28.07.07, 10:08
Witam. Czy brał ktoś lek CASTAGNUS na wyrównanie cykli? Czy to dobry lek i
czy daje jakieś dobre skutki np. owulację ? Jest przepisywany na receptę czy
mozna kupić go w aptece bez recepty? Błagam odpiszcie.
Obserwuj wątek
    • tessie124 Re: Castagnus 28.07.07, 11:41
      Z tego co wiem to Wiosenka bierze castagnus na zbicie prolaktyny. Jest to lek
      ziołowy dostępny bez recepty. Jeżeli samo zbicie prolaktyny umożliwi owulację,
      to może pomóc, chyba, że są jeszcze inne problemy... Poczekaj na Wiosenkę, jak
      się pojawi to na pewno odpisze. Pewnie jest zajęta, ale cierpliwości...
      Dokładny opis tego leku jest na stronie sklep starania - tam poszukaj...

Pozdr

Tess.
      • wioletta123 Re: Castagnus 28.07.07, 14:59
        Ok dzięki za info wink
        • wiosenka1 Re: Castagnus 28.07.07, 20:24
          w sumie za kilka dni się okaże czy on mi pomógł

na pewno castagnus zbił u mnie prl, z 25 do 20 jednostek

obecny cykl jest trzecim moim monitorowanym, pierwszy cykl - pecherzyk na lewym
          jajniku nie dojrzał, drugi cykl był juz z castagnusem - pęcherzyk na prawym i
          dojrzał i była owu, obecnie pęcherzyk jest na lewym i zobaczymy czy dojrzeje

castagnus na pewno nie zaszkodzi

a w sumie o jkaim uregulowaniu cyklu mówisz?
          • wioletta123 Re: Castagnus 28.07.07, 21:18
            Mam za niski poziom progesteronu przez co mam bardzo dłuuugie cykle czyli
            średnio co 2,3, 4 miesiące...! Nie chcę faszerować się tabletkami
            antykoncepcyjnymi, wolę coś zdrowszego, a czytałam o tym castagnusie, że
            wyrównuje cykl...? Prolaktynę mam w normie, tylko ten progesteron zawsze
            wychodzi nie tak jak powinien. Lekarz przepisał mi Proverę na wywołanie okresu,
            potem mam zrobić badanie estrogenów na początku cyklu i Fsh, w połowie cyklu
            usg i potem progesteron i znowu estrogeny.Także podejrzewam, że nie mam
            owulacji nawet sad Dlatego ciekawi mnie ten castagnus czy mogłabym go zacząć
            brać?
            • ivinka275 Re: Castagnus 28.07.07, 21:21
              Jeśli prolaktynę masz w normie to chyba nie potrzebny Ci castagnus. A mogłabyś
              napisać jaka Ci wyszła? Wynik razem z podanymi normami? Bo może jesteś w jej
              górnej granicy?
              • wioletta123 Re: Castagnus 28.07.07, 22:16
                Prolaktyna mi wyszła 13,66(norma 5,0 - 35,0)Ten progesteron jest nie taki jak
                powinien uncertain tylko 0,9. Badania robiłam w ...43 dniu cyklu. Fajne cykle nie ma
                co... uncertain//
                • wiosenka1 Re: Castagnus 28.07.07, 23:10
                  jeśli słaby prg to była słaba owu albo wogóle, jesli słaba owu to i słaby
                  estrogen, wszystko ze soba połączone

castagnus chyba ma działanie rozległe, spytam, gina, bo i tak dla kuzynki chce
                  pytać o castagnusa

Wiola a czy mierzysz tempki, moze to by dalo jakis obraz?
                  starasz się o dziecko?
                  • wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 13:19
                    No właśnie zacznę mierzyć temperaturę bo inaczej już sama niewiem uncertain Staram
                    się o dziecko, ale niestety w tym przypadku będzie ciężko. Zaczynam się leczyć,
                    właściwie dopiero jestem na etapie badań...
                    • wiosenka1 Re: Castagnus 29.07.07, 20:41
                      n amoje oko możesz castagnus brać, cały cykl bez przerwy, do wagi 60kg jedna
                      tabletka, powyżej mozna dwie, moze castagnus pomoze skrocic te Twoje cykle

u gina będę we srode raczej i nie omieszkam spytac
                      • wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 20:47
                        Mam nadzieję, że tak wink Zapytam lekarza, ale wiesz jak to lekarze, oni lubią
                        przepisywać tabl. antykoncepcyjne albo różne hormony. Wogóle mam jeszcze
                        pytanie, jak to jest z progesteronem? Co odpowiada za prawidłowy poziom np.
                        progesteronu? Jak znależć przyczynę takich rozchwiań hormonalnych, szczególnie
                        tego że niemal zawsze mam niedobór progesteronu?
                        • wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 20:51
                          Dodam, że oprócz tego leczę się na niedoczynność tarczycy którą niedawno u mnie
                          wykryto, a dokładnie Hashimoto.Zachwiania horm. miałam od zawsze tylko niestety
                          zbagatelizowałam to i teraz jak zaczęłam starać się o dziecko to wzięłam się za
                          to ech.
                          • mentafolia Re: Castagnus 29.07.07, 21:05
                            Wioletta
                            Progesteron masz niski,ponieważ prawdopodobnie nie występuje u Ciebie owulacja.
                            Castagnus nic tutaj nie pomoże i byłabym ostrożna z przyjmowaniem jakichkolwiek
                            leków na własną rękę.
                            To że lek jest ziołowy wcale nie oznacza,że bezpieczny.Najsilniejsze trucizny to
                            właśnie te roślinne.Nie twierdzę,że Castagnus jest trucizną,ale czasami moze
                            narobić więcej szkód niż pozytku.
                            Wioletta,Tobie jest potrzebny dobry endokrynolog,który poprowadzi
                            leczenie,doprowadzi do wyrównania hormonów i być może przywrócenia owulacji.
                            Pozdrawiam
                            • wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 22:30
                              Wiem, że potrzebny mi jest endokrynolog i właśnie zaczęłam się leczyć u
                              endokrynologa ,a właściwie jestem w trakcie badań. Lek castagnus cieszy się
                              taką dobrą opinią, że musiałam się dowiedzieć czy rzeczywiście warto go brać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka