bushko 07.05.08, 17:46 Dzwoniłam do CM LiM... mam zadzwonić 15.05 i poprosić o wizytę dodatkową... więc może jeszcze uda się obejrzeć to moje endo... jeśli nie pęcherzyk...)) mam nadzieję, że będzie dobrze... Bushko... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bushko Re: usg... 15.05.08, 18:24 No i jest 15.05, 13dc wielki dzień i jeszcze większa klapa.... nie było usg, nie było monitu... a co z owu nie wiadomo... z mojego wykresu nic nie wynika, a wygląda na to, że szczyt śluzu był chyba 2 dni temu...ciekawe co dalej...;-/ Odpowiedz Link
biedronka1969 Re: usg... 15.05.08, 18:34 Bushko ja sie moze nie znam az tak bardzo ale jesli byly starnka i sa nadal to czy z usg czy bez usg zawsze jest szansa na II kreski A moze wlasnie taki nie monitorowany cykl bedzie szczesliwy,hm? Odpowiedz Link
bushko Re: usg... 15.05.08, 18:44 Staranka były 9dc i 12dc... teraz to nie wiem czy jakie figle migle wyjdą.... przez ten ból;-( Wiadomo, ze szanse sa i bez usg... tylko ja nie lubie nie wiedziec co jest grane Rozumiesz Biedronko? Ciekawosc mnie gnebi jakie endo, czy było jajo...., bez monitu moze sie nie nakrece tak jak zawsze Dzieki Biedronko za słowa otuchy Odpowiedz Link
szczesliwiec Do Jabłuszka !!! 15.05.08, 18:51 Co dalej ???? Jutro nowy dzień, nastepny dzień Twojego życia szefowo i to od Ciebie zależy jaki on będzie. Mogę Ci coś zacytować???? Odpowiedz Link
bushko Re: Do Jabłuszka !!! 19.05.08, 18:23 Ja powoli zaczynam się gubić... tyle postów i nie zawsze ujrzę to co nowe... Trzeba tu trochę uporządkować...)) Dzisiaj trafiłam wreszcie na usg... i to dwa rodzaje... USG nerek, bo myślałam, że to moje lumbago to może kamień w nerce... Oto wynik: 'nerki wielkości w normie, prawa 110mm, lewa 115mm, bez zastoju moczu. Nie stwierdzam obecności ewidentnych złogów w nerkach, w dolnej części nerki prawej w obrębie zatoki niewielkie obszary o nieco podwyższonej echogeniczności mogące odpowiadać zmianom włóknistym lub drobnym złogom. Pęcherz moczowy słabo wypełniony bez nieprawidłowych odbić ze światła'. I USG gin: 'Trzon macicy w przodozgięciu, jednorodny, o wymiarach AP-36mm, dł- 44mm. Jama macicy linijna pusta. Endometrium jednorodne o szerokości 15mm. Jajnik prawy o wymiarach 39x27 z pęcherzykiem śr 21mm. Jajnik lewy o wymiarach 27x21mm. Zatoka Douglasa bez płynu.' W zeszłym cyklu endo było 9mm, ale takie róznice w wielkości jajników...? Hm prawy jajowód to ten drożny.... czyli to moje lumbago to pewnie nałożyło się na owu, korzonki i owu... Mam tylko nadzieję, że ten pęcherzyk pęknie....;-/ On powiedział jeszcze, że ten pęcherzyk nie jest równiutki...., ale to chyba nie świadczy o jakości... ja miewałam śliczne jajeczka i co z tego... Bushko. Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Do Jabłuszka !!! 19.05.08, 22:05 Bushko ja jestem pół zielona w tych wykresach, ale moja ciężka dedukcja jest następująca: USG z tego cyklu, wykres zmierza wprost do owulacji, pęcherzyk już sobie czeka w napięciu żeby pęknąć - a w tym cyklu jest taki inny, trochę nierówny bo siedzie w nim Twój Groszek!!!! Odpowiedz Link
bushko Re: Do Jabłuszka !!! 19.05.08, 22:23 Dzięki Viktoria... a na usg nerki poszłam dlatego, że brzuch boli z prawej strony a to ten pękający Groszek... najchętniej utopiłabym go w armii komandosów M...)) Mam nadzieję, oj tak bym chciała za 2 tygodnie ogłosić ... wiktorię;-D Odpowiedz Link
martucha90 Re: Do Jabłuszka !!! 19.05.08, 22:19 Bushko, na moje oko jest wszystko pięknie Różnicą w jajnikach się nie przejmuj, nie muszą być identyczne. Pęcherzol masz super, na pewno niedługo pęknie. Boli, nie boli - działać trzeba Bardzo bardzo Ci życzę powodzenia! Odpowiedz Link
mjulka Re: Do Jabłuszka !!! 19.05.08, 22:25 cieszę się, że Ci się udało w końcu ten monit zaliczyć i cieszę się, że owu jest bez clo, znaczy będzie, bo niewątpliwie będzie jajnki o różnej wielkości...a co niby obie stopy lub uszy lub cokolwiek, co jest bliźniacze masz identyczne? Bzykanie czas zacząć!! Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Do Jabłuszka !!! 19.05.08, 22:32 Jabłuszko nie chce być niegrzeczna ale Ty zmykaj już na to przytulanie !!!! Groszek czeka!!! Odpowiedz Link
bushko Re: Do Jabłuszka !!! 19.05.08, 22:55 Groszek czeka hehehe dobre)) Jeszcze chwilę musi poczekać... Odpowiedz Link
agi_78 Re: Do Jabłuszka !!! 20.05.08, 14:07 Mnie przy owu tez zawsze boli jajnik, i to ten prawy. Lewego nigdy nie czułam. I tez mam powiekszony jajnik, podobno tak sie dzieje przy, po owulacji. jako ze sie tym niepokoilam, to spytalam sie mojej ginki ( balam sie ze to moze ciaza pozamaciczna), ale ona mnie uspokoila, ze wszystko w porzadku. Dziewczyny dobrze prawią, bierzcie sie do roboty Odpowiedz Link
justmaga Re: Do Jabłuszka !!! 20.05.08, 19:41 oj pracujcie ,pracujecie bo ja chce bushko z brzuszko zobaczyc ) Odpowiedz Link
bushko Re: Do Jabłuszka !!! 20.05.08, 19:52 No nie mogę... bushko z brzuszko ;- D ten groszek gotów pęknąć ze śmiechu))))))))))))))))) Dzięki Justmaga... ja też bym chciała to zobaczyć... Bushko. Odpowiedz Link
zosienta Re: usg... 21.05.08, 10:14 Bushko, Widzę, że tempka skoczyła, to chyba wczoraj był ten dzień. Działo się ??? Odpowiedz Link