moriax 11.07.10, 13:42 mam prośbę - polećcie gdzie można zjeść (domowo, rybnie) Jedziemy z 2latką Coś fajnego w okolicy ? Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniapet Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 11.07.10, 16:39 Byliśmy w zeszłym roku, jedziemy jutro znów do Ostrowa. Często chodziliśmy na obiady do niedrogiej restauracji, nie pamiętam nazwy, ale jakoś brzmiało czesko. Mieści się blisko delikatesów (jeden z dwóch sklepów spozywczych w Ostrowie), przy głównej ulicy w Ostrowie, jadąc z plaży, trzeba skręcić w lewo i za chwilę jest ta jadłodajnia. Można poznać po tłumach w porze obiadowej, bardzo smaczne jedzonko, niedrogo. Atrakcji dla dzieci niewiele, w centrum była zjeżdżalnia, kulki, w zeszłym roku młodszy synek miał dwa lata, największa frajdą dla niego było morze, przy wejściu na plażę nie ma żadnych barków, wiec trzeba się wcześniej zaopatrzyć w jedzonko (pyszne i świeże bułeczki w sklepie firmowym piekarni). Okolica spokojna, dookoła lasy, z dzieckiem wyjazd super, dlatego jedziemy też w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 27.07.10, 18:34 restauracyjka Checz. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
abelarda Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 27.07.10, 15:56 W Ostrowie jest niewiele barów i restauracji, mnie przypadł do gustu 'Cichy Kącik' (po kaszubsku Cechi Norcek). Można tam zjeść tanio, domowo i smacznie -także ryby. Wadą są niestety kolejki i tłok, w godzinach obiadowych niekiedy trzeba czatować po kilkanaście minut na wolny stolik. Jeśli chodzi o dzieci, na terenie restauracji jest mini plac zabaw, huśtawka i drabinki. Przyzwyczaiłam się do jedzenia tam, w porównaniu z innymi, nielicznymi barami w Kąciku jest miło, przyjemnie i tanio :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 27.07.10, 19:46 Też polecam Cëchi Nórcëk na Zabytkowej, bardzo smaczne jedzenie i tanio, rewelacyjne gofry i kawa mrożona. Na Dożynkowej jest jadłodajnia prowadzona przez Kaszubki,niski budynek z napisem obiady, wejście od ulicy, codziennie są trzy zestawy i dwie zupy do wyboru, jedzenie pyszne, domowe, niestety trzeba zamówić rano lub poprzedniego dnia ale warto, duże porcje, drugie danie 11-12 zł. Z atrakcji polecam basen kryty na Wiankowej, w centrum dmuchana zjeżdżalnia i kulki, jak pogoda brzydka warto wybrać się do Jastrzębiej i Karwii tam atrakcji pełno. Jeżdżę do Ostrowa od trzech lat i już nie mogę się doczekać tegorocznego wyjazdu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.radomski Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 28.07.10, 21:10 a ja polecam bar Anna ok. 300 m od centrum Ostrowa (za sklepem Lewiatan)Dobre jedzonko. Cena Flądra 3,5zł/100g lub dorsz 7,50/100g oraz inne rybki. Niestety za wszystko sie placi, nawet za chleb do żurka ;). Kolejka jest duza w porze obiadowej, ale miła pani Ania szybko to ogarnia. co do kwater to polecam pokoje goscinne "FALA" bardzo mili gospodarze, warunki bdb. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskakielbaska Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 11.08.11, 12:20 > Też polecam Cëchi Nórcëk na Zabytkowej, bardzo smaczne jedzenie i tanio, > rewelacyjne gofry i kawa mrożona. W tym roku skusiłam się tam na kawę mrożoną i gorszej nie piłam nigdy - serio:) Polegała na zimnej lurze zrobionej z kawy rozpuszczalnej i wody, w tym pływała kulka lodów, w tej kulce był kawałek twardego lodu (takiego zwykłego, zamarzniętej wody) o wymiarach 2x2 cm, wszystko przykryte kleksem jakiejś śmietany w sprayu, porażka na całego. Ale jedzenie chyba dobre, bo bar jest oblegany, mi się po tej kawie serdecznie odechciało:) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaawawa26 Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 28.07.10, 22:32 My właśnie z tamtąd wróciliśmy cudownie odpoczeliśmy.Co do lokali polecam również-"Dziką Afryke" na skrzyżowaniu głownym w lewo bardzo miła ekipa tam pracuje otwarte od 12-20.Drugi fajny lokal jest po prawej stronie od skrzyżowania troszke dalej idąc ulicą Sosnową jest Bar Halebaji gorąco go polecam ceny tanie porcjie ryb duże obsługa również bardzo miła:)tam sie najczęściej stołowaliśmy.W samym centrum miasta dmuchany zamek dla dzieci,boxik z piłeczkami kilka automatów do "air hockey"można na tym starcić troszke kasy.:)W cukierni polecam dzożdzówki z kruszonką pychotka:)) A w pochmurne dni warto wybrać sie do Karwi,Jastrzębiej Góry polecam też Latrnie Morską w Rozewiu,po drodze Lisi Jar lub wybrać się 20km dalej do Dębek. Ogólnie mówiąć w Ostrowie naprawde człowiek wypoczywa z niechęcią wracałam do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gra-kry Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 03.08.10, 17:14 Byłam w lipcu w domu wczasowym SZTORM O Ostrowie,był to najgorszy pobyt. pokoje na pozór ładne ale niefunkcjonalne , w łazience zero półek, zero wieszaków na ręczniki,materace w łóżkach to goła wyleżana gąbka, po pierwszej nocy nie mogłam wstać z łóżka, tak bolał mnie kręgosłup.Pościel nieświeża,w ogóle w pokoju było brudno, śmieci w komodzie i na podłodze.Jeden grill na 14 pokoi. FATALNIE NAJGORSZY POKÓJ W MOIM ŻYCIU. ABSOLUTNIE ODRADZAM !!!!!!!!!!! . Odpowiedz Link Zgłoś
bettina35 Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 18.09.10, 20:59 a ja nie polecam pensjonatu Nawigator w Ostrowie. Miły kontakt telefoniczny z właścicielem, ale po przyjeździe - rozczarowanie. Pensjonat prowadzi żona właściciela, nienadająca się do tego , delikatnie mówiąc. Pokoje wyposażone w niezbędne minimum. Brak wieszaków i półek w łazience, brak sztućców, kubków, naczyń w kuchni, brak TV-SAT,jak to napisano w ofercie - zamiast tego trzy programy, w tym jeden ledwo co odbierający. Z gniazdek wystają kable. Żeby skorzystać z żelazka (oczywiście własnego) trzeba odłączyć od kontaktu telewizor. Prasowanie odbywa się na łóżku. Stelaż od łóżka spada z hukiem w środku nocy podczas odwracania się na drugi bok. W efekcie korzystaliśmy z małżeńskiego śpiąc razem z dziećmi. Właścicielka przekonana o cudzie swojego pensjonatu i o luksusie który zapewnia gościom nie umilała pobytu. Szczerze mówiąc czekaliśmy na koniec tegorocznego urlopu i na szczęście jedno co nie nawaliło to pogoda. Bardzo, bardzo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
a5z lato 2015 27.08.15, 16:39 W tym roku wypoczywaliśmy w Ostrowie w Magnolii.Było cudownie.Miła atmosfera.Pyszne gofry u Zygmunta nigdzie nie jedliśmy lepszych. Niebieskie migdały to lody tylko w tej lodziarni.Wieczorami tańce u "TOMKA"Do zobaczenia za rok!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agan21 Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 14.05.19, 12:20 Prośba ma już kilka lat, ale może komuś innemu informacje które napiszę się przydadzą. Jeżdżę z córką do Ostrowa od 5lat. Zawsze w to samo miejsce. Willa Rekinek( kiedyś Willa Orlena) które też z resztą polecam.A co do jedzenia to z czystym sumieniem mogę polecić Bar Kaszebe na Dożynkowej. Jedzenie jest pyszne, porcje duże, a ceny niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 15.05.19, 22:51 O, to może Ty znasz i będziesz umiała wytłumaczyć ów tajemniczy skrót na plażę z ulicy Nowej, który wyprowadził mnie na mokradła;) Będę wdzięczna. Z baru nie korzystałam - czy to ten, w którym trzeba zamawiać jedzenie dzień wcześniej? Kojarzę, że jest coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
vio-lence Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 31.05.19, 10:02 Obecnie na dole Ostrowa jest pełno działek rekreacyjnych i tam są jakies przejscia.Ulica Nowa pewnie ma jakies przejscie przez pola i wyjdziemy na wejscia 37-38 ,ale patrzac po mapie satelitarnej duzo błądzenia,skręcania itp.Lepiej isc ulicą Plażową i wejsc 36 wejsciem. Jade po raz 10 w polowie czerwca do Ostrowa.Z barów polecam Naleśnikarnie.Rewela. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 31.05.19, 12:03 A, to ja wiem, że są "jakieś", jak mówię, sami wypróbowalismy jedno, w efekcie wyszlismy w Karwi;) Chodzi mi o to, że kilka razy czytałam o skrócie, ale nigdy nie trafiłam na kogoś, kto by go objaśnil. Odpowiedz Link Zgłoś
vio-lence Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 02.06.19, 09:41 Raczej bym skróty odpuscil,te skróty których szukalem zawsze wyprowadzają do karwii.Chyba ze wieczorem isc na spacerek i próbowac.Mnie sie nie chce,mam ładny chodnik na głownej drodze .Zerknij na mape satelitarna,one sa aktualizowane co chwile i widac na nich dośc dobrze ewentualne zrobione nowe sciezki Odpowiedz Link Zgłoś
vio-lence Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 02.06.19, 09:50 Patrząc na mapę satelitarną gw mnie nie ma mozliwosci wyjscia na plaze "skrótem" wczesniej niz wejscie 38.A i to wymaga przejscia przez pola. I jest przeciez po drodze rzeczka,która jednak i tak trzeba ominąc. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 02.06.19, 12:52 Tak, chyba nie ma typowych ścieżek, najwyraźniej miedzą trzeba iść. Dzięki za podpowiedź, Plażowa jednak najpewniejsza. Życzę udanego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
vio-lence Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 03.06.19, 12:39 Plażowa jest teraz ładna,ma nowy chodnik,więc problem z potykaniem się o wystające płytki się skończył. Dzięki,bo zostało mi niecałe dwa tygodnie,już odliczam czas.Również życzę dobrego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
domkinadmorzembalfala Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 05.06.19, 09:36 Dla mnie najlepsza ryba jest w Barze pod brzozami i choć wygląda niepozornie z zewnątrz, to jest naprawdę smaczna. Moi goście również sobie bardzo chwalą to miejsce. Warto spróbować przystawki serwowane na zimno. Są wyśmienite. W zeszłym roku otworzono małą nowa knajpkę przy ul. Zabytkowej, niestety nie pamiętam numeru. Po lewej stronie idąc od ul. Plażowej. Też bardzo smaczne i domowe jedzenie. U Pani Natalii (ul Zabytkowa, idąc od PLażowej po prawej), Też jest smacznie i domowo. Zupa serwowana jest w dużych wazach, co jest sporym plusem (starcza na dolewkę;). Odpowiedz Link Zgłoś
vio-lence Re: Ostrowo - do osób, które były prośba :) 07.06.19, 08:08 Chyba najgorszy bar w jakim byłem i proszę sobie poczytać rzetelne opinie na jego temat,bo są zupełnie odmienne ,a nie reklamowac jako sąsiadka czy znajoma lub jako być moze włascicielka. Tekturowe tacki, tak tekturowe!! w XXI wieku to jakaś kpina ,ryba utopiona w starym oleju ,która cudownie nasączą ta tekturę... ,to samo jest z każdym innym daniem,które niestety pozostawia wiele do życzenia.Ciekawe dlaczego tam jest tak mało ludzi,bar wielki,a ludzi jak na lekarstwo. Jako turysta mogę smiało polecić Nalesnikarnię na ulicy plażowej.Tam naprawde warto spróbowac i naleśników i kurczaka i prostych zapiekanek. Odpowiedz Link Zgłoś