17.05.06, 01:43
Ponieważ dużo dziewczyn twierdzi że przy PCO klinowa resekcja jajników jest
przestarzała, chciałabym się dowiedzieć czy ktoś oprócz mnie przeszedł ten
zabieg i kiedy i jakie są efekty, ja uridziłam córkę i nie mam już
PCO.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • amelka5 Re: PCO 17.05.06, 17:45
      PCO jest nieuleczalne, z PCO się rodzisz i masz je do końca życia. U ciebie
      unormowało się ale nie na stałe i nie licz na to, ze się go pozbyłaś. Gratuluję
      ci bardzo maluszka ale resekcja jest zabiegiem bardzo ryzykownym i odchodzi się
      od niego. Jest wiele metod leczenia, które może komuś pomogły bez powikłań ale
      nie stosuje się ich obecnie bo też wielu osobom zaszkodziły i odsetek osób z
      powikłaniami był zbyt duży. To, że tobie się udało nie znaczy, że uda się
      wszystkim.
      • h.kunze Re: PCO 17.05.06, 21:33
        Dzięki Bogu nie przeczytałam tego przed operacją bo bym się chyba na nią nie
        zdecydowała, co to znaczy ze pco jest nieuleczalne, ja jestem po operacji 5 lat
        i nie mam powiększonych jajników obwodowo ułożonych pęcherzyków, wszystko
        wróciło do normy jakby tego nigdy nie było. A może wróci?
        • amelka5 Re: PCO 18.05.06, 16:06
          PCO to nie tylko pęcherzyki na jajnikach i powiększone jajniki. Ja mam jajniki
          w normie a pęcherzyki wchłaniają mi się po kilku cyklach na tabsach a PCO mam
          bezsprzecznie. PCO jest nieuleczalne niestety.
          • Gość: d Re: PCO IP: *.csk.pl 23.05.06, 14:45
            mozna miec policystyczne jajniki i mozna miec zespol policystycznych jajnikow, ktorego nawet calkowitym wycieciem jajnikow, a nie tylko resekcja sie nie pozbedziemy. ja nadal utrzymuje ze laparo tak - jak juz inne srodki nie pomoga, resekcja nie. slucham sie lekarza. wciaz wierze ze nie ryzykuje sie zdrowia ludzi w celu wydojenia z nich kasy.
            • h.kunze Re: PCO 27.05.06, 08:33
              Ja też wierzyłam do niedawna w to, że lekarze nie zaryzykują zdrowia dla
              pieniędzy ale po ostatnich wydarzeniach zaczynam mieć wątpliwości, oczywiście
              nie wszyscy lekarze, są jeszcze lekarze dla których zdrowie pacjnta jest
              najważniejsze i chwała im za to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka