IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:16
Latem w przyszlym roku planuje wybrac sie do Karwi. Czy ktos moze mi polecic
sprawdzana kwatere w tej miejscowosci?
Obserwuj wątek
    • elyzabeta Re: Karwia 20.12.05, 20:19
      W samej Karwi nie, ale polecam sąsiednią wieś, ok. 2 km. na zachód -
      Karwieńskie Błota II. Cisza i spokój, luźno na plaży, dobre zaopatrzenie i
      kilka miłych barków gastronomicznych, Tawerna. Urokliwa okolica, przepiękne
      łaki pocięte siecią kanałów, a do Karwi można przejść sparerkiem wzdłuż plaży -
      20 do 25 min. Ja jeżdżę tam do swojego domku i bardzo kocham to miejsce, ale
      wielu znajomych kwaterowało po sąsiedzku.Napewno czyste pokoje z łązienkami są
      na Wczasowej 104, u Państwa Tomasza i Moniki. Tel.0-604-726-408.
      Zdjęcia z Karwieńskich Błot sa np. na stronie www.moje-morze.pl w galerii zdjęć
      Elżbiety Andruszaniec.
      Pozdrawiam i zapraszam w spokojne, nadmorskie okolice.
      • Gość: dina Re: Karwia IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 29.12.05, 19:26
        Ja odradzam.Plaża ładna, ale Karwia jest miejscowością zaniedbaną bardzo
        mocno.Do tej pory nikt nie zrobił sensownych poboczy, w lecie pełno kurzu i
        brudu.Gdy nie ma pogody, można się urwać z nudów.W nocy przetaczają sie watahy
        pijanych młodzieńców i nikogo z właścicieli to nie interesuje.Jeździłam do
        Karwi kilka lat z rzędu, ale więcej nie pojadę.
        • Gość: Maciek Re: Karwia IP: 80.55.189.* 31.12.05, 19:56
          Karwia w sezonie letnim to koszmar, zresztą nie ona jedna nad polskim
          Bałtykiem. Chaotyczna, brzydka zabudowa, tlumy ludzi, mnóstwo samochodów,
          kakofonia dżwięków (z prawie każdego straganu czy "punktu gastronomicznego"
          dochodzi inna melodia). Wszystko sprawia wrażenie tandetnego i wrzaskliwego
          wielkiego odpustu, kupa ludzi handlujących czym się da (w większości
          dziadostwem, które poza naszymi "kurortami" i prowincjonalnymi odpustami jest
          niesprzedawalne) i gdzie się da.
          Już lepiej wybrać na wypoczynek pobliską Jastrzębią Górę.
          Władze Karwii i wielu innych miejscowości nad naszym morzem powinny jakoś
          ucywilizować sezonowy handel i gastronomię, np. wyznaczyć handlarzom miejsce
          poza "centrum".
          • mamaanieli Re: Karwia 01.01.06, 10:27
            Niestety, muszę się zgodzić...
            • Gość: GRAŻA Re: Karwia IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 01.01.06, 20:06
              Mam podobne spostrzeżenia.W tym roku do Karwi nie jedziemy-brudno, kurz, drogo
              i zimno.
              • Gość: beta755 Re: Karwia IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:30
                A ja sie nie zgodze... zalezy czego szukasz, hesli rozrywek i "zycia nocnego"
                to fakt polecam Jastrzebia góre plaza jesy tam jednak beznadziejna waska i
                kaminista a zejscie to strome schody... natomiast w Karwii jest piekna plaza,
                moge polecic 'wille hetman' (tu mieszkałam) natomiast przepyszne obiadki
                jedlismy w 'ow.wodnik' pare lokali tez jest wiec spokojnie browarku moznz sie
                napic :)
    • Gość: mirek Re: Karwia IP: 213.17.174.* 15.01.06, 20:25
      Plaża i morze OK ale miejscowość to DNO zwłaszcza ośrodek ELTOR
      • Gość: bo76 Re: Karwia IP: 213.17.150.* 21.01.06, 21:38
        ja też uważam Karwię za koszmarne miejsce. Jeśli ktoś szuka spokoju i ładnej
        plaży - to polecaam Ostrowo - trochę dalej w kierunku Jastrzębiej. Dużo miejsc
        do jedzenia, dużo kwater, do morza spacerkiem z 15 minut. Dużo lepiej, niż w
        Karwii.
    • imp9 Re: Karwia 14.02.06, 12:02
      A ja się zgodzę i nie.
      Wszystko zależy czego się oczekuje i kto tam jedzie.
      Ja w ubiegłe wakacje byłam w Karwii 3 tygodnie (2 dorosłych, 5 latka i 3latek).
      Mieszkaliśmy w ośrodku Sęk.
      Pogoda była super (bite 3 tygodnie słońca), ośrodek zielony, dużo miejsca
      między domkami dla dzieci, ogniska, przejazdy motorówką (w cenie), rowery,
      również czterokółkowe (free).
      W dzień chodziliśmy nad morze (plaża lux, morze czyściutkie), a popołudniami i
      wieczorami grillowaliśmy pod domkiem, dzieciaki szalały na powietrzu do nocy i
      o takie wakacjie właśnie nam chodziło.
      Co do samej Karwii, to zgodzę się, jest okropna, ciasne chodniki, tłoczno, ale
      ja nie jadę nad morze chodzić po ulicach tylko odpoczywać (np. z książką na
      leżaku pod domkiem).
      Poza tym można wyskoczyć na fajne wwycieczki :my zaliczyliśmy Gdańsk, Gdynię,
      Hel, Władka.
      A do Jastrzębiej Góry za nic bym nie pojechała, bo tam dopiero jest ludzi...

pozdrawiam

ps. Moje dzieci nie chcą słyszeć o innym miejscu jak Karwia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka