Dodaj do ulubionych

DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY.

27.06.04, 20:57
Jest co prawda watek Oli pt:"Krolewskie Miasto Darlowo", ale jest pod Polska.
Nie ma natomiast nic w "Morze".Mysle, ze Ola nie bedzie mi miala za zle, ze
tworze ten watek. Drodzy Forumowicze, zweryfikujcie potrzebe istnienia tego
watku. Jesli byliscie w Darlowie/Darlowku i cos Wam sie nie podobalo, to
napiszcie. Napiszcie tez, jak Waszym zdaniem powinno to wygladac, jakies
pomysly na poprawe. Jesli planujecie wrocic do Darlowa, to podpowiedzcie,
czego oczekujecie, co sprawi Wam wiecej radosci. Kazda uwaga, kazdy pomysl,
nawet ten wydawaloby sie absurdalny,jest cenny. Opiszcie swe pierwsze
wrazenie i pierwsze spostrzezenia. My, tubylcy, nawet bardzo wrazliwi na
otoczenie,przechodzac codziennie obok tych samych miejsc, przestajemy je
zauwazac.dlatego Wasze pierwsze spojrzenie jest tak cenne.
Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i zachecam do pisania, najlepiej do obu
watkow. Moze jedna z Waszych mysli, da poczatek czemus,z czego wszyscy beda
zadowoleni.
Krzysztof z Columbusa2000.
Ps. Mysle, ze taki watek powinna miec kazda miejscowosc nadmorska.
Obserwuj wątek
    • konim691 :)))) 28.06.04, 08:16
      Columbus to chyba tego Darłowa nie odpuści:))Byłam w Darłówku 2 lata temu,na praktyce i był to maj.Pogoda była rewelacyjna,tylko że przed sezonem:((Było mało ludzi ale nam i tak się podobało.Do Darłowa dojeżdzałyśmy szosą, tak naprawde to nie wiedziałam o istneiniu jakieś alejki prowadzącej aż do Darłowa!!W tym roku jadę tam znowu,na całe wakacje ale do pracy-to chyb jedyny minus,więc będę miała punkt odniesienia-jak wygląda Darłówko w sezonie?wrażenia opiszę po powrocie.pa
    • Gość: Tomek Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.sti.net.pl / *.sti.net.pl 28.06.04, 10:57
      Do Darlowka jezdzilem 8 lat pod rzad ... i nigdy mi sie nie znudzilo. Darlowko
      jest fantastyczne, chyba najbardziej charakterystycznym elementem jest most,
      ktorym przemierza sie kanal portowy,
      jest duzo smazalni, i trudno sie zdecydowac ktora wybrac poniewaz wszystkie
      serwuja pyszne ryby..W Darlowku nie mozna sie nudzic dlatego szczerze zachecam
      do odwiedzenia tego wyjatkowego miejsca!
    • Gość: iwona Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: 193.201.167.* 28.06.04, 13:21
      Ja również daję plusa.
      Byłam w Darłówku kilka razy.
      Po raz pierwszy na swoich samodzielnych wakacjach mając z boku ukochanego.
      Może dlatego mam taki sentyment do tego miasteczka...
      W tym roku też pojadę(chyba)....z tym samym ukochanym(chyba;)
    • Gość: Pikey Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 21:44
      U mnie ma na pewno dużego plusa- za plażę, za klimat, za zameczek, za most, za
      dziewczyny. Byłewm juz w paru nadmorskiech miejscowościach, ale Darłówko jest
      zdecydowanie najładniejsze. Jeżeli chciałbym coś zmienić to raczej nie w
      Darłówku, ale w samym centrum Darłowa-trzeba jeszcze trochę odnowić starówkę.
      Niestety jedynym minusem jest to, ze prawdopodobnie w tym roku nie bedzie mnie
      w Darłówku :( Ale za to w przyszłym postaram się wpaść- choćby na krótko.
      • Gość: Robertino Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: 212.160.172.* 28.06.04, 22:19
        Witam,mogę chyba coś dodać,w Darłówku byłem ok 10 razy.
        Z roku na rok jest coraz więcej atrakcji,plaża jest super-duża,czysta zwłaszcza
        po tej stronie Darłówka gdzie jest dyskoteka Alga.
        Ze smażalni polecam z czystym sumieniem ATOL,ciężko jest ją znaleźć ponieważ
        mieści się w drugim rzędzie pawilonów gastronomicznych(po tej stronie kanału
        gdzie jest latarnia).Wystrój nie jest super ale warto tam zostawić parę pln.
        Jeśli chodzi o pizze to polecam AFRO.
        Łódź pozdrawia całe Darłówko.....

• columbus2000 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 29.06.04, 20:15
      Witajcie! Ale jestescie mili.
      Do konim691: dojazd do Darlowka Zach., czyli wyjazd z Darlowa z ronda i dalej
      ul. Zeromskiego, to tak naprawde droga dla samochodow. Zaraz przy wyjezdzie z
      Darlowa, z koncem ulicy Zeromskiego koncza sie drzewa. Otwarta przestrzen
      ciagnie sie az do Darlowka, jak na patelni. Jest tam co prawda pas z jednej
      strony grogi przeznaczony dla pieszych i rowerzystow ale w sezonie nie zachecam
      do korzystania z niego. Za duzy ruch na drodze. Jesli ktos uwielbia spacery
      torami kolejowymi, to rownolegle do drogi takowe biegna. Troche sa zarosniete
      ale to chyba nie przeszkadza milosnikom takich spacerow.
      Dojazd do Darlowka wschodniego to ulica Morska, ktora na wysokosci kina
      zamienia sie w aleje, moze powinienem uzyc zamieniala sie, bo ostatnio wycieto
      tam kilka drzew i poczatek 'alei" zaczyna sie jakies 300 metrow dalej, przy
      tzw. "blokach kutrowskich". Tam tez zaczyna sie szeroki chodnik, ktory prowadzi
      az do Darlowka. Miedzy blokami jast szejscie (pozniej jest ich jeszcze kilka)
      nad kanal portowy. Wzdluz kanalu biegnie chodnik az do konca parku( ok 1000
      metrow). Idzie sie miedzy rzeka Wieprza (jej ujsciem) a parkiem. Za ostatnim
      domem po lewej stronie Morskiej zaczyna sie park. Chodnik zamienia sie w
      szeroki, orkyty rozlozystymi galeziami, deptak dla pieszych, rowerzystow i
      innych uzytkownikow. Jest tam tez zejscie nad kanal lub na sciezki wiodace
      wzdluz parku. W polowie dlugosci parku mieszka Baba Jaga w swym domku nad
      stawem. W sezonie patroluje teren na swej miotle.W miejscu, gdzie konczy sie
      park zbiegaja sie wszystkie sciezki i chodniki. Zostaje tylko jeden chodnik. Do
      plazy zostaje ok 600 metrow.Rowerzysci moga w tym miejscu przekroczyc ulice i
      polna droga pojechac dalej az do wiatrakow lub do Aquaparku lub na plaze w
      miejsce, gdzie jest kilka osob. Sa tez inne polne drogi prowadzace z Darlowa
      prosto do Darlowka. Np z ulicy Sportowej odchodza dwie takie drogi. Jedna z
      nich wna polowie swej dlugosci okryta jest przez wierzby i wysokie trzciny.
      Niektorzy rowerzysci zapewne zsiada z rowerow w dwoch lub 3 miejscach (doly).
      Ja przejezdzam spokojnie.
      }} Do Tomka: nie wiem czy wiesz, ze w miejscu, gdzie teraz jest UFO (most
      rozsuwany), kiedys (do 1978 lub 79) w tym miejscu stal zabytkowy, unikatowy w
      skali Europy , most zwodzony. Po wielu perypetiach wrocil on do Darlowa.
      Jeszcze jest w oplakanym stanie ale Pan Laskowski (ten, ktory co roku w Czerwcu
      organizuje Zlot historycznych pojazdow wojskowych www.darlowo.com.pl i tam
      jest link na zlot=nie pamietam ich strony), z przyjaciolmi pracuje nad jego
      renowacja. Moze juz niebawem, bedzie mozna podziwiac piekno tego mostu.
      ]] iwona--bawcie sie dobrze ze swoim chlopakiem. Milego odpoczynku.
      }}Pikey:.. wszystko w swoim czasie. Miasto wydalo fortune na nowoczesna
      oczyszczalnie. Teraz planuje obwodnice do Darlowka, zeby odciazyc przejscie dla
      pieszych na ul.Powstancow warszawskich=deptak darlowski. Polowa Ul. Powstancow
      zostala zrobiona(nie mowie o elewacjach bo te chociaz malowane prawie co roku
      wymagaja gruntowniejszej renowacji. Za kilka lat wszystko bedzie tak jak
      potrzeba, nawet otoczenie zamku.

}} Robertino...pizzeria Afro tak. W Darlowie idz do Pinokia. Atol znajduje sie
      tuz przy pierwszym wejsciu na plaze po stronie wschodniej. Rzeczywiscie, jest
      malowidoczny, bo wybudowany w glebi pawilonow. Jedzenie, rzeczywiscie pycha.
      Darlowo/darlowek pozdrawiakja Ciebie oraz cala Lodz.

Dla Was wszystkich serdeczne pozdrowienia i milego odpoczynku w Darlowie, lub w
      innym miejscu. Czekam na wiecej postow.
      Krzysztof z Columbusa2000.

• dora1 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 20.07.04, 00:12
        Dzisiaj wróciłam z Darłowa.Miałam wypoczywać w Darłówku,ale trochę wyszło
        inaczej czego już teraz nie żałuję.
        Wyjeżdżając na urlop nie byłam pewna czy dobrze zrobiłam wybierając(z braku
        przyzwoitych kwater)Darłowo ,a nie Darłówek.Załowałam,że jest daleko do
        morza.Dzisiaj jestem innego zdania.Darłówek nie jest duży ,a w nim
        tłok ,chałas.Uliczki wąskie a przy nich kwatery obok których przechodzą tysiące
        turystów.Tak jest do późnych godzin nocnych ,a rano od piątej wozy dostawcze
        nie pozwalają już spać.Tak ,więc zero wypoczynku.
        Co innego Darłowo- miasta sypialnia, gdzie jest o wiele ciszej.Do Darłówka
        jedynie 2km.Nawet można przejść się spacerkiem bo idzie się skrajem
        lasku,fajną drogą dla spacerowiczów i rowerzystów.
        Muszę wspomnieć o małym kinie w Darłowie, w którym byłam kilka razy bo nie było
        pogody.Bilety jedynie po 10 zł a na bajkę dla dzieci 8 zł.
        Także zareklamuję świetną kwaterę zwłaszcza dla rodzin z dziećmi ze zwzlędu a
        duży ogród i świetlicę z grami.Wszystko co było zaoferowane przez internet w
        100% sprawdziło się.Właściciele bardzo przyjemni,ciepli ludzie.W takich
        warunkach i tak miłej atmosferze komfortowo się wypoczywało.A oto adres :Morska
        43A - państwo BOJKE.
        Życzę wszystkich udanego wypoczynku.Pozdrawiam
    • Gość: nikus5 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 30.06.04, 21:12
      darlowko super, najlepszy jest most zwodzony, a Darlowo tez bardzo mile, ale
      nie ma plazy
    • Gość: aza Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: 193.111.145.* 01.07.04, 11:06
      PLUS PLUS PLUS - tylko dla smażalni ATOL. Najlepsza na całym wybrzeżu.
    • columbus2000 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 03.07.04, 19:38
      Witajcie!!!!!
      Wiem, ze czesc z Was odpoczywa juz nad morzem, i ani mysli zagladac do netu,
      czesc sie pakuje i zmienia walizki, bo kazda nastepna jest za mala i nie maja
      czasu na net, bo slonce swieci nad Baltykiem; jeszcze inni wyrazili juz swoja
      opinie o Darlowie na innych watkach. Duza prosba do tych ostatnich. Czy mozecie
      jeszcze raz,juz na trzezwo, wyrazic swoja opinie o Darlowie?
      Dziekuje bardzo.
      Serdecznie pozdrawiam, jeszcze z Afryki.
      Krzysztof z Columbusa2000
      • Gość: GOSC Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: 217.97.169.* 03.07.04, 21:52
        przestalbys juz chlopie z ta reklama- niedobrze sie robi- dawno juz mialem to
        napisac, Darlowo i plaza buahahahaahaha i jescze cos wspomniales o sloncu nad
        morzem buahahaahahah- daj juz spokoj lepiej.....
        • Gość: spragniona słońca Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:01
          Dla kogo Darłowo/Darłówko, dla młodych czy starszych?
          • columbus2000 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 05.07.04, 23:17
            Mysle, ze dla obu grup wiekowych. A co sadza inni? Poczekajmy, moze ktos sie
            odezwie.
            Serdecznie pozdrawiam.
            Krzysztof z Columbusa2000 na pewno mlody duchem, a czy cialem, to zalezy od
            punktu widzenia. Slyszalem, jak koledzy syna (12 lat) mowili, taka starsza
            babka (28 lat). Przy takim spojzeniu to jestem troche wiekowy.
        • columbus2000 Re: do GOSCIA - DARLOWO KOLE W OCZY ???? 05.07.04, 23:30
          Witaj Szanowny Gosciu!!!
          Dlugo kazales czekac na swego posta. Tyle sobie obiecywalem po Twej
          konstruktywnej krytyce. Jestem bardzo, bardzo rozczarowany. To nie krytyka
          tylko jakies cyniczne byle co. Co ja pisze. Urban jest cyniczny, ale to Cynik z
          wielka klasa. No dobra p. Gosciu. Wiem, ze stac Ciebie na powazna krytyke, taka
          poparta konkretnymi argumentami. Wiec do dziela. Wytez swoj blyskotliwy umysl i
          pisz, pisz na poziomie minimum 140 a nie jak do tej pory na poziomie 40
          ("niebieski, Ty wiesz...). Fakty, fakty i jeszcze raz fakty, nie te
          telewizyjne, ale te tzw: "prawdziwe fakty".
          Darlowa nie lubie bo....
          Darlowo jest be, bo.....
          Darlowo jest fui, bo..., itp,itd.
          Odwagi, prawdziwa cnota krytyk sie nie boi.

Serdecznie pozdrawiam.
          Krzysztof z Columbusa2000 z tzw. Czarnej Afryki
    • ela.53 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 06.07.04, 12:54
      DARLOWKO JES PIĘKNE, MAŁE
      WSZYSTKO JEST BLISKO I POD RĘKA
      DO DARLOWA JEŻDŻA BUSY
      SPOX
    • columbus2000 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 10.07.04, 14:02
      Tak, wiem, ze teraz odpoczywacie. Wiem tez, ze jestem natretny jak nigeryjska
      mucha (pewnie ktos dosadniej stwierdzi, ze jestem up......y, ale jak juz
      wrocicie do domu i odpoczniecie po wakacjach, to napiszcie swoje refleksje i
      spostrzezenia.
      Dzieki.
      Serdecznie pozdrawiam
      Krzysztof, nadal z Afryki.
    • Gość: slaweksy Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: 217.153.6.* 13.07.04, 14:37
      W Darlowku nie mozna sie nudzic ,nawet po sezonie.Bylem w zeszlym roku w hotelu
      PLAZA.......Super,odjazd,basen,plaza,morze a w deszczowe dni aqwa
      park-REWELACJA.W tym roku tez jade na jesien
      .Pozdrawiam
      • Gość: kika_19@gazeta.pl Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.07.04, 10:49
        a ja znow (po 6 latach) jade do WDW Neptun, plaza doslownie kilka krokow od
        domkow (sa tez bungalowy czy cos takiego tez), dobre jedzenie w stolowce,
        idealne dla dzieci, bo to jest teren jednostki, daleko do ulicy, moga chasac
        ile i gdzie chca. sama tam chasalam ale 6 lat temu :) polecam baaaaardzo !
        • Gość: Aśka Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:19
          Czy możesz podać namiary na WDW Neptun, bo jak rozumiem mają bungalowy, czy
          domki kempingowe, a ja właśnie szukam jakiegoś ośrodka z domkami kempigowami, a
          może znasz jakiś inny ośrodek z domkami, byleby w domku była woda.

• Gość: kika Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 17.08.04, 12:28
            www.neptun.afr.pl
            przepraszam za takie opoznienie, dopiero zaszlam na to forum po dlugiej przerwie

w darlowku bylo super!
            obiecalam sobie ze bede tam jezdzic co rok juz na pewno :)
    • columbus2000 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 19.07.04, 17:17
      Witajcie,
      jesli opinie wyrazone w powyzszych postach pomogly Wam podjac decyzje i
      wybraliscie Darlowo/Darlowek, to pamietajcie o innych. Moze uwazacie, ze trzeba
      innych ostrzec przed Darlowem a moze macie jakies inne spostrzezenia i chcecie
      podzielic sie nimi z innymi.
      Pozdrowionka spod slonka(Afryki)
      Krzysztof oczywiscie z Columbusa2000.
    • columbus2000 Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 22.07.04, 23:04
    • musk Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 27.07.04, 15:08
      Generalnie jest fajnie. Trochę dużo koloni. Chciałbym tylko przestrzec przed
      jedną dość mocno reklamowaną tutaj knajpką nazywa się Klub Plaza (Śpiewający
      kucharze i kelnerzy) na ulicy Słowiańskiej. Na podejście kelnera trzeba czekać
      30 minut ( ok. godz. 20), a jak już uda nam się coś zamówić to następne 30
      minut. Poza tym ostatnio poszliśmy i zamówiliśmy tylko drinki to kelner
      powiedział, że nas nie obsłuży bo jeszcze musimy zamówić coś do jedzenia (moda
      wraca co 7 lat? jak w socjaliźmie chcesz setę zamów śledzika).
      Pozdrawiam z gorącego dzisiaj Darłowa
      P.S. Dzięki naszym gospodarzom mamy dostę do net... fajnie:-)
    • Gość: Aleks43 Re: Hej Musk IP: 195.101.219.* 28.07.04, 09:47
      sie ma,
      czy wszyscy goscie maja dostep do netu i czy musisz za to ekstra placic?
      Jakies namiary na te kwatere i czy godna polecenia?
      Jesli nie Plaza, to gdzie nie trzeba kupowac zakaski, polec cos, tylko zeby
      bylo czynne po 15 sierpnia.nara Aleks43
      • musk Re: Hej Musk 28.07.04, 22:01
        witam raz jeszcze,
        pogoda dzisiaj znów wyśmienita, cały dzień na plaży:-)
        Jeśli chodzi o .net to jest za free na stałym łączu chyba ze 128kb. Co prawda
        jeszcze nie jest rozprowadzony po pokojach, ale jak gospodyni obiecuje za rok
        będzie. Obecnie korzystamy z komputerka gospodarzy.
        Jeśli chodzi o knajpki to zależy co komu odpowiada, ale jak dla mnie ( nastrój,
        muzyczka do tańca) jest dość mało. Przeważa jednak typowa dla
        miejscowości "sezonowych" komercja. I jeszcze jedno, wydaje się ważne po 24
        praktycznie wszystko jest zamykane.
        No na tyle... a i jeszcze jedno ... my mieszkamy w Columbusie... wszystko
        zgodnie z reklamą Krzysztofa :-) pozdrawiam
        P.S. Niestety w sobotę już koniec urlopu.
    • Gość: Aleks43 Re: Musk IP: 195.101.219.* 29.07.04, 16:10
      Siema,
      <<dzieki za info..
      <<znalazlam ich strone, jest cool, ale nie podaja ceny, pewnie jest drogo
      <<a te 2000 metrow do piachu, jak to jest?
      << ty chodzisz,czy dojezdzasz?
      uwazaj na UV-ly, nie przegrzej sie za mocno, milego odpo...u

nara aleks43
    • columbus2000 Re: do DADY I ANET 04.08.04, 11:42
      czy mozecie zamiescic swoje opinie o Darlowie na tym watku?

• Gość: mija Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:22
      czy jadac w ciemno do Darłówka mozna znalesc wolne kwatery? i w jkich mniej
      wieej sa przedzialach cenowych?
      • Gość: hariett Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:22
        Jestem obecnie w Darłowku Zach. Pogoda super, ludzie ciągle zjeżdżają tłumami i
        poszukuja pokoi. Niektórym, sie udaje, ale najczęściej są to miejsca na 2-3 dni
        i trzeba sie przenosic. Ja bym nie polecała jechac w ciemno. Byc może w samym
        Darłowie jest łatwiej znaleść kwatere, ale jak dla mnie ( z dzieckiem 5 l. )
        troche za daleko na spacery nad morze

Pozdrawiam z upalnego Darłówka
        ps. pogoda super, ale woda w morzu zaledwie 14 stopni
    • sann Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. 24.08.04, 23:50
      Byłam 7 razy i KOCHAM to miejsce :D.
      Tylko ten aqua park moglbybyć lepszy bo jak dla mnie beznadzieja ;]
    • Gość: Beata Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 19:06
      Byłam w Darłówku tydzień temu. Wszystko byłoby super, gdyby nie brudna plaża. Od
      rankingu "Polityki" minęło sporo czasu i przybyło ... śmieci. Koszy na śmieci na
      plaży również brak, więc ludzie zostawiają co i gdzie popadnie. Poza tym klimat
      bardzo przyjemny. Uderza też brak fantazji kulinarnej i dużo prowizorki w tym
      zakresie. Pewnie się to zmieni wraz z rozwojem ośrodka, mam taką nadzieję.
      Polecam "karczmę śpiewających kelnerów" i park wodny JAN. Pozdrawiam
      • Gość: wacio Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: *.chello.pl 17.10.04, 22:25
        karczma śpiewających kelnerów to TRAGEDIA. Nie polecam.
    • Gość: Peer Re: DARLOWO w Twoich oczach-PLUSY I MINUSY. IP: 195.187.253.* 17.09.04, 11:40
      Odwiedziłem Darłowo po kilkunastu latach. Widać duże zmiany na plus :)
      Ładny zamek, choć cena biletu wstępu jest dość nieodpowiednia do oferowanych
      wewnątrz atrakcji :( .
      Dużym mankamentem jest brak obwodnicy wokół centrum miasta. Samo miasto zadbane
      i czyste. Bardzo kulturalni miejscowi kierowcy.
      Mieszkałem wraz z rodzina na kwaterze w samym Darłowie. Ale na odległość do
      morza nie narzekam. To raptem tylko 2,5 km bardzo zadbanym chodnikiem, dla
      leniwych są busy ew. wodny tramwaj.
      Brakuje bankomatów !!! W Darłowie są tylko dwa. Trzeci w Darłówku. Widzę tu
      duże pole do popisu dla banków :)
      Ludnośc miejcowa bardzo sympatyczna i życzliwa ( i na ulicy i w sklepie).
      Co do Darłówka. Trochę tam ciasno, ale plaża jest w porządku.
      Dwa zjazdy dla niepełnosprawnych !! Toalety !! Natryski !!
      Dużo stanowisk dla WOPR-owców. OGROMNY PLUS !!!
      Jeśli chodzi o gastronomię - wybór duży i na każdy portfel.

Piotr z Warszawy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka