Dodaj do ulubionych

dla starających się przed 40- czy jest ktoś jeszcz

• aba1122 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 13.11.06, 11:26
      Cześc Kobitki
      Ja dalej czekam dziś 30 dc aby do srody czwartku , przeczucia oczywiscie mam
      kiepskie...jakos na ciąże sie nie czujesmiletrudno jak nie wyjdzie to zaczne od
      nowa czwarty cykl starań a objawy to mam i na okres i na ciąże zwariować można
      Pozdrwaiam Was
      • mentafolia Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 13.11.06, 14:15
        Cześć

Ja dzisiaj czuję się fatalnie,sama już nie wiem co mnie boli -
        jelito ,pęcherzyk,trzustka czy całkiem cos innego.Nie wiem jak dam radę w pracy
        jeszcze 3 godziny...
        Objawów zero,dziwna senność tylko,piersi normalne.
    • aba1122 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 16.11.06, 11:12
      Marzenia prysły , wczoraj dostałam okres....byłam totalnie załamana..
      dziś już trochę lepiej, zbieram się - w tym m-cu kupuje testy owusmile
      Dziewczyny życzę Wam dwóch kresek i trzymam kciuki.
      asia
    • aguita5 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 19.11.06, 17:40
      Kobietki, jestescie super! Zycze Wam wiele powodzenia. Ja mam 31 lat, ale prawde
      mowiac juz pomalu zegnalam sie z macierzynstwem, bo moja sytuacja partnerska nie
      do konca mu sprzyja a latka leca ... Po przeczytaniu Waszego postu nabralam
      nadziei ze wszystko moze sie jeszcze zdarzyc i wcale nie musi to byc juz!A tak a
      propos to moja mama przyszla na swiat gdy babcia miala 38 lat i tez byla z tych
      uzdolnionych dzieci. Pozdrawiam mocno i nie poddawajcie sie!
      • mentafolia Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 20.11.06, 21:46
        31 lat!Toż Ty siksa jeszcze smile))
        U mnie w tym cyklu lipa,ale niczego innego się nie spodziewalam...
        • aguita5 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 21.11.06, 11:02
          No wlasnie dzieki Wam poczulam sie siksa, dzieki, jak dawno nie mialam takiego
          uczucia!!! A ja w tym cyklu wlasnie nei wiem co sadzic, bo od paru dni boli
          mnie dol brzucha tak niby jak na @ ale inaczej no i przede wszystkim
          zdecydowanie za wczesnie jak na moje dotychczasowe doswiadczenia. No ale boje
          sie nakrecac bo juz raz mialam ciaze biochemiczna i moze teraz tez sie zaraz
          skonczy, nawet jesli cos juz sie tam dzieje...
    • aba1122 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 22.11.06, 09:38
      Hej kobitki
      U mnie do przodu czekam na owu , zakupiłam testy owulacyjne w tym m-cu spróbuję
      z nimi zobaczymy czy coś pokażą,dalej jestem strasznie nakręcona na dziecko ,
      kurczę przeciez kiedyś musi się udać!?
      Pozdrawiam Was
      • mentafolia Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 26.11.06, 20:42
        Jasne,że musi! Nie ma innej opcji!
        Jak testy?
        Ja się nie bawię w żadne takie,bo my mieszkamy w dwóch różnych miastach,wiec ze
        staraniami to różnie bywa.Najblizsze w środę,będzie to 16dc przy 30 dniowych smile)

Dziewczyny odezwijcie się co u Was!
    • kika85 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 10.12.06, 23:36
      Witajcie.
      Bardzo się ucieszyłam, że powstał taki wątek. Mam skończone 31 lat. Prawie dwa
      lata temu straciłam swoje pierwsze dziecko w 37 tc - odklejenie łożyska. Teraz
      myślę o kolejnym podejściu. Bardzo martwiłam sie wiekiem. Moje rówieśniczki
      mają już kilkuletnie dzieci. Przyjmiecie mnie do swojej grupy?
      • mentafolia kika 13.12.06, 09:42
        Witaj kochana na wątku.
        Ogromnie Ci współczuję straty.

No co Ty? Wiekiem się martwisz? Jesteś naprawdę młodą kobietą,ja mam 40 i tez
        sie staram.A dzieki przemiłym dziewczynom z innego watku uwierzyłam,ze to
        naprawde nie jest za późno smile)

pozdrawiam
        • kika85 Re: kika 15.12.06, 23:59
          Dzięki.
          Moze będziemy kontynuwać ten wątek w grupie zawsze rażniej.
          Pozdrawiam.
    • aba1122 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 18.12.06, 11:11
      Cześc kochane
      u mnie znów nici , wczoraj dostałam @ ! czwarty cykl starań w plecy , dziś idę
      do gina robie badania , mam dosyć! badam najpierw siebie potem męża, nie ma na
      co czekać bo lata lecąsmile
      pozdrawiam Was
      aba
      • mentafolia Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 18.12.06, 13:12
        No nareszcie się odezwałaś,juz myslałam,że Cię Indianie porwali smile

Szkoda że jeszcze nie zaciążyłaś,pomysł z badaniami bardzo dobry.
    • aba1122 Mentafoli 18.12.06, 13:29
    • aba1122 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 18.12.06, 13:35
      za szyko wcisnęłam
      Witaj
      Nie porwali jestem tylko trochę zabiegana, byłam też chora i ogólnie wszystko
      do d...smile a tak w ogóle to ja dużo pisze na ,,W oczekiwaniu,, też na edziecku
      tam są takie wątki o starankach, teraz Noworoczne , tam jest fajnie bo to forum
      jakoś żyje a tu nikt chyba oprócz Nas się nie odzywasmile może i Ty do Nas
      dołączysz? Tam duzo kobitek po 30 sie stara więc najstarsza nie jestemsmile

aba
      p.s a co u Ciebie?
      • mentafolia Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 18.12.06, 14:00
        U mnie to samo co u Ciebie,czyli ciąży niet sad
        Chociaz tak naprawdę to staralismy się tylko JEDEN raz hahaha,wiec byłoby
        raczej dziwne gdybym zaciążyła.Oto urok zwiazkow na odległość ...

Zreszta pisałam wczesniej,ze podchodzimy do tego raczej na luzie,co ma byc to
        będzie.

Zajrzę na edziecko,chociaz przyzwyczailam sie do tego forum,dzieki za
        zaproszenie.
        • gosif Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 18.12.06, 18:42
          Przyjmiecie mnie do siebie?ja tez juz po 30 (w pazdzierniku skonczylam).16
          cykli staran.ciagle walcze.
          • mentafolia Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 18.12.06, 20:14
            Witaj kobieto

16 cykli to rzeczywiście kawał czasu.Cos nie tak ze zdrowiem?

Wygląda na to ze jestem najstarsza na tym wątku sad(
    • karin74 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 02.01.07, 19:22
      Witam.
      No ja też już po 30-tce, a dokładnie w maju skończę 33.Mamy już 14 letnią córkę i .....zapragnęłam małego szkraba.Z mężem zadecydowaliśmy, że będziemy mieli tylko jedno dziecko.Aż tu nagle we wrześniu mężowi( 40-tka stuknie w czercu)zapragnął się syn.Na początku kategorycznie odmówiłam.ale po kilku dniach i we mnie obudziły się pragnienie macieżynstwa.Na razie 2 próba nie udała się.Ale mam nadzieję ze nastepnym razem będzie ok.Nie biorę żadnych leków.
      Pozdrawiam wszystkie starające się przyszłe mamy.
    • aba1122 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 03.01.07, 10:40
      Cześć Kochane
      No u mnie niestety nieciekawiesmile tak jak wczesniej pisałam zrobiłam badania
      hormonalne staram się już teraz 5 cykl i badania nie są do końca OKsmile tak
      czułam dlatego tak mnie do nich piliło! a mianowicie mam kiepski wynik FSH
      czyli w skrócie moje jajniki nie są już pierwszej młodości! tak tak moje
      drogie niestety , wynik nie jest tragiczny ale wskazujacy na gorszą jakośc
      jajników czyli na 100% owu nie mam co miesiąć , na szczęscie
      etradiol,prolaktyne, testosteron mam wyniki super i daleko mi do menopałzy ale
      to cholerne Fsh! teraz wszystko zależy od monitoringu na 100 % muszę go zrobić
      i co m-c powtarzać to FSH zobaczymy ? moze byc tez tak ze był to jednorazowy
      gorszy wynik, inna sprawa że zrobiłam to badanie trochę za pózno powinnam 1-2
      dc aja zrobiłam 4 dc własciwie już po okresie , zobaczymy co teraz pokaże?
      w tej chwili owu mam bo czuje mam wszystkie jej objawy i symptomy więc
      oczywiscie się staram, okresy też mam regularne jak w zegarku więc mam nadzieje
      ze jednak wszyustko będzie OKsmile
      za dwa tygodnie mam też wizytę u endokrynologa-ginekologa bo niby tsh i reszte
      hormonów mam w normach ale są to górne normy a wiem na 100% ze najszybciej
      zajśc w ciąze z tsh w okolicach 1-2 a ja mam prawie 3 zobaczymy co powie?
      generalnie biorę się za siebie i to z kopyta bo nie mam na co czekać!
      Pozdrawiam was.
      • jagodowy_sen Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 16.01.07, 23:53
        czesc,
        wreszcie moge powiedziec o tym otwarcie. tak, mimo ze latka moze juz nie te,
        też bardzo pragne dziecka. no i juz spiesze doniesc. 37 stuknie mi w
        pazdzierniku.
        dziecka pragne od dawna. u mnie podstawową barierą sa warunki materialno-
        zawodowe. przez caly okres 11 letniego malzenstwa nie dorobilismy sie zupelnie
        nic. zyjemy w wielkim miescie, w niewielkim wynajetym mieszkaniu bez widoku na
        wlasne. to co zarobimy starcza nam na miesiac, ale robimy to co lubimy i w
        wolnym zawodzie. nie zyjemy biednie. większość pieniedzy pochłaniaja nasze
        dorastające latorśle. codziennie modle sie o zdrowie i chleb powszedni- w końcu
        to podstawa. a nasze zycie uklada sie jak sie uklada.
        ktos gdzies powiedzial ze w poznym macierzyństwie ważniejsza jest stabilizacja
        własnego ja niz stabilizacja materialna - tez tak mysle w głębi duszy.
        Wie wreszcie zrobię to. W przyszlym miesiacu mam zamiar rozpoczac starania. w
        styczniu chce pojsc do gina ( oj, dawno nie bylam!! ). Zobaczymy co mi powie.
        na razie od dwoch tygdni łykam folik i przechodzi mnie dreszcz jak mija mnie
        rodzic z jakimś maluszkiem.
        pozdrawiam
        • jarena23 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 02.02.07, 11:38
          Witajcie,
          Ja też chciałam do Was dołączyć, wiek odpowiedni do wątkusmile, czyli 36 lat,
          starania o pierwsze dziecko. Tak mi się w życiu ułożyło, że dopiero od niedawna
          mogę starać się o dziecko. Moje starania trwaja dopiero 3 miesiące, ale mam
          nadzieję że się wkrótce uda. W najbliższych dniach wybieram się do innego
          lekarza żeby jednak zrobić badania hormonalne i monitoring cyklu bo poprzedni
          lekarz jakoś nie był skory do tego, a mnie po prostu szkoda czasu gdyby było coś
          nie tak.
          Fajnie że nie jestem sama w tym wiekusmile
          Pozdrawiam ciepło,
          jarena
          • wiktoria33 to i ja dolącze :)) 23.02.07, 13:16
            witajcie dziewczyny
            ciesze sie ze znalazlam ten wątek
            dwa dni temu stuknelo mi 35 lat
            dziecka chce "od zawsze" tylko roznie sie ukladalo moje zycie...
            ostatnio stwierdzilam ze jestem juz chyba za stara i musze sie pogodzic z mysla
            ze pewnie go nie bedzie
            dlatego tak mi milo bylo poczytac ten wątek
            witam Was serdecznie
            smile))
            • yafffa Re: to i ja dolącze :)) 23.02.07, 16:14
              Hmmm, no to ja też czuję się siksąsmile W tym roku skończę 32 lata, staramy się
              trzeci rok. Teraz, jak juz napisałam na innym wątku, "może coś z tego będzie",
              ale muszę leżec. Pozdrawiam wszystkie przyszłe zaciążone i przyszłe mamy wink)))
    • netka6666 Re: dla starających się przed 40- czy jest ktoś j 01.03.07, 12:26
      Co do szans i szybkości zajścia w ciążę to nie ma reguły. Mam za 2 m-ce 35 lat
      i jestem w 20 tc. Zaszłam w ciążę po pół roku po odstawieniu tabletek antykonc.
      (brałam je latami). Jak narazie (żeby nie zapeszać) czujemy sie rewelacyjnie,
      bezproblemowo i oby tak dalej. Miesiąc temu urodziła moja przyjaciółka. Ma 34
      lata, zaszła też bez problemów, ciąża bez problemów. Z moich obserwacji wynika,
      że to raczej młodze pokolenie 20-latków ma problemy z zajściem i donoszeniem.
      Moja mama twierdzi, że każde pokolenie jest coraz bardziej słabsze.
      Także - głowa do górysmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka