27.02.07, 10:17
jeśli jesteśmy takimi ekspertkami, nie zachodzimy w ciążę?? to mój trzeci
cykl jak będziemy się starać i coraz bardziej mnie zaczyna nurtować dlaczego
nam się nie udało w lutym, wszystko ładnie wyliczone, śluz pod kontrolą,
wyszukiwanie objawów i nic! dlaczego??
pozdrawiam i powodzenia
Obserwuj wątek
    • groszek28 trzeci cykl? 27.02.07, 10:27
      Ania, daj spokój! Staracei sie dopiero 3 cykl... Poczytaj wątek o rekordzistkach
      sad jeszcze nie możesz mówić o żadncyh problemach z zajściem w ciążę. Wiem, ze
      zaczyna się jazda jak sie starasz, obliczasz, wszystko ok i zaczynasz się już
      martwić, ze moze coś nie tak, ale spróbuj wyluzować, jeszcze nie masz powodów do
      zmartrwien. Owocnych starań, pozdrawiam
    • olutek_m Re: dlaczego 27.02.07, 10:45
      Kiedyś czytałam, że jeśli kobieta jest zdrowa i wszystkie badania są oki to
      kochając się regularnie ma 25% szansy na zaciążeniesmile
      • anna7755 Re: dlaczego 27.02.07, 10:48
        co to znaczy regularnie? każdego dnia? bo jeśli tak, to mnie załamałaś. 25%??
        • natala110 Re: dlaczego 27.02.07, 10:59
          Witaj,
          jeśli to twój 3 cykl starań to radzę nie przejmować się tym.. Wiem że to trudne
          ale ja właśnie podobnie jak ty szybko się załamywałam i teraz mimo że jesteśmy
          płodni razem z mężem to po 1,5 roku nic. Nie warto się tak szybko nakręcać.
          Najlepiej odpuścić, nie wchodź na forum i nie czytaj o tym problemie. Daj sobie
          chociaż 3 miesiące. Naprawdę. Trzymam za was kciuki. Powodzenia.
        • olutek_m Re: dlaczego 27.02.07, 11:40
          Sama nie wiem co to znaczy. Myślę, że co dwa-trzy dni.
          A tak w ogóle to podobno dużo lepiej dla plemników jeśli sie kochacie co dwa
          dni. Są silniejsze.
          Ja zaszłam w ciążę w 4 cyklu. Panikowałam strasznie, zupełnie niepotrzebniesmile
          Zobaczymy jak bedzie teraz.
          Trzymam kciukismile
          • groszek28 Re: dlaczego 27.02.07, 12:03
            potwierdzam, podobno należy sie sexić co 2-3 dni jeśli chce sie spłodzic
            dziecko, przy codzienym przytulanku plemniki sa za słabe.
            • olutek_m Re: dlaczego 27.02.07, 12:51
              Groszek, a który to twój cykl. Ja dopiero od marca staruje.
              Rodziła SN czy CC? JA miałam cc.
              • maggga1 Re: dlaczego 27.02.07, 16:25
                ja zaczynam myslec ze to w duzej mierze psychika i za duza chec posiadania
                dziecka, juz kilka osob mi mowilo o tzw. zablokowaniu sie, niemoznosci
                posadania dzieci, decyzji o adopcji a potem w pierwszym cyklu ciaza. czasem tak
                jest ze im bardzoiej sie czegos chce tym trudniej to osiagnac
              • groszek28 olutek, 27.02.07, 19:18
                To mój pierwszy cykl - dziś 27 dzień, czekam na miesiączkę lub preferencyjnie
                jej brak smile Pierwsza ciąza to niespodzianka, więc mało wiem o staraniach...
                Rodziłam naturalnie.
    • renate_s Re: dlaczego 27.02.07, 18:37
      Moja mala rada:kup sobie testy owu.ja zaszlam w ciaze chyba tylko dzieki
      nim.Mialam cykle niezbyt regularne.Pozdrwoienia!
    • lidek0 Re: dlaczego 28.02.07, 06:41
      A jakie masz wyniki badań, robiłaś monitoring cyklu, jak pęcherzyki. Ciąza
      zależy od wielu czynników, tego psychicznego też bo stres podnosi prolaktynę a
      ta utrudnia zaciązenie.
      • groszek28 Re: dlaczego 28.02.07, 08:40
        lidek, nie przesadzaj!!!!! Po co ma robić monitoring cyklu i pęcherzyki ????
        OIna się stara 3 cykl dopiero!!! Piszesz tak, jakby oznaczało to problemy!
        Zestresuje sie dziewczyna tylko... Na te badania ma jeszcze czas, nie odbieraj
        jej radości starania się. Na razie nie ma mowy o jakichkolwiek problemach u niej....
        • anna7755 Re: dlaczego 28.02.07, 08:55
          dzięki, poprostu zawsze jeśli czegoś chciałam, to przychodziło od tak sobie, a
          teraz nie, więc nie martwię (na razie) się tylko jest mi smutno. i zaczynam się
          zastanawiać, przecież wiem to i to, to dlaczego nie wyszło?

pozdrawiam wszystkie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka