kmalczyk 16.02.05, 09:03 czy ktos zaszedł po CLO ja właśnie bede zaczynac brać i jestem pełna nadzieii.a może ta nadzieia nie potrzebna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.analityk1 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 09:22 ja znam kilka osób po clo, które juz nawet urodziły dzieci z tego 2 pary bliźniaków. A dlaczego dostałas clo? Odpowiedz Link
beti1977 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 09:31 Też mam pytanie odnośnie CLO. Czy mając "naturalną" owulację można zażywać CLO? Odpowiedz Link
kmalczyk Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 09:34 ja dostalam CLO bo mam cykle az po 50 dni i dlatego.i jestem ciekawa czy ktos zaszedl. Odpowiedz Link
pandziksa Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 11:23 Też miałam cykle po 50 dni. Okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Zrób badanie TSH kosztuje koło 20 zł a wszystko wyjaśni. Jak zaczełam brać leki na tarczycę to przez 2 cykle brałam też CLO. Teraz odstawiłam CLO ,żeby zobaczyć czy cykle się skróciły. Skróciły się!!! Zobacz moje ff Teraźniejszy cykl bez dopalacza a poprzeni z CLO. Tak wogóle to koleżanka z CLo zaszła w drugim cyklu i teraz mam 1,5 roczną chrześnicę. Odpowiedz Link
kmalczyk Re: czy ktos zaszedł po CLO 23.02.05, 22:18 no zobaczymy juz nie biore CLO pozniej mam duphaston brac i nie wiem jak z tymi cylkami 50-wymi czy skroca sie czy nie . no zobaczymy .czy ktos mial podobny problem. pzdrawiam kupilam nawet testy owulacyjne zeby wiedziec kiedy mozna zaczac sie starac. Odpowiedz Link
badarka Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 10:11 beti1977 napisała: > Też mam pytanie odnośnie CLO. Czy mając "naturalną" owulację można zażywać > CLO? Jeśli owulacja przebiega dobrze, to nie ma powodu, żeby brać clo. To silny lek i bardzo mocno obciążą organizm. Poza tym upośledza endometrium... Jak nie trzeba - lepiej nie brać. Odpowiedz Link
collins2 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 10:28 Moja sytuacja jest taka : cykle bardzo długie i bardzo różne. Nie ma owulacji i prawdopodobnie mam PCO. Na początku lutego miałam test z Colsterbegytem okazało się że urosły mi po 4 pęcherzyki w każdym jajniku. Z tego co wiem to właśnie to było sprawdzane - czy zareagują moje jajniki na ten lek. Teraz czekam na @ i mam w tym cyklu się nie starać , bo będą sześcioraczki. Zobaczę co dalej powie mój lekarz, mam siędo niego zgłosić na początku następnego cyklu. Może któraś z was wie co mnie dalej czeka, może ktoś też tak miał ???? Odpowiedz Link
invicta1 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 11:45 Collins a na czym polegał ten test z CLO? jak go robiono? tez zaczynam łykac-od jutra Odpowiedz Link
ewa5005 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 15:31 hej, ja własnie zaczęłam 4 cykl z clo, pierwszy z podwojoną dawką. Mam nadzieję,że będzie to ostatni cykl) Moja pierwsza ciaża to też sprawka clo, inną sprawą jest już jej smutny finał... Odpowiedz Link
collins2 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 15:40 Już odpowiadam : w 3 dniu cyklu zgłosiłam się do kliniki, zrobili mi badanie hormonów i usg. Od 5 do 9 dc kazali brać Closterbegyt (2 tab.) i 10 dc znowu zrobili mi hormony i USG. Chodziło o to żeby zobaczyć czy po tym leku ruszyło się coś w jajnikach, bo nie wszyscy reagują.No i urosło 8 pęcherzyków, każdy po 10 milimetrów w 10 dc. teraz mam 17 dc i brzuch wielki i bolący.Pewnie urosły te pęcherzyki. Mój gin powiedział : "proszę jak się ładnie wystymulowała". A co będzie dalej nie wiem >>>> Odpowiedz Link
anusia_22 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 16:19 ja zaszlam w pierwszym cyklu na Clo, teraz 6 tydzien buziaki Odpowiedz Link
invicta1 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 17:53 aaaaaaaaaa to wszystko zwyczajnie mialas cykl stymulowany, a jamyslalam, ze to jakas nowosc, o ktorej ie wiem trzymam kciuki za wyniki tej ładnej stymulacji Odpowiedz Link
ariana1 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 16:40 U mnie jest tak:pierwsza córcia jest "dzieckiem clo" Poczęła się w II cyklu z clo. Teraz w drugą ciążę staram się zajść bez efektów. Brałam 3 cykle clo , od IX do XI , potem przerwałam na 2 m-ce i teraz znów jestem na clo. No i czekam... Oprócz clo piję słynne ziółka i biorę castagnusa. Odpowiedz Link
rebcia Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 18:50 Cześć! Ja zaszłam w pierwszym cyklu stymulowanym clo. Mój problem polegał na niewydolności fazy lutealnej ,a ta przypadłość leczy sie właśnie przyczynowo w pierwszej fazie podając np clo. Potem oczywiście substytucja progesteronu no i doczekałam sie po 1,5 roku starań. Jest też taki pogląd ,że clo pomaga w takich sytuacjach, gdzie niby wszystko jest ok, a dzdzi nie ma czyli w przypadku tzw idiopatycznej niepłodności. Moim zdaniem jak nie ma przeciwaskazań to warto wziąść przynajmniej trzy cykle. *pozdrawiam Gocha* Odpowiedz Link
sylwi1975 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 22:01 Ja także zaszłam już w pierwszym cyklu stosowania clo + duphaston.Teraz po 2 latach znów mam problemy z zajściem i mam wielką nadzieje,że ta "wybuchowa mieszanka"pomoże mi w następnym cyklu. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link
kaminia76 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 22:04 ja tez w pierwszym cyklu jak ktos chce poczytac to opisalam swoja historie w odpowiedzi na post gochy juz po usg.... pozdro k. Odpowiedz Link
mycha79 Re: czy ktos zaszedł po CLO 16.02.05, 23:19 A ja zaczynam trzeci cykl z clo, tym razem podwójna dawka (czyli 2 na dobe). Mam dobre przeczucia Odpowiedz Link
majeczka18 Re: czy ktos zaszedł po CLO 17.02.05, 12:59 A ja zaczynam pierwszy cykl z luteiną.Mam brać od 15 d0 25 d.c. dopochwowo.To mój 5 cykl starań.Niby wszystko ok owu w 12 dc regularnie ale mam plamienia 4 dni przed@ od kilku msc. i jakoś nie zachodzę.Mam nadzieję, że to mi pomoze. Pozdrawiam.Majka. Odpowiedz Link
hermiona_77 Re: czy ktos zaszedł po CLO 21.02.05, 22:01 Jestem po pierwszym cyklu z CLO, 5-10 dc po jednej tabletce. W 13. dniu na monitoringu ginka powiedział, że jajeczko jest malutkie (9 mm)i 0 szans w tym cyklu. Mimo to w 16. dnu było przytulanko, ale nie mam nadziei,że przyniosło jakieś efekty... W następnym cyklu mam brać podwójną dawkę. U mnie to szósty cykl starań, trzeci monitorowany. Odpowiedz Link
mamka22 Re: czy ktos zaszedł po CLO 22.02.05, 15:01 JA zaszłam w pierwszym cyklu z CLO. Wzieąłm tylko 3 tabletki, ale jak widac pomogły. Ale ja też miałam długie cykle i policystyczne jejniki i CLO mi pomogło. Tylko pamietaj, przy długich cyklach CLO lekko przyspiesza owulację. Pilnuj, żebyś nie przeoczyła. Zycze powodzenia Odpowiedz Link
kmalczyk Re: czy ktos zaszedł po CLO 27.02.05, 22:41 i jak dziewczyny z tym CLO ja jeszcze jestem w trakcie cyklu. nastepny moj krok to duphaston i testy owulacyjne i zobaczymy jak zrobie test. zycze wszystkim II kreseczek i sobie rowniez papa Odpowiedz Link