szczesliwiec Chealsyka27;-}}}} 28.06.08, 00:13 No to fajnie Chealsyka27. O tej porze dzień zaczynasz????? Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Chealsyka27;-}}}} 28.06.08, 00:19 No wiesz Szczesliwcu od czegos trzeba zaczacChcialam sie juz przywitac. Ostatnio jak zaczelam watek pojawily sie 2 Groszki, wiec znowu trzeba zaczac Dobry Dzien Odpowiedz Link
szczesliwiec Re: Chealsyka27;-}}}} 28.06.08, 00:23 No skoro tak to zaczynaj zawsze pierwsza to może groszków jeszcze więcej przybędzie. Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 00:13 U mnie dopiero po 23 A co do Twojego pytania to mamy tu specjalistki, jutro albo w tygodniu udziela Ci porad dobranoc Odpowiedz Link
e-dziunia Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 09:01 witam porannie jeszcze trochę poleżę i pojadę szukać kogoś, kto zrobi mi zastrzyk... A potem leżenia c.d. W nocy trochę nasiliło mi się plamienie.... Odpowiedz Link
gaja22 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 09:47 Witam i ja przy porannej kawie. Dziś w ramach wyluzowania jadę na koncert Celin Dion, a tak wogóle to dzis mam 18 d. c. i ciągłe czekanie na test, może i do mnie w końcu groszek skoczy Zapytałam dzis rano mażą co jesli wogóle nie zaciąże sie - odpowiedział to kupimy sobie psa... hmmm czekałam ze moze powie coś o adopcji, ale widze ze chyba nie rozważa takiej opcji. No dobra to miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
bushko Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 11:26 Witaj Misjo... Victoria, dobrze, że się uspokoiłaś Trzymaj tak dalej. Bez paniki, bez napięć... spokojnie. E-dziunia, szkoda, że nie możesz sama zrobić sobie tego zastrzyka. Powinnaś leżeć i takie codzienne wyjście to jednak wysiłek. Pomyśl, może jakś piguła mogłaby przychodzić do Ciebie do domu codziennie i robić zastrzyk...? Wiem, obiecałam Calineczce, że nie będę się nakręcać... ale zobaczcie mój wykres... tempka dzisiaj poszła w górę... tylko odrobinę ale jednak... Pochwalcie mój wykres.... jest śliczniutki...)) I pewnie znowu niegroszkowy;-((( Kurcze te najładniejsze wykresy kończą się @.... no co za ironia... Bushko... Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 11:34 i ja się przywitam. właśnie wstałam, humorek wisielczy, no ale przynajmniej nerwy gdzieś odeszły, ogólny brak chęci do rozpoczynania czegokolwiek, buziak Odpowiedz Link
calineczka793 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 11:38 Ja się witam w biegu...jutro P. ma imieninki więc robię tiramisu, a na dzisiaj mamy przewidziane duszonki...mam nadzieję, że pogoda dopisze...z moją nogą jest co raz gorzej...prawie nie mogę na niej stać, a było już tak dobrze...grrr...chyba nie ominie mnie to prześwietlenie... Edyta w przychodni powinnaś mieć pielęgniarkę środowiskową oraz położną...na pewno wypełniłaś taką deklarację...i jedna z nich powinnam bez problemu przyjść i robić Ci te zastrzyki...nooo i niech to plamienie już sobie w końcu idzie!!!!! Bushko...śliczny masz wykreshihih...ale sama wiesz jak ja do tego podchodzę... Rozmawiałam z moją Mamuśką...jest w Świnoujściu...poznała astrolożkę w Wawy...skumplowały się...no i ta Pani powiedziała mojej Mamuśce, że będziemy mieć dziewczynkę i...będziemy mieć z nią problemy wychowawcze...hihihi...echh chciałabym w to wierzyć...ja kiedyś byłam u wróżki i powiedziała, że będę miała dwóch synków...więc troszkę rozbieżne info...nooo ale ta Pani wiedziała jak wyglądał mój Tata i jak zginął, wiedziała, że ja i Tata mam/miał mniejsze oko...niezauważalne dla człowieka, który o tym nie wie...no i moja Mamuśka jest pod wrażeniem...hihihih... Miłego dnia moje Śliczne!!! Doti Odpowiedz Link
biedronka1969 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 11:47 Witajcie kobitki ;0) Ja juz na urlopie ale jeszcze sie ze mna pomeczycie bo wyjezdzamy dopiero gdzies kolo srody-czwartku.Ale jak wyjedziemy to tez bede do was zagladac (moze rzadziej) bo zamierzam zabrac laptopa! Bushko wykresik super,oby tak dalej E-dziunia a skad te plamienia? Mnie wczoraj nie bylo wiec moze cos przeoczylam Milego weekendu!!! Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 11:55 Biedronka No wlasnie, ruszanie sie bez laptopa grozi frustracja spowdowana niewiedza co się dzieje na MG ( Misja Groszek) hehe Zycze juz już teraz fajnego wypoczynku Odpowiedz Link
bushko Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 12:08 Hehehe ja juz przezyłam taką frustrację...buuu a wiem że czeka mnie 2 tgodnie bez laptopa (jak pojadę do Grecji) chlip chlip chlip... chyba, że znajde tam jakąś kafejkę internetową to może co drugi dzień zajrzę... Biedronka baw się dobrze i wypoczywaj... Chealsyka, a to co z Twoja tempką jest nie tak??? Zawsze niska, czy co? Jak zawsze niska to nie ma owulacji, idź do gin żeby cos z tym zrobił... albo zrób sobie monitoring... i wtedy zobaczysz czy jest jajo, jakie jest endo... A ja siedzę na wsi bez krów, w ogrodzie..., wokół las, ptaszki spiewają, wiewiórki biegają... zaraz robię grilla... bosko)) Bushko... Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 12:16 Busho wlasnie z temp wszystko jest w porzadku, niska w I fazie potem idzie ładnie do góry,ale wlasnie dzień przed" jak widze ok 36,7 to wiem ze na nast dzień @, dlatego boję się aż mierzyć dzień lub dwa przed planowaną @, bo temp nigdy nie kłamie, jak pisałam za bardzo szczera jest ze mną Odpowiedz Link
bushko Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 11:49 Co to sami Piotrzy i Pawły...ci nasi M)) Mój też ma jutro imieniny))) Dzięki za pochwałę wykresu)) kiedys miałam wykres identyczny z wykresem ciążowym w galerii ff, tylko ten z galerii wostatniej chwili poszedł w górę a mój w dół i przyszła @.... ale skurcze jakieś mam, zreszta jak sobie wmówię to wszystko mam ;-0 Victoria, dobrze, że jesteś, pamiętaj póki nie ma @ jest nadzieja... i chyba nie na darmo masz taki zwycięski nick i imię dla Groszka)) Przytulam Cię mocno, baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno, buziaki)) Bushko... Odpowiedz Link
biedronka1969 Re: Viktoria! 28.06.08, 12:24 Ja rozumiem,ze sie martwisz i masz teraz burze hormonow!!! ale musisz sie wziasc w garsc kochana bo mozesz wlasna psychika doprowadzic do najgorszego.Wiem co mowie bo dwa razy juz przez to przechodzilam.Teraz jak zajde w ciaze to na pewno bede miala stres jak cholera! ale obiecalam sobie,ze pod zadnym pozorem nie doprowadze sie do takiego stanu jak ostatnio.Trzeba sobie tlumaczyc lub nawet wmawiac na sile,ze nic sie nie dzieje,ze jest ok,ze co ma byc to bedzie i nic sie nie poradzi.Koniec kropka! Takie zamartwianie doprowadza do depresji a ta z kolei do powaznych klopotow.Czy wiesz czemu czasem ktos nie moze zajsc w ciaze pomimo idealnych wynikow badan? Bo nasza glowka potrafi to zrobic!! I dopiero jak sie ja odblokuje to nagle hyc! i ciaza.Wiec przetlumacz swojej glowce,ze jestes w ciazy,masz malutkiego Groszka w srodku i trzeba o niego dbac. Musisz sobie uswiadomic,ze czasem pomimo wykresow,obliczen itd...owulacja i moment zaplodnienia odbywaja sie w najmniej oczekiwanej przez nas chwili.To sa sprawy przez nas nieodgadnione.Jak sam cud narodzin Byc moze twoj groszek jest troszke mlodszy niz myslisz i dopiero zaczyna kielkowac a mama (ty) i wszyscy dookola kaza mu juz byc wiekszym niz bidulek jest! Daj mu chwilke na zadomowienie) Niech sie spokojnie rozgosci i zacznie ladnie rosnac.Kiedys nie bylo usg i takich tam innych i nikt nie wiedzial (i sie nie martwil) czy zarodeczek jest wiekszy czy mniejszy i bylo duzo mniej stresow przez to. Gosia spokojnie naprawde daj sobie i groszkowi czas.Jeszcze sie nacieszysz ciaza i szkoda teraz twoich lez. No usmiech poprosze!!!! ;-D Odpowiedz Link
bushko Re: Viktoria! 28.06.08, 12:37 Podpisuję się pod Biedronka całym sercem... Bushko... Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Viktoria! 28.06.08, 12:44 moja mama powiedziała wczoraj dokładnie to samo... ja wiem że jeszcze wszystko się może zdarzyć, ale jak mi powiedzieli wczoraj że mam betę jakąś nieciążową, a pęcherzyk już widać w macicy to się podłamałam. Co z tą cholerną betą?! ja zawsze kiepska byłam w czekaniu, wręcz tragiczna. Pamiętam jak kiedyś w pierwszej klasie mieliśmy wyhodować roślinkę no i trzeba czekać, no i tak czekałam, ale jakoś nie mogłam, więc ją sobie podskubywałam, pomagałam wyjść na wierzch aż w końcu wydłubałam muszę przeżyć ten czas i jakoś mi dużo łatwiej z Wami, dlatego jeśli Moja Wiktorka zdecyduję się ze mną zostać będziecie jej współtwórczyniami-najlepszymi ciociami. Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 11:52 Bushko ale masz wykres, piekny,zycze Ci zeby sie udalo! Ja azsie boje mierzyc temp bo ona jest zbyt szczera ze mną Chociaż się wyspałam. Witam Odpowiedz Link
e-dziunia Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 12:16 dupka nakłuta i można leżeć dalej niestety u nas w przychodni nie ma żadnej pielęgniarki - R wczoraj pytał... ale to nie codziennie na szczęście, tylko co drugi dzień Jeszcze tylko 3 zastrzyki i koniec ) Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 12:17 Edytko, to super, teraz leż i się leń! Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 12:46 E-dziunia nic się nie martw. Dzidek będzie walczył o siebie, widziałaś i wiesz że to silny Gość. Ja się będę modlić za Was. Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 12:51 Dostalam zawału!!!!! Rano mylam okna,kwiatki na balkonie popodlewalam itp.Bylo to max godzine temu.Wzięłam się za odkurzanie i wyjrzałam na balkon i co widzę?... GOŁĄB się abił na naszym balkonie..(((( leży przy pelargonii ale szczegółów nie będę opisywała bo sa tu koietki w ciąży(( a Małża nie ma, bedzie za ok 3h... przyjdzie zrobi porządek....buuuuu co za dzień (( Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 12:54 A ni myślę jak to sie mogło stać, przecież to czuje ptaszyska, jak otwierałam patio musiał wyczuć to by odlciał... hmmm nie mogłam go przytszasnąć...... fujjj aż nie chcę myśleć jak to sie stało( dziwne... Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 13:00 może to dobry znak ja przecież prawie zabiłam papugę, która tylko cudem uratowała się od uderzenie w szybę mojego rozpędzonego pojazdu Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 13:03 taa Viktoria, jedno życie odchodzi a drugie przychodzi ?) to jest @optymistyczna@ wersja...ehhh nie mogę na to patrzeć...( Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Modlitwy 28.06.08, 12:57 www.lesniow.pl/ jestem osobą wierząca , wierzę że w takich sytuacjach jak moja i Wasza możemy oczekiwać pomocy z góry. Ja czuję się naprawę teraz bardzo bezradna, bo tylko czekam, ale znalazłam stronę do Sanktuarium Matki Bożej Leśniowskiej - Patronki Rodzin, tam można napisać list do jednego z braci Paulinów, tzn taki list naprawdę do Matko Bożej, i oni się tam modlą 24h na dobę za te intencje. I nawet ostatnio oratorium które powstało na cześć Sanktuarium napisane przez Zbigniewa Książek (tego od Rubika) powstało jako podziękowanie za uratowanie 18 letniego chłopca, z rodziny kompozytora który umierał w szpitalu na sepse, a bracia i grupy pokutujące się za niego cały czas modlili, lekarze powiedzieli że to cud. Także jak wierzycie, to piszcie swoje listy do Nieba, a ja gdzieś w głębi duszy wierzę że wcześniej czy później zostaną wysłuchane. A i jeszcze dodam że Książek nie był za bardzo osobą wierzącą, zaryzykował i poprosił, no i się udało. Ja już napisałam wczoraj. Odpowiedz Link
bushko Re: Modlitwy 28.06.08, 15:23 Ja wierzę w takie rzeczy i w moc modlitwy... wierzę, że Ktoś nad nami czuwa i opiekuje się... Dobrze Victoria, że znalazłas tę stronkę... podoba mi się)) I tak przypomniały mi sie słowa kanonu z Taize: 'Już się nie lękaj, porzuć zmartwienia, Bogu zaufaj nic Ci nie grozi...' Przytulam mocno;-D Bushko... Odpowiedz Link
e-dziunia Re: Modlitwy 28.06.08, 17:22 dziękuję viktoria za tą stronę posłałam naszą prośbę... Odpowiedz Link
bushko Zupełnie nie na temat... 28.06.08, 19:15 Słuchajcie, wątki typu sprzedam, kupię, zamienię będę od razu likwidować. Chyba, że to aktywna misjonarka napisała, a nie ktoś kto traktuje nasze forum jak tablicę ogłoszeń... Jeśli ktoś ma coś przeciwko temu to prosze się wypowiedzieć... Bushko... Odpowiedz Link
bushko Re: Zupełnie nie na temat... 28.06.08, 20:15 Muszę zmykać, bo prądu nie ma a bateria pewnie niebawem padnie... jutro zrobię porządki na forum i usune co trzeba.... KALENDARIUM będzie dopiero wieczorem, chyba, że Szczęsliwiec jeszcze zajrzy i zrobi na jutro... Jutro wracam do Wawki... i dalej hoduje pms-a.... Pozdrawiam wszystkich... Zagroszkowane trzymajcie się, Szczęśliwiec odpoczywaj i fotki pstrykaj)) Bushko... Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 13:26 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa własnie przyszła w 25dc ta wstrętna @. Nawet się nie mogłam połudzić (( co za dzień. mam doła! Odpowiedz Link
bushko Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 14:50 A ja chciałam Ci napisać, że gołabek wypełniał misję przyniesienia Ci groszka i oddał za to życie. (tylko mi net chwilowo padł...) Bohaterski Gołąb.... i @ jak najbardziej zrozumiale przyszła... bo pójdzie i za miesiąc Groszek będzie... ot co ;-DDD Odpowiedz Link
1.madera Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 14:52 Ło matko jakam wykończona , wróciłam z pracy głodna jak pies. Ludzi było tyle że nie miałam czasu do ubikacji wyjść ( a trzeba chodzić bo 2 dc , pracuję w usługach). Bardzo lubię pracę z ludźmi ale żeby tak w sobotę dawać w kość uparli się wszyscy na mnie??? Ale już się najadłam i odpoczywam przy kompie. A za tydzień urlopik 2 tyg nie wiem jeszcze co będę robiła, chyba kupię jakieś małe, używane autko dla siebie, bo M się nie zawsze chce dzielić Jakie radzicie? Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 15:00 Jestesmy jednak niezłe zakrętasy!!!)) W śmierci gołębia dopatrywać się ciąży .... to nie może być syndrom opuszczonego gniazda ale fakt ptaki na naszym forum mają zbawczą moc!To musi być znak Odpowiedz Link
1.madera Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 15:12 chealsyka27 napisała: > Jestesmy jednak niezłe zakrętasy!!!)) > W śmierci gołębia dopatrywać się ciąży .... > to nie może być syndrom opuszczonego gniazda ale fakt ptaki na > naszym forum mają zbawczą moc!To musi być znak Tak znak!!! Tylko czego? Ten gołąb był zabity czy zdechły może coś zeżarł zatrutego? Robiłaś obdukcję czy czekasz jak M wróci? Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 15:25 czekam az M wroci, zaraz bedzie, on sie na tym zna Jeden sasiad ma chyba wiatrowke i jak sie okaze ze go zestrzelil to ma u mnie przerabane!jest troche krwim jakby łbem przywalil w coś albo dostal w łeb... widok średni.... A znak hmmm oby dobry!!!) Gosia o mało papugi nie zabiła i co? Groszka ma Odpowiedz Link
1.madera Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 16:07 A znak hmmm oby dobry!!!) > Gosia o mało papugi nie zabiła i co? Groszka ma Zyczę Ci aby to był TEN właśnie znak )) Odpowiedz Link
oli.2 O ptakach 28.06.08, 19:20 Cześć Dziewczyny, Oj zmęczona jestem więc chętnie poleżakuję i Wam popiszę hihhihi. Najpierw o ptakach: No więc moja teoria na tego zdechłego gołębia jest taka, ze jak (Chealsyka) Aga umyła okno, było takie czyściutkie i bez firanek że ptaszek myślał ze jest otwarte, chciał wlecieć iiiiii przywalił łebkiem w okno i padł. Sprawdz szybę czy nie masz znaku na szybie malutkich piórek, albo odrobiny krwi!!! Domyślam się bo moja mama miała to samo hihihihih i został wtedy ślad, a jaskółka leżała martwa. Teraz mama jak umeyje okno, to od razu wiesza firanki, albo zasłania żaluzje hihihi to taka przestroga Druga opowieść o ptaku: rok temu jechaliśmy z mężem na wieś i z daleka widzieliśmy że na drodze stoi bocian, ale jakoś M nie zwolnił, myślał ze go ominie. Słuchajcie kobitki!!!!!!!!!! bocian tuż przed naszą maską zaczął startować do lotu jakby przed nami uciekał iiiiiii prawie wjechaliśmy mu w tyłek hihihihihihi M ostro chamował i skończyło się na tym że prawie go popchnęliśmy przednią szybą- widok kosmiczny, ale nic u sie nie stało. Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: Dzień Dobry Bardzo - 28.06.2008 28.06.08, 20:49 Oli Ty masz glowe, tak mysle, mogl przywalic wlasnie wsztbe, to nawet by sie zgadzaloJuz dawno wusprzatane a my wrocilismy ze spacerku nad Tamiza pozdrowka Odpowiedz Link
uccellino Zrobiłam małżowi masaż... 28.06.08, 22:02 ...i poszedł spać, a mieliśmy ćwiczyć inseminację... Odpowiedz Link
asica.p Re: Zrobiłam małżowi masaż... 28.06.08, 22:24 oj to chyba za profesjonalnie zrobilas Odpowiedz Link