Dodaj do ulubionych

Koleje we Francji? -podrozowaliscie ?

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 15:16
chce jechac z PAryza do Bretanii, nie znam francuskiego, jak tam u nich z
angielskim? czy maja bilety typu open (z otwarta data powrotu), znalazlam na
stronie ich kolei polaczenia TGV - szybkie ale konieczna rezerwacja, czy
jednak nie ma problemu z kupieniem biletu tuz przed odjazdem, jakie ceny?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: fica Re: Koleje we Francji? -podrozowaliscie ? IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 07.08.03, 21:43
      witaj, jeśli zamierzasz dużo podróżować koleją po Francji, to pomyśl o zakupie
      biletu Interrail. Jeżdziłam tak kilka lat temu i wspominam to naprawdę bardzo
      dobrze (choć francuskie pociągi czesto są chyba nawet brudniejsze niż polskie,
      ale za to ile narodowości można w nich spotkać!). Dzięki tej taryfie udało mi
      się przejechać TGV z Perpignan do Paryża za jakieś marne grosze (wtedy chyba
      odpowiednik 15-20 PLN, teraz pewnie niewiele więcej). Uważam, że to inwestycja
      warta przemyślenia.
      • Gość: MICHAL BRUDNIEJSZE POCIAGI OD POLSKICH SA W ALBANI IP: *.skane.se 08.08.03, 04:54
        Gość portalu: fica napisał(a):

> witaj, jeśli zamierzasz dużo podróżować koleją po Francji, to pomyśl o
        zakupie
        > biletu Interrail. Jeżdziłam tak kilka lat temu i wspominam to naprawdę bardzo
        > dobrze (choć francuskie pociągi czesto są chyba nawet brudniejsze niż
        polskie,
        > ale za to ile narodowości można w nich spotkać!). Dzięki tej taryfie udało mi
        > się przejechać TGV z Perpignan do Paryża za jakieś marne grosze (wtedy chyba
        > odpowiednik 15-20 PLN, teraz pewnie niewiele więcej). Uważam, że to
        inwestycja
        > warta przemyślenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka