rajka7 24.03.10, 23:45 witam wszystkich. chcialam zapytac, czy ktos moze zna jakies leki homeo przeciwko migrenie? moze chociaz przeciw wymiotom? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: migrena 24.03.10, 23:55 Jest ich co najmniej kilkadziesiąt. Ale jedyne, co można zrobić, to odesłać Cię do homeopaty, przez internet nikt nic nie wymyśli. Migrena to nie katarek, o czym się zapewne boleśnie przekonujesz, dobieraniem leku można nasilić dolegliwość, co w przypadku katarku jest uciążliwe, a w przypadku migreny... Sama rozumiesz. Homeopata wypyta Cię o szczegóły i dobierze Ci lek. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
black_halo Re: migrena 25.03.10, 08:25 Leku ci tez nie poradze ale mi lekarz zalecil ograiczenie do minimum zoltego sera, czerwonego wina i czekolady - same najlepsze rzeczy ale odkad uzywam tych produktow minimalnie to zauwazam, ze migreny sie nie pojawiaja. U mnie wywoluja je ciezkie stresowe sytuacje, znam juz ten mechanizm wiec doskonale wiem, ze jak sie mocno zdenerwuje to miewam wlasnie migrene polaczona z wymiotami. Dlatego raczej staram sie popijac melise jesli mam bardziej nerwowy dzien a jesli trzeba to w szufladzie na wszelki wypadek leza tabletki uspokajajace. Nie mialam migreny od ponad roku. Odpowiedz Link
mlodziutka11 Re: migrena 25.03.10, 08:40 Migrena nie zawsze jest migreną.. np u mnie neurolog orzekł migreny po czym po kilku latach mój dentysta odkrył bruksizm. Sama nazwa nic nie daje... spisz sobie objawy tzn kiedy się zaczyna, po czym jest lepiej, co było dzień wcześniej (łącznie z pogodą) umiejscowienie bólu, kiedy wymioty i jakie... na pewno homeopata sobie z tym poradzi przy dokładnym opisie... współczuję bólu, wiem jak to jest:/ ps o wymiotach poczytaj w przeglądarce, na pewno wątków było sporo:) Odpowiedz Link
rajka7 Re: migrena 25.03.10, 22:46 Dzieki... O migrenie wiem duzo, mecze sie z nia baaaardzo dlugo. Czytam tez forum o migrenie /tez dziekuje, ze jest/ Ostatnio natknelam sie na 2 leki homeopatyczne, stad szybko do Was napisalam... bo sama malutko wiem o homeopatii...a glowa ciagle boli Nie mieszkam w Polsce, nie spotkalam tu lekarzy homeopatow /ale i nie szukalam, jakos z glowy wypadlo/ A mam pytanie, czy mozna jednoczesnie zazywac lek homeopatyczny z "normalnymi" lekami? Dzieki za odzew:) pozdrawiam Odpowiedz Link
very.martini Re: migrena 25.03.10, 22:54 > A mam pytanie, czy mozna jednoczesnie zazywac lek homeopatyczny > z "normalnymi" lekami? Jeśli jest taka potrzeba, to można, choć idealnie byłoby bez - ale żaden normalny homeopata nie każe Ci odstawić leków konwencjonalnych dopóki homeopatyczne nie zaczną działać na tyle, żeby poradzić sobie bez nich. A gdzie mieszkasz? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
funky2000 Re: migrena 30.03.10, 15:08 podobno też akupunktura pomaga na migrenę "Jak twierdzą naukowcy, pobudzanie konkretnych miejsc nie jest szczególnie ważne - liczy się raczej sam fakt nakłuwania - prowadzi to do subtelnych zmian w układzie nerwowym i aktywności mózgu." cd. www.homeopatiaok.pl/portal/aktualnosci/artykul.aspx?id=88 Odpowiedz Link
very.martini Re: migrena 30.03.10, 15:23 Chyba nawet dziewczyny na forum Migrena pisały o akupunturze. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
shiva772 Re: migrena 30.03.10, 20:45 Z migreną męczę się od 14-ego roku życia w tej chwili już ponad rok sytuacja jest opanowana: przestałam jeść biały chleb (ewidentnie wywoływał migreny), unormowałam swój układ pokrmowy biorąc lek China 107. Jeżeli pojawią sie pierwsze objawy czyli tzw. aura - migotanie i zaburzenia widzenia wtedy biorę granulki Cyklamen Europaneum 9 Ch i na przemian 15 ch po 3 granulki co 10-15 minut i atak ustaje. Aż nie mogę uwierzyć że to działa!!! Nie miałam prawdziwego ataku od roku! Wcześniej przynajmniej 3-4 razy w miesiącu, pod koniec niemal codziennie, brałam tony Pyralginy. Moja pani doktor mnie poprostu uratowała. Oczywiście to leczenie dobrane pod mój przypadek i uważam że bez dobrego homeopaty sama nie powinnaś próbować. Odpowiedz Link
rajka7 Re: migrena 02.04.10, 00:08 akupunkture mialam u niejednego Chinczyka /mieszkam w Chicago i jest tu male Chinatown/ Niestety, nie pomogli mi.... leki o ktorych piszesz, sa pewnie lekami homeo.. jak na razie nie poszukalam lekarza, poniewaz czekam az troche migrena da mi spokoj /nie wyobrazam sobie, zeby nie zazyc mojego leku/. Dziekuje Wam i zycze Wesolych Swiat! Odpowiedz Link
very.martini Re: migrena 02.04.10, 14:50 W USA kogoś znajdziesz na pewno. Poszukaj jakiejś organizacji zrzeszającej homeopatów i poproś o namiary. Nawzajem:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
bettina35 do shiva772 06.04.10, 05:43 Shiva, czy ta dr to dr Kozłowska? Też leczę dziecię u dr Kozłowskiego i jestem b.zadowolona ale zastanawiam się czy też z moją migreną się tam nie udać? A nasz doktor jest chyba tylko od dzieciaków? Odpowiedz Link
shiva772 Re: do shiva772 06.04.10, 20:10 Tak to żona, nazywa się Łoban - Kozłowska. (Ona od dorosłych, On od dzieci) Odpowiedz Link
elaelisheva Re: migrena 02.04.10, 15:09 Może spróbuj tego? usa.weleda.com/our-products/specialty-medicines-results.aspx?ind=&m=28530&ing= Wielu migrenowcom pomaga, znalazłam Ci to na stronie USA... Odpowiedz Link
lokosolo1 Re: migrena 02.08.24, 14:57 Nigdy bym nie przypuszczała, że te silne bóle głowy, które czasem mam, to migrena :( Problemy zaczęły się około 4 lata temu. Bóle pojawiały się regularnie, 1-2 razy w miesiącu, czasami nawet do 6 razy w miesiącu. Na początku myślałam, że to może być przez tabletki antykoncepcyjne, hormony... ale to nie było to. Ból zwykle zaczynał się wieczorem i powodował, że następny dzień był kompletnie wyjęty z życia. Próbowałam leżeć i spać, ale ciągle miałam mdłości. Po jakichkolwiek środkach przeciwbólowych dostawałam torsji. Na szczęście, natrafiłam na olejki CBD i inne produkty dzięki pewnemu wpisowi na forum, które okazały się niezwykle skuteczne! Polecam spróbować olejek CBD 10% RAW (ważne, aby był surowy, stosuję 3 razy dziennie po 5 kropli) oraz olej CBG 9% (rano 3 krople i 3 krople w południe). Dodatkowo, złocień maruna (1 kapsułka rano, najlepiej od firmy Pharmovit) oraz kawa rano i kozłek lekarski wieczorem – ten zestaw naprawdę działa. Krople CBD mają właściwości uspokajające, wyciszają i pomagają zasnąć. Najlepsze jest to, że ataki migreny, które miałam 2 razy w miesiącu, teraz pojawiają się może raz na 3 miesiące i są znacznie mniej uciążliwe. Polecam te produkty każdemu! Dzięki nim nie muszę już używać tabletek. Wszystkie te produkty kupuję w Konopnej Farmacji w Poznaniu na ul. Ratajczaka 33. Mają również sklep online: konopiafarmacja.pl/, więc można je zamówić, jeśli ktoś ma daleko. To naprawdę sprawdzone miejsce z rzetelną obsługą. Polecono mi tam również amfor konopny – kiedy migreny były częstsze, nasączałam wacik amforem, wkładałam go do ucha, smarowałam skronie i szyję, co pomagało mi spokojnie zasnąć. Cały ten zestaw jest naprawdę skuteczny. Odpowiedz Link