Dodaj do ulubionych

żel nawilżający

25.10.11, 20:04
Mam pytanie. Czy żele intymne nawilżające wpływają na płodność? Stosuje Intimel, na ulotce nie ma ani słowa na ten temat. Ale tak się zastanawiam, czy one jakoś nie wpływają na żywotność plemników. W opisie jest napisane, że ma odczyn lekko kwaśny, naturalny w ph pochwy, ale przecież kwaśność śluzu zmienia się w różnych momentach cyklu. W momencie owulacji śluz jest mniej kwaśny niż w innych momentach cyklu... I już sama nie wiem... Macie jakąś wiedzę na ten temat?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: żel nawilżający 26.10.11, 08:27
      Ja też stosuję. Pytałam gina o to i mówił, że nie ma problemu z żelami na bazie wody, takimi bez środków plemnikobójczych, bez konserwantów, zapachów itd. Polecał Feminum. Ja stosuję właśnie albo Feminum albo Intimel.
      • marzena604 Re: żel nawilżający 26.10.11, 11:41
        Dzięki za odpowiedź. Tak podejrzewałam, ale już różne wątpliwości mi do głowy przechodzą...
    • scarlet79 Re: żel nawilżający 26.10.11, 18:59
      Na rynku są już dostępne żele nawilżające ułatwiające zajście w ciążę o składzie przyjaznym plemnikom,np. Conceive.
      • olusiek81 Re: żel nawilżający 01.11.11, 21:52
        ja używam feminum , lekarz mi kazał ze względu na zapalenia pęcherza , żeby do nich nie dochodziło
        • mewa000 Re: żel nawilżający 02.11.11, 16:03
          Na żelu Durexa pisze, że może upośledzać spermę czy jakoś tak, że jak się para stara to powinna skonsultować stosowanie tego zelu z ginem. Ja jednak zaszłam w ciążę używając Durexa wink
    • marzena604 Re: żel nawilżający 03.11.11, 23:03
      Na wszelki wypadek odstawiłam żel-jest ciężko, ale dajemy radę wink
      • justyna3003 Re: żel nawilżający 04.11.11, 06:39
        polecam picie siemienia lnianego-naprawdę daje efekty.Ja piję rano i wieczorem i dzięki temu śluz się bardzo poprawił i nie trzeba stosować żadnych wspomagaczy.
    • przedciaza_pl Re: żel nawilżający 04.11.11, 12:49
      Tak jak już wcześniej wspomniano, istnieją żele wspomagające poczęcie. Mają specjalną formułę dzięki której tworzą środowisko przyjazne plemnikom. Z najpopularniejszych żeli to Conceive Plus (przedciaza.pl/28-conceive-plus-zel-9337213008426.html) oraz Pre-Seed (przedciaza.pl/72-preseed-zel-4013273500203.html). Zwykłe lubrykanty mogą utrudniać zajście w ciąży.
      Pozdrawiam
      • mewa000 Re: żel nawilżający 04.11.11, 18:50
        Te żele którymi spamuje osoba wyżej mogą pomóc ale tylko w przypadku osoby, która ma stwierdzony problem z wydzielaniem śluzu, problem faktyczny spowodowany np problemami hormonalnymi. Nic nie dadzą w przypadku osoby która ma prawidłowy śluz a tak ma większość kobiet.
    • marzena604 Re: żel nawilżający 04.11.11, 21:55
      No ja śluz mam jak najbardziej prawidłowy, ale dzięki za podpowiedź, bo nawet nie wiedziałam, że taki wspomagające żele są.
      • olusiek81 Re: żel nawilżający 05.11.11, 23:18
        ale jestes pewna że lepiej odstawić ? mi własnie przy częstym współżyciu lekarz kazał używać żeby sie nie " zatrzeć "
        • marzena604 Re: żel nawilżający 06.11.11, 20:38
          No aż tak często nie współżyję by się zatrzeć. 2-3 dni pod rząd w okolicach owulacji jakoś wytrzymuje, a potem to są pojedyncze dni. Zresztą to nie jest tak, że jestem całkiem sucha, tylko na początku jest problem, a potem już jakoś idzie wink
          • olusiek81 Re: żel nawilżający 06.11.11, 21:35
            no u mnie niestety 3 dni pod rząd to już jest za dużo sad
            • anusia_magda Re: żel nawilżający 14.11.11, 13:28
              nam w jakiś sposób pomógł żel preseed.. bo zaszłam w 7 c.s..feminum odstawiłam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka