muminka111 17.04.10, 20:31 Homeopata zalecił synkowi Histaminę 5CH i Rhinallergy doraźnie. Synek 5lat ma jednak bardzo silne objawy uczulenia na pyłki brzozy: czerwone spuchnięte oczy napadowe kichanie. Co można jeszcze zrobić??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenisistka0-4 Re: Pyłkowica 19.04.10, 23:51 poczytaj o kropelkach santaherba-wskazania katar sienny.u nas sie prawdziły Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 11:45 Można jeszcze zmienić homeopatę, skoro nie radzi sobie z alergią synka. Odpowiedz Link
muminka111 Re: Pyłkowica 20.04.10, 12:12 Tak, niestety muszę zmienić lekarza bo leki zupełnie nie działają mimo 1,5roku leczenia. Polećcie proszę na teraz co na przewlekłe alergiczne zapalenie spojówek i rozpoczynający się kaszel-w sierpniu ze względu na uczulenie na grzyby takie objawy zakończyły się zapaleniem płuc. Zaczynam panikować. Teraz uczula synka brzoza. Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 14:05 Nie odważę się radzić czegokolwiek przy tak poważnych sprawach na "niewidziane". Jest mnóstwo różnych objawów, które mogą zupełnie zmienić podejście do takiej alergii. Tutaj tylko naprawdę dobry lekarz! Tak na biegu mogę Ci poradzić krople do oczu Euphrasia Wali, ewentualnie homeopatyczne krople do oczu euphrasia (albo świetlik, nie pamiętam jaką mają oficjalną nazwę) do kupienia chyba w każdej aptece. Moim dzieciom przy objawach alergii wziewnych bardzo pomagało Gencydo Weledy, ale to moim dzieciom... Naprawdę szybko poszukaj dobrego lekarza, sama nic nie zdziałasz. Powodzenia! Odpowiedz Link
muminka111 Re: Pyłkowica 20.04.10, 14:48 Dzięki, jestem z Warszawy, polecisz kogoś? Znajoma ma dobrego lekarza, ale terminy długie:( Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 16:39 Ja znam dobrego pediatrę, ale nie jest to klasyczny homeopata - dr Dalecka. Za to wie co robi, jest specjalistą medycyny antropozoficznej. Szczególnie przy alergii to chyba ona będzie najlepsza. Nie wiem jak terminy u niej. A Twoja koleżanka do kogo chodzi? Wymiana informacji jest czasem bezcenna... Odpowiedz Link
muminka111 Re: Pyłkowica 20.04.10, 18:46 Poproszę o namiary:) Zapisałam synka do Vegamedica na jutro,zwolniło się miejsce. Warto iść? Koleżanka poleciła mi swoja homeopatkę z Ursynowa, muszę się dopytać o nazwisko i napiszę. (terminy kilka miesięcy!!!) Leczy niemieckimi kropelkami Waleda i Wala (nie znam pisowni) jest bardzo zadowolona z efektów (wyleczone zapalenie oskrzeli u 2 letniego dziecka) Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 19:06 No to ta lekarka z Ursynowa to pewnie Dalecka... Do Vega warto pójść, mają tam całkiem dobrych lekarzy. Wala i Weleda to właśnie antropozofia, Dalecka jest specjalistą od tej medycyny. To działa i to czasem dużo lepiej niż klasyczna homeopatia. Zresztą klasyczny homeopata z prawdziwego zdarzenia, to wyjątek... Odpowiedz Link
muminka111 Re: Pyłkowica 21.04.10, 18:27 Tak to właśnie Dalecka, co zrobić żeby dostać się do niej w najbliższych dniach? Do Vegamedica nie dotarliśmy. Zapisano nas do lekarza, który odczula biorezonansem a synek już był tą metodą odczulany:( Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Pyłkowica 21.04.10, 18:59 Biorezonans nie na wszystkich działa, niestety. Jak się dostać szybciej do Daleckiej to nie wiem... A dzwoniłaś do niej? Z tego co wiem, to w sytuacjach podbramkowych zawsze jakoś dzieciaka "upchnie" w miarę szybko. Odpowiedz Link