maja.the.bee 03.09.08, 22:16 -mierze tempke -robie testy owulacyjne -nie robie testow ciazowych -jem folik -jem omega 3 + B complex -pije umiarkowanie, chyba ze bede miala dolek -nie doluje sie, chyba ze bede chciala sie napic dobranoc, pchly na noc maja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadave Re: postanowienia nowocyklowe: 03.09.08, 22:40 Sorki, za wczesnie sie wcisnelo ) -nie mierze tempki -nie robie testow owulacyjnych -nie jem folika -pije ile mi sie chce -nie doluje sie (tu nam sie pokrywa ) ) -seks tylko i wylacznie dla przyjemnosci ) Kolorowych snow!!)))) Odpowiedz Link
keegan Re: postanowienia nowocyklowe: 04.09.08, 07:06 to co zwykle: *nie mierzę temp. *nie robię tesów owu poza tym i tak będzie monit *jem folik *nie robię testów ciążowych przed 35 dc *piję umiarkowanie z nowości: *jem omega3 + wiesiołek Odpowiedz Link
betka24 Re: postanowienia nowocyklowe: 04.09.08, 08:20 a ja nie będę robić nic pro-dzieciowo o!! no może poza kochaniem się, ale oczywiście tylko wtedy kiedy będziemy mieli na to ochotę.... ;P Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: postanowienia nowocyklowe: 04.09.08, 08:37 To nie postanowienia, tak wyglądają moje cykle. Muszę pomyśleć co możnaby tu zmienić: -nie mierzę tempki (kiedyś mierzyłam) -nie robię testów owulacyjnych (nigdy nie robiłam) -nie robię testów ciążowych (tego też nie mam w zwyczaju) -jem folik - nieustannie od prawie dwóch lat! -jem wiesiołka - choć nie widzę różnicy -piję umiarkowanie - ja mam słabą głowę więc zawsze piję umiarkowanie i piję zawszę, gdy mam ochotę niezależnie od dc - dołuję się, choć nie chciałabym się dołować, ale to nieraz silniejsze ode mnie. Liczę Maju na to, że wymyślisz coś jak być ciągle w fazie niczym nieuzasadnionego optymizmu - narkotyki nie wchodzą w grę -seks w dniach niby płodnych co 2 dni - czasem spontan, ale generalnie jest to świadome i celowe działanie. No i co by tu zmienić? Odpowiedz Link
maja.the.bee Re: postanowienia nowocyklowe: 04.09.08, 11:54 hmmm, skoro gragi nie wchodza w gre to trzeba sobie stymulowac wydzielanie endorfin czyli: seks, czekolada i fitness ja sobie nie zaluje Odpowiedz Link
gardone ja nie robię nic 04.09.08, 10:30 bo już nic mi się nie chce jak będę miała ochote się napić, to się napiję jak będę miała ochotę zaszaleć, to zaszaleję jak będę miała ochotę... tylko nie mam też tak macie? Zmęczenie materiału, czy kakoś tam...? Nawet mi się nie chce do lekarza iść ani męża na badania wysyłać Boże, zaczynam się czuć jak Kononowicz ;P Odpowiedz Link
maja.the.bee Re: ja nie robię nic 04.09.08, 11:40 ja tez tak mam, ale sie zbieram w sobie i pre dalej zreszta, nawet jak mi sie wszystkiego odechce i rzuce te wszystkie testy w diably, to niczego nie zmieni - dalej sie bede kochac z mezem, a do tego sie w sumie wszystko sprowadza Odpowiedz Link
gardone Re: ja nie robię nic 04.09.08, 12:24 yhyy nie robię nic tylko czemu po kochaniu wywalam tyłek do góry? prawie jak Weronka z Jancia Wodnika. Tylko że ona wisiała posd sufitem. Ja tego stadium jeszcze nie osiągnęłam, ale kto wie..... ;p Odpowiedz Link
maja.the.bee Re: ja nie robię nic 04.09.08, 12:26 och, a czemu ma sluzyc wywalanie tylko po kochaniu??? bo ja czasami wywalam, ale tylko przed... ))) Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: postanowienia nowocyklowe: 05.09.08, 09:23 ZADEN objaw nie bedzie mnie juz NIGDY wodzil za nos PS. dzis 1 dc. , wczesniej plamienie ktore ustalo, bole w 19 dc, owu potwierdzona monitem. Odpowiedz Link
fiona68 Re: postanowienia nowocyklowe: 05.09.08, 09:32 a postanawiam nie zrobić testu wczęsniej niż w .........35dc i zapomnieć o jakiś mitach typu plamienia implantacyjne. Odpowiedz Link
1.madera Re: postanowienia nowocyklowe: 05.09.08, 17:29 Oprócz seksu to już nic nie robię pro dzieciowo!!!!!!!!!!!!!! Folika jadłam chyba 6 lat już nie pamientam ale chyba już wagon by się uzbierało. Ale póki co załamki nie mam "był czs przywyknąć przecie" ;} Odpowiedz Link
biedronka1969 Re: postanowienia nowocyklowe: 05.09.08, 21:23 Hmmmm ja juz chyba zrobilam bardzo duzo choc pewnie nie wszystko ale najwazniejsze ze bylam potwierdzic swoja plodnosc czyli owulacje. I co mi z tego przyszlo? Nic. Dlatego nie wiem kompletnie co dalej? Czy ktos ma pomysl co dalej skoro niby wszystko jest ok? Kurde nie wiem co bym zrobila dla tej ktora wymysli dla mnie "Cos" po czym zajde w ciaze? Nie jestem bogata ale wiele bym oddala za to "Cos"! Ktora w to wchodzi? Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: postanowienia nowocyklowe: 06.09.08, 08:54 Witam - vitamina S - folik - nie kupuje testu(chyba ze @ sie spozni z 2 ,3 dni) - zyc w za 3 tyg jedziemy na urlop ( 9h sanilotem) ktory byl odkladany, bo przeciez mialam byc w ciazy... - chodze w miare regularnie na fitness i potrafie sie porzadnie zmachac, bez wzgledu na dzien cyklu - troche wyluzowalam .."chyba".. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: postanowienia nowocyklowe: 06.09.08, 09:26 u mnie dziś 1dc...wątek dla mnie. Zaczynam się zastanawiać nad jakimiś studiami. Jak pracowałam i studiowałam to byłam lepiej zorganizowana i byłoby mniej czasu na myślenie... Odpowiedz Link
bushko Re: postanowienia nowocyklowe: 06.09.08, 10:37 Ja nie mam żadnych postanowień... no może znaleźć inny cel w zyciu.... Rewolka, Ty niezmiennie obok mnie idziesz... dzisiaj mam 2dc Bushko.... Odpowiedz Link
agnese_zb Re: postanowienia nowocyklowe: 06.09.08, 11:21 nie myśleć, nie myśleć i jeszcze raz nie myśleć. Jestem na urlopie, łykam tylko folik. Popijam redsa lub winko. Staram się naprawdę wyluzować. Nie wiem, który to dzień, nic nie sprawdzam, nie mierzę, nie liczę. Urlop od pracy i urlop od starań Odpowiedz Link
rewolka404 Re: postanowienia nowocyklowe: 08.09.08, 11:09 > Rewolka, Ty niezmiennie obok mnie idziesz... dzisiaj mam 2dc Bajecznie byłoby, gdybyśmy rodziły razem już w czerwcu... Rewolka Odpowiedz Link
gosiek_1981 Re: postanowienia nowocyklowe: 06.09.08, 11:38 A ja w tym cyklu odpuściłam, w przyszłym idę na inseminację Odpowiedz Link
gardone i dodam moje nowe postanowienie 08.09.08, 10:28 nie wkurzać się na zaciążone dookoła nawet, jeżeli to co druga (dosłownie) koleżanka z pracy! (wrrr).... tralalalala Odpowiedz Link
keegan Re: i dodam moje nowe postanowienie 08.09.08, 10:30 Gardone ustaw się dobrze w tej kolejce koleżanek w pracy to kolejna będziesz Ty )) Odpowiedz Link
gardone Re: i dodam moje nowe postanowienie 08.09.08, 11:35 może powinnam się do jakiegoś komitetu kolejkowego zapisać ;p Odpowiedz Link
laura00 Re: i dodam moje nowe postanowienie 09.09.08, 15:15 1.codziennie mierzenie temperatury ( choć nie wiem po co-każdego dnia mam inną i wykres przypomina wydruk kardiologiczny) 2.Więcej snu 3.Sio! negatywnym myślom,że nigdy nie będę mamą 4.Wyciągnąć zaskórniaki z portfela i iść na badania hormonalne 5.Przestać głaskać brzuszki ciężarnym ( to nie działa ) 6.Przestać dopatrywać się w każdym ukłuciu biustu czy gorszemu samopoczuciu ciąży Odpowiedz Link
pirania81 postanowienie na najbliższe pół roq... 11.09.08, 09:23 ...przygotowania do in vitro... Odpowiedz Link
zosienta Re: postanowienie na najbliższe pół roq... 11.09.08, 11:42 pirania81 napisała: > ...przygotowania do in vitro... Ja też, ale pół roku nie czekam, zaczynam za 8 dni ---- Mój wykres Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
pirania81 Re: postanowienie na najbliższe pół roq... 11.09.08, 14:05 zosienta czy mozesz sie do mnie na gygy odezwac? chcialabym Cie o pare rzeczy zapytac w sprawie in vitro...numer przesle Ci na gmailu Odpowiedz Link
zosienta Re: postanowienie na najbliższe pół roq... 14.09.08, 16:39 Chętnie Ci wszystko opiszę, ale na gadugadu się nie znam. Napisz, proszę na gazetowego co chcesz wiedziec. ---- Mój wykres Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
izryn Re: postanowienia nowocyklowe: 14.09.08, 18:10 - łykam witaminy - testuje dopiero jak okres spóźni mi sie 7 dni - nie czytam forów dla starających się Odpowiedz Link