melissa79 02.01.07, 17:30 mam nadzieję ze nie Za wczesnie się cieszę ale odebrałam dziś wynik bety i wynosi ona 50,1 )) strasznie sie cieszę to nasz drugi cykl starań (a pierwszy wspomagany duphastonem) powtórzę za dwa dni i wierzę ze będzie ponad 100))) trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka2211 Re: udało się:)) 02.01.07, 17:37 Na pewno tym razem bedzie dobrze! Serdecznie gratuluje! Od ktorego dc bralas duphaston? Odpowiedz Link
melissa79 Re: udało się:)) 02.01.07, 18:12 od 16 dc i dziś jest 26 i zrobiłąm bete żeby sprawdzić czy mam go jeść dalej ... no i jem)))) Odpowiedz Link
gosbi Re: udało się:)) 03.01.07, 07:25 Bardzo się cieszę Meliska!!! )) Nareszcie Ci się udało. Ja niestety odpadłam, ale pociesza mnie to że drugi raz z rzędu @ przyszła równiutko 28 dnia. Moze będzie mi łatwiej trafić w tym miesiącu. Napisz koniecznie jak się czujesz, czy masz jakieś objawy. Czekam na wieści o drugiej becie. A który to dc?? Odpowiedz Link
melissa79 Re: udało się:)) objawy 03.01.07, 11:54 gosbi, Tobie też się już wkrótce uda) badanie zrobiłam bardzo wczesnie bo w 26 dc. ale chciałam wiedzec czy jeść dalej Duphaston no i wyszło żeby jeść dalej. Jutro pedzę na powtórkę żeby zobaczyc czy przyrasta. jutro lub pojutrze mam termin @ bardzo się stresuję ale progesteron bardzo wysoki, beta jak na ten dzień chyba też niezła więc jestem dobrej myśli - oby to nie była biochemiczna..... jeju..... co do objawów: nie wiem czy są wiarygodne ze wzgledu na duphaston: bardzo bolą mnie piersi ale tak po bokach, sutki raczej nie, choć są takie bardziej niebieskawe chyba hehe temp stała nie idzie jakoś bardzo w górę cały czas od wou mam 36,9, brak plamien implantacyjnych czy skoków temperatury. brzuch mnie nie boli a w zeszłym miesiącu jak nic nie było od owulacji bolał mnie potwornie i jajniki i pachwiny też, a teraz cisza )))) mdłosci nie mam, nawet przed chwilą żeby sprawdzić wypiłam kawkę na czczo i jest spokój niesttey jestem bardzo przeziębiona i zaraz ide do lekarza zeby mi przepsiał coś bezpeicznego na wstrętny kaszel( jutro dam znać czy beta przyrasta uściski Odpowiedz Link
natala110 Re: udało się:)) 03.01.07, 21:47 Serdecznie gratuluję. Trzymaj się cieplutko. Odpowiedz Link
maricana Re: udało się:)) 04.01.07, 13:10 gratuluję serdecznie!!!! i trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze. Odpowiedz Link
melissa79 drugi wynik bety 04.01.07, 16:17 tak sie denerwowałam, a tu piękny wyniczek 150 (przypominam że 48 godzin temu wynosił 50))) Odpowiedz Link
pelnanadzieii Re: drugi wynik bety 04.01.07, 20:58 Super, gratuluję Wiedziałam, że będzie dibrze. Spokojnej i zdrowej ciąży życzę Odpowiedz Link
mimi795 Re: drugi wynik bety 04.01.07, 22:45 Moje ratulacje!!!! Powiedzcie proszę co to są za badania beta na czym one polegaja i jak je trzeba zrobić. Odpowiedz Link
melissa79 mimi795 05.01.07, 11:49 badanie beta HCG to badanie krwi z którego wychodzi czy w twoim organiźmie jest obecny hormon produkowany przez zagnieżdzony zarodek, czyli czy jesteś w ciązy można je już wykonać w jakieś 10 dni po owulacji czyli wczesniej niż test sikany (notabene ten też działa na zasadzie wykrycia stężenia betahcg) możesz go zrobic o kazdej porze dnia nie ma potzreby byc na czczo prywatnie kosztuje ok 30 zł warto powtórzyc to badanie żeby zobaczyc jak szybko przyrasta hormon: jeżlei co najmniej się podwaja co 48 godzin znaczy że ciąża się ładnie rozwija Odpowiedz Link