumnym napisem motel. Parki narodowe to
      jedyne co tam warto oglądać reszta to jeden wielki bałagan, brud i bieda. Na
      mieście sa fajne restauracje ale najczęściej czynne od 19 i trzeba liczyć sie z
      wydatkiem od 20$ do 30$ na głowe, te tańsze nie wyglądają zachęcająco.Nie wiem
      jak to jest w parkach ale wydaje mi sie że nie masz co liczyć na samotne
      szfendanie się tam z aparatem ja widziałem tam tylko zorganizowane grupy.
      Pozdrawiam Siatek
      • Gość: Jacuo Re: KENIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 22:59
        Gość portalu: siatek napisał(a):

> Właśnie wróciłem z Kenii ale z wycieczki organizowanej przez biuro. Wyjazdu na
        > własną ręke to nie polecam, chyba ciężko ci będzie znaleźć jakiś normalny hotel

Biuro podrozy w Polsce nie orgazniuje samo tam safari, tylko przez tamtejsze
        biuro, doliczajac prowizje. Bez problemu znajdzie sie safari za 50-55$ dziennie.
        Hotele sa rozne - od Hiltona do takich pelniacych role burdelikow. Niektore biura
        podrozy przy wykupionym dluzszym safari daja bezplatny nocleg.

> jedyne co tam warto oglądać reszta to jeden wielki bałagan, brud i bieda. Na
        > mieście sa fajne restauracje ale najczęściej czynne od 19 i trzeba liczyć sie z

Co za bzdury.

> wydatkiem od 20$ do 30$ na głowe, te tańsze nie wyglądają zachęcająco.Nie wiem

Chyba trzeba na glowe upasc, zeby tyle na jedzenie wydawac - spokojnie mozna
        zjesc za kilka $. Okolo 20$ to kosztuje wyzerka np. podajacej tylko mieso,
        slynnej resturacji Carnivore, gdzie warto pojsc, ale raz, aby zjesc np. mieso z
        zebry.

> jak to jest w parkach ale wydaje mi sie że nie masz co liczyć na samotne
        > szfendanie się tam z aparatem ja widziałem tam tylko zorganizowane grupy.

PoszWendac sie to po parkach ciezko, tylko nieliczne sa otwarte dla ruch
        pieszego - w innych raczej tylko zorganiowane safari.

• Gość: majka Re: KENIA IP: 213.77.105.* 22.08.02, 08:11
          czylu bez szczepien nie ma co wyruszac??
          czy tam sa jakies taxowki do wynajecia??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka