Dodaj do ulubionych

Mikołajki, proszę o radę

IP: *.sdl.vectranet.pl 03.07.07, 10:58
Witam serdecznie, nie byłam nigdy w tym miejscu (jedynie jako dziecko ale
średnio pamiętam) poszukuję przyjemnego i interesującego miejsca na pobyt 3-4
dniowy na mazurach, myślałam o Mikołajkach ze względu na ilość atrakcji i
alternatywy od rozkoszowania się wodą, jedziemy dwie osoby dorosłe plus 2
dzieci poniżej 2 roku życia, na luksusach nam nie zależy. Czy Mikołajki to
dobry wybór, nie chcemy wylądować na totalnym odludziu, tak żeby bez
samochodu wybrać się na plazę, na jakiś deptak, na pyszny obiadek i znaleść
jakies atrakcję dla dzieciaków. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Rozważaliśmy jeszcze Giżycko, Iławę, ale wszystko to dla nas nieznane tereny
i nie mamy żadnych doświadceń w tych okolicach.
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: rudi Re: Mikołajki, proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:31
      swietny wybór, tłok zapewne będzie,hotel mikołajki swietne atrakcje
      • Gość: rudi Re: Mikołajki, proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:31
        chodziło o hotel gołębiewski
        • Gość: Misia Re: Mikołajki, proszę o radę IP: *.acn.waw.pl 04.07.07, 20:50
          Myslę,że Iława i Giżycko to lepszy pomysł,piękna przyroda dookoła, przynajmniej
          jest coś ciekawego na miejscu, można dzieciom pokazać.
          Most obrotowy, albo stara twierdza do zwiedzania.- to w samym Giżycku.
          W Mikołajkach raczej ciasno i gwarno.
          W Iławie możecie dzieciaki fajnym stateczkiem przewieść , pospacerować na
          fajnym deptaku w samym mieście, brać udział w jakiejś imprezie w
          amfiteatrze,albo na wyspę popłynąć, albo podjechać do zamku, lub wsiąść na
          rower.
          Mikołajki polecam dla dorosłych lubiących nocne życie,mających nadmiary kasy do
          wydania na jachty i nałogi......

misia.m@poczta.fm
        • Gość: Beata Re: Mikołajki, proszę o radę IP: *.tel.tkb.net.pl 27.04.15, 20:30
          Ja bylam i nad morzem i nad jez.Bialym pare razy.I nad tym jeziorem jest mala miejscowosc Okuninka..podobalo mi sie bardzo tam,jezioro czyste,woda ciepla,duzo turystow,a wieczorem tetniace zyciem,dyskoteki,zabawy itd..Zastanawiam sie teraz nad Mazurami,a chodzi mi o Mikolajki? Czy jest tam ciekawie,fajnie i czy wieczorami sa dyskoteki,jest gdzie isc,zeby sie nie nudzic i nie zalowac? Prosze o odpowiedz
          • Gość: Michal Re: Mikołajki, proszę o radę IP: *.free.aero2.net.pl 12.03.17, 12:32
            Polecam mikolajki pojawily sie bardzo fajne i tanie nowe domki z bala dla 5 osob a w nich sa dwie sypialnie salon aneks kuchenny i lazienka z kabina z hydromasazem dla rodziny super warunki www.mikolajki-domki-rodzinne.jimdo
    • kaplani Re: Mikołajki, proszę o radę 06.07.07, 13:13
      Byłam wiele razy w Mikołajkach z dzieckiem (4 latka). Ostatnio dwa tygodnie
      temu. W samych Mikołajkach jak to w mieście, jest plaża, sporo turystów, ale
      też sporo imprez towarzyszących, koncertów, regat, można pospacerować, są place
      zabaw dla dzieciaków, przejazdy bryczkami np. w Hotelu Gołębiewski itp. W
      okolicy Mikołajek polecam dla dzieci wizytę w Kadzidłowie, przeprawę promem
      przez jezioro do ostoii konika polskiego na Wierzbie, spacer statkiem po
      Śniardwach i wiele innych aktracji, zależy czego szukacie. W sezonie jest
      zawsze sporo ludzi, ale jezeli wybierzecie kwatery poza ścisłym centrum to na
      pewno będziecie zadowoleni. My tak robimy i wracamy tam często.

Pozdrawiam,
      Kaplani

• Gość: "it" Re: Giżycko na wakacje IP: *.gizycko.mm.pl 07.07.07, 16:30
      zapraszam do Giżycka jest sporo atrakcji, jest gdzie wyjść na spacer, miło
      spędzić czas, wspaniała baza wypadowa na wycieczki, rejsy statkami, spływy
      kajakowe, wycieczki rowerowe, bogaty kalendarz imprez, baza noclegowa i
      gastronomiczna, www.gizycko.turystyka.pl
    • Gość: marcin Re: Mikołajki, proszę o radę IP: *.chello.pl 08.07.07, 17:19
      Jezeli o mnie chodzi to naprawde polecam Mikolajki (wg mnie stolice Mazur)
      Polecam tez najwiekszy wybor noclegow wlasnie w Mikolajkiach
      www.eurotravels.pl/index.php?kat=112Pzdr
    • beika Re: Mikołajki, proszę o radę 15.07.07, 21:19
      Mój ranking jest następujący: Giżycko, Iława, Mikołajki.
      Atrakcje dla dzieci wszędzie zbliżone,
      w Giżycku dodatkowo Twierdza Boyen
      no i oczywiście największa chyba biała flota
      i duży wybór różnego rodzaju rejsów statkami po jeziorach,
      bliższych i dalszych.
      • cyferka00 Re: Mikołajki, proszę o radę 28.04.15, 17:49
        gdybym miała poradzić to też wybrałabym Giżycko zamiast Mikołajek. W mikołajkach jest fajnie, ale w Giżycku jest więcej atrakcji i fajniejsze miasteczko. W Iławie nigdy nie byłam. Ale tak w ogóle to chyba każde miejsce na Mazurach jest ciekawe. Pozdrawiam.
        • marcinm31 Re: Mikołajki, proszę o radę 10.06.15, 15:24
          Ja polecam kwatery na Osiedlu na Górce - piękne widoki oraz blisko do centrum, ale z dala od jego zgiełku.
    • trepmol Re: Mikołajki, proszę o radę 16.06.15, 10:31
      Ja znalazłam wypoczynek na fajnej stronie www.relakswpolsce.eu jest ona podzielona na krainy morze, jeziora itp. Fajne noclegi, oprócz tego wypisane atrakcje, rozrywki w okolicy. Ja osobiście z dziećmi byłam w Mikołajkach i jedyna atrakcja to aquapark w Gołębiewskim no iplaża, ale jak pada to lipa. Polecam Ostródę. Mnóstwo atrakcji dla dzieci. Polecam tą stronę. Wszystko w jednym miejscu :)
    • Gość: Michal Re: Mikołajki, proszę o radę IP: *.free.aero2.net.pl 12.03.17, 13:07
      Witam niestety w Mikołajkch z tego co wiem to nie ma pola namiotowego ale za to pojawily sie bardzo fajne i tanie nowe domki z bala a w nich sa dwie sypialnie salon aneks kuchenny i lazienka z kabina z hydromasazem dla rodziny super warunki www.mikolajki-domki-rodzinne.jimdo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka