milka_milka Re: No to do na trzy miesiące szlaban... 29.04.05, 09:16 (za wczesnie mi się wysyłało) na starania. Po poronieniu ginka kazała mi min 3 cykle odczekać. O czym ja bedę myśleć przez ten czas? Odpowiedz Link
ot_kobieta Re: No to do na trzy miesiące szlaban... 29.04.05, 09:28 Ale przecież mysleć Ginka nie zabroniła przez trzy cykle ? Dbaj o siebie.Poszukaj czegoś co Ci sprawia przyjemnośc. Ja muszę i chcę zająć się swoim balkonem. Kwiaty czas posadzić. Trochę o nie zadbać. Może troszkę podopieszczam ciało, bo po zimie i tych historiach zmęczone. I staram się mysleć, ale w takim spokojnym tonie. Zapisuję swoje myśli jakieś. Prowadzę bloga (a nawet dwa - jeden tylko o Cudzie Maleńkim, a drugi taki o naszym życiu). Może mi troche łatwiej, bo mam 7-letnią córeczkę jeszcze, ale też nie mogę się doczekać. Tyle tylko, że w naszym przypadku rozsądnie byłoby czekac nawet 1.5 roku, aż zakonczy sie diagnostyka genetyczna. Cóż. Czekałam tyle, poczekam jeszcze. Chyba, że zdarzy się cud . Milko dasz radę. Wykorzystaj ten czas aby nastawić sie na walkę o Maleństwo. Ale taką walkę, do której się staje z przekonaniem, że wygra się na pewno... Pozdrawiam Cie ciepło, Mika Odpowiedz Link
agabilinska2 witam w klubie! 29.04.05, 11:04 ja cholera tez mam czekać 3 miechy tak mi wstepnie powiedzioala moja gin! chociaz wczoraj po odebraniu badań pojawił sie cień nadziei, że może coś szybciej! zobaczymy ja miedzyczasie wymysliłam sobie klub fitnes, czs szybciej zleci! a co wy sobi wymyslacie na ten czas? no i trzeba zadbać o siebie troche bardziej! i o mężusia pozdrawiam Odpowiedz Link
sonique Re: witam w klubie! 29.04.05, 12:46 Ja rowniez mam trzy miesiace przerwy. I tez sobie pomyslalam, ze moze troche bardziej w tym czasie zadbam o cialo. Teraz moge wcierac w nie rozne cuda na cellulit, postaram sie troche pocwiczyc i pojde na solarium. Ale przede wszystkim chce wyjechac na wakacje gdzies w jakies upalne miejsce i polezec przez tydzien na plazy, nie myslac o niczym. A jak wroce, to juz zaczne ponowne starania. Odpowiedz Link
romkaforever Re: witam w klubie! 29.04.05, 12:51 dziewczyny mi tez mówił mój gin że 3 miesiące minimum. Ale jak poszłam do niego po pierwszej @ w połowie cyklu (na usg) to powiedział, że wszystko wróciło do normy, pęcherzyk ładniutki i można już zaczynać, nie łamcie się. ))) Odpowiedz Link
gviazdka3 Re: No to do na trzy miesiące szlaban... 29.04.05, 13:54 A co ja mam powiedzieć?!?! Mnie gin zasugerował półroczną przerwę!!! (w 12 tc usunięto mi martwy płód (, było to 31.03.) Też nie wiem co ze sobą zrobić, tak bardzo chciałabym już moją dzidzię... Jeszcze 5 miesięcy oczekiwań na staranka... Chyba i tak zacznę wcześniej, a do tego czasu zadbam o swoje zdrówko i kondycję Tobie też tak radzę! I życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link
espressoo Re: No to do na trzy miesiące szlaban... 29.04.05, 12:51 Ja co prawda nie mam szlabanu, ale witam w klubie. Zaczynamy sie starac z poczatkiem sierpnia, takze mozemy sobie kibicowac Ja przez ten czas zamierzam: pracowac, chodzic na fitness, cieszyc sie latem (ma byc piekne), dobrze sie odzywiac (swieze warzywka, owoce, folik), a co bedzie to bedzie, zawsze mozna na forum pogadac i sie wyzalic w razie czego.Trzymam kciuki i pozdrawiam Odpowiedz Link
kawka74 Re: No to do na trzy miesiące szlaban... 29.04.05, 14:48 to tak jak u mnie. Z tym, że szlaban sama sobie założyłam, minimum trzy miesiące. Więc pewnie będę się starać w tym samym czasie, co Ty. Co robić przez te trzy miesiące? Ja będę psychicznie odpoczywać. Kiedy wiem, że mam niemal stuprocentową pewność, że nie zajdę, ominie mnie czekanie, ogryzanie paznokci, analizowanie własnego ciała pod kątem objawów ciąży. Na czas szlabanu staram się patrzeć nie jak na więzienie, ale jak na okres luzu psychicznego, odpoczynku duszy. Zresztą te trzy miesiące miną jak z bicza strzelił. Odpowiedz Link
milka_milka Re: No to do na trzy miesiące szlaban... 29.04.05, 17:22 Mysleć mogę, a starać się dopiero we wrześniu. Cóż, może spróbuję schudnąć (może ktoś się ze mną poodchudza?), nadgonić masę zaległości i poświęcić duuuużo czasu starszej córce. Odpowiedz Link
connie1 Re: No to do na trzy miesiące szlaban... 29.04.05, 17:39 Ja się do letnich szlabanowych dopisuje.. Jak juz pisalam , jestem w polowie czasu "karencji" po ciązy obumarlej w 11 tyg.. Pozdrawiam Conka Odpowiedz Link