Dodaj do ulubionych

BADANIA W PRZYPADKU PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM

09.07.05, 14:04
Hej. Jakie badania należy zrobić po kilkumiesiącach niepowodzeń ? Wiem, ze
już wiele się o tym pisało, ale wszędzie podawane były chyba wszystkie
dostępne badania. Mi raczej chodzi o te naprawde " istotne", które
najczęściej sa przeszkodą w zajćiu w ciąże.
Chyba zdecyduję się na takie badania - niestety odpłatnie bo moja lekarz nie
widzi jeszcze problemu sad Pozdrawiam

*** To czekanie już mnie dobija ***
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: BADANIA W PRZYPADKU PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM 09.07.05, 14:26
      Mężczyzna badanie nasienia.
      Kobieta-prolaktyna,progesteron,LH,FSH,TSH,owulacja,drożność jajowodów,wrogość
      sluzu.
      • ata76 Re: BADANIA W PRZYPADKU PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM 09.07.05, 23:04
        a czy orientujecie się jakie są ceny w/w badań????

wiem, że to pytanie już było, ale gdyby któraś chciala napisać!!!Chodzi mi o
        ceny orientacyjne
        • ally23 Re: BADANIA W PRZYPADKU PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM 10.07.05, 10:40
          u mnie 30 zł za każdy hormon
          monitorowanie cyklu 100 zł i więcej (zalezy od lekarza)
          co do reszty-też nie wiem
          • olciablue Re: BADANIA W PRZYPADKU PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM 10.07.05, 23:46
            O widze, ze jestesmy na podobnym etapie
            Ja tez juz zacynam myslec o badaniach, nawet nie tyle dlatego, ze za dlugo sie
            staram (bo wcale nie tak dlugo), ale chce sie zabezpieczyc ptrzed ewentualnymi
            kommilikacjami. Mieszkam w kanadzie bez ubezpieczenia, wiec komplikacje bylyby
            katastrofa nie tylko duchowa i emocjonalna. a u nas badanka , w moim przypadku,
            sa strasznie dorgie, ale chyba sie zdecyduje, bo podczytuje tu Was calyd zien,
            no i czego sie nie robi dla spokoju sumienia, i pewnosci ze wszystko OK.
            A poza tym, Ivonne, jak tam sie trzymasz? Robilas test? przyszla @?
            • ivonn3 Re: BADANIA W PRZYPADKU PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM 11.07.05, 09:22
              olcia - @ nadal nie przyszła, test robiłam w piątek rano i wieczorem w dniu
              spodziewanej - obydwa negatywne
              • kateb007 Re: BADANIA W PRZYPADKU PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM 11.07.05, 10:41
                Ivonn, a do mnie przyszła @ i to dzień wcześniej czyli w ndz. Z jednej strony
                to jest mi smutno bo tak wierzyłam w ten cykl a z drugiej str to im szybciej
                się skonczy tym szybciej zabieramy się za nowe próby! Ach kiedy ja ujrzę te II
                krechy?????
        • asiulka1976 atko 11.07.05, 10:16
          ceny badan w INVICTA www.invicta.pl/index1.php?h=h4&l=l1&p=p1&c=cennik
          • ola07 badanie nasienia 12.07.05, 09:07
            Chciałam wysłać męża na badanie nasienia ,narazie na własną rękę bez zaleceń i
            w związku z tym mam problem,są dwa rodzaje badania ,bakteriologiczne i jakiś
            sperimograf(nie wiem czy dobrze napisałam),na jedno można dowieżć,nasionka ,a
            na drugie nie.Które na początek robili wasi mężczyżni i czym one się
            różnią .Będę wdzięczna za pomoc.
            • ata76 Re: badanie nasienia 12.07.05, 18:09
              Ola, nie wiem ktore ma robić mój mąz, ale w klinice powiedzieli mu, że nie może
              ich dowieźć, tylko że się tak wyraże na miejscu "załatwić", bo badanie będzie
              bardziej wiarygodne niż gdyby przywoził próbkę do badania
              • ola07 Re: badanie nasienia 12.07.05, 23:07
                Dzięki Ata,już zasięgnęłam języka i wiem, że mój mąż ma zrobić ten
                sperimograf,ja wyprosiłam, że będziemy mogli dowieżć w ciągu godziny,bo mój mąż
                powiedział,że na miejscu to on w życiu nie i takie tam...i w przeciwnym razie
                się nie zgadza,mam nadzieję, że nie wpłynie to znacząco na jakość
                badania.Pozdrawiam.
          • ata76 Re: Asiulka dziękuję!!!! 12.07.05, 18:07

• agaaga19 Re: Asiulka dziękuję!!!! 12.07.05, 20:58
              super info na temat wszystkich badań jakie należy wykonań w przypadku trudności
              z zajściem jest na stronie www.nasz-bocian.pl w poradniku bociana, są tam nawet
              informacje, w którym dniu cyklu badać hormony
              pozdrawiam
              aga
            • misia_7 to nie jest całkowity koszt 12.07.05, 22:23
              do tego w Inkvikcie jeszcze sobie doliczają za pobranie krwi do badania, 6
              złotych bodajże
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka