mamamisi2 10.05.06, 19:32 cześc pszczółeczko,nurtuje mnie to,skad stawiasz na chłopaka 70procent -jak zajdę w maju?te tabelkowe metody planowania płci?...odpisz,dzieki.Magda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolka232 Re: do pszczółka232 10.05.06, 19:41 Kilka razy zdarzylo mi sie wyczytac ze wlasnie w dzien owu jesli dochodzi do przytulanka bedzie chlopak tzn dokladnie to jest tak dni plodne trwaja okolo 10 dni pierwsze 4 bedzie dziewczynka 5 dnia kiedy jest to srodek w cyklu i prawdopodbnie powinien byc dzien woulacji chlopak 5 dni dalej powinna byc dziewczynka i wiem, ze gdzies jeszcze przy koncowce blizniaki ale dokladnie Ci nie powiem ale moze gdzies w necie znajde to Ci wysle Wlasnie wiem to z tabelki. Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do pszczółka232 10.05.06, 19:58 Dementuję napisane wczesniej pogloski, że tego nauka nie sprawdziłą jak to jest z płcią dziecka. Okazuje sie, ze mamy 86% szans na ustalenie płci chłopca i 87% szans na ustalenie płci dziewczynki. Ustalenie plci dziecka to nagroda za znajomość swojej płodności oraz za rzetelne obserwacje wskaźników płodności. Należy postępować tak: 1. Podjąć tylko jedno współżycie w odpowiednim czasie 2. Jeśli chce się począć chłopca, to podjąć współżycie w 1 lub 2 dniu przed owulacją (w dniu szczytu objawu śluzu lub dzień wcześniej). Tutaj trzeba umiec przewidziec dzien szczytu śluzu - wiec trzeba dobrzez znac swój profil narastania jakości śluzu w cyklu. 3. Jesli chce sie począć dziewczynkę to trzeba współżyć 4 lub więcej dni przed owulacją 4. Jesli nie chce sie ustalac płci, to w 3 dniu przed owulacją jest pół na pół Moje uwagi: Jesli śluz u kobiety występuje krócej to dni ustalające płec pewnie się proporcjonalnie zmieniają. Wspóżycie w dniu skoku, rano, może dac poczęcie chłopaka. No to policzmy: Jeśli przyjąć, że długość cyklu wynosi 30 dni i faza lutealna (wyższych temperatur, progrsteronowa) wynosi 14 dni - czyli cykl "czysty ideał" to wtedy: 1. owulacja występuje w 16 dniu cyklu (30-14=16) 2. a więc żeby począć chłopaka trzeba podjąć współżycie: w dniu 15 lub 16 3. Jeśli nie chce się wyznaczać płci to w 14 4. a jeśli chce się dziewczynkę to przed 14 dniem Wyczytalam to z innego forum wiec nie odpowiadam za dokladnosc Odpowiedz Link