Dodaj do ulubionych

MAJOWO ZAPYLONE...

27.05.09, 21:48
JAK SAMOPOCZUCIE? Macie jakieś konkretne objawy? Ja poza obolałym biustem,
nieodpartą wieczną sennością i oczywiście brakiem @ nie mam żadnych
dolegliwości i troche mnie to martwi bo przy pierwszym dzieciu wymiotowałam
jak kot od początku do właściwie końca ciąży - tym czasem to już 6 tygodni od
ostatniej miesiączki i nic - ani mdłości, ani zapachów... aż zrobiłam jeszcze
raz test dla pewności (wyszedł znów pozytywnie tylko krechy mocniejsze)w
piątek ide do ginekologa oficjalnie potwierdzić poczęcie.napiszcie prosze jak
tam wasze samopoczucie w pierwszych tygodniach smile
Obserwuj wątek
    • karoli24 Re: MAJOWO ZAPYLONE... 28.05.09, 07:47
      Hej betinka1978, ja dopiero końcówka 5 tygodnia, a już jestem na zwolnieniu, z
      powodu złego samopoczucia i mdłości. Jeszcze nie wymiotuje, ale mdłości
      najmocniej męczą mnie na wieczór i w nocy, a co za tym idzie mało śpię. a tak
      poza tym, to lekko bolą mnie piersi i nic więcej. Lekarz już potwierdził ciążę,
      ale za dwa tygodnie mam kontrolną wizytę i dopiero wtedy (jeśli będzie widać
      ładny zarodek na USG), to zostanie założona karta ciąży.
    • srebrno-listka Re: MAJOWO ZAPYLONE... 29.05.09, 08:49
      Ciesz się, że nie masz żadnych dodatkowych objawów wink ja od 2 tygodni nie jestem
      w stanie nic jeść, nie wymiotuję, ale mam permanentną zgagę ( a wcześniej nie
      wiedziałam dosłownie co to jest wink) i kosmiczne mdłości. Przechodzą mi tylko jak
      leżę. Co zjem to mi niedobrze, jak nie zjem też i ledwo chodzę, bo czuję się
      bardzo słabo... ciesz się więc, jak się dobrze czujesz smile
      • karoli24 Re: MAJOWO ZAPYLONE... 29.05.09, 09:07
        no ja dziś do 1 nie spałam, tak mnie mdliło. A byłam taka śpiąca, aż płakać mi
        się chciało. Też prawie nie jem, bo mdłości męczą. Już z 3 kg schudłam od
        tygodnia. Więc trzeba się cieszyć, jak objawy nie męczą smile
        • betinka1978 Re: MAJOWO ZAPYLONE... 30.05.09, 23:15
          u mnie początek siódmego tygodnia i poza ogólnym zmęczeniem dalej nic... nawet
          piersi jakoś mniej mnie bolą...hmmm... siostra mi mówi że mdłości przychodzą
          czasem dopiero w trzecim miesiącu... zobaczymy wink a jak u was? lepiej? gorzej?
          • karoli24 Re: MAJOWO ZAPYLONE... 31.05.09, 09:02
            ja dostałam wczoraj lekkiego plamienia i muszę teraz leżeć. dostałam luteinę na
            podtrzymanie. wizyta u lekarza dopiero w następny poniedziałek, chyba umrę do
            tego czasu...
            • betinka1978 Re: MAJOWO ZAPYLONE... 31.05.09, 10:01
              uważaj na siebie karoli, trzymam kciuki żeby wszystko było ok wink
              • betinka1978 MAM OBJAWY !!!!! 03.06.09, 22:19
                Od dwóch dni mam wzdęty brzuch i mnie coraz bardziej mdli... ciekawe tylko czy
                to objaw zafasolkowania czy też znowu mi gdzieś skórka z pomidora w żołądku
                zaległa wink Powiem wam że przed chwilą miałam w brzuchu tornado i myślałam że
                wybuchnę - ale zjadłam dwie kanapeczki, położyłam się i już jest ok big_grin

A jak u was rozwija się sytuacja?
                • karoli24 Re: MAM OBJAWY !!!!! 04.06.09, 19:29
                  u mnie plamienie wciąż trwa (mimo 4x1 luteina dziennie), wczoraj byłam na
                  kontrolnym usg - widać duże jajo, ale zarodka nie. w poniedziałek mam kolejne
                  usg i wtedy no to już musi się pojawić, bo jak nie, to wiadomo co...
                  strasznie się martwię tym plamieniem, choć lekarz kazał nie panikować no i
                  "pocieszył" mnie, że natury i tak nie przeskoczymy.
                  Dziwne to plamienie - nie jest to krew ale taki jasno brązowy śluz. no nic,
                  czekam i odpoczywam. Co ma być to będzie...
                  • eryk2601 Re: MAM OBJAWY !!!!! 07.06.09, 08:53
                    U mnie jakieś słabe te objawy, trochę mnie mdli, piersi jakby mniej
                    bolesne.Jestem po trzech poronieniach i boję się, że znów nic z tego .Ostatnią @
                    miałam 4.05., więc to 6 tc, na usg jeszcze za wcześnie.Czekam więc i boję się.
                  • betinka1978 Re: MAM OBJAWY !!!!! 15.06.09, 17:42
                    Karoli jak fasolka? Co u was w ogóle dziewczyny? jak samopoczucie? widziałyście
                    już swoje fasoleczki na USG? Ja mam lepsze i gorsze dni... ale jestem
                    przygnębiona bo na pierwsze usg mam termin dopiero 14 lipca (moja ginekolog
                    kazała mi dopiero wtedy robić bo podobno ,,wcześniej nie ma sensu", a to już
                    przecież będzie połowa 13 tygodnia!!! ) buuuuuuuuuu.... chyba się złamię i pójdę
                    sobie zrobić wcześniej prywatnie żeby wiedzieć czy wszystko ok... co o tym myślicie?
                    • karoli24 Re: MAM OBJAWY !!!!! 26.06.09, 09:29
                      Hej dziewczyny! U mnie na razie w miarę dobrze. 8 czerwca widziałam na usg
                      bijące serduszko smile następne usg mam w najbliższy poniedziałek. Czuję się w
                      miarę, choć jestem zmęczona, rozdrażniona, męczą mnie mdłości. Plamienie wciąż
                      się utrzymuje, choć już nie jest codzienne.
                      Ja bym tyle nie wytrzymała do usg, co Ty betinka1978 smile może spróbuj prywatnie?
                      Betinka1978, a w którym jesteś tygodniu? U mnie końcówka 9 tygodnia.
                      • betinka1978 Re: MAM OBJAWY !!!!! 26.06.09, 18:45
                        oczywiście że nie wytrzymałam i poszłam prywatnie wink na pierwszym USG byłam 9
                        czerwca i to był ósmy tydzień i 3 dzień. Widziałam moją malutką fasoleczkę i
                        kiedy okazało się że wszystko jest ok to powiem wam że bardzo się uspokoiłam smile
                        Dziś zaczynam 11 tydzień i jestem przerażona moim ogromnym wzdętym brzuchem :\
                        czy wam też już rosną? przybieracie na wadze?
                        • karoli24 Re: MAM OBJAWY !!!!! 26.06.09, 19:49
                          Ja jeszcze nie przytyłam na wadze, ale mam taki duży wzdęty brzuch i okolice
                          podbrzusza wyraźnie zaokrąglone, jak w trakcie miesiączki. Ogólnie moje spodnie
                          zaczynają się robić przyciasnawe w pasie, więc jeśli w poniedziałek na wizycie
                          wszystko będzie ok, to we wtorek wybiorę się do sklepu po coś większego do
                          noszenia smile nie spodziewałam się, że tak szybko wszystko robi się za ciasne...
    • alasku Tez bylam majowo zapylona... 16.07.09, 12:50
      ... i niestety 12. 07 rutynowa kontrola u gina i co? ciaza obumarla
      od 3 tyg!!! masakra. nie bede opisywac co sie dzialo ze mna. jestem
      juz po zabiegu i pozostaje wierzyc ze bedzie dobrze. To byla moja 2
      ciaza, staralismy sie o nia 2 lata. Nie bylo zadnych plamien, bolu
      brzucha- NIC. Czulam sie swietnie.
      • betinka1978 Strasznie mi przykro alasku...... 18.07.09, 10:28
        Niestety nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki żebyś szybko doszła do
        siebie i ponownie zaskoczyła kiss Kiedy możesz się znowu starać?

Dla Twojego Aniołka [*]
        • betinka1978 Re: Strasznie mi przykro alasku...... 01.08.09, 09:57
          podbijam....

co u was dziewczynki smile
          • alasku Re: Strasznie mi przykro alasku...... 02.08.09, 22:48
            W czwartek mam wizyte u gin i powie co dalej. Wyniki na cytomegalie
            mam i sa ujemne. Teraz powinnam miec na dnaich wynik na przeciwciala
            antyfosfolipidowe. Napiszcie o co z nimi chodzi bo nie wiem?
            • betinka1978 Re: Strasznie mi przykro alasku...... 21.09.09, 20:55
              będzie kolejny synuś :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka