Dodaj do ulubionych

od którego dc jakieklowiek objawy ciąży?

11.07.06, 14:33
No właśnie jak szybko można coś podejrzewać?
Obserwuj wątek
    • nimfffa Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 11.07.06, 14:51
      By sie nie nakręcać ?wink w dniu spodziewanego @
    • gosiarek2 Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 11.07.06, 15:00
      Hej,Aga.Mysle,ze jak ktos jest wyczulony,to od pierwszych dni cos moze
      zauwazyc.Ale ja zauwazylam u siebie 2-3 dni po owu zmienione piersi,sutki sie
      powiekszyly i staly sie b.widoczne,nawet moj maz to zauwazyl,chociaz nic mu nie
      mowie,nie chce nakrecac atmosfery niepotrzenie.Mam do Ciebie jeszcze
      pytanko,kiedy zrobisz test,bo ja chyba nie wytrzymam do dnia @.Na tym forum
      kiedys ktoras z dziewczyn napisala ze zrobila test tydzien po staranku i wyszly
      II,moze ktoras z Was ma podobne doświadcz.Dzieki za odp.Gosia.
      • wiolasb Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 11.07.06, 15:18
        Witajcie! Ja nie wiem, jak to jet z tymi objawami, bo jak się czegoś chce, to
        czuje się wszystko... Ja na przykład czułam wyraźnie owulację, potem pojawiły
        sie bóle w prawym boku, zgaga itp... Teraz 28 dc (przy 30dc) i nic mnie nie
        boli, pezdwczoraj pobolewał brzuch, dziś rano też, ale przeszło, mam nadzieję,
        że to nie na @... Boję sie testować wcześniej, a może warto... Podzielcie się
        doświadczeniami. Kochane Starajace się - trzymajmy kciuki, żeby sie udało!!!
        Buziaczki
        • marti_ka82 Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 11.07.06, 15:59
          ja napisze tak, jak czytalam forum i objawy to mialam ich tysiace i nic z tego,
          potem gdy mialam wolne od forum powoli pojawily sie bolace piersi co rano,
          wiekszy apetyt, zmeczenie sennosc o dziwnych porach, brak rozdraznienia jak
          przed miesiaczka, potem toz przed jej terminem pare dni okropnego bolu brzucha,
          ja wiedzialam wczesniej o tym , ze ktos chce we mnie zmaieszkac, bo przez
          wypadek owu mi sie przesunela az o dwa tyg, a w dniu spodziewanej miesiaczki
          jej nie dostalam, tydzien pozniej poszlam na bete... byl to pierwszy tydzien
          ciazy po zaplodnieniu... zycze wam wszystkich prawdziwych objawow malenstwa pod
          sercemsmile
          • wiolasb Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 11.07.06, 17:18
            marti_ka82! Gratuluję Ci Maleństwa, aż łezka mi się w oku zakręciła... Niech
            Dzidziuś rośnie zdrowo!!! Dziękuję za słowa otuchy, tak bardzo teraz
            potrzebne... Najgorsze jest to czekanie, dziś mój 28dc (przy 30dn, no i
            pojawiło się pobolewanie brzucha... Jak bardzo nie chcę, żeby to była @...
            Chciałabym odejść od komputera, ale nie mogę, myśli kotłuja się w głowie... 14
            miną 3 misiące jak starciłam moje pierwsz Maleństwo... Tak bardzo bym chciała
            nosić w sobie Dzieciątko... Wiem, że nie tylko ja...
            • agulka1001 Re: wiola 11.07.06, 19:11
              hej!a mi wczor minęlo 3 m-ce...ale ten czas leci...
              i ja kobito tez troche podejrzewam,ze moge byc w ciazy
              ale tylko dlatego,ze 19 i 20dc (przy cyklach 35dni) probowalam z mezem bez
              zabezp...nie wiem,jak z owluacja,bo poprzedn nie badalam tego,a sie udalo...
              ale obawiam sie czegos innego-znalazlam u siebie bakterie UREAPLASMĘ
              UEALYTICUM... ale sie teraz boje....nic tylko czekac i miec nadzieje,ze jednak
              sie nie udalo...dzis 22dc...
              • marti_ka82 Re: wiola 11.07.06, 20:13
                zycze ci tego z calego mojego malego serduszka jednego i drugiego... wiecie co
                moze to smiesznie zabrzmi, ale mi w ciezkich chwilach pomagala i nadal pomaga
                mdlitwa do ojca swietego jana pawla II i sw. gerarda ten pierwszy ma zostac
                poatronem matek majacych problemy z zajsciem w ciaze, a ten drugi jest patronem
                matek oczekujacych na cud i tych ktore nosza malenstwo w sobie ( ja tak mocno
                wierzaca nie jestem, zeby nie bylo smile ) ale w nich wierze... poza tym lapalam
                ile sie dalo fluidkow na forum wink tak wiec swoje posylam zdjeciem w zalaczniku
                i tu pare...~~~~~~~~~~
                ~~~~~~
                ~~~~~~~~~
                ~~~~~~~bede za was trzymac mocno kciuki... napewno wam sie uda... tobie, agulce
                i calej reszcie... wiem latwo powiedziec odpusccie sobie mierzenie, wyliczenia
                itp smile ale ja w maju toz przed owu.. bo przeciez miala byc 2 tyg wczesniej...
                powiedzialam ze nic z tego, wiec mozemy sobie darowac... a kochalam sie z
                czystej przyjemnosci, zapomnialam o temperaturze i innych gazdetach... no i
                wracajac od niego smile bo wtedy mieszkalam daleko od niego on w rosenheim ja w
                polsce, zobaczylam bociana smile no i chyba lecial wlasnie do mnie big_grin to chyba
                mala nagroda, za to że tak dobrze znioslam wypadek, rany na twarzy, potluczone
                nogi big_grin moge czesciej wygladac jak po wypadku byle malenstwo urodzilo sie
                zdrowe big_grin w czasie... zycze wam takich samych uczuc, by wasze malenstwa byly
                silne, odwazne i waleczne i na samym poczatku kiedy najwiecej przeszkod na nie
                czeka daly sobie bezproblemow rade, by rosly zdrowe i rozwijaly sie prawidlowo,
                by serduszka im mocno bily i by sie na swiat nie spieszyly smile tylko w dniu
                wyznaczonym przyszly na swiat radosne i zdrowe... smile
                • agilator Re: wiola 11.07.06, 20:15
                  Ale ślicznie napisałaś - dzięki
      • agilator Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 11.07.06, 20:14
        Hej. Ja mam termin @ na 18.07, ale raczej z testem poczekam. Nize zrobię go
        wcześniej, bo już kiedyś tak się nacięłam (nie raz) teraz poczekam do 20.07.
        Mam nadzieję, że to będzie mój ostatni test (jak narazie), bo też bardzo
        chciałabym zostać już mamą smile Trzymam za nas wszystkie kciuki i czekam na
        wiesci smile
        Co do objawów to myślałam, że może coś tam się ze mną dzieje, fatalnie bolała
        mnie głowa i było mii niedobrze. Ale myślę że to przez te upały - bo teraz jest
        już ok.
        pozdrawiam
        • marti_ka82 mocno za was wszystkie trzymam kciuki... 11.07.06, 20:17
          bo zaslugujecie jak nikt inny na ten cud, dlaczego? bo oczekujecie go jak nikt
          inny, staracie sie po pare, czasem parenascie cykli, kochacie te istotki
          mimo ,ze ich na swiecie jeszcze nie ma... i bedziecie dobrymi mamami smile
          • wiolasb Re: mocno za was wszystkie trzymam kciuki... 11.07.06, 22:52
            Jakie Wy jesteście Kochane!!!! Nie wiem, co bym bez WAS zrobiła... Jestem z
            Każdą z Was i trzymam kciuki, by się udało... Kupiłam dziś Pre - test... Jutro
            29dc, ale nie wytrzymam dłużej i testuję rano.... Zobaczymy... Wierzę, że te
            słowa nie zostały wypowiedziane tak sobie, że znaczą wiele... Pozdrawiam...
            Oczywiście odezwę się... Paa
            • agilator Re: mocno za was wszystkie trzymam kciuki... 12.07.06, 07:18
              Wiolasb i jak tam??
              • pelnanadzieii Jak dobrze, że jesteście ;-) 12.07.06, 09:56
                Czytając to co napiszecie uśmiecham się. Tak naprawdę o tym jak bardzo tego pragnę nie mogę praktycznie z nikim porozmawiać....mąż też chce, ale inaczej to wszystko odczuwa, tak mi się przynajmniej wydaje. A Wy to wszystko rozumiecie, znacie ciągłe czekanie, wypatrywanie itd. Dziś 38 dc (ostatni 30) i @ brak. Ale brzuch boli i może to przez to, że ostatnio schudłam ok 2 kg (a i tak mam niedowagę). Wiele z Was zrobiłoby już test, ale ja jak już pisałam tyle razy się zawiodłam i jeszcze ten ból typowy na @ i brak innych objawów sad Ale trzymam za nas wszytskie kciukismile
                • agilator Re: Jak dobrze, że jesteście ;-) 12.07.06, 18:33
                  Hej. Rozumiem twoje obawy co do testu , ja też się zawiodłam a niby to było
                  już. Ale co tam jak nie dostaniesz @ do niedzieli to zrób, może tym razem
                  (czego ci życzę) nie potrzebnie się martwisz. Ja mam dylemat, bo w piątek jadę
                  na taką bardziej balową imprezkę i zastanawima się nad tym czy nie zrobić
                  wcześniej testu (q 18.07 - byłby 33dc). Może zatestować jutro? czy to za szybko
                  będzie? 12dpo? co śądzicie?
                  pozdrawiam papa i główki do góry, czuję że nanas już niedługo ndejdzie "ten"
                  czas smile
                  • wiolasb Re: Jak dobrze, że jesteście ;-) 12.07.06, 19:02
                    Witam! Odzywam się, tak jak obiecałam. Rano zrobiłam test - bladziutka druga
                    kreska... Termin @ mam na jutro i liczę, że jednak nie przyjdzie, a Dzidzia
                    będzie na tyle silna i zdrowa, że urodzi sie za całe 9 miesięcy... Nie chcę się
                    za bardzo cieszyć, bo chyba pospieszyłam się z tym testowaniem... Ale wiecie,
                    co? Mocno wierzę, że to już... Buziaczki!!!
                    • lidek0 Po cichu gratulujemy 14.07.06, 06:02
                      leć na bete i będziesz pewna, powtórz i sprawdx jak przyrasta.
                      • gosiarek2 Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 10:33
                        Wiolasb,mysle ze na 100 % jestes w ciazy,Kochana.Blada krecha bo blada ale
                        jest.Gratuluje po cichu i powodzonka zycze smile)Gosia.
                      • agilator Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 13:16
                        No właśnie - ja też myslę że można ci po cichutko gratulować, ale daj
                        koniecznie znac jutro. Jakieś objawy, czy bez-objawowo?
                        • gosiarek2 Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 13:20
                          Hej agilator,dzięki za test,mam nadzieje ze obu nam te testy przyniosą
                          szczęście,jeszcze tydzien,no moze poltora i robię,chociaz mysle o Pre-
                          tescie,podobno juz po 6 dniach od zaplodnienia wykrywa,co o ym myslicie
                          dziewczyny?
                          • agulka1001 Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 13:27
                            pre-test?to jest nazwa czy rodzaj testu??tez bym chetnie zrobila jak
                            najszybciej...ale kurde jest tez zagrozenie (w moim przypadku),ze moze nie
                            dojsc do zagniezdzenia,wiec po co sie nakrecac przed @@?
                            ja chyba poczekam....kurde,straszne jest to czekanie...
                            • gosiarek2 Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 13:43
                              To jest testu dostepnego w aptekach
                              mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/1066nazwa
                              • agilator Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 14:32
                                Hej. Fajnei że teścik doszedł. Ja mam dostać @ we wtorek, ale tak nie chcę!!
                                poczekam i zatestuję 19.07. Co do pre-testu, miałam go i jest fajny; ale on
                                raczej wykrywa ciążę 6dni po zagnieżdzeniu co? czyli tak faktycznie jakieś 13-
                                14 dpo. Tak myślę. pozdrawiam
                                • wiolasb Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 14:40
                                  Witam i bardzo, bardzo jestem Wam wdzięczna za Wasze ciepłe wypowiedzi!!! Jeśli
                                  chodzi o objawy, to niespecjalnie... Pobolewa mnie brzuch i odczuwam prawy
                                  jajnik - już od momentu owulacji po dziś dzień, piersi mam większe, tkliwe,
                                  temperatura dalej wysoka, czuję, że jest raczej "wilgotno", syjka miękka... No
                                  i nic poza tym... Testuję znowu w poniedziałek, chyba że nie wytrzymam i
                                  zatestuję wcześniej!
                                  Stosowałam PRE-Test, który w 29 dc (przy 30dn)wykazał ciążę w postaci drugiej
                                  bladziutkiej kreseczki! Teraz myslę, żeby spróbować Quick Vue, podobny jest
                                  bardziej czuły... Jak berdzo chcę zobaczyć drugą kreskę!!! Tego i Wam kochane
                                  życzę!!! Buziaczki!!!
                                  • agulka1001 Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 14:58
                                    poniedzialek juz tuz tuz...ale wydaje mi sie,ze u Ciebie to raczej juz
                                    wiadomo....tutaj tyle dziewczyn za Ciebie trzyma kciuki (ja oczywiscie tez!),ze
                                    nie moze byc inaczej jak II kreski...
                                    co do mnie,to mam juz schize hehe!jajnik prawy boli mnie non-stop!mimo ze owu
                                    mialam z lewego,stwierdzone na usg!piersi urosly z dnia na dzien,i sa lekko
                                    tkliwe!ale ja to bede testowac najszybciej w nast poniedzialek,24.07!
                                    • wiolasb Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 20:36
                                      Agulka101! - w takim razie ja też będę mocno trzymała kciuki!!! Z tymi
                                      jajnikami podobno tak jest... Oczywiście życzę Ci, by był to "ten" właśnie
                                      zwiatun! Musi być dobrze!!! Buziaczki wink
                                      • emma_sz Re: Po cichu gratulujemy 14.07.06, 22:59
                                        Objawy ciążowe są bardzo zbliżone do objawów @ więc lepiej patrzeć na nie z
                                        przymrużeniem oka. Mnie jednak już na kilka dni przed terminem @ zaczął
                                        pobolewać brzuch i czasem jajnik dawał o sobie znać, co dało mi do myślenia bo
                                        brzuch zawsze zaczynał boleć dosłownie na chwilkę przed samą @. Piersi miałam
                                        powiększone ale wrażliwe i obolałe zaczęły być dopiero po terminie @. Przyznam
                                        się, że ja tam swoje wiedziałam, czułam się jakoś inaczej i po prostu byłam
                                        pewna, że jestem w ciąży, chociaż wiem, że teraz to mało kto mi pewnie w to
                                        uwierzy tongue_out Ponieważ byłam pewna dosyć szybko zatestowałam ( jeszcze przed
                                        terminem @ ) i cień kreski potwierdził moje przypuszczenia!!
                                        Za wszystkie testujące bardzo mocno trzymam kciuki i ślę fluidki!!

********++++++++++++++++*************++++++++++++++*********++++++++++
                                        ++++++************+++++++++********++++*********++++++++++++**********
                                        • agulka1001 Re: Po cichu gratulujemy 15.07.06, 09:21
                                          czesc dziewczyny-szczegolnie witam te zaciązone i gratuluje!
                                          ja czekam...jeszcze tydz i bedzie wiadomo....na bete moge isc juz za kilka
                                          dni,ale po co?jesli sie nie uda i dostane okres,to tylko bede
                                          rozpaczac...czekam do terminy @@ i 2dni dluzej....
                                          wydaje mi sie,ze mam objawy ciazowe,ale to moze byc przez stres,bo mysle o
                                          tym,jestem ciekawa,czy sie udalo czy nie....dzis 27dc,owu 23dc...
                                          a wiec piersi mi sie powiększyly po paru dniach od owu!siusiam znowu w nocy!i
                                          siusiam bardzoczesto...ból w dole brzucha...bol prawego jajnika....i chyba
                                          zgaga hehe a moze przesadzam?za tydz sie okaze!
                                          • agilator Re: Po cichu gratulujemy 15.07.06, 11:23
                                            Oj żebyśmy wszystkie nie oczekujące na @, na 100% jej nie zobaczyły!! Ja czekam
                                            do 19.07 i wtedy zatestuję, o ile będzie taka potrzeba (oby była). Chwilami
                                            wydaje mi się, że mam lekkie zawirowania ... ale to pewnie znowu moje urojenia.
                                            Aha i temp dzisiaj (31d - 37,1) Trzymam za nas kciuki smile
                                            • wiolasb Re: Zobaczyłam... 15.07.06, 14:20
                                              Witajcie! Piszę cała roztrzęsiona ze szczęścia i trochę ze strachem...
                                              Zobaczyłam na teście dwie śliczne wyraźne różowe kreseczki!!! Życzę Wam tego
                                              samoego i trzymam kciuki za siebie i za Was, żeby nasze Maleństwa były zdrowe i
                                              silne i urodziły się we właściwym czasie!!! Buziaczki wink
                                              • agilator Re: Zobaczyłam... 15.07.06, 19:54
                                                No to teraz to już 100%-centowe GRATULACJE!!! Obyśmy szybko dołączyły do
                                                Ciebie smile
    • kropcia1 Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 15.07.06, 14:52
      w 6 dniu po owulacji zaczęły mnie boleć piersi po bokach...a 10dni po owulacji
      poczułąm takie twarde kamienie jakby w piersiach...mąż zauważył większe sutki...
      ( sama tego nie zauważyłam) ...nigdy wcześniej tego nie miałam...wykres był
      ładniejszy....ale ostatecznie tempka nie była jakoś wyżzsa niż zwykle przed
      terminem spodziewanej @, tylko była stale wysoka....poprostu nie
      spadała....reszta objawów dużo później...
      • agilator Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 15.07.06, 19:59
        A czy możesz mi napisać, jaki miałaś lub czy nie miałaś śluzu? Przed terminem
        @. Tak się zastanwiam, czy znaczenie ma rodzaj śluzu? Czy przed @ powinno być
        sucho czy mokro? Ja mam taki trochę rozciągliwy ale przeźroczysty (@ 18.07 -
        oby nie przyszła). dzięki sad i Gratuluję smile
        • wiolasb Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 17.07.06, 13:56
          agilator! Witam! Generalnie śluzu nie odczuwałam przed @... Było raczekj sucho,
          ale tym razem odczuwałam, że jest wilgotno, no i pojawił się taki rozciągliwy
          sluz... Życzę Ci, żeby @ nie przyszła!!! Buziaczki wink
          • agilator Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 17.07.06, 14:27
            Hej, nie wiem czy czytałas mój wątek, ale miałam wczoraj i dziś też - II
            krechy!! Dziękuję Ci bardzo za odp, bo śluzik mam taki roziągliwy ale nie
            przejrzysty tylko żółtawy. pozdrawiam cieplutko papa smile
            • kropcia1 Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 21.07.06, 11:47
              trochę spóźniłam się z odpowiedziąsmile)) Gratuluje Ci serdeczniesmile)) Teraz
              będziesz miała śluzu pod dostatkiemsmile)) Nawet będziesz go miała dośćsmile)) To
              jeden z objawów ciażowych, który utrzymuje się praktycznie przez całą ciążęsmile)
              • agilator Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 21.07.06, 13:05
                Witaj kropcia1. Dzięi za odp. Wiesz tylko o czym cały czas myslę? O mojej
                wizycie w poniedziałek u gina, tak się boję że powie że coś nie tak sad
                normalnie jak o tym pomyślę, to brr... ciesze się przeogromnie, ale też mam
                pełno obaw o zdrowie maluszka no i czy aby na pewno donoszę. Pocieszysz?
                dzięki smile
                • wrotka13 Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 21.07.06, 14:13
                  Agilatorku, kiedy miałaś ostatnią @, bo ja 18.06, a owu przypuszczalnie 4.07,
                  bo nie wiem kiedy udać się do gina. Myslę, że wybiorę się tak na początku
                  sierpniasmile
                  • agilator Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 21.07.06, 14:55
                    Hej, ja miałam @ 15.06 a owu 1 lub 2 lipca. Idę do gina w poniedziałek bo tak
                    mi kazał przyjść, czyli w 40dc. Poszłabym na twoim miejscu 31/07. Mój gin
                    powiedział, że mam przyjśc tydzien po termieni spodziewanej @
                    • wiolasb Re: od którego dc jakieklowiek objawy ciąży? 22.07.06, 13:02
                      Dziewczyny! Gorąco Wam gratuluję i bardzo się cieszę! Wierzę, że wszystko
                      będzie dobrze!!! Buziaczki! Pozdrowienia! wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka