justmaga 19.06.08, 13:11 Nie dosc ,ze i tak jestem zdolowana ,ze nie jestem w ciazy to czy jeszcze musi mnie tak okropnie bolec brzuch przy tej glupiej @??? Wzielam juz 4 tabletki. Moze sie zatruje i bede miala z glowy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia.kul Re: aaaaaa jakie tablketki brałaś? 19.06.08, 13:15 jak coś na bazie paracetamolu to nie bój się nie otrujesz się, znam z autopsji spoko Ale jednak nie przesadzaj z tymi tabsami. Odpowiedz Link
martucha90 Re: aaaaaa w tyłek może chcesz? 19.06.08, 13:39 Czopek w tyłek apap jakiś extra-mega mocny, o ile macie takie rzeczy w tamtej części Europy Działa przeciwbólowo z pominięciem żołądka. Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: aaaaaa w tyłek może chcesz? 19.06.08, 14:32 ostatni raz tak cierpiałam w lutym, gdy wyrwałam ósemkę. Jako b.rzadki przypadek zachorowałam na tzw. suchodół zębowy (zdarza się bardzo rzadko po wyrwaniu zęba i właśnie ja byłam tym szczęśliwcem:- )) To co mi ratowało wtedy życie to ketonal, ale jak przeczytałam, że może utrudniać zajście w ciąże to wolałam cierpieć Odpowiedz Link
justmaga Re: aaaaaa jakie tablketki brałaś? 19.06.08, 16:43 Nie biore paracetamolu bo to dla niemowlat. ja zreszta jestem lekomanem. Jak lekarz mowi prosze wziac pol tabletki to ja wezme dwie bo wiem,ze pol nie zadziala. Biore Ibuprom z codeina -jedyne co ma jakiekolwiek usmierzajace bol dzialanie... Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: aaaaaa jakie tablketki brałaś? 19.06.08, 17:36 ja to bym Cię od razu na aku wysłała )) podobno też niweluje ból @ ! Odpowiedz Link
justmaga Re: aaaaaa jakie tablketki brałaś? 19.06.08, 17:49 he he he mam bol @ zastapic bole wbijania igiel??? Klin kline mowisz Odpowiedz Link
bushko Tylko nie IBUPROM!!! 19.06.08, 19:20 To upośledza płodność i utrudnia zajście w ciążę... wszystko co jest na bazie ibuprofenu odpada... Ja stosuję nospę, w trudnych przypadkach 2 tabl, a za 5 godz następna. Tylko po nospie następnego dnia boli głowa;-((( Zamiast nospy można scopolan, też rozkurczowe. Paracetamol, niby bezpieczny i na żołądek nie szkodzi ale jeśli się przedawkuje to może nieodwracalnie uszkodzić wątrobę. Maksymalna dzienna dawka to 1000 jednostek, czyli 2 tabl po 500 mg. Kiedyś to jeszcze było coś takiego jak pyralgin lub gardan... to też działa przeciwbólowo... Zawsze pozostaje jeszcze pyralgin w zastrzykach, ale niestety na receptę. No i z naturalnych metod to podobno termofor na brzuch pomaga... a i nie mogą zmarznąć stopy.... Bushko... Odpowiedz Link
justmaga Re: Tylko nie IBUPROM!!! 19.06.08, 20:09 ojej Bushko... ja ibuprom garsciami jem (( Mowili,ze bezpieczny : ( Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: Tylko nie IBUPROM!!! 19.06.08, 21:32 Ja też czytalam kiedyś o ibupromie, że absolutnie nie powinny go zażywać pary starające się o dziecko. Zatem jeśli któraś z Was ma ibuprom w domu od razu proszę się go pozbyć Odpowiedz Link
bushko Re: Tylko nie IBUPROM!!! 19.06.08, 22:22 Nurofen to to samo co ibuprom tylko inna nazwa. i może nieco inny skład, ale zawiera ibuprofen. Niestety tez odpada... Odpowiedz Link
justmaga Re: Tylko nie IBUPROM!!! 19.06.08, 22:36 oj to zla wiadomosc dla mnie .. moze by tak liste szkodliwosci zrobic?? i jakos na gore wrzucic? Odpowiedz Link
justmaga Re: Tylko nie IBUPROM!!! 19.06.08, 23:06 to dawaj liste bo Ty wiesz mnooostwo. Odpowiedz Link
bushko Re: Tylko nie IBUPROM!!! 19.06.08, 23:11 Kto? Ja? To było do mnie??? Ja wiem jedynie o ibupromie, wszelkich lekach (doustnych) przeciwgrzybiczych i o kofeinie. Kofeina jest niewskazana... aczkolwiek na krótką metę daje kopa plemnikom i sa szybsze )) Pomyślę co jeszcze.... Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: Potwierdzam kofeinę! 20.06.08, 09:20 Bushko, my to chyba te same arytkuły czytamy)) Słyszałam, że kawa przed seksem lub coca cola bardzo dobrze działają na panów, a raczej na ich plemniki. Czy to prawda nie wiem, nie mamy zwyczaju pijać kawy przed snem Odpowiedz Link
bushko Re: Potwierdzam kofeinę! 20.06.08, 13:35 Nam to chyba nasz androlog powiedział o tym.... już nie pamiętam Natomiast u kobiet kawa, herbata, kofeina są niewskazane... Odpowiedz Link
justmaga Re: Potwierdzam kofeinę! 20.06.08, 13:49 buuuu na dodatek kawe pije (( ale za to dojzralam,ze moj cudowny lek to paracetamol z codeina nie ibuprom.. Odpowiedz Link
bushko Re: Potwierdzam kofeinę! 20.06.08, 13:58 Uważaj z tym... codeina to jeden ze składników opium.... stosuje się to na uporczywy kaszel... hamuje odruch kaszlu. (Pzostałe składniki to morfina i papawerina). Nospa to drotaweryna, syntetyczny odpowiednik papaweriny. Morfina chyba jest znana. Nie jestem pewna jaki codeina ma wpływ na płodność... Odpowiedz Link