Gość: Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:16 Latem w przyszlym roku planuje wybrac sie do Karwi. Czy ktos moze mi polecic sprawdzana kwatere w tej miejscowosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elyzabeta Re: Karwia 20.12.05, 20:19 W samej Karwi nie, ale polecam sąsiednią wieś, ok. 2 km. na zachód - Karwieńskie Błota II. Cisza i spokój, luźno na plaży, dobre zaopatrzenie i kilka miłych barków gastronomicznych, Tawerna. Urokliwa okolica, przepiękne łaki pocięte siecią kanałów, a do Karwi można przejść sparerkiem wzdłuż plaży - 20 do 25 min. Ja jeżdżę tam do swojego domku i bardzo kocham to miejsce, ale wielu znajomych kwaterowało po sąsiedzku.Napewno czyste pokoje z łązienkami są na Wczasowej 104, u Państwa Tomasza i Moniki. Tel.0-604-726-408. Zdjęcia z Karwieńskich Błot sa np. na stronie www.moje-morze.pl w galerii zdjęć Elżbiety Andruszaniec. Pozdrawiam i zapraszam w spokojne, nadmorskie okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: Karwia IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 29.12.05, 19:26 Ja odradzam.Plaża ładna, ale Karwia jest miejscowością zaniedbaną bardzo mocno.Do tej pory nikt nie zrobił sensownych poboczy, w lecie pełno kurzu i brudu.Gdy nie ma pogody, można się urwać z nudów.W nocy przetaczają sie watahy pijanych młodzieńców i nikogo z właścicieli to nie interesuje.Jeździłam do Karwi kilka lat z rzędu, ale więcej nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Karwia IP: 80.55.189.* 31.12.05, 19:56 Karwia w sezonie letnim to koszmar, zresztą nie ona jedna nad polskim Bałtykiem. Chaotyczna, brzydka zabudowa, tlumy ludzi, mnóstwo samochodów, kakofonia dżwięków (z prawie każdego straganu czy "punktu gastronomicznego" dochodzi inna melodia). Wszystko sprawia wrażenie tandetnego i wrzaskliwego wielkiego odpustu, kupa ludzi handlujących czym się da (w większości dziadostwem, które poza naszymi "kurortami" i prowincjonalnymi odpustami jest niesprzedawalne) i gdzie się da. Już lepiej wybrać na wypoczynek pobliską Jastrzębią Górę. Władze Karwii i wielu innych miejscowości nad naszym morzem powinny jakoś ucywilizować sezonowy handel i gastronomię, np. wyznaczyć handlarzom miejsce poza "centrum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAŻA Re: Karwia IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 01.01.06, 20:06 Mam podobne spostrzeżenia.W tym roku do Karwi nie jedziemy-brudno, kurz, drogo i zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta755 Re: Karwia IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:30 A ja sie nie zgodze... zalezy czego szukasz, hesli rozrywek i "zycia nocnego" to fakt polecam Jastrzebia góre plaza jesy tam jednak beznadziejna waska i kaminista a zejscie to strome schody... natomiast w Karwii jest piekna plaza, moge polecic 'wille hetman' (tu mieszkałam) natomiast przepyszne obiadki jedlismy w 'ow.wodnik' pare lokali tez jest wiec spokojnie browarku moznz sie napic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Karwia IP: 213.17.174.* 15.01.06, 20:25 Plaża i morze OK ale miejscowość to DNO zwłaszcza ośrodek ELTOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo76 Re: Karwia IP: 213.17.150.* 21.01.06, 21:38 ja też uważam Karwię za koszmarne miejsce. Jeśli ktoś szuka spokoju i ładnej plaży - to polecaam Ostrowo - trochę dalej w kierunku Jastrzębiej. Dużo miejsc do jedzenia, dużo kwater, do morza spacerkiem z 15 minut. Dużo lepiej, niż w Karwii. Odpowiedz Link Zgłoś
imp9 Re: Karwia 14.02.06, 12:02 A ja się zgodzę i nie. Wszystko zależy czego się oczekuje i kto tam jedzie. Ja w ubiegłe wakacje byłam w Karwii 3 tygodnie (2 dorosłych, 5 latka i 3latek). Mieszkaliśmy w ośrodku Sęk. Pogoda była super (bite 3 tygodnie słońca), ośrodek zielony, dużo miejsca między domkami dla dzieci, ogniska, przejazdy motorówką (w cenie), rowery, również czterokółkowe (free). W dzień chodziliśmy nad morze (plaża lux, morze czyściutkie), a popołudniami i wieczorami grillowaliśmy pod domkiem, dzieciaki szalały na powietrzu do nocy i o takie wakacjie właśnie nam chodziło. Co do samej Karwii, to zgodzę się, jest okropna, ciasne chodniki, tłoczno, ale ja nie jadę nad morze chodzić po ulicach tylko odpoczywać (np. z książką na leżaku pod domkiem). Poza tym można wyskoczyć na fajne wwycieczki :my zaliczyliśmy Gdańsk, Gdynię, Hel, Władka. A do Jastrzębiej Góry za nic bym nie pojechała, bo tam dopiero jest ludzi... pozdrawiam ps. Moje dzieci nie chcą słyszeć o innym miejscu jak Karwia. Odpowiedz Link Zgłoś