agatta-a1 22.01.06, 09:51 dziewczynki mam pytanie - czy jeśli dochodzi do zapłodnienia i zarodek się zagnieżdza ok. 7 dni po owu to zawsze odczuwa się jakiś ból brzucha czy nie????? czy może to następować bez objawowo? wielkie dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja5 Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 11:23 Tego sie nie czuje. I nie uwierze nikomu, kto napisze, zę czuł. Żadna literatura nie podaje by było to w jakiś sposób odczuwalne. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=34983619&a=34983619 Odpowiedz Link
aghatta1 Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 11:23 Myślę, że owiele częściej odbywa się to właśnie bezobjawowo. Odpowiedz Link
patka05 Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 11:44 można czuć, ja jestem jedną z kobiet, które to odczuwają. To tak jak z owulacją- jedne czują inne nie są jej świadome, więc proszę poprzedniczki - nie generalizować. Jeśli nic nie odczuwasz, to wcale nie znaczy że do zagnieżdżenia nie doszło, każda kobieta jest inna i inny jest jej poziom świadomości własnego organizmu. Odpowiedz Link
kaja5 Re: patka05 22.01.06, 12:01 Sory za szczerość, ale ci nie wierze!Ból owulacyjny to co innego, jest na ten temat sporo literatury i jest to potwierdzone naukowo. Jeśli chodzi o zagnieżdżanie, to owszem może wystąpić krwawienie implantacyjne, ale nic sie nie czuje , żadnego bólu itp....A może ty (bez urazy)jetes jedna z tych, które wyczuwały moment zapłodniena i to było jak znak krzyża który ksiadz robi na czole podczas bierzmowania?Sory, za takie porównania, ale spotkałam sie z takimi właśnie stwierdzeniami i porównaniami. Podaj mi proszę chociaż jeden link do strony w internecie, gdzie jest napisane, że odczuwa sie moment zapłodnienia (oczywiscie nie strony z forum), a wówczas Ci uwierze, przyznam sie do błędu i przeprosze. Odpowiedz Link
patka05 Re: patka05 22.01.06, 12:24 Nie musisz mi wierzyć, ale i nie musisz mnie obrażać. Forum to miejsce wymiany myśli i opinii, a mnie nie zależy żeby Ciebie przekonywać o czymkolwiek. > Podaj mi proszę chociaż jeden link do strony w internecie, gdzie jest napisane, > że odczuwa sie moment zapłodnienia Ja nie pisałam o zapłodnieniu ale o zagnieżdzaniu. A Internet to nie jest dla mnie żadna wyrocznia. Odpowiedz Link
kaja5 Re: patka05 22.01.06, 12:36 Wiem, ze pisałaś o zagnieżdżeniu a nie zapłodnieniu, ja ci podałam przykaład, ze niektóre kobiety to "czuja" nawet zapłodnienie i to aż tak intensywnie.Zapytałam tylko czy ty jesteś może jedna z tych kobiet , które wmawiaja sobie cos czzego nie ma.Nie obraziłam Cie, tylko również napisałam swoją opinię. Uważam, ze nie jest możliwe byś cokolwiek czuła przy zagnieżdżeniu i sobie to po prostu wmawiasz. Możesz sobie życ dalej w przekonaniu, ze cos czułaś, ale nie wmawiaj innym takich głupot. Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: patka05 22.01.06, 12:40 dziękuje Wam dziewczynki za wszystkie odpowiedzi więc muszę czekać na wyniki do 30 stycznia a w między czasie opuszczam to forum i jadę na narty. myślę ze jak wróce to z niektórymu z Was wymienimy się naszymi radościami.trzymam kciuki.)) Odpowiedz Link
patka05 Re: patka05 22.01.06, 12:43 Obrażasz mnie, chociażby używając lekceważącego tonu i klasyfikując moją wypowiedź jako "głupotę". To przykre, jeśli faktycznie nie zdajesz sobie z tego sprawy. A przykład który podałaś jest zpuełnie nieadekwatny. Tym postem kończę tą jałową dyskusję, gdyż nie jest ona związana z tematem postu. Odpowiedz Link
annalalik Kaja5 22.01.06, 13:09 Proszę o nie obrażanie innych osób. Mozesz miec inne zdanie, ale staraj sie je poprostu przedstawiac - by oceniać innych należy mieć podstawy. O odczuciach związanych z zagnieżdżeniem jest bardzo mało literatury. Znam osoby, które coś czuły i takie, które nie czują nic. Lekarze również nie mogą nic konkretnego o tym powiedzieć. Nie generalizujmy wiec i nie obrażajmy się nawzajem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kaja5 Re: Kaja5 22.01.06, 14:11 Po pierwsze nikogo nie obraziłam. Nie napisałam, ze jest ona głupia czy nienormalna, tylko napisałam, ze niezgadzam sie z tym co napisała i , ze wmawia sobie takie rzeczy i by nie wmawiała innym czegos czego po prostu nie ma! A ty jestes jej adwokatem?To jest dyskusja pomiedzy mna i ją. Ona ją zakończyła wiec daruj sobie "wcinanie" sie i nie rób z siebie wielkiego obrońcy.Mam prawo pisac co mi sie podoba, tym bardziej ze nikogo nie obrażam. Boże ależ jesteście delikatne. Jeżeli ktoś ma inne zdanie i pisze, ze medycyna nie potwierda takich rzeczy jak odczucia podczas zagnieżdzenia to zaraz sie denerwujecie. Nie wszystkie oczywisćie. Ale najbardziej to mnie denerwują takie osoby jak annalalik , które wtrącaja sie do dyskusji która jest już zamknieta przez osoby które ja prowadziły i pod pozorem obrony jednej strony chcą by dalej ta dyskusjia trwała. Odpowiedz Link
annalalik Re: Kaja5 22.01.06, 14:17 Nie jestem niczyim adwokatem, ale jestem administratorem tego forum i mam prawo zwrócić Ci uwage. Poza tym jest to forum OTWARTE i każdy ma prrawo zabrać głos w każdek dyskusji. Odpowiedz Link
milgryf Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 13:06 agatta-a1 napisała: > dziewczynki mam pytanie - czy jeśli dochodzi do zapłodnienia i zarodek się > zagnieżdza ok. 7 dni po owu to zawsze odczuwa się jakiś ból brzucha czy > nie????? czy może to następować bez objawowo? wielkie dzięki za odpowie Na pewno większość kobiet tego nie czuje. Ale jest grupa, która jednak czuje - przy czym zwykle trwa to trochę dłużej. Ja np. dopiero w tym cyklu poczułam ból owulacyjny ( bardzo wyraźnie) i zostało to potwierdzone na usg ( miałam robione codziennie). Wcześniej też miałam owulacje, ale nigdy nie czułam tego momentu. Od 5 dnia po owulacji miałam bóle podbrzusza ( dodatkowo tego dnia połozyłam się na drzemkę o godz. 15 i dopiero następnego dnia mąż o 10 wyciągnął mnie z łóżka na siłe - myślał , że jestem chora, bo do śpiochów nie należe), trwało to tak do 9, teraz też coś czuję, ale na pewno nie jest to ból - raczej pewien dyskomfort. I jestem w ciąży. Tak samo miały dwie moje koleżanki, ginekolog równiez to potwierdziła - są kobiety, które maja bóle i są takie , co nie mają. I dziwie się, ża kaja5 tak zdecydowanie oskarża " te czujące" o mówienie nieprawdy. Ja nie kłamię, wcześniej nie miałam tego typu bólów, nawet na pms nie cierpie, a miesiączki miałam prawie bezbolesne - nigdy niełyknęłam tabletki p/bólowej z tego powodu. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 14:33 może być bezobjawowo, może nie. ja czułam zagnieżdżenie. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 17:04 ja czulam, dokladnei 7 dpo nawet post napisalam ze czuje jakby bol wyrostka robaczkowego ale jakos za nisko byl ten bol a na janik tez mi nie pasowalo. po kolejnych 3 dniach okazalo sie ze to bylo uczucie zagniezdzenia ) Odpowiedz Link
danik1 Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 17:51 A co dzieje sie wtedy z tempka?? Wiem, ze czasami spada, ale czy jest to jednodniowy spadek tempki, czy moze trwa on kilka dni?? Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: zagnieżdżenie!!!!! 22.01.06, 20:15 z tego co czytałam po ew. zagnieżdżeniu tempka może chwilowo spaść a potem znów wzrosnąć albo też yutrzymuje się a stałym wyższym poziomie niż tempka sprzed owu. Odpowiedz Link