09.01.05, 02:13
czy ktos moglby mi udzielic informacji o RPA?
Co warto zobaczyc, czego unikac ....
Czy jest tam juz bezpiecznie.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: mia Re: RPA IP: *.mia.bellsouth.net 09.01.05, 02:32
      Kapsztad, Drakensberg to pewne atrakcje.
      Na pewno odezwie sie kilka sob stamtad.
    • edithi Re: RPA 09.01.05, 18:33
      bardzo prosze o informacje o RPA
      bede wdzieczna za kazda pomoc
      • Gość: Annette Re: RPA IP: 5.5R4D* / 198.54.202.* 16.01.05, 08:01
        jakich informacji konkretnie szukasz?
    • Gość: Marcin Re: RPA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:50
      Zgadzam się z poprzednią opinią
      Na pewno Kapsztad, przylądki (igileny i dobrej nadziei), Można wybrać się w
      przepiękny region Mtanzini, Można zaliczyć Kruger National Park, POrt Elizabeh,
      i całe połódniowe wybrzerze RPA, Radzę omijać natomiast JOHANESBURG a
      szczególnie centrum.
      Jeśli będziesz potrzebowała jeszcze jakiś informacji możesz napisać
      yunior@poczta.fm
      Mogę przesłać też jakieś zdjęcia
      • kraxa Re: RPA 20.01.05, 15:30
        W calej RPA jest niebezpiecznie, niestety. Moja firma ma kontrahentów stamtad.
        Oni kilka razy w roku do nas przyjezdzaja, rozmawiamy,a le nie polecaja
        turystycznego wyjazduna wlasna reke, no wlasnie. Potrafia ja odciac dla
        zegarka. Oczywiscie najgorzej jest w wielkich miastach. Nie wiem,czy stac Cie
        na poruszanie sie po kraju samolotami? bo to jest najbezpieczniejszy srodek
        lokomochji. Trudna decyzja i ryzykowna, bardzo. Tanio to tam zdecydowanie nie
        jest.
        • Gość: Annette Re: RPA IP: 5.5R4D* / 198.54.202.* 22.01.05, 21:46
          Wcale nie jest drogo poruszac sie samolotem...ceny drastycznie spadly...warto
          sprawdzac na www.kulula.com
          Samochodem jest bezpiecznie, kilka razy podrozowalam z JHB do CT i Durbanu...i
          jakos nic sie nie stalo...oczywiscie jesli zatrzymujesz sie w niewyznaczonych
          miejscach to moze sie cos zdarzyc. Jadac samochodem zobaczysz wiecej i mozesz
          tez zatrzymac sie w ciekawych miejscach. Warto dobrze zaplanowac trase.
          Media za duzo wyolbrzymily problem niebezpieczenstwa w RPA. I musze powiedziec
          ze jest to w miare tani kraj.
      • Gość: Annette Re: RPA IP: 5.5R4D* / 198.54.202.* 22.01.05, 21:40
        Ja jakos mieszkam w Johannesburgu i zyje...naprawde jest masa pieknych miejsc w
        Gauteng do zobaczenia. 2-3 h drogi na polnoc od JHB jest Pilanesberg Park, Sun
        City i Lost City. Warto tez zasmakowac troche wildlife i wybrac sie do jakiegos
        game reserve, jesli sie nie planuje wyprawy do Kruger's Park. Polecam przepiekny
        rezerwat Dikhololo kolo Brits...badz dalej na polnoc od Pretorii Mabalingwe czy
        Klein Kariba.
        Warto takze wybrac sie do Durbanu i na polnoc do Umhlanga Rocks...St. Lucia,
        Hluhluwe Park. Drakensberg w Kwazulu Natal warte tez jest polecenia.
        Cape Town to juz wiadomo obowiazek ;)
        • Gość: NEMO Re: RPA IP: *.mweb.co.za / *.is.co.za 23.01.05, 07:00
          "Annette" ma racje, tym bardziej, ze jest to na skale europejska bardzo
          rozlegly kraj i naprawde trudno polecic jedno lub drugie. Lista miejsc
          polecanych moze byc dluga na kilometry, w zaleznosci od upodoban.
          A to co pisze "kraxa" mozna podsumowac zdaniem; nie nalezy jechac do Islamskiej
          Republiki "Czegos tam ", gdyz muzulmanie obcinaja glowy. Tylez w tym prawdy co
          i klamstwa.

Pozdrawiam
          • edithi Re: RPA 26.01.05, 00:12
            bardzo serdecznie Wam wszystkim dziękuję. Niestety w tym roku nie uda mi sie
            pojechac do RPA. Zbyt szybko się wszystko działo, a informację o kraju były tak
            sprzeczne, że się niezdecydowaliśmy.
            Jednak mam nadzieję, że jeszcze się tam wybiorę.
            Jeszcze raz dziękuję.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka