Gość: okola IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 18:28 Mam pytanie dostalam oferte wyjazdu w lipcu do wloskiego Livigno. Czy ktos byl ? JAk ocenia? Czy dla kogos nie jezdzacego na nartach znajdzie sie jakies zajecie ? okola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tete Re: Livigno IP: *.echostar.pl 29.05.03, 21:19 Jasne, ze się znajdzie. Tam jest strefa bezclowa. Poza tym to zawsze gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Livigno IP: *.nsm.pl 29.05.03, 22:15 hmm ja myslalam ze tam sie jezdzi w zime na narty. a w lato nie ma sniegu... ale jest chyba co robic. mozesz pochodzic po gorach pojezdzic na rowerze pooopalac sie byc moze pokapac w jeziorku (jedna nie wiem dokladnie czy mozna) pochodzic po sklepikach( duuzo sportowych ciucgow perfumow i alkoholi <strefa bezclowa>) nie bedziesz sie nudzic ! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Livigno IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 10:58 Gość portalu: madzia napisał(a): > hmm ja myslalam ze tam sie jezdzi w zime na narty. a w lato nie ma sniegu... > ale jest chyba co robic. mozesz pochodzic po gorach pojezdzic na rowerze > pooopalac sie byc moze pokapac w jeziorku (jedna nie wiem dokladnie czy mozna) > pochodzic po sklepikach( duuzo sportowych ciucgow perfumow i alkoholi <stref > a > bezclowa>) nie bedziesz sie nudzic ! pozdro A jak pagórki w tej okolicy oceniacie ? czy rzeczywiście "zapierają dech w piersiach ? A co do strefy to jakie ceny ? co opłaca sie ewentualnie nabyć ? olka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Livigno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.03, 23:07 takiej "formalnej" strefy bezcłowej to tam jednak chyba juz nie ma, ale jest jakoś taniej niż w innych miejscach. Dootyczy to zwłaszcza kosmetyków, alkoholu, sprzętu RTV. Livigno to bardzo urocza miejscowość otoczona górami, do której trzeba sie wspiąć kręta drogą (częściowo przez Szwajcarię) pod wysoką górę, a na końcu przejechać bardzo starym jednopasmowym (ruch odbywa się na przemian) tunelem, który jest na noc zamykany (więc nie radzę sie spóźnić). Nigdy tam nie byłem w lecie, ale są góry, jezioro, rowery górskie itp. atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Livigno IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 18:42 Gość portalu: esscort napisał(a): > takiej "formalnej" strefy bezcłowej to tam jednak chyba juz nie ma, ale jest > jakoś taniej niż w innych miejscach. Dootyczy to zwłaszcza kosmetyków, > alkoholu, sprzętu RTV. Livigno to bardzo urocza miejscowość otoczona górami, do > > której trzeba sie wspiąć kręta drogą (częściowo przez Szwajcarię) pod wysoką > górę, a na końcu przejechać bardzo starym jednopasmowym (ruch odbywa się na > przemian) tunelem, który jest na noc zamykany (więc nie radzę sie spóźnić). > Nigdy tam nie byłem w lecie, ale są góry, jezioro, rowery górskie itp. > atrakcje. Reklamuja sie jako -duty free area- Odpowiedz Link Zgłoś
kicur Re: Livigno 29.06.03, 23:16 Gość portalu: esscort napisał(a): > takiej "formalnej" strefy bezcłowej to tam jednak chyba juz nie ma, ale jest > jakoś taniej niż w innych miejscach. JEST! Nawet szlaban jest - co prawda zwykle otwarty i celnicy(?) machają, żeby jechać, ale jest co zamknąć (szlaban). >Dootyczy to zwłaszcza kosmetyków, > alkoholu, sprzętu RTV. Alkohol - taniutki, benzyna też: patrz mój post poniżej. Ale RTV drogie jak jasny gwint: np. cyfrówka Sony 717 kosztuje 1100 EUR!! SZOK! >Livigno to bardzo urocza miejscowość otoczona górami, do > > której trzeba sie wspiąć kręta drogą (częściowo przez Szwajcarię) pod wysoką > górę, a na końcu przejechać bardzo starym jednopasmowym (ruch odbywa się na > przemian) tunelem, który jest na noc zamykany (więc nie radzę sie spóźnić). > Nigdy tam nie byłem w lecie, ale są góry, jezioro, rowery górskie itp. > atrakcje. Albo nie przez CH, jak ja jechałem: przez Passo di Stelvio: niesamowite wrażenia ta przełęcz! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Livigno IP: *.nsm.pl 02.06.03, 19:08 hmm w lecie chyba jest otwarty jeszcze jeden tunel. a nie ten co w zimie. ale nie wiem zbytnio jak do niego dojechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Livigno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 21:40 Być może. Byłem w Liwigno dwa razy w zimie. W lecie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kicur Re: Livigno 02.06.03, 23:11 Gość portalu: okola napisał(a): > Mam pytanie dostalam oferte wyjazdu w lipcu do wloskiego Livigno. > Czy ktos byl ? JAk ocenia? > Czy dla kogos nie jezdzacego na nartach znajdzie sie jakies zajecie ? > > okola Ja się tam wybieram za kilka dni - sprawdzę wszystko na miejscu :)) Pozdrawiam! GG2823614 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornaś Re: Livigno IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 22:53 kicur napisał: > > Ja się tam wybieram za kilka dni - sprawdzę wszystko na miejscu :)) > Pozdrawiam! > GG2823614 I jak było ? Wróciłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kicur Re: Livigno 29.06.03, 23:11 Gość portalu: kornaś napisał(a): > kicur napisał: > > > > > Ja się tam wybieram za kilka dni - sprawdzę wszystko na miejscu :)) > > Pozdrawiam! > > GG2823614 > > > I jak było ? > Wróciłeś? Wróciłem - przełęcz Passo di Stelvio niesamowita! :)) Livigno: alkohol o 1/2 tańszy niż w innych bezcłówkach (Finlandia 1 l za 5,30 EUR!), benzyna też tania - 0,62 EUR/l. Natomiast elektronika (np. aparaty cyfrowe) droooogie jak jasny gwint! SZOK! Pełny opis na Forum JEDZIEMY NA WAKACJE na www.autocentrum.pl - tutaj link: www.autocentrum.pl/index.php3?FF=74&type=-56&cll=1&fid=67648ad29f02adb0cde196431a949138 Wątek pt. "Livigno przez Passo di Stelvio, Lazurowe we Francji i Włochy z San Marino" Pozdrawiam! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornaś Re: Livigno-Samnaun IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 08:35 kicur napisał: > Wróciłem - przełęcz Passo di Stelvio niesamowita! :)) Livigno: alkohol o 1/2 > tańszy niż w innych bezcłówkach (Finlandia 1 l za 5,30 EUR!), benzyna też > tania - 0,62 EUR/l. Natomiast elektronika (np. aparaty cyfrowe) droooogie jak > :)) A co z kosmetykami ????sprzętem sportowym? Droga z Twoich fotek robi wrazenie! Szczerze mowiac , to mnie przerazila. Moze droga przez Zernez jest latwiejsza? CZy jadac wlasnie przez Zernez trzeba kupowac Szwajcarska winiete? A byles moze w strefie Samnaun? pozdrawiam Kornaś Odpowiedz Link Zgłoś
kicur Re: Livigno-Samnaun 30.06.03, 10:43 Gość portalu: kornaś napisał(a): > A co z kosmetykami ????sprzętem sportowym? > Droga z Twoich fotek robi wrazenie! > Szczerze mowiac , to mnie przerazila. Moze droga przez Zernez jest latwiejsza? > CZy jadac wlasnie przez Zernez trzeba kupowac Szwajcarska winiete? > A byles moze w strefie Samnaun? > pozdrawiam > Kornaś Kosmetyki - jakoś nie interesowałem się tym, więc nie wiem, ale dużo sklepów z tym towarem. Sprzęt sportowy, to już w ogóle nie wiem. Ale wydaje mi się, że generalnie problem polega na tym, że w całym Livigno nie ma ani jednego DUŻEGO sklepu: są tylko takie małe - może dlatego niektóre rzeczy takie drogie, nie wiem. A może dlatego, że lato - to dużo pozamykanych...? Byłem tylko w Livigno przez Passo di Stelvio - jak droga prowadzi. Droga przez ww. przełęcz niesamowita, nie bój się - tam wszyscy uważają. Droga - rewelacja! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornaś Re: Livigno-Samnaun IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 11:41 kicur napisał: > > Kosmetyki - jakoś nie interesowałem się tym, więc nie wiem, ale dużo sklepów z > tym towarem. Sprzęt sportowy, to już w ogóle nie wiem. Ale wydaje mi się, że > generalnie problem polega na tym, że w całym Livigno nie ma ani jednego DUŻEGO > sklepu: są tylko takie małe - może dlatego niektóre rzeczy takie drogie, nie > wiem. A może dlatego, że lato - to dużo pozamykanych...? > Byłem tylko w Livigno przez Passo di Stelvio - jak droga prowadzi. Droga przez > ww. przełęcz niesamowita, nie bój się - tam wszyscy uważają. Droga - rewelacja! > Pozdrawiam! Ale czy mój poldzio da rade ? I nie rozsypie się ? Byłeś może w Santa Caterina ? pozdroofka Odpowiedz Link Zgłoś
kicur Re: Livigno-Samnaun 30.06.03, 14:53 Gość portalu: kornaś napisał(a): > kicur napisał: > > > > Kosmetyki - jakoś nie interesowałem się tym, więc nie wiem, ale dużo sklep > ów > z > > tym towarem. Sprzęt sportowy, to już w ogóle nie wiem. Ale wydaje mi się, > że > > generalnie problem polega na tym, że w całym Livigno nie ma ani jednego > DUŻEGO > > sklepu: są tylko takie małe - może dlatego niektóre rzeczy takie drogie, n > ie > > wiem. A może dlatego, że lato - to dużo pozamykanych...? > > Byłem tylko w Livigno przez Passo di Stelvio - jak droga prowadzi. Droga > przez > > ww. przełęcz niesamowita, nie bój się - tam wszyscy uważają. Droga - > rewelacja! > > Pozdrawiam! > > Ale czy mój poldzio da rade ? I nie rozsypie się ? > Byłeś może w Santa Caterina ? > pozdroofka No a czemu ma nie dać rady, jak na chodzie? Ludzie maluchami w góry do Bośnii jeżdżą full zapakowani, więc poldkiem tym bardziej nie widzę przeciwwskazań :)) Odpowiedz Link Zgłoś