Dodaj do ulubionych

kontrola wiarygodności

IP: *.udn.pl 01.03.05, 21:52
Jak myślicie czy można w jakiś sposób sprawdzić czy oferta w internecie jest
rzeczywiście wiarygodna, czy zaliczka rzeczywiście trafi we właściwe ręce,
czy w internecie napotyka się na oferty które są oszustwem??????Mam zapłacić
400zl zaliczki kobiecie której nie znam i której na oczy nie widziałam i
nawet nie wiem czy rzeczywiście wynajmuje te domki które widać na stronie.
Poradźcie coś!! Pozdro!!!!!
Obserwuj wątek
    • www.morze.fpga.pl Re: kontrola wiarygodności 03.03.05, 07:51
      Witam.
      Sam wynajmuje domy, a wiec moze napisze jak to wyglada u mnie.
      Przedwszystkim na stronie internetowej podane sa moje pelne dane: imie,
      nazwisko, ulica, miasto. Podany jest takze nr komorkowy do kontaktu (byl podany
      takze domowy ale zrezygnowalem poniewaz rzadko jestem w domu a nikt pozatym nie
      zajmuje sie wynajmem ale np nie ma problemu abym po wstepnej rozmowie przez
      komórke lub internet podal swoj nr stacjonarny , a to juz jest pewien sygnal, że
      naprawde istnieje).
      Także nr konta jest podany na stronie a konto jest na moje nazwisko i tylko na
      nie przyjmowane sa zaliczki.

Dado, moim zaniem mozesz takze sprawdzic czy taka osoba istnieje w prosty sposob:
      Niech przed wplata zaliczki poda Ci dokladny adres gdzie te domy sie znajduja,
      dajmy na to ul.Poprzeczna 19, tak wiec dzwoniesz na biuro numerów TP.sa i
      dowiadujesz sie jaki jest nr tel do sasiada np.ul.Poprzeczna 21 i mozesz do
      niego zadzwonic i sie wypytac. Choc szczerze mowiac nie jestem pewien czy w
      TP.sa podadza Ci nr sasiada bez jego nazwiska :(

Pozdrawiam i
      Zycze udanych, spokojnych i cieplych wakacji.

Maciej
      • Gość: joanna Re: kontrola wiarygodności IP: 213.17.237.* 03.03.05, 08:31
        Ja bardzo często i juz od długiego czasu korzystam z ofert zamieszczanych w
        necie.
        Jeszcze nigdy się nie zawiodłam. A wręcz przeciwnie. Z niektórymi gospodarzami
        z takich agroturystycznych ofert utrzymuje kontakt do dziś. i nierzadko zamiast
        szukac czegoś nowego wracam do nich po prostu. U niektórych jestem traktowana
        jak rodzina.
        myślę że warto spróbować.
        pozdraiwam Joanna
        • Gość: mika Re: kontrola wiarygodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:22
          Jeżeli jedziesz do małej miejscowości, to możesz zadzwonić do sołtysa tej
          miejscowości( nr tel. z informacji TPSA lub książki tel.)i spytać o właściciela
          danej posesji (co prawda może się zdażyc, że właściciel mieszka zupełnie gdzie
          indziej). Ostatecznie możesz poprosić gospodarza o przesłanie kopii wpisu do
          ewidencji działalności gospodarczej (o ile jest zarejestrowany). Tam jest podane
          miejsce prowadzenia działalności. To wszystko brzmi trochę śmiesznie, ale dla
          dociekliwych....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka