Dodaj do ulubionych

Cykl z clo

15.07.09, 06:32
Zakładam wątek, aby zdawać relacje jak wygląda mój cykl na clo. I
aby zadawać Wam pytania z tym związane.
I właśnie mam już jedno. Jak wiecie to mój 2 cykl z clo. Pierwszy od
5-10dc po 1 tabletce. Potem cykl przerwy (urlop lekarza). No i teraz
mam brać od 5-10dc po 2 tabletki dziennie. Zaczynam od piątku. I nie
wiem jak brać. 2 x 1 czy lepiej 2 wieczorem. Lekarz mówił, że jak mi
lepiej. A jak radzicie? Jak się czułyście? Lepiej na noc i przespać
co najgorsze? Ja po 1 tabletce czułam się dobrze.
Obserwuj wątek
    • bushko Re: Cykl z clo 15.07.09, 08:35
      Aga ja myślę że lepiej 2x dziennie... ale jeśli lekarz powiedział że wszystko
      jedno to wszystko jedno... mi ginka zawsze mówiła rano i wieczór....
    • biedronka.online Re: Cykl z clo 15.07.09, 09:10
      ja też brałam po 10 tabletek czyli 5 dni ale 2x1 rano i wieczorem bo
      tak mi kazano, oczywiście po CLO miałam mdłości
      • po_trzydziestce1 Re: Cykl z clo 15.07.09, 10:29
        A ja nie doradze, bo CLO nie brałam, ale przynajmniej wiem co u
        Ciebiesmile Bo na PMG nie napisałaś. Będę śledzić Twój wątek i mocno
        zaciskać kciuki. Jest w Tobie coś co już dawno temu mnie urzekło -
        ja nie potrafilam interesować się cudzymi ciązami - Ty potrafisz i
        bardzo to w Tobie cenie. Buziakismile
        • aga.zetka Anetko 15.07.09, 11:29
          Anetko napisałam już na PMG w wątku do Ciebie
          wink
          • po_trzydziestce1 Re: Aguś 15.07.09, 12:55
            zaraz pędzę na PMG przeczytacwink
            • aga.zetka Re: Aguś 15.07.09, 14:33
              Ktoś mi jeszcze coś poradzi z tym dawkowaniem?
              Mam wesele w sobote i poprawiny w niedziele. Więc chyba lepiej
              zniosę dawki 2x1.
              Kupiłam sobie jeszcze wiesiołka, aby śluz poprawić, bo tamtym razem
              z clo byłam taka sucha że aż bolało sad
              • bushko Re: Aguś 15.07.09, 15:17
                To przy okazji tego wesela i poprawin nie zapomnij zaaplikować sobie
                odpowiedniej dawki czerwonego winka wink To na poprawę endometrium, któremu clo
                nie służywink
              • do_ro_cik Re: Aguś 15.07.09, 21:24
                Ja brałam po jednej tabletce CLO i nie czułam żadnych efektów...może
                dlatego, ze nie wiedziałam, ze jakieś mam czuc wink nic Ci nie mogę
                poradzić ale za to...

...jesli chodzi o suchość to moja Ginka poleciła brać ACC. Normalnie
                to sie bierze na kaszel. Działa na śluzówki, nie tylko dróg
                oddechowych jak sie okazuje winki nie czuć suchości. Mnie w kazdym
                razie bardzo pomaga. Niestety jest chyba na recepte...ale mozesz
                poprosić każdego lekarza o przepisanie.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego smile
                • aga.zetka Re: Aguś 16.07.09, 08:43
                  Witaj Dorocik wink Dzięki za radę z tym ACC. Jak wiesiołek nie pomoże
                  to pogadam o tym z ginem.
                  • aga.zetka Re: Aguś 17.07.09, 13:43
                    No to wzięłam dzisiaj rano pierwszą tabletke. Jutro rano idę na USG.
    • liivia Re: Cykl z clo 15.07.09, 19:28
      Aga ja byłam 3 cykle na clo, i od razu brałam podwójną dawkę i zawsze miałam
      brać dwie tabletki od razu i NA NOC !! Żeby przesypiać skutki uboczne i to
      działało, nie miałam żadnych ale to żadnych skutków ubocznych, tak jakbym nic
      nie brała.

Kiedyś narobiłam tu lamentu na MG, że strasznie źle znoszę stymulację bo właśnie
      za pierwszym razem wzięłam przez pomyłkę rano i strasznie mnie przetelepało a
      potem się kapnęłam, że miałam brać na noc wink
      Tyle, że ja brałam dodatkowo z estrofemem i u mnie ta mieszanka wzięta na dzień
      spowodowała niezłą jazdę smile
      • liivia Re: Cykl z clo 15.07.09, 19:29
        Tyle, że jak masz iść na wesele to akurat lepiej nie brać na taką noc...
        • aga.zetka Re: Cykl z clo 15.07.09, 19:55
          No właśnie i co tu zrobić przez to wesele. Chyba najlepiej będzie po
          jednej rano i wieczorem. Przy mniejszej dawce może łagodniej
          będzie wink
          Bushko ja winko czerwone bardzo lubię, ale na te upały nie dam rady.
          Jedyne co, to desperados /chłodzi się w lodówce hihi/ albo carlo
          rossi różowe wink
          • ziabolka Re: Cykl z clo 15.07.09, 21:13
            Ja brałam jedną tabletkę więc jak brać dwie nie doradzę, tyle, że u mnie mimo
            łączenia z estrofemem nie czułam żadnych skutków ubocznych więc nie wiem czy
            przy 2 by był.
            W każdym razie życzę Ci żeby niezależnie od decyzji u Ciebie też żadnych skutków
            ubocznych nie było!
            • 1.madera Re: Cykl z clo 15.07.09, 21:23
              Ja w ostatnim cyklu też brałam 2x1 rano i wieczorem i nic a nic mi
              się nie działo smile
              • bushko Re: Cykl z clo 17.07.09, 15:17
                To dla odmiany ja Ci życze skutków ubocznych ale za 2 tygodnie wink i
                rosnącego brzuszka przez najbliższe 9 miesięcy big_grin big_grin big_grin
                • aga.zetka Re: Cykl z clo 20.07.09, 09:52
                  Już 4 dzień biorę to clo i super wpgóle tego nie czuję. Nic a nic mi
                  się nie dzieje.
                  Jedyne co jak zobaczyłam się na zdjęciach z soboty to się
                  podłamałam. Taka się wielka zrobiłam sad sad

Na pierwszym USG w tym cyklu już byłam - w sobote rano, były 2
                  pęcherzyki na prawym jajniku 8 i 9 mm. A na lewym 15 milimetrowa
                  pozostałość po pęcherzyku z poprzedniego cyklu. Co to? Lekarz
                  stwierdził, że najprawdopodobniej jak krwawiłam lekko w tym 22dc to
                  on pękł właśnie, ale że to musiał być jakiś gigant i nic by z niego
                  nie było. W tamtym cyklo nie miałam USG więc nic pewnego.
                  Mam nadzieję, że to jednorazowy przypadek był sad

Jutro kolejne USG.
                  • biedronka.online Re: Cykl z clo 20.07.09, 10:55
                    to 15mm to może być pozostałość po niepękniętym pęcherzyku który się
                    zaczął wchłaniać lub zatrzymał na tym etapie z poprzedniego cyklu,
                    generalnie dlatego przed stymulacją podczas @ powinno robic się usg
                    czy nie ma jakiś torbieli lub innych cudów bo biorąc hormony w
                    ciemno można sobie niezłej biedy narobić
                  • liivia Re: Cykl z clo 20.07.09, 15:24
                    Trochę się namieszało...
                    szkoda, że nie miałaś w pierwszych dniach cyklu usg żeby ocenić stan po
                    poprzednim cyklu, tak jak pisze Biedronka...
                    bo w sumie to jakie są gwarancje, że to 15mm to pozostałość z poprzedniego cyklu
                    a nie coś co urosło na tej podwójnej dawce clo w tym cyklu i zaczęło pękać ??

Ale teraz najważniejsze to te 8 i 9 mm na drugim jajniku, daj znać po
                    jutrzejszym usg smile
                    • po_trzydziestce1 Re: Cykl z clo 20.07.09, 18:15
                      Ja też czekam na wieści po jutrzejszym USGsmile I oby były same
                      dobre!wink
                      • aga.zetka Re: Cykl z clo 20.07.09, 21:50
                        Biedronko to był cykl bez stymulacji, z którego zostało to coś.
                        Przed nim po stymulacji czysto. Wszystko pękło i nic nie zostało.
                        Liivia myślisz, że już mogło tak urosnąć i pęknąć w tym cyklu? To
                        był 6dc. Drugi dzień clo! Raczej nie.
                        Musiało coś się samo nakićkać wink
                        Jutro się zobaczy co tam się dzieje.
                        • liivia Re: Cykl z clo 21.07.09, 07:53
                          Mimo wszystko, że poprzedni cykl był bez stymulacji przed kolejnym na hormonach
                          dobrze byłoby mieć usg, przynajmniej taką zasadę wyznawał mój gin, nie zaczynał
                          stymulacji dopóki nie ocenił jaki jest stan po poprzednim cyklu bez względu na
                          to co się w nim działo, czy była stymulacja czy nie.

A co do pęcherzyka to ja zrozumiałam jakoś, że usg było w 4 dniu brania clo
                          czyli ok 9dc i wtedy te 15mm byłoby możliwe na podwójnej dawce, coś źle
                          doczytałam smile

Powodzenia na usg smile

• aga.zetka Re: Cykl z clo 21.07.09, 12:10
                            No pewnie źle gin zrobił, nie robiąc mi tego USG przed stymulacją.
                            Ale to i tak bez porównania lepszy gin od poprzedniego. Porządnie
                            się mną zajął. Jeżdże do szpitala na USG, albo spaecjalnie otwiera
                            gabinet wink I nie zdziera z kasy. Za monitoring nic nie płacę.
                            • bushko Re: Cykl z clo 21.07.09, 13:29
                              No to przynajmniej widać, że gin się stara i to nie zedrzeć kasę wink Taki będzie
                              próbował, drążył temat, szukał przyczyny.... wreszcie zasięgnie opinii u kogoś
                              mądrzejszego.... trzymaj się go, choćby przez te monitoringi....
                              • agus7 Re: Cykl z clo 21.07.09, 13:33
                                Aga, trzymam mocno kciuki za drugi stymulowany cykl i za wytanczone
                                na weselu jajcorki smile
                          • liivia Re: Cykl z clo 21.07.09, 14:33
                            A ja myślałam, że Ty już o usg napisałaś smile

A co do gina to wiem, że długo szukałaś dobrego i to bardzo duży plus, że masz
                            te monitoringi za darmo !!

• aga.zetka Jest do dooopy :( 22.07.09, 08:38
                              To coś nie zmalało a urosło!! Wczoraj miało 3,5cm. I takie to
                              dziwne. Niby z jednej strony wygląda jak dwa pęcherzyki, ale też
                              kolosy, powyżej 2, a z innej jak jeden wielki.
                              A tamte dwa 8 i 9 mm nic nie urosły sad
                              W piątek kolejna wizyta.
                              • liivia Re: Jest do dooopy :( 22.07.09, 09:48
                                O rany, dziwne, czyli jednak może to wyrosło w tym cyklu, czy rośnie tak od
                                tamtego ?? Dziwne... ale jeżeli będzie z tego owu to ok smile
                                • liivia Re: Jest do dooopy :( 22.07.09, 10:49
                                  Skoro to torbiel to faktycznie do dooopy sad
                                  Zobaczymy co przyniesie kolejne usg i oby ta torbiel się już nie powiększała !!
                              • do_ro_cik Re: Jest do dooopy :( 22.07.09, 11:36
                                Moze jeśli dwa porządnie podchodowane pęcherzyki to będą bliźniaki :-
                                )
                                • po_trzydziestce1 Re: Jest do dooopy :( 23.07.09, 18:08
                                  Aga, jeszcze nic nie jest przesądzone. Zobaczysz co jutro ginek
                                  powie po kolejnym USG. Czekamy na wieści. Buziakismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka