Dodaj do ulubionych

Pyłkowica

17.04.10, 20:31
Homeopata zalecił synkowi Histaminę 5CH i Rhinallergy doraźnie. Synek 5lat ma
jednak bardzo silne objawy uczulenia na pyłki brzozy: czerwone spuchnięte oczy
napadowe kichanie. Co można jeszcze zrobić???
Obserwuj wątek
    • tenisistka0-4 Re: Pyłkowica 19.04.10, 23:51
      poczytaj o kropelkach santaherba-wskazania katar sienny.u nas sie
      prawdziły
    • elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 11:45
      Można jeszcze zmienić homeopatę, skoro nie radzi sobie z alergią synka.
      • muminka111 Re: Pyłkowica 20.04.10, 12:12
        Tak, niestety muszę zmienić lekarza bo leki zupełnie nie działają mimo 1,5roku
        leczenia. Polećcie proszę na teraz co na przewlekłe alergiczne zapalenie
        spojówek i rozpoczynający się kaszel-w sierpniu ze względu na uczulenie na
        grzyby takie objawy zakończyły się zapaleniem płuc. Zaczynam panikować. Teraz
        uczula synka brzoza.
        • elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 14:05
          Nie odważę się radzić czegokolwiek przy tak poważnych sprawach na "niewidziane".
          Jest mnóstwo różnych objawów, które mogą zupełnie zmienić podejście do takiej
          alergii. Tutaj tylko naprawdę dobry lekarz!
          Tak na biegu mogę Ci poradzić krople do oczu Euphrasia Wali, ewentualnie
          homeopatyczne krople do oczu euphrasia (albo świetlik, nie pamiętam jaką mają
          oficjalną nazwę) do kupienia chyba w każdej aptece.
          Moim dzieciom przy objawach alergii wziewnych bardzo pomagało Gencydo Weledy,
          ale to moim dzieciom...
          Naprawdę szybko poszukaj dobrego lekarza, sama nic nie zdziałasz.
          Powodzenia!
          • muminka111 Re: Pyłkowica 20.04.10, 14:48
            Dzięki, jestem z Warszawy, polecisz kogoś? Znajoma ma dobrego lekarza, ale
            terminy długie:(
            • elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 16:39
              Ja znam dobrego pediatrę, ale nie jest to klasyczny homeopata - dr Dalecka. Za
              to wie co robi, jest specjalistą medycyny antropozoficznej.
              Szczególnie przy alergii to chyba ona będzie najlepsza. Nie wiem jak terminy u niej.
              A Twoja koleżanka do kogo chodzi? Wymiana informacji jest czasem bezcenna...
              • muminka111 Re: Pyłkowica 20.04.10, 18:46
                Poproszę o namiary:) Zapisałam synka do Vegamedica na jutro,zwolniło się
                miejsce. Warto iść? Koleżanka poleciła mi swoja homeopatkę z Ursynowa, muszę się
                dopytać o nazwisko i napiszę. (terminy kilka miesięcy!!!) Leczy niemieckimi
                kropelkami Waleda i Wala (nie znam pisowni) jest bardzo zadowolona z efektów
                (wyleczone zapalenie oskrzeli u 2 letniego dziecka)
                • elaelisheva Re: Pyłkowica 20.04.10, 19:06
                  No to ta lekarka z Ursynowa to pewnie Dalecka...
                  Do Vega warto pójść, mają tam całkiem dobrych lekarzy.
                  Wala i Weleda to właśnie antropozofia, Dalecka jest specjalistą od tej medycyny.
                  To działa i to czasem dużo lepiej niż klasyczna homeopatia. Zresztą klasyczny
                  homeopata z prawdziwego zdarzenia, to wyjątek...
                  • muminka111 Re: Pyłkowica 21.04.10, 18:27
                    Tak to właśnie Dalecka, co zrobić żeby dostać się do niej w najbliższych dniach?
                    Do Vegamedica nie dotarliśmy. Zapisano nas do lekarza, który odczula
                    biorezonansem a synek już był tą metodą odczulany:(
                    • elaelisheva Re: Pyłkowica 21.04.10, 18:59
                      Biorezonans nie na wszystkich działa, niestety. Jak się dostać szybciej do
                      Daleckiej to nie wiem... A dzwoniłaś do niej? Z tego co wiem, to w sytuacjach
                      podbramkowych zawsze jakoś dzieciaka "upchnie" w miarę szybko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka