kattrin1 1 dc. 16.11.04, 19:16 hurrraaa, dostałam))))))))) Nareszcie moge zacząc starania...buziak Odpowiedz Link
aquarius72 GRATULACJE DLA ZEBRY :-) 17.11.04, 07:24 Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.oolga1 2.gusia_78 3.madziakan 4.tromysza Dziewczyny w trakcie starań : 1.magdulka26 – termin 18.11 2.nejka – test ok.18-19.11 3.emka1974 – test ok.18-20.11 4.sulia – test ok. 20.11 5.majka.majka – test po 24.11 6.kubusia1 – test 30.11 7.martekx – test 30.11 8.lomre – test 30.11 9.moni27 – test 30.11 10.ewal-m - test 30.11 11.kasia.sz2 – test ok. 1.12 12.misia.dk - test 1.12 13.kattrin1 14.asiak78 15.pea_74 16.balbina11 17.szymma 18.kasiuula 19.gaja26 20.golo25 21.roleczka11 22.pszczolka2 23.ewkaczo 24.malgonek 25.badarka 26.bjuti1976 27.kingaolsz 28.30.tka 29.gagat101 30.s.mal 31.ankaa18 32.maria.ksiazek 33.wmika 34.mamka22 35.nelkeas 36.lara_croft2 37.pauzalka 38.judyta10 39.paula08 40.ania.s3 41.iko78 42.gosia.testy 43.warszawianka1974 Dziewczyny, które zaczną w grudniu : 1.akk1 – na razie się leczy 2.skaluz 3.ewa11a 4.nika782 Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.star 242 2.aquarius72 3.paka25_k 4.sotavento 5.moniao1-starania od lutego 6.didi_75 – starania od marca 7.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii Odpowiedz Link
kattrin1 szczesliwa 13??? 17.11.04, 08:23 o jak milusio, jestem 13, hihihihi moze przyniesie mi szczescie, jak myslicie???????????? Dzis 2 dc juz za chwile za monenciuk bede mogła sie przytulac owulacyjnie i kolejny raz czekac na CUDZIK))))))))))))))))))) Ale jestem pobudzona hihihihi, znowu dobry humorek ********************************************************************* dziewczynki kochane to troszke słoneczka i pozytywnych mysli dla Was)))))) Buziak, Kasia Odpowiedz Link
aquarius72 Re: szczesliwa 13??? 17.11.04, 08:40 Kasiu, Jak przyjemnie przeczytać, że ktoś ma dzisiaj taki wyśmienity humor (bo mnie sie już wydawało, że dziś wszyscy widzą świat w czarnych barwach). A propos 13-tki - ja się urodziłam 13-go, to co mam powiedzieć??? Odpowiedz Link
78monika Re: szczesliwa 13??? 17.11.04, 09:33 Hej Ja tez sie urodzilam 13gp Trzymam kciuki babeczki za Was! Odpowiedz Link
nika782 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.11.04, 08:31 Witajcie kochane widze ze Augariusek zapisał mnie na grudniowe starania.We wtorek robiłam badania hormonków tj prolaktyna,LH,FSH,estradiol,testosteron ,teraz tylko nasionka meza i bedzie wiadomo tylko mam problem gdzie w mojej miejscowosci takie badania wykonuja hm? i ile takie badanie kosztuje moze sie orjentujecie U mnie jest 4dc,krwawienie mierne i od poczatku nie było duze ,jak nigdy?! Teraz tylko zostało mi czekanie na wyniki..............-pozdrawiam Odpowiedz Link
kasia.sz2 Listopadowe...-przepadły... :( 17.11.04, 08:38 Niestety z listopadowych starań nici. Wręcz mieliśmy zakaz "przytulania" , gdyż pęcherzyk nie rozwijał się jak należy. I pękł mając ok. 20 mm. A wykres na razie wygląda książkowo. Więc nie wiem dlaczego tak się dzieje. N temp. też wpływają chyba hormony, a te mam ponoć rozchwiane. W poprzednim cyklu owu była 28 dnia . I to też niekorzystne. Wcześniej też co rusz coś nie tak. Kolejna próba w grudniu, z CLO. Chyba, że owu będzie z prawej strony i gin zdecyduje się go nadal oszczędzać (po lutowej ciąży pozamacicznej). Pozdrawiam Was i życzę jeszcze owocnego listopada. A ja czekam z nadzieją na grudzień... Kasia Odpowiedz Link
aquarius72 A ja wszystko olałam...(przynajmniej na razie) 17.11.04, 08:46 Oznacza to, że nie sprawdzam niczego, nie robię żadnych badań, nie mierzę tempki. Termin @ mam na koniec miesiąca i niczego się nie spodziewam. Na razie mam dosyś stresowania się, czy w moim organiźmie jest coś nie tak... Jak odrobię się trochę z bieżącymi sprawami, to zabiorę się za ewentualne leczenie. (ale miło mi czytać o kolejnych zaciążonych, oby było ich jak najwięcej, jak tak dalej pójdzie, to niedługo zostanę tu sama i ... pozostanie mi zamknąć wątek Odpowiedz Link
agadibi Re: A ja wszystko olałam...(przynajmniej na razie 17.11.04, 09:10 Aquariusku, nie martw się, na pewno Cię nie zostawię. Coś czuję, że moja hodowla jeszcze długo nie pozwoli mi opuścić ostatniego miejsca Ja czuję, że niedługo zostanie tylko mój nick i Twój cudowny wpis o trzymaniu kciuków... Wiesz, też jestem nieziemsko wyluzowana, spokojnie podchodzę do sprawy, wręcz olewam. Cieszę się ogromnie z licznych sukcesów na naszym wątku, ale o sobie myślę, że chyba powinnam się stąd wynieść... Ale tak się przyzwyczaiłam, to forum i ten wątek to dla mnie prawie nałóg, że na razie jeszcze pozwolę sobie Wam czasem posmucić, dziewczyny. Pozdrawiam, Aga. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: A ja wszystko olałam...(przynajmniej na razie 17.11.04, 09:35 Ago - ten wątek ma właśnie tę zaletę, że są tu różne dziewczyny - i ciężarówki i starające się i takie dziewczyny jak my (tzn stojące trochę z boku). Każdy może sobie tu trochę posmucić, kiedy mają taką potrzebę Fajnie jest być aktualnie starającą się, jeszcze fajniej świeżo upieczoną ciężarówką, ale to także stresy : czy nam sie udało?, czy zobaczę dwie kreski? (o ciaży już nie wspominam). A my? - przynajmniej pod tym względem mamy luzik (na razie Mam nadzieję Ago, że będziesz tu nadal zaglądać (ja życzę Ci, żebyś robiła to jako ciężarówka z tego wątku Odpowiedz Link
kattrin1 Re: A ja wszystko olałam...(przynajmniej na razie 17.11.04, 09:55 Aquariusku, ja Cie nidgy nie zostawie, chociaz bede sie traz starac to i tak pewnie bede tu siedziec bardzo bardzo długo, chyba po cichutku powiem ze jestem chyba bezpłodna, a co tam moze jakis cud))), zresztą nie poddam sie bez walki, nie????? Buziaki kochane dziewczątka, napewno dla kazdej zaswieci słoneczko)))))Kasia Odpowiedz Link
aquarius72 Re: A ja wszystko olałam...(przynajmniej na razie 17.11.04, 12:34 No co Ty Kasia, bezpłodna??? Co to za gadanie!!! Ja na swoją pierwszą ciąże czekałam 7 lat i cud się zdarzył (po całkowitym zarzuceniu wszelkiego leczenia). Po poronieniu była ciaża już w drugim cyklu starań (niestety szybciutko się skończyła), tylko nie udało mi się jeszcze przekroczyć magicznej bariery pierwszego trymestru. Gdzieś mi się tam kołacze nadzieja, że w końcu się uda. TOBIE TEŻ!!!!! Odpowiedz Link
agadibi Dzięki! 17.11.04, 21:13 A z tym luzikiem to masz absolutną rację! Na pewno będę zaglądać (nie byłam jeszcze na spotkaniach dla Anonimowych Forumowiczów i się nie wybieram, bo jest mi z Wami tak dobrze... Odpowiedz Link
magdulka26 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.11.04, 11:50 Do dupy!!!!!!!!!!!!dziś przyszła @ co za wredna żmija .Teraz czas na dalsze badania trzeba działać a nie stać w miejscu.Rano jak dostałm @ nawet nie było mi tak smutno ,teraz się rozklejam.......koszmar !!!!!i spadam z listy ,robie miejsce nastepnym dziewczynkom. Odpowiedz Link
emka1974 Do Magdulki 17.11.04, 12:17 Magdulko, wiem, jak Ci smutno i nawet nie mam siły Cię pocieszać ;-( Sama rozklejona na maxa. U mnie plamienia rozkręcają się pełna parą, @ na pewno przyjdzie w piątek. Do dupy!!! Odpowiedz Link
zebra102 Re: Do Magdulki 17.11.04, 13:13 Tak trzymalam kciuki za Ciebie, bo miałyśmy ten sam dzień cyklu. Ale pomyślsz może to już ostatnia @, na jakiś czas. Głowa do góry! Odpowiedz Link
aquarius72 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.11.04, 12:36 Magdulka - może zrobicie sobie prezent na Mikołaja??? (no, może Mikołaj troszkę spóźni się w tym roku Odpowiedz Link
gumecka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.11.04, 12:12 Hello! Ja dzisiaj z dzidzia jedziemy na badanko,dostaniemy karte ciazy ale fajnie.Troche sie boje ale chyba musi byc dobrze. Ale trzymajcie kciukasy za nas a zwlaszcza za malenstwo.Pozdrawiam jola Odpowiedz Link
aquarius72 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.11.04, 12:37 Jola - ale Ci fajnie Ciesz się tym ile możesz. Będziecie mieć w tym roku cudowne święta )))) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.11.04, 12:45 Tak, Jola będzie się cieszyć w te święta ,a ja znów usłyszę jak co roku w Wigilię spełnienia marzeń,a szczególnie tego jednego.Takie zyczenia są piekne ale i bolesne .Będę się znów zalewać łzami w samotności.... Odpowiedz Link
aquarius72 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.11.04, 12:49 A może to będą łzy szcęścia??? Wiem, że w dniu @ świat ma ponure barwy, ale ja w Ciebie wierzę Magdo Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: a mnie mąż chce kupić lalke "BABY BORN" 17.11.04, 12:48 kochany nie? Cześć dziewczynki co tam, jak samopoczucie w tak deszczowy dzionek? U mnie jak najbardziej ok, jestem wyluzowana bo obiecałam sobie, że wszystko w rękach Boga i już. Dzisiaj z nudów zmierzyłam sobie temperature w pochwie i mam 37,3 nie mam pojęcia co do temperatur dlatego jak coś wiecie to dajcie znać. Mała czy duża? 15-17dc mam dzisiaj nie wiem dokładnie bo nie licze i nie wiem czy owulacja była czy nie, pełen LUZIK)) Buziaczki. 29 cykl starań - jestem już zmęczona Odpowiedz Link
aquarius72 Re: a mnie mąż chce kupić lalke "BABY BORN" 17.11.04, 12:51 Tempka wskazuje na fazę poowulacyjną, tak więc na razie nie pozostaje Ci nic innego, tylko oddać się w ręce Opatrzności Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: do aquarius:) 17.11.04, 12:55 i tak też będzie kochana Buziaczki. ps; a długo tak ma się utrzymać? Pozdrawiam. 29 cykl starań - jestem już zmęczona Odpowiedz Link
aquarius72 Re: do aquarius:) 17.11.04, 13:03 Wg podręczników NPR 16 dni wyższej tempki = duże prawdopodobieństwo ciąży, ale tempką sobie głowy nie zawracaj. PS. Może ten "wyluzowany" cykl okaże sie szczęśliwy??? Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: do aquarius:) 17.11.04, 13:09 Nie, nie zawracam sobie głowy, poprostu z czystej ciekawości zmierzyłam bo nigdy tego nie robiłam i nie mam zamiaru zacząć. Buziaczki. 29 cykl starań - jestem już zmęczona Odpowiedz Link
aquarius72 Do Pszczółki 17.11.04, 13:13 A kiedy Pszczółko spodziewasz się (niechcianej) @ ??? Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: Do Pszczółki 17.11.04, 13:46 Między 27 lis a 1 gru Najpóźniej do 2 grudnia!!! A dlaczego pytasz? Co się przypomniało Tobie? Czy tylko z czystej ciekawości. Buźka. 29 cykl starań - jestem już zmęczona Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Do Pszczółki 17.11.04, 13:48 Pytam, bo ja też się spodziewam pod koniec miesiąca. To sobie razem poczekamy :- ) Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: Do Pszczółki 17.11.04, 13:52 ok - jak najbardziej jestem ZA)) A więc czekamy cierpliwie, pijąc szampanka i zajadając się słodkościami aby było nam jak najsłodziej w tak jak narazie "gorzkim czekaniu" buziaczki cmok. 29 cykl starań - jestem już zmęczona Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Do Pszczółki 18.11.04, 07:51 Pszczółko - ja z tymi słodkościami muszę raczej uważać, żeby nie nabrać zanadto "zimowego sadełka" , ale co do zasady się z Toba zgadzam )) pozdrawiam gorąco w ponury, listopadowy dzionek Odpowiedz Link
aquarius72 NASZA LISTA 18.11.04, 08:20 Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.oolga1 2.gusia_78 3.madziakan Dziewczyny w trakcie starań : 1.nejka – test ok.18-19.11 2.emka1974 – test ok.18-20.11 3.sulia – test ok. 20.11 4.majka.majka – test po 24.11 5.kubusia1 – test 30.11 6.martekx – test 30.11 7.lomre – test 30.11 8.moni27 – test 30.11 9.ewal-m - test 30.11 10.kasia.sz2 – test ok. 1.12 11.misia.dk - test 1.12 12.pszczolka2 – termin 2.12 13.kattrin1 14.magdulka26 15.tromysza 16.asiak78 17.pea_74 18.balbina11 19.szymma 20.kasiuula 21.gaja26 22.golo25 23.roleczka11 24.ewkaczo 25.malgonek 26.badarka 27.bjuti1976 28.kingaolsz 29.30.tka 30.gagat101 31.s.mal 32.ankaa18 33.maria.ksiazek 34.wmika 35.mamka22 36.nelkeas 37.lara_croft2 38.pauzalka 39.judyta10 40.paula08 41.ania.s3 42.iko78 43.gosia.testy 44.warszawianka1974 Dziewczyny, które zaczną w grudniu : 1.akk1 – na razie się leczy 2.skaluz 3.ewa11a 4.nika782 Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.star 242 2.aquarius72 3.paka25_k 4.sotavento 5.moniao1-starania od lutego 6.didi_75 – starania od marca 7.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: Do Pszczółki 18.11.04, 10:46 A mnie dzisiaj napierdzela z leksza podbrzusze, no cóż uwielbiam jak coś czuje Hihihihi, słodkości-słodkościami ale czasami delektowanie się czymś pysznym doprowadza mnie do..........sama sobie dodaj)) Pozdrawiam Cię również w ten ponury dzionek i reszte dziewczyn oczywiście też, buziaczki wam wszystkim przesyłam. 29 cykl starań - jestem już zmęczona Odpowiedz Link
kiciek2 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 18.11.04, 09:35 hej!!!!!! czy moge prosić o dopisanie do listy starających się??? Zaczął sie pierwszy cykl po laparo, narazie nic nie biore i nie wiem kiedy będzie owulacja w związku z tym, ale dzięki temperaturce na pewno ją namierzę dam znać kiedy będę testować) pozdrowienia dla wszystkich!!!!!!!! Odpowiedz Link
aquarius72 Do Kiciek :-) 18.11.04, 09:51 Witaj Kiciek, Jeśli mogłabym Ci coś doradzić, to testy owulacyjne. Po temperaturce możesz co najwyżej stwierdzić, że owu już była, ale nie przewidzisz jej wcześniej. pozdrawiam Odpowiedz Link
kiciek2 Re: Do Kiciek :-) 18.11.04, 14:40 Hej!!! Wiem, wiem, ale w tym miesiącu nastawiam sie raczej na spontan, bo muszę mieć jeden miesiąc wolny od lekarzy, szpitali,monitoringu, lekarstw, bo jestem tym wykończona. W tym cyklu tylko chcę zobaczyć kiedy owu była. A jak nie wyjdzie w tym miesiącu bierzemy sie ostro do roboty w następnym Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
star242 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 18.11.04, 09:43 Cześć moje kochane dziewczynki,dawno nie zaglądałam,a tu takie zmiany,aż 10 szczęśliwych ciężaróweczek,gratuluję serdecznie wszystkim zaciążonym .Nio i mamy chata,super,byle tak dalej moje kofane.Pozdrawiam,całuję i sciskam,nio i trzymam kciuki za następne fasolki.Papapapa Odpowiedz Link
aquarius72 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 18.11.04, 09:53 Witaj Star Cóż to ostatnio porabiałaś, bo rzeczywiście dawno Cię u nas nie było. Jak tam Twoje sprawy? Czy starania nadal odłożone? Odpowiedz Link
star242 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 21.11.04, 20:44 Ojej przepraszam aqariusku że dopiero teraz odpisuję.U mnie nadal starania odłożone,coraz gożej z moimi cyklami .Ciekawe co teraz mój gin na to.21 dzień cyklu a mnie piersi strasznie bolą,nawet gożej jak na @,brzusio,nio i najgorsze czyli plamienia(normalnie u mnie cykl trwa ok 30 dni).Az się boję iśc do gina,ale idę na 100% na pocz. grudnia.Ale wierzę że niedługo do Was dołączę.Pozdrawiam i sciskam mocno Odpowiedz Link
misia.dk Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 09:07 Witajcie dziewczynki! Wprawdzie rzadko się odzywam ale czytam nasz wątek regularnie kibicując wszystkim bardzo gorąco. U mnie dzisiaj 19 dc i ani śladu owu Testy negatywne i nie było skoku tempki... Chyba kolejny cykl będzie nieudany (drugi cykl na Bromergonie, poprzedni również był bezowulacyjny). Jestem przybita Odpowiedz Link
iko78 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 18.11.04, 17:09 Czesc Dziewczyny Jak wiecie w listopadzie rozpoczelismy starania o fasolke. Wczoraj mialam okazje i bylam u "ponoc bardzo dobrego lekarza" (polecony i chwalony) Pisze ze ponoc bo sama nie wiem co mam myslec. Okazalo sie ze mam miesniaka 1,5 cm. A on wiedzac ze staram sie o dziecko powiedzial ze mam sobie nim glowy nie zawracac. Ale czy to normalne? Czy ten miesniak nic zlego nie zrobi?? Czy zeczywiscie moge spokojnie sie starac? I czy udami sie majac miesniaka? Zastanawiam sie od jak dawna mam tego miesniaka bo przeciez jeszcze 3 miesiace temu o niczym takim nie bylo mowy a robili mi nie jedno usg. Po za tym juz pisalam na innym forum ale jakos nie widze sluzu plodnego a zawsze bylo go duzo. Dzis 18dc (po zabiegu @ mam co 31dni) Z wyliczen wychodzi mi ze dni plodne byly miedzy 15-17 a sluzu nie ma i nie wiem czy jest jakas szansa na to ze sie uda. W kazdym razie staramy sie od 10dc. co 2 dzien i bedziemy starac sie nadal Zobaczymy co z tego bedzie. Tak jakos mi sie smutno zrobilo i nie wiem co mam myslec? Pozdrawiam serdecznie iko Odpowiedz Link
kattrin1 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 18.11.04, 19:00 Iko nie zawsze owulacja jest w tym samym dniu, równie dobrze mozesz miec owulacje w 20 dc. takze dalsze starania mogą okazac sie dobrym trafem i 9 miesięczną przerwą od @@@. Życze II kreseczek za pare dni))Kasia Odpowiedz Link
aquarius72 Witam w piątek 19.11.04, 07:32 Witam wszystkich w kolejny ponury listopadowy dzionek, Powiem Wam, że jestem, już wykończona tym tygodniem, wstawanie rano, kiedy wydaje się, że to środek nocy jest koszmarem, mąż ciągle narzeka na kłopoty w pracy, a kiedy on narzeka ja mam wrażenie, ze w kieszeniach przybywa mi kamieni, które przygniataja mnie do ziemi. Marzę o dniu, kiedy kłopoty się skończą, ale to chyba już nie w tym życiu... Czasem wydaje mi się, że gdybyśmy mieli dziecko świat byłby piękniejszy. To prawda, ale ile więcej byłoby tych kłopotów? Innym razem myślę, jak poradzilibyśmy sobie ze wszystkim mając dziecko? Błędne koło... Nie mieć dziecka - źle, ale mieć - czy będziemy umieli zapewnić mu bezpieczeństwo? Może przez tą paskudną pogodę wszystko wygląda tak przygnębiająco? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Witam w piątek 19.11.04, 08:22 Czesc dziewczynki)))siedze sobie sama w pracy bo jeszcze nikogo nie ma, patrze na padajacy snieg za oknem i zaczynam marzyc...ale fajnie by było z brzuszkiem patrzyc teraz na świat))))) Ale mi sie niec nie chce ale sie rozmarzyłam hihihihihi)))) Dziewczynki mamy Panią Zimę)))Oby te dłuzsze nocki i ciepłe łózeczka przyniosły nam malusie dzidzie od MikołajaKasia Odpowiedz Link
piewa Re: Witam w piątek 19.11.04, 16:45 czesc dziewczyny, przeczytalam ciurkiem wszystkie posty, poryczalam sie jak bobr i poczulam super wspierajaca energie i skarbnice informacji! Bardzo prosze o dopisanie na liste. 8 cykli bez skutku. 30 lat skonczone. Lekarz, kaze sie zglosci po 1,5 roku nieudanych prob. duze poczucie bezsilnosci i braku zrozumienia. pol roku temu zrobiono mi badanie hormonalne i usg - biore luteine, na usg bylo widac dojrzewajacy pecherzyk... i ciagle nic. bije sie z myslami, czy wyluzowac i dobic do 1,5 roku czy zaczac dzialac juz (szczegolowe badnia itp). ten snieg za oknem jakas otuche wnosi. I 1dc tez - wszystko sie zaczyna od nowa. ewa Odpowiedz Link
nejka Nie tym razem niestety :( 19.11.04, 10:47 Podnoszę wątek do góry po to, by spaść na dół listy Dzisiaj 1dc Inny był ten cykl, a właściwie jego końcówka. Prawdopodobnie przyczynił się do tego bromek. Ale kolejne starania już za 10 dni Odpowiedz Link
gumecka Jestesmy po wizycie. 19.11.04, 11:36 Hello! Wczoraj bylismy na usg,widzialam serduszko bijace i szok bo jestem w 9tc a termin mamy na 20czerwca.Fajnie ze wczesniej ale to tez niewiadomo jak dzidzia zechce dlugo siedziec pozdrawiam i Gratuluje kolejnym zaciazonym jola Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jestesmy po wizycie. 19.11.04, 11:48 Jolu Fajnie, że u Ciebie tak to dobrze idzie. Pojawienie się serduszka na USG, to pokonanie kolejnego progu - teraz oby do końca 12 tygodnia. I tak trzymać ))) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
kingakw Re: Jestesmy po wizycie. 19.11.04, 12:16 Gumeczka a wegług Twoich obliczeń to w którym powinnaś być? Całuje was oboje ) Odpowiedz Link
gumecka Dzieki wam! 19.11.04, 11:57 Widze ze wam tez idzie coraz lepiej z kazdym dniem wiecej fasolinek. Oby tak dalej, ja trzymam kciuki nadal. jola Odpowiedz Link
s.mal Re: zaczęłam starania 21.11.04, 12:26 Jestem już po pierwszym przytulaniu. podejrzewam że na fasolkę to jeszcze za wcześnie, ale lepiej zacząć wcześniej niż zapóźno. to mój pierwszy cykl starań i jestem optymistycznie nastawiona. będę testować około 6 grudnia. buziaki dla wszystkich - sylwia Odpowiedz Link
kattrin1 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 09:04 Czesc dziewcznki)))))) Co tam słychowac w poniedziałkowy, bajkowo snieżny poranek))))Dajcie znac komu trzymamy kciukasy? Buziak, Kasia Odpowiedz Link
78monika Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 09:43 Czesc dziewczynki Przede wszystkim ja trzymam kciuki za WAS! Niech nasza lista sie powieksza! Odpowiedz Link
kattrin1 Monia:) 22.11.04, 10:00 A jak Ty sie czujesz mamusiu?))))))))Jak brzuszek i badania? Czekam na wiesci)Kasia Odpowiedz Link
78monika Re: Kasia:) 22.11.04, 10:20 Czesc Kasienka! Czuje sie bardzo dobrze, zadnych wymiotow, mdlosci itp. Jedyne co mi dokucza to bol piersi - oprocz tego ze bola to dodatkowo sa ogromne (mialam C, teraz to chyba juz duze D!!!!! ). Mam nadzieje, ze juz nie beda rosly, bo jestem raczej szczuplej budowy i wygladam jak Pamela Poza tym poki co wszystko gra, mam non stop wypryski na twarzy (jak nastolatka). Nastepna wizyta u ginka w Mikolaja. A dzisiaj juz 6 tydz i 4 dzien Tak wiec - przyszle forumowe ciocie - bedziecei tzrymac ksiuki w lipcu )) A jak u Ciebie? Za ile zaczynasz starania? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Kasia:) 22.11.04, 11:30 Juz zaczełam sie starac, to począte mojego cyklu, w srode ide na badanka i mam nadzieje usg zobaczyc jak sie czują moje jajniczki i pęcherzyki jesli wogóle jakies są hihihiih))Takze nareszcie wróciłam do zywych i staram sie jak moge) Pogłaszcz brzuszek ode mnie i przeslij pare wirusków))))Buziak Kasia Odpowiedz Link
marta252 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 10:29 dziewczynki, widziałam serduszko mojego 6 tygodniowego maleństwa. jestem taka szczęśliwa. Przesyłam fluidy i kibicuję wszystkim z całego serca. MARTA Odpowiedz Link
magdulka26 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 11:07 Dziekujemy za fliudy ale one cos mnie omijają szerokim łukiem )Wczoraj byłam na pepkowym u znajomych i w sobotę też.Boże jakie te dzieci są sliczne i pachnące .....żal mi serce ściska jak na nie patrzę.Są takie malenkie i bezbronne.To jest chyba najpiękniejsze uczucie na świecie być matką.Dziewczynki trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o fasolki )) Odpowiedz Link
gumecka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 11:36 Dziewczyny zima na calego nawet z domu nam sie nie chce wychodzic. W sobote musialam bo wszystkie spodnie za ciasne i poszlam kupic nowe ale za jakies dwa miesiace chyba juz w nie wejde. Kolejna wizyte mamy przed swietami, juz nie moge sie doczekac. Nadal wam kibicuje i przesylam buziaki i fluidki. Pozdrawiam. jola Odpowiedz Link
majka.majka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 13:37 Cześć Dziewczyny w ten okropnie zimny dzionek. Przez najbliższe dni kciuki trzymajcie za mnie. 24 wielki dzień i nadzieja na brak @. Ale test mam zamiar zrobić dopiero po kilku dniach od braku @ (mam nadzieję) i to Bete. Nie wierze w testy z apteki bo miałam już II krechy, a jednak @ przyszła. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie starające się. Odpowiedz Link
balbina11 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 19:13 Kolejny krok na naszej drodze. Odebraliśmy wyniki nasionek. Są super, tylko leukocyty troszkę przekroczone. Teraz jeszcze przede mną hsg, po badaniach chlamydii i wymazach. Może do końca roku się wyrobię z tym wszystkim. A wtedy może w na początku przyszłego się uda? Odpowiedz Link
bo-gumilka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 22.11.04, 20:08 Kasiu! Jestem, jestem! choc jeszce nie wiem do której kategorii możesz mnie zaliczyć : ( ponieważ najbliżej mi do "dziewczyn, które na razie odożyły starania" , ale byc może za 2 tygodnie zmienię kategorię???) Troszkę się zaniepokoiłam, że odłożyłaś starania, mam nadzieję, że to decyzja dobra dla Ciebie i że zaowocuje tym, o czym wszystkie marzymy !!! Pozdrawiam wszystkie Starające a Ciebie szczególnie ciepło z zaśnieżonej **** Wielkopolski. Odpowiedz Link
golo25 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 06:50 Dziewczynki, witam pierwsza w deszczowy wtorek. Wczoraj była u mnie piękna biała zima, śnieżek prószył cały dzień. Dziś ani śladu po nim, pada tylko deszcz. A szkoda, bo ten zimowy widok trochę poprawił mi humor. Troche ssię rozmarzyłam, trochę poczułam zbliżające się święta. Milutko!!! A z rzeczy bardziej przyziemnych - albo coś ze mna nie tak, albo przegapiłam owu. Śluz "niby" owulacyjny miałam chyba w 11-12 dc (zawsze 13-14), podziałaliśmy z mężusiem dopiero w 13-stym, więc nie wiem czy w ogóle mam na co czekać w tym cyklu. No, ale trudno...Nie żebym, aż tak bardzo się smuciła, ale wiecie jak to jest... Chciałam tak sobie trochę posmęcić od rana, bo siedzę na razie sama w pracy. Ciekawe kto z naszej listy będzie miał świąteczny prezent w postaci fasolki? Piękne to będzie. Buziaczki dla moich wszystkich przyszłych ciężarówek. Gosia Odpowiedz Link
aquarius72 UAKTUALNIAM :-) 23.11.04, 08:11 Widzę, że niebawem wyjaśni się sytuacja u kilku dziewczyn, mam nadzieję, że zgodnie z ich oczekiwaniami (wszelkie kciuki mile widziane) Na naszym wątku - jak w życiu - są i łzy smutku, ale i łzy szczęścia. Oby jak najwięcej tych drugich. Pozdrawiam ciepło w listopadowy deszczowy poranek... Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.oolga1 2.gusia_78 3.madziakan 4.sulia Dziewczyny w trakcie starań : 1.majka.majka – test po 24.11 2.kubusia1 – test 30.11 3.martekx – test 30.11 4.lomre – test 30.11 5.moni27 – test 30.11 6.ewal-m - test 30.11 7.kasia.sz2 – test ok. 1.12 8.iko78 – termin 1.12 9.misia.dk - test 1.12 10.pszczolka2 – termin 2.12 11.s.mal – test 6.12 12.kattrin1 13.magdulka26 14.tromysza 15.asiak78 16.pea_74 17.szymma 18.kasiuula 19.gaja26 20.golo25 21.emka1974 22.nejka 23.kiciek2 24.piewa 25.roleczka11 26.ewkaczo 27.malgonek 28.badarka 29.bjuti1976 30.kingaolsz 31.30.tka 32.gagat101 33.ankaa18 34.maria.ksiazek 35.wmika 36.mamka22 37.nelkeas 38.lara_croft2 39.pauzalka 40.judyta10 41.paula08 42.ania.s3 43.gosia.testy 44.warszawianka1974 Dziewczyny, które zaczną w grudniu : 1.akk1 – na razie się leczy 2.skaluz 3.ewa11a 4.nika782 Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.star 242 2.aquarius72 3.paka25_k 4.sotavento 5.moniao1-starania od lutego 6.didi_75 – starania od marca 7.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 8.balbina11 – chyba zacznie na początku przyszłego roku 9.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści Odpowiedz Link
samanta25 Re: UAKTUALNIAM :-) 24.11.04, 15:06 Z tego co widzę to nie ma mnie na liście Mogę prosić o dopisanie ??? ------------- czekam na cud 34 cykl www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link
aquarius72 Do Golo 23.11.04, 08:15 Gosiu - najbardziej płodny dzień jest, kiedy śluz płodny zaczyna zanikać, ale ma jeszcze cechy śluzu płodnego (tzw. szczyt objawu śluzu), tak więc - trzymam kciuki Odpowiedz Link
aquarius72 Do bo-gumilki 23.11.04, 08:21 Witaj Bogusiu Myślałam, że już na dobre opuściłaś forum, a tu taka niespodzianka Domyślam się, że niebawem zamierzasz wznowić starania? Czekam na dalsze wieści Ja odłożyłam starnia w tym sensie, że nie leczę się aktualnie, bo moja sytuacja życiowa jest taka, że postanowiłam trochę zluzować (może do stycznia), ale szansa jakaś zawsze jest... pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
mamka22 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 09:10 No Babeczki, Dawno u Was nie byłam. Coś długaśśśśśśny ten wątek zaczyna sie robić. Ale to dobrze, świadczy przynajmniej o tym jak bardzo potrzebujemy sie nawzajem. Ja testuję w sobotę 27 listopada. Czekam z wielką niecierpliwością!!!!!!! Chetnie bym juz dziś zatestowała, ale wolę się rozczariować @ która mogłaby przyjść , niż brakiem drugiej kreski. Wiecie co? Mnie najbardziej jest smutno jak widze 1 kreseczke. A jak dostane @ bez testowania to jakos tak inaczej . Ale obie sytuacje sa mocno przykre oczywiście. W sobote bylismy z mężulkiem u znajomych, fajnie było, aż tu nagle oni wyciągają zdjęcia usg ich 12 tyg fasolki. Myslałam, że oszaleją, do końca spotkania miała gule w gardle - tak mi było9 smutno i tęskno do mojej fasolki. Nic to!! Czekam do soboty!!! Piersi okropnioe duże, ale tak mam zawsze w 2 fazie. tempka dość wysoka, ale zobaczymy. Pozdarwiam wszystkie zafasolkowane - jeju jak ja Wam zazdroszczę!!! mamka22 Odpowiedz Link
aquarius72 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 09:18 Cześć Mamko Widzę, że nasze odczucia są podobne (co do jednej kreski na teście). Teraz zaczyna się ten cały okres przedświąteczny i coś tak czuję, że niejedną łzę uronię z tęsknoty za fasolką i tą utraconą i tą, na którą tak czekam.... pozdrawiam Odpowiedz Link
mamka22 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 09:34 Aguarius, Jeju, masz święta rację. Ja też się boję tych świat, właśnie ze względu na fasolkę. Jesli sie okaże, że bede w ciąży, to będą to moje najwspanialsze święta. A jeśli nie, to nie wiem czy psychicznie wytrzymam. Te wszyskie małe dzieciaczki w telewizji poprzebierane za maluskie mikołajki, te słodkie bobaski - - -jejku!!! Będzie ciężko. Ale bądźmy twarde. Wszystko przed nami, Pozdrawiam, a o wynikach oczywiście od razu powiadomię, mamka22 Odpowiedz Link
aquarius72 CZAS NA KCIUKI DLA MAJKI I MAMKI *** 23.11.04, 09:44 Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.oolga1 2.gusia_78 3.madziakan 4.sulia Dziewczyny w trakcie starań : 1.majka.majka – test po 24.11 2.mamka22 - test 27.11 3.kubusia1 – test 30.11 4.martekx – test 30.11 5.lomre – test 30.11 6.moni27 – test 30.11 7.ewal-m - test 30.11 8.kasia.sz2 – test ok. 1.12 9.iko78 – termin 1.12 10.misia.dk - test 1.12 11.pszczolka2 – termin 2.12 12.s.mal – test 6.12 13.kattrin1 14.magdulka26 15.tromysza 16.asiak78 17.pea_74 18.szymma 19.kasiuula 20.gaja26 21.golo25 22.emka1974 23.nejka 24.kiciek2 25.piewa 26.roleczka11 27.ewkaczo 28.malgonek 29.badarka 30.bjuti1976 31.kingaolsz 32.30.tka 33.gagat101 34.ankaa18 35.maria.ksiazek 36.wmika 37.nelkeas 38.lara_croft2 39.pauzalka 40.judyta10 41.paula08 42.ania.s3 43.gosia.testy 44.warszawianka1974 Dziewczyny, które zaczną w grudniu : 1.akk1 – na razie się leczy 2.skaluz 3.ewa11a 4.nika782 Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.star 242 2.aquarius72 3.paka25_k 4.sotavento 5.moniao1-starania od lutego 6.didi_75 – starania od marca 7.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 8.balbina11 – chyba zacznie na początku przyszłego roku 9.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści Odpowiedz Link
martekx Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 14:19 dziewczyny jestem w 24 dc, 7-8 dni po owu - wszytko bylo jak nalezy wiec mam duza nadzieje mam jednak pytania normalnie piersi bola mnie od momentu owu a w tym cyklu nadal nic czyli cos nie tak, bo bolace sa objawem ciazy - cos jakas na odwrot jestem mierze tempke ale nie do konca o tych samych porach i pokazala mi spadek przed owu do 36,4, 36,2 a po owu utrzymuje sie na poziomie 36,8 - czy to znaczy ze jest podwyzszona? pytam bo dziewczyny pisza o 37,0, 37,2 stopniach? co o tym myslicie? pozdrawiam Marta Odpowiedz Link
aquarius72 Do martekx 24.11.04, 07:34 Marto, nie wiem, jak to jest z tym bólem piersi, bo mnie nie bolą ani przed @, a gdy byłam w ciąży też mnie nie bolały (może były tylko trochę twardsze i pełniejsze). Jeśli chodzi o tempkę, to istotna jest różnica pomiędzy temperaturami pierwszej i drugiej fazy cyklu. U Ciebie taka różnica jest. Dodam, że istotna jest pora mierzenia (im późniejsza, tym temperatura jest wyższa). pozdrawiam Aquarius72 Odpowiedz Link
lomre Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 22:13 Nie dopisuję się , bo wątek jest przedługaśny. Ale... przepisz mnie Aquariusie na grudzień, bo choć chciałam testować ok. 30.11 to dziś po 25 dniach mam @. Napisałam nowy post na ten temaat, bo cykle robią się coraz krótsze. Buuuuu Może mam szansę na prezent pod choinkę? Dziś popłakuję z cicha.. Odpowiedz Link
ewa5005 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 22:22 Ja uciekłam na jakiś czas,ale zajrzałam tu dziś i dla porządnej statystyki prosze od dopisanie mnie. spodziewana i niechciana @ prawdopodobnie 13,12,04 (4 cykl) pozdrawiam i zyczę owocnych starań. Odpowiedz Link
balbina11 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 23.11.04, 22:34 Mimo wszelkich przeciwności losu (ewentualne zrosty), podbudowana rewelacyjnymi nasionkami, staram się. Obecnie jestem płodna (tak mówią testy owu., śluz i szyjka) więc wykorzystuję mojego mężczyznę. Będę testować albo i nie 3 grudnia. Będziecie ze mną, prawda. Odpowiedz Link
nika782 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 24.11.04, 09:36 Witam dziewczeta zrobiłam juz badania hormonkow no i jest ok oprucz-PRL35.34 ale lekarz powiedzial ze to nie duzo i zaproponował CASTAGNUS.teraz tylko czekam aby zrobic badania nasionek i juz bedzie wiadomo tylko mój chłop przychorowal i bierze antybiotyki więc pomyslalam ze poczekam bo wyniki maga byc nieadekwatne po antybiotyku. U mnie jest 11dc pewnie w poludnie zrobie test owulacyjny no i poczekam ze staraniami do owulacji ,mój chłop to juz nie wytrzymuje tej abstynencji(18 dni) hi hi ja tez no, ale jak trzeba to trzeba Fajnie by było gdybym w swieta Bozego Narodzenia oswiadczyła meżowi ze spodziweamy sie dzidzi ale to bylby prezent(marzenie) Dziewczeta wam tego samego życze-pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link
aquarius72 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 24.11.04, 09:39 Nioooo, ja też się tak rozmarzyłam.... to by chyba było najpiękniejsze Boże Narodzenie w moim życiu.... Życzę owocnych staranek Odpowiedz Link
nika782 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 24.11.04, 10:35 Oj Augariusku,piekne by to było, ja tez życze tobie oooooowocnych staran. Biegne do szpitala po wyniki LH Odpowiedz Link