Dodaj do ulubionych

Androlog !

02.07.08, 01:00
Czy są na tym forum panowie którzy korzystali z pomocy androloga.
Wynik z mojego nasienia nie jest taki najgorszy wszystkie normy są OK !
oprócz liczebności plemników.Mnie i mojej małżonce zaproponowano ICSI.
Czytałem różne wątki na tym forum i tak trochę się obawiam, że niektórzy
lekarze traktują takie osoby jak my jako "FRAJERóW DO ORżNIęCIA" i zawsze
proponują zabiegi z górnej półki.Nie jestem sknerą i koszty nie są dla mnie aż
takie ważne,ale jest coś we mnie jak zdrowy rozsądek.Mam nadzieję ,że moją
przypadłość można jakoś wyleczyć farmakologicznie.Zanim poznałem swoją obecną
małżonkę miałem inną narzeczoną ,która była ze mną w ciąży.To było jakieś 12
lat temu.Jakoś nieszczęśliwie złożyło się ,że ona poroniła.
Mam takie zapytanie,czy jest ktoś na tym forum ,kto leczył się z tej
przypadłości.Ciekawy jestem czy ktoś się z tego wyleczył.
Obserwuj wątek
    • m-a-la Re: Androlog ! 02.07.08, 13:47
      Jest pani, ktorej pan korzystal...
      Po pierwsze dobry androlog to gatunek rzadko spotykany. Po drugie
      piszesz, ze cos jest nie tak z liczebnoscia plemnikow. Ale co? Bo
      moze byc lekko ponizej normy lub pojedyncze sztuki. I w zaleznosci
      od przypadku mozna sie zastanawiac nad sensem i metodami leczenia.
      Skoro jednak zaproponowano Wam ICSI to prawdopodobnie liczba
      plemnikow jest bardzo mala. To niestety najprawdopodobniej oznacza,
      ze moze byc ciezko z leczeniem. Ale najpierw trzeba sprobowac
      znalezc przyczyne tej malej ilosci. Moze sa zylaki? A wiec trzeba
      zrobic usg. A moze cos nie tak z hormonami? Wiec badania hormonow.
      Na poczatek moze wystarczy dobry urolog. O tego latwiej. Niech
      obejrzy, zleci badania i wtedy trzeba sie zastanawiac co dalej.
      Jesli nie bedzie szans na leczenie, a teoretycznie nie ma
      farmakologicznych sposobow leczenia meskiej nieplodnosci, pozostanie
      ICSI. Z doswiadczenia jednak wiem, ze zanim sie czlowiek z tym oswoi
      i dotrze to do niego, trzeba dac sie naciagnac paru
      pseudoandrologom...
    • Gość: wi Re: Androlog ! IP: *.bigram.pl 03.07.08, 10:21
      Pewnie Panów na tym forum jest niewielu, więc znowu odpisuje Ci
      Pani, której Pan ma pewne problemy w tej kwestii.
      Jeśli u Ciebie problem jest tylko ilość, to pewnie można to
      spróbować poprawić, ale tak jak pisała wcześniej m-a-la zależy jak
      bardzo obniżona jest ilość. Norma to 20 mln plemników w jednym ml.
      Wyniki zmieniają sie w czasie, wiec nie możesz sugerować sie za
      bardzo tym, że 12 lat temu Twoja partnerka zaszła w ciążę. Przez 12
      lat bardzo wiele sie mogło wydarzyć i zmienić. Z resztą nawet przy
      nie najlepszych wynikach nasienia naturalne ciąże się potrafią
      zdarzyć.
      Nie mam jeszcze doświadczenia z andrologami, za tydzień wybieram sie
      dopiero z moim M. do dr. Wolskiego do Novum. Zobaczymy jakie będą
      wyniki wizyty i nasze odczucia. Jeśli będziesz chciał, to mogę dać
      znac po naszej wizycie czy w naszym odczuciu warto wybrać się do
      tego lekarza (tylko, że on pracuje w W-wie). Ja znalanłam o nim
      różne opinie (pozytywne i negatywne), ale postanowiłam sprawdzić na
      własnej (a raczej Męża wink skórze jak to jest w rzeczywistości.
      Chociaz nie mam wielkich złudzeń, że stanie sie cud, bo wyniki u nas
      są bardzo złe i jestem w jakimś stopniu przygotowana na opinię
      lekarza, że w naszym przypadku nie da sie niestety nic zrobić sad Ale
      trzeba próbować i sprawdzić wszystkie opcje!
      I Ty też łatwo sie nie poddawaj! Pozdrawiam i zyczę powodzenia!
      • green-kamyk Re: Androlog ! 03.07.08, 14:59
        Serdecznie dziękuję za odpowiedź i z chęcią wysłucham od twojej opinii na ten
        temat po wizycie u tego fachowca.Dla mnie bez znaczenia jest czy to w Warszawie
        się będę leczyć czy gdziekolwiek na świecie.W chwili obecnej zrobiłem sobie
        dłuższe wolne,bo aż pół roku.Życie szybko ucieka i wreszcie nadszedł czas ,abym
        się wreszcie zatrzymał.Dla mnie kariera zawodowa nie jest w tej chwili
        najważniejsza lecz posiadanie swojego potomka.
        • Gość: agnieszka Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. IP: 212.180.128.* 08.07.08, 16:26
          Mój mąż leczył się od stycznia br u dr Babloka w MultiMedzie (Warszawa), problem
          tkwił w jakości nasienia,żylaki, plemników było dużo ale bardzo złej jakości, na
          początku prawie 99% było martwych a reszta uszkodzona.Niestety zanim poszliśmy
          do androloga, straciliśmy prawie rok w klinice invimed - tak straciliśmy,
          wydaliśmy sporo pieniędzy bez efektu.Dr Bablok jak zobaczył wyniki badania
          nasienia męża, zdziwił się że zakwalifikowali nas do in vitro. Dr D. z invimedu
          na początku rozmowy powiedział, że leczenie męża to strata czasu ( a raczej
          pieniędzy, ale chyba dla kliniki).W tej chwili po 6 miesiącach leczenia męża
          jestem w ciążysmilewiem, że każdy przypadek jest inny, ale lepiej zacząć od próby
          poprawy parametrów niż drastycznych metod.Powodzenia.
          • arabeska5 Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. 08.07.08, 22:05
            Jakie lekarstwa przypisał lekarz Twojemu mężowi w celu poprawy nasienia ?
            • Gość: agnieszka Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. IP: 212.180.128.* 09.07.08, 11:36
              o ile się nie mylę był to sadamin, brał dwie serie leków, każda po 2 miesiące,
              ale niestety tego 2 leku nie pamiętam...najważniejsze, że są efekty.
              • m-a-la Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. 09.07.08, 14:11
                To i ja bardzo jestem ciekawa jak mozna poprawic jakosc nasienia, bo
                wszyscy lekarze prawie zgodnie twierdza, ze nie ma takich sposobow.
                Oczywiscie jesli w gre nie wchodza zylaki itp. Czy mozesz podac
                parametry nasienia przed leczeniem i po leczeniu? Jaka byla
                przyczyna spadku jakosci nasienia? Rozumiem, ze parametry poprawily
                sie tylko po zastosowaniu lekow? Nie bylo zadnej operacji, itp?
                Szkoda, ze nie wiesz jak nazywal sie drugi lek... Moze sobie jednak
                przypomnisz... Swoja droga ja znam na pamiec cala litanie
                preparatow, ktore przyjmowal moj maz i ja... Mam nadzieje, ze nie
                uznasz tego za wscibstwo i napiszesz cos wiecej.
                Tak na marginesie: tez robilismy podejscie do dr Babloka, ale
                spoznilismy sie na wizyte cale 3 minuty i niestety pan dr sobie
                wyszed te 3 minuty wczesniej.... Podobno to jest jego stala
                praktyka... Nie wspomne jakie trudnosci sa zwiazane z ciaglym
                zwalnianiem sie z pracy i dojazdami na tysiace wizyt lekarskich, a
                lekarze i tak nas maja w d....
                • Gość: agnieszka Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. IP: 212.180.128.* 09.07.08, 16:14
                  My też zapoznalismy sie praktycznie z każdym lekarzem w warszawie szukając
                  pomocy...informacje o tym, że nie ma mozliwości poprawy nasienia słyszelismy
                  jedynie w klinikach nastawionych na in vitro.Dr Bablok rozpoznał u męża żylaki i
                  przepisał wspomniany przeze mnie lek, niestety opakowanie leku który mąż
                  przyjmował w styczniu wyrzucilismy. Parametry wyglądały mniej więcej tak jak
                  pisałam wcześniej, blisko 99% plemników martwych a reszta uszkodzona
                  (nieprawidłowości w budowie witki i główki), po prawie 5 miesiącach kuracji (mąż
                  wykluczył ciepłe kąpiele, zakładał luźne gatki i spodnie, zakaz jazdy na
                  rowerze, odstawienie alkoholu i papierosów) poprawa była znacząca, ilośc wzrosła
                  o prawie 100% z czego martwych było już tylko ok 60% plemników.Dr skierował nas
                  na badanie wrogości sluzu gdyż nie było innych nieprawidłowości które
                  uniemożliwiłyby zajście w ciążę.W czerwcu dowiedziałam się, że jestem w
                  ciąży.Wiadomo, że każdy potrzebuje innej metody leczenia, w naszym przypadku
                  akurat pomogło leczenie męża, gdyby nie dr pewnie byśmy podchodzili do in vitro
                  do skutku...co prawda zostało nam kilka zarodków w invimedzie, ale narazie nie
                  planujemy po nie wracać...
                  • m-a-la Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. 09.07.08, 16:32
                    Dziekuje za odpowiedz i przede wszystkim gratuluje ciazy smile
                    Ja jednak juz nie wierze w farmokologiczne sposoby na poprawe
                    nasienia i mam nadzieje jeszcze w lipcu zaczniemy procedure do ICSI.
                    A juz naprawde ciezko jest mi uwierzyc w bezoperacyjne leczenie
                    zylakow, szczegolnie lekiem na poprawe krazenia (!) Chociaz wiadomo,
                    ze tego typu leki sa uzywane wspomagajaco. Coz, najwazniejsze, ze
                    cud sie stal i jestes w ciazy smile Czego sobie i wszystkim zycze wink
                    Co do dr Babloka natomiast, to rada dla tych co sie skusza na
                    wizyte - przychodzcie przed czasem!
                    • green-kamyk Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. 11.07.08, 13:17
                      Trochę niezręcznie mi przy paniach pisać o swojej męskości.Widzę ,że mało panów
                      jest zainteresowanych tym problemem to raczej paniom bardziej zależy na zajściu
                      w ciążę.Szanuję wszystkie poglądy dotyczące tego problemu,ale sam widzę ,że są
                      jakieś szanse.Jak już wcześniej wspomniałem u mnie wszystkie parametry nasienia
                      są OK.Wszystkie plemniki są o prawidłowej budowie morfologicznej tylko,że
                      liczebność ich jest mała.Ja chyba od razu nie będę siebie przekreślać jako
                      faceta i myślę ,że powinienem skorzystać z mniej drastycznych metod jak invitro
                      .Żona zrobiła nie dawno wszystkie badania i wszystko z nią jest w porządku.
                      Właśnie rozglądam się za jakimś specjalistą i to niekoniecznie w naszym
                      kraju.Bardzo mnie boli fakt ,że są jakieś durne fora ludzi nawiedzonych radiem
                      maryja i tylko opluwają tych ,którzy chcą mieć dzieci .Myślę ,że ci ludzie
                      wcale nie szanują życia poczętego poza ustrojowo.Łatwo kogoś opluć i skrytykować
                      i udzielać rad z kosmosu.Tylko ja tam na to forum nie mogłem wejść i spytać się
                      ich o radę.Z ich wypowiedzi wynika ,że są najlepszymi ekspertami w dziedzinie
                      leczenia niepłodności!!!
                      Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę wiary oraz POGODY DUCHA
                      • Gość: wi Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. IP: *.bigram.pl 11.07.08, 14:29
                        Pozwól, że najpierw odniosę się do Twojej wypowiedzi bo jakoś tak
                        impulsywnie na mnie zadziałała: "Ja chyba od razu nie będę siebie
                        przekreślać jako faceta" - dla mnie żadne wyniki badań nie
                        przekreślają faceta i uważam, ze nie powinno się myśleć w takich
                        kategoriach! Ale to taka moja prywatna opinia.
                        Zgodnie z wczesniejszą propozycją daję znać po wizycie u dr.
                        Wolskiego z Novum: na nas zrobił podczas tej pierwszej wizyty
                        pozytywne wrażenie. Najpierw zrobił wywiad, obejrzał wyniki badan,
                        zbadał Męża i po naszej wypowiedzi, ze teraz naszym nadrzednym celem
                        jest leczenie M. przepisał jakieś leki, zlecił usg i zaprosił na
                        wizytę za 6 tyg. Nie przekreslił od razu naszych nadziei i
                        przynajmniej jeszcze trochę się możemy połudzić, że wyniki da sie
                        podreperować.
                        Jesli jesteś pewien, że wszystkie Twoje wyniki oprócz ilości są OK a
                        ilość też jakoś strasznie od normy nie odbiega i u żony też wszystko
                        OK to myślę, że spokojnie możecie jeszcze starać sie naturalnie.
                        Albo wybrać sie do androloga żeby coś na ilość zaradził.
                        Życze trafnych decyzji i powodzenia w staraniach!
                      • m-a-la Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. 11.07.08, 15:19
                        Tez pozwole sobie na sprzeciw wobec stwierdzenia, ze "nie będę
                        siebie przekreślać jako faceta"... I szczegolnie dziwi mnie, ze
                        wlasnie facet pisze cos takiego... Jak mozna mierzyc meskosc po
                        parametrach nasienia...?
                        I wtrace jedna uwage. Prosisz o rade, a tak na dobra sprawe nie
                        piszesz jaki masz problem. Bo nie ma takiej mozliwosci zeby
                        morfologia byla 100%. A mala liczebnosc moze oznaczac 15 mln i wtedy
                        mozna jeszcze liczyc na naturalna ciaze, 10 mln i inseminacje, albo
                        1 mln i wtedy nie ma przebacz - in vitro jedyna szansa.
                        I jeszcze jedno. O jakim nawiedzonym forum piszesz...? Skoro jest
                        nawiedzone to po co chcialbys tam wchodzic... a tym bardziej pytac o
                        rade...
                        Troche to wszystko dziwne...
                        • Gość: skrzynek Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. IP: *.aster.pl 07.11.08, 14:13
                          Panowie wpadnijcie na fora kobiece na ten temat i poważnie porozmawiacie i
                          doradzą wam. A nie jakieś BZDURY WYPISYWAĆ JAJA SOBIE ROBICIE!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • serpens71 Fachowców nie ma !!! 21.08.08, 23:49
                        Żyjemy w małym kraiku ZULUGULA,dlatego fachowców jako takich w leczeniu niepłodności jest niewielu ,albo prawie ich nie ma.Wszystko to komercja nastawiona na kasę,a ci fachowcy serdecznie mają nas w d...pie, a swój brak niewiedzy rekompensują zarozumiałością.Pacjent jest traktowany przedmiotowo.Po prostu naszym medykom w dupach się poprzewracało. Andrologów w Polsce nie ma!!!!! Byłem skierowany przez ginekologa żony do jego znajomego,ale urologa. Ten nawet nie spojrzał na wyniki i od razu na wejście do gabinetu postawił diagnozę,że tego się nie leczy ,a za chwilę powiedział ,że się leczy,bo chciałem dać nogę i podziękować mu za współpracę.Byłem potraktowany przez niego bardzo przedmiotowo. Zrobił mi USG i zbadał mi prostatę ,która ma "ogromny wpływ naliczebność plemników"!!!.Badał mi coś ?-co nie ma nic wspólnego z płodnością a wszystko to celowo aby wyciągnąć kasę .Diagnozę swoją oparł na tym co mu wcześniej odpowiedziałem oraz "zajebisty rachunek za wizytę"-i kop dupa drzwi!!!
                        W typowo prywatnych klinikach specjalizujących się leczeniem niepłodnośći robi się tylko invitro icsi itp itd i jakie literki sobie chcesz ABW CBŚ itd...oraz po kryjomu skrobankę !!!
                        Takich doświadczeń mam bardzo dużo i dużo o tym pisać.
                        Zostawiam bez komentarza.....
          • Gość: nadia Re: Androlog !- uwaga na kliniki leczenia niepł. IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.09, 17:49
            wiec co takiego zarzywał ze jest ok? wszyscy piszecie ze sie udała a nikt nie
            podpowie co trzeba by było spróbowac
    • Gość: green-kamyk Re: Androlog ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 01:58
      Sorki że wszedłem na to forum .Ja raczej nie krytykuję wypowiedzi innych i piszę
      tylko o sobie.Z chęcią wysłuchuję jakie doświadczenia mają też inni starający
      się o potomstwo.Jeżeli chodzi o invitro to czytam różne opinie na ten temat
      rozpatruję też kwestie moralne . Szanuję różne poglądy i nie staram się być
      TOKSYCZNY wobec innych.
      • m-a-la Re: Androlog ! 12.07.08, 09:56
        A za co teraz przepraszasz...? Nie zauwazylam zeby ktokolwiek
        skrytykowal Twoją wypowiedz... Piszesz o sobie i oczekujesz
        odpowiedzi, wiec inni troche pisza o Tobie, troche o sobie, tak zeby
        udzielic odpowiedzi na Twoje pytania i watpliwosci... Ale to
        wszystko tylko na tyle na ile napisales o sobie... A napisales
        niewiele... Na dodatek dosyc sprzecznie, bo tak jak napisalam
        wczesniej nie ma raczej na swiecie mezczyzny, ktory ma morfologie na
        poziomie 100%. No i moze jeszcze jedna cenna uwaga. Nie bierz do
        serca za bardzo tego jednego badania. Dla wiarygodnego wyniku
        badanie trzeba zrobic co najmniej dwa razy w odstepie kilku
        tygodni/miesiecy.
        A z mierzeniem meskosci po jakosci nasienia naprawde mocno
        przegiales... Ale rozumiem, ze sytuacja Cie przerosla i musisz sie z
        tym wszystkim jeszcze oswoic... Mam jednak nadzieje, ze Twoja
        kobieta mysli podobnie jak wiekszosc dziewczyn tu i nie podziela
        Twojego zdania w kwestii meskosci...
        • green-kamyk Re: Androlog ! 12.07.08, 11:35
          Ja raczej nie udzielam komuś rad i nie mówię co ma robić.Z chęcią czytam jakie
          doświadczenia mają inni.M-a-la być może jesteś ekspertem w tej dziedzinie to Ci
          zwracam honor.
          Nie chcę na tym wątku prowokować jakiejś awantury.
          Inni rożnie pojmują swoją męskość.Ja pod tym mógłbym napisać wiele rzeczy.Pod to
          między innymi wpisuję u siebie swoją zdolność do zapłodnienia swojej
          małżonki.Dla innych to jest tylko sterczący samczy organ ,który rozmiarem
          określa męskość właściciela.
          Ja nie znam się na tych sprawach medycznych,ale zacytowałem zdanie z
          wyniku,który otrzymałem.Ja nie chcę od razu decydować się na invitro,bo to
          niesie szereg zagrożeń dla zdrowia mojej małżonki i dla życia przyszłego
          potomstwa,które może urodzić się z wadami rozwojowymi .Czytałem opinie innych
          lekarzy ,że ta metoda jest skuteczna ,ale przy tej metodzie jest większe ryzyko
          ,że dzidziuś urodzi się na przykład z porażeniem mózgowym.Dlatego najpierw będę
          sie starał sobie pomóc w inny sposób.Zmienię dietę, więcej sportu itp
          itd...Szanuje Twoje zdanie ,ale ciebie nie krytykuję i nawet nie staram się być
          wobec ciebie toksyczny...
          • m-a-la Re: Androlog ! 12.07.08, 11:58
            > Ja raczej nie udzielam komuś rad i nie mówię co ma robić.

to rozumiem, bo to Ty zalozyles ten watek, oczekujac na
            doswiadczenia innych..

> Nie chcę na tym wątku prowokować jakiejś awantury.

to nie prowokuj... zreszta mysle, ze nikt tu sie nie da sprowokowac,
            bo nie temu sluzy to forum...

> Dla innych to jest tylko sterczący samczy organ ,który rozmiarem
            > określa męskość właściciela.

jestes zwyczajnie wulgarny... Nie bede tlumaczyla Ci co oznacza
            meskosc, moze kiedys sam do tego dorosniesz... i zal mi, ze Twoja
            kobieta najwyrazniej nigdy Ci tego nie uswiadomila. Wiedz jednak, ze
            przede wszystkim meskosc to opiekunczosc, odpowiedzialnosc, dawanie
            kobiecie poczucia bezpieczenstwa, itp. A dziecko moze zrobic byle
            gowniarz... i nie da mu to niestety prawa do nazywania siebie
            mezczyzna....

> Ja nie chcę od razu decydować się na invitro,bo to niesie szereg
            > zagrożeń dla zdrowia mojej małżonki i dla życia przyszłego
            > potomstwa,które może urodzić się z wadami rozwojowymi.
            > (...) dzidziuś urodzi się na przykład z porażeniem mózgowym.

wiekszych bzdur dawno nie slyszalam... to potwierdza, za wiele
            musisz jeszcze przyswoic... ale prosze Cie, zanim to zrobisz,
            powstrzymaj se od wypisywania podobnych glupot...

> Zmienię dietę, więcej sportu itp itd...

bardzo slusznie. To na pewno wplynie bardzo korzystnie na Twoje
            zdrowie i samopoczucie. Nasienia wiele nie poprawi, ale pamietaj, w
            zdrowym ciele, zdrowy duch smile a to juz duzo.

Proponuje zatem, zebys jednak skupil sie na czytaniu tego forum,
            mysle ze wiele mozesz sie z niego nauczyc. Jeszcze bardziej polecam
            forum nieplodnosc i forum bociana.
            • serpens71 -Ludzie!!!!!! -Nie takich specjalistów !!!! 21.08.08, 23:57
              Żyjemy w małym kraiku ZULUGULA,dlatego fachowców jako takich w leczeniu niepłodności jest niewielu ,albo prawie ich nie ma.Wszystko to komercja nastawiona na kasę,a ci fachowcy serdecznie mają nas w d...pie, a swój brak niewiedzy rekompensują zarozumiałością i dobrze opanowanym BAJEREM.Pacjent jest traktowany przedmiotowo.Po prostu naszym medykom w dupach się poprzewracało. Andrologów w Polsce nie ma!!!!! Ginekolog żony oznajmił że się nie zajmuje niepłodnością,bo on leczy innego rodzaju choroby typowo kobiece i polecił jakiegoś znajomego,ale urologa. Ten nawet nie spojrzał na wyniki i od razu na WEJśCIE do gabinetu postawił diagnozę,że tego się nie leczy ,a za chwilę powiedział ,że się leczy,bo chciałem dać nogę i podziękować mu za współpracę.Byłem potraktowany przez niego bardzo przedmiotowo. Zrobił mi USG i zbadał mi prostatę ,która ma "ogromny wpływ naliczebność plemników"!!!.Badał mi coś ?-co nie ma nic wspólnego z płodnością a wszystko to celowo aby wyciągnąć kasę .Diagnozę swoją oparł na tym co mu wcześniej odpowiedziałem oraz "zajebisty rachunek za wizytę"-i KOP DUPA DRZWI !!!
              W typowo prywatnych klinikach specjalizujących się leczeniem niepłodnośći robi się tylko invitro icsi itp itd i jakie literki sobie chcesz ABW CBŚ itd...oraz po kryjomu skrobankę !!!
              Takich doświadczeń mam bardzo dużo i dużo o tym pisać.
              Zostawiam bez komentarza.....
    • rathri Re: Androlog ! 05.04.10, 00:17
      Polecam wątek
      www.ekorodzice.pl/index.php?dg=409&forum=posty&id_d=297&id_w=69

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka