Gość: alinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 16:20 jadę za tydzień -czy ktoś tam był i może podzielić sie swoimi refleksjami- słyszałama że to straszna dziura-jade z dzieckiem-niestety tylko tam udało mi sie znalezć kwaterę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pippin Re: ostrowo k/karwii 05.08.03, 16:31 widziałem to z daleka, wygląda na dziurę, dlatego jeszcze tam są miejsca ale aż tak daleko do plaży nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soss Re: ostrowo k/karwii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 18:58 znam , bo byłem ; niestety nie wiem , czego Ty oczekujesz od miejscowości wypoczynkowej ? jest wielu ludzi , którzy najlepiej wypoczywają w tym , co mają na codzień czyli : gwar , hałas , liczne knajpy , dyskoteki , sklepy , kramy ,lody ,zabawki , tłumy na plaży - musisz się tedy przenieść do Władysławowa , Łeby, Jastrzębiej Góry itp. dużych nadmorskich miejscowości ... a czym jest dla ciebie "straszna dziura" ? Odpowiedz Link Zgłoś
hans111 Re: ostrowo k/karwii 07.08.03, 10:55 Właśnie, ciągle mnie dziwi, jak ktoś może wyjeżdżać na "wypoczynek" do miejscowości typu Łeba, Władek i tym podobnych. Tak jakby 2 tygodnie spędzić na odpuście połączonym z targowiskiem... Podobno w lipcu w Łebie (w zimie 4 tys. mieszkańców) było 60 tys. osób.! pozdr. Hans Gość portalu: soss napisał(a): > znam , bo byłem ; > niestety nie wiem , czego Ty oczekujesz od miejscowości wypoczynkowej ? > jest wielu ludzi , którzy najlepiej wypoczywają w tym , co mają na codzień > czyli : > gwar , hałas , liczne knajpy , dyskoteki , sklepy , kramy ,lody ,zabawki , > tłumy na plaży - musisz się tedy przenieść do Władysławowa , Łeby, Jastrzębiej > Góry itp. dużych nadmorskich miejscowości ... > > a czym jest dla ciebie "straszna dziura" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soss do :hansa111 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 16:51 hans111 napisał: > Właśnie, ciągle mnie dziwi, jak ktoś może wyjeżdżać na "wypoczynek" do > miejscowości typu Łeba, Władek i tym podobnych. Tak jakby 2 tygodnie spędzić na > > odpuście połączonym z targowiskiem... > > Podobno w lipcu w Łebie (w zimie 4 tys. mieszkańców) było 60 tys. osób.! > > pozdr. > > Hans Hans , cieszę sie , że masz podobne zdanie na temat Łeby,Władka,Międzyzdroi etc odpustow i targowisk (ale dowaliłeś do pieca !! :-)) co można poradzić osobie , która "musi jechać do tak strasznej dziury jak Ostrowo" ? wcześnie rano trza wstać , autkiem albo w PKS-ik i hajda do Władka,Jastrzębiej czy nawet Sopotu , i używać "wypoczynku" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: do :hansa111 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 16:32 bardzo dziekuje za trafne spostrzeżenia dotyczące odpoczynku na tzw targowiskach tym razem poproszę miłych ekspertów o wskazówkę w następującej sprawie nie ma słońca i co dalej robić z 5 letnim hiperenergicznym dzieckiem w miejscowości w której jedyna atrakcją jest np. kościół? jeżeli nie macie jeszcze dzieci to wydaje mi się, że porady będą bez sensu- proszę zatem o cenne wskazówki z perspektywy rodzica oczywiśvie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soss do : alinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.03, 10:56 Gość portalu: alinka napisał(a): > bardzo dziekuje za trafne spostrzeżenia dotyczące odpoczynku na tzw targowiskach > tym razem poproszę miłych ekspertów o wskazówkę w następującej sprawie > nie ma słońca i co dalej robić z 5 letnim hiperenergicznym dzieckiem w > miejscowości w której jedyna atrakcją jest np. kościół? - wycieczka do Władysławowa niedaleko dworca jest spore wesołe miasteczko - w Karwii i Jastrzębiej też są tylko mniejsze - wycieczka do latarni na Rozewiu - piechotą do Karwii (polami lub plażą) wymęczyć troche malca - na pewno będzie trochę rówieśników - w piłkę mogą pograć - dookoła piękne lasy ... mamo , trochę inwencji ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: ostrowo k/karwii IP: 213.17.171.* 07.08.03, 10:01 byłam w Ostrowie rok temu ,jest to bardzo spokojna miejscowość bez gwaru i huku idealana na wypoczynek , wokoło piekne lasy i piękana szeroka plaża . Blisko jest Karwia , J. Gora , Dębki / polecam wycieczki rowerowe/ Jednak jak wolisz duże miejscowości typu Władysławowo to nie masz co szukać w Ostrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate do Ali IP: *.BMJ.net.pl 09.08.03, 02:05 Gość portalu: ali napisał(a): > byłam w Ostrowie rok temu ,jest to bardzo spokojna miejscowość bez gwaru i huku > > idealana na wypoczynek , wokoło piekne lasy i piękana szeroka plaża . > Blisko jest Karwia , J. Gora , Dębki / polecam wycieczki rowerowe/ > Jednak jak wolisz duże miejscowości typu Władysławowo to nie masz co szukać w > Ostrowie. Ali mam do Ciebie prośbę :) chciałam jechać do Karwii ale tak sobie czytam Forum i dochodzę do wniosku, że tam wcale nie jest tak spokojnie jak mi się wydawało, a poza tym przeczytałam to co napisałaś i widzę, ze Ostrowo jednak bardziej by mi odpowidało ponieważ wolałabym jechać gdzieś z dala od tłumów, piszesz, że byłaś w Ostrowie, a to jest koło Karwii więc tam pewnie też byłaś i możesz porównać :) jeśli będziesz miała chwilkę to napisz proszę ile tam płaciłaś za kwatery (może coś polecisz?) i czy jest gdzie zjeść obiadek :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś