Dodaj do ulubionych

Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo?????

IP: *.bitworld.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 20:08
Wybieram się na 2 tygodnie nad morze, i nie wiem którą z tych miejscowości
wybrać. Zamierzam nocować pod namiotem, więc morze znacie jakieś fajne pola
namiotowe w tych miejscowościach. W której z tych miejscowości więcej się
dzieje, no i gdzie jest lepsza plaża???? W tamtym roku byłem w Darłowku i
było średnio, ponieważ po 22:00 miasto już spało, a po tej godzinie czynna
byla tylko jedna knajpa. Poza tym woda byla lodowata- tylko 14 stopni, no i
fatalna kamienista plaża. Czekam na Wasze propozycje.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdeb To bardzo rozne miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:54
      Nie ma sensu wdawać się w szczegoly. Turystycznie wiekszą wartosc ma chyba
      Swinoujscie, ale czy pobyt tam z namiotem to dobry pomysl? Moze i tak - tylko,
      ze to jest miasto uzdrowisko; kwatera w sanatoriach zwykle kosztuje ok. 100-150
      PLN i przyjezdza tam duzo osob w srednim/starszym wieku. Walory Swinoujscia są
      jednak nie do przecenienia - plaza, Karsibor, scieski rowerowe w Niemczech,
      szlak czerwony pod klifem, port, prom, piekna promenada, duzo rozrywek.
    • Gość: yeti Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? IP: 194.42.116.* 16.05.06, 11:40
      Zdecydowanie Wladyslawowo!!!Masz do wyboru duza ilosc pol namiotowych-najtaniej
      bedzie w Chlapowie.Plaza jest jedna z najpiekniejszych w Polsce-czysta,szeroka
      i woda ciepla wiem co mowie bo zwiedzilem cale wybrzeze i tam sie czuje
      najlepiej.Jedna uwaga jesli nie lubisz dlugich spacerow lub wypadow np.do
      Trojmiasta,na Hel,Juraty a jedziesz tylko aby bawic sie na maxa to tego miejsca
      nie polecam lepiej juz wpadnij do Mielna typowo mlodziezowa miejscowosc z masa
      imprez i klubow.
      • Gość: syla Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? IP: *.crowley.pl 16.05.06, 17:19
        Wladysławowo jest piękne!!zachodniopomorskie nie ma tak pieknych plaż
        a w Chłapowie jest piekny wąwóz,czysta plaża,morze czyste.Byłam wzeszłym roku w
        Pobierowie i bez porównania z Chłapowem!!!półwysep HELSKI jest NAJLEPSZY!!!!
    • aldaz Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? 16.05.06, 14:14
      Wielkie dzięki za informacje. Czekam na więcej postów.
      • yvonne33 Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? 16.05.06, 15:18
        Polecam Świnoujście, piękna szeroka plaża, ciepła woda (temperatura wody w
        Bałtyku latem wynosi do 24 stopni ). Jest co robić jeśli nie ma plażowej pogody
        - latarnia morska, Fort Wschodni, Fort Anioła, wieża widokowa. Ponadto promenada
        ( na której tętni życie do późnych godzin nocnych ), fajne knajpki, rejsy
        statkami do Niemiec, w morze, po porcie, ścieżki rowerowe.
        • Gość: Alfan Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? IP: *.mmj.pl 20.05.06, 09:29
          Polecam Władysławowo. W Świnoujściu też jest fajnie ale jakoś zawsze,
          permanentnie co roku wybieram właśnie Władysławowo:)
        • Gość: dominika292 do yvonne33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:22
          > Polecam Świnoujście, piękna szeroka plaża, ciepła woda (temperatura wody w
          > Bałtyku latem wynosi do 24 stopni ). Jest co robić jeśli nie ma plażowej
          pogody
          > - latarnia morska, Fort Wschodni, Fort Anioła, wieża widokowa. Ponadto
          promenad
          > a
          > ( na której tętni życie do późnych godzin nocnych ), fajne knajpki, rejsy
          > statkami do Niemiec, w morze, po porcie, ścieżki rowerowe.

Może masz jakieś namiary na sprawdzoną kwaterę w Świnoujściu?
          • yvonne33 Re: do yvonne33 23.05.06, 07:28
            dominika292 napisz konkretniej tzn. ile osób, termin etc. Pomogę Ci coś znaleźć.
            • dominika292 Re: do yvonne33 23.05.06, 23:12
              napisałam na adres gazetowy.
    • monikaa13 Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? 20.05.06, 12:11
      polecam Władysławowo, naprawdę warto, pól namiotowych dużo, bardzo ładne, nad
      samym morzem, nowo otwarte w Cetniewie. We Władysławowie aleja gwiazd, loty
      helikopterem, piękna plaża i wspaniałe morze. Na zachód Cetniewo i cały ośrodek
      z basenem, restauracja w prawdziwym samolocie, latarnia morska w Rozewiu i
      dalej Jastzrębia Góra, polecam. Na wschód to już kawałek dalej, ale warto
      poświęcic czas i wybrać się na Hel.

W samym Władysławowie dyskoteki, bary, puby i wszystko otwarte do rana, dużo
      ludzi, przyjazna atmosfera. Zaraz obok za to spokój i nie tak zatłoczone plaże
      np. w Cetniewie, 10 minut oc centrum Władysławowa na piechotkę.

Byłam na wakacjach w Cetniewie, polecam gorąco
    • Gość: kazikkk Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? IP: *.bitworld.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:03
      ??
      • Gość: Gośka Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? IP: 80.50.94.* 31.05.06, 13:41
        Byłam w tamtym roku w świnoujściu- nie polecam. Zrobiło na mnie wrażenie
        wielkiego bazaru handlowego dla Niemców. Stragany, na promenadzie, dobrze,że
        nie na plaży. Zabraliśmy rowery- większość ścieżek rowerowych była tylko na
        mapie, a nie w rzeczywistość, chyba że pojechało się na strone niemiecką.
        Gośka
        • micmarci Re: Co lepsze: Świnoujście czy Władysławowo????? 10.06.06, 08:12
          Przyjedź teraz. Ścieżek 3 razy więcej - praktycznie wszędzie dojedziesz. Handel
          praktycznie usunięto z promenady. Poza tym odremontowano dużó domów i dróg.
          Wporównaniu do poprzedniego roku jest dużó lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka