bioo 19.11.10, 11:28 moja 3,5 miesieczna córeke od wrzesnia męczy rotawirus!!! czy cos mogłoby jej pomóc, bo przez tego wirusa ma ciągle odkładaną operację na uklad moczowy, a operacja jest konieczna, ale rota nas blokuje.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.war Re: rotawirus 19.11.10, 11:37 a skąd pewność, że to rotawirus? infekcja rotawirusowa trwa kilka dni, czasami tydzień. od września raczej nie możliwe. może to jakaś bakteria? Odpowiedz Link
bioo Re: rotawirus 19.11.10, 16:34 jestem w szpitalu od wrzesnia, i robia nam co kilka dni badanie kału (posiew) wychodz rotawirus, niestety jest to możliwe :( tez w to nie wierzyłam :( Odpowiedz Link
akownik Re: rotawirus 19.11.10, 17:31 bioo-spróbuj skoncentrować swoje działania nie na zabijaniu wirusa, ale na tym by w organiźmie nie miał on sprzyjajacych warunków rozwoju. Wirus nie jest przyczyną jakiejkolwiek choroby. On jest w organiźmie bo dajesz mu jeść. Ma w organiźmie dobrą pożywkę. Kto by chciał odejść z takiego miejsca?:) Odpowiedz Link
zbyszekdziopa Re: rotawirus 19.11.10, 17:32 Na buzi maluje się uśmiech, to chyba nie jest jeszcze tak żle? Daj jej dużo miłości, a miłość ją wyleczy. Odpowiedz Link
bioo Re: rotawirus 19.11.10, 22:09 hmmm Basia jest cycusiowa, to jak mam zadbac o środowisko złe dla rota??? miłości Basia ma mnóstwo stąd ten uśmiech :) ale serio, jak moge jej pomóc?? chodzi najbardziej o operacje, a przez tego rota nie moze sie odbyc Odpowiedz Link
akownik Re: rotawirus 20.11.10, 08:51 Nie wiadomo jak pomóc, bo informacji prawie wcale. Odpowiedz Link
bioo Re: rotawirus 20.11.10, 11:12 akownik napisał: > Nie wiadomo jak pomóc, bo informacji prawie wcale. co mam podac, zeby informacji było wystarczająco???? Odpowiedz Link
beba2 Re: rotawirus 20.11.10, 11:53 Może chociaż daj znać jak się objawia obecność rota. Bo chyba nie jest to dwumiesięczna biegunka, wymioty, osłabienie i temperatura ? Z jakiego powodu dziecko ma być operowane ? Jaki jest ogólny stan dziecka? Przy tak niewielu informacjach mozesz podać oscillococcinum. Odpowiedz Link
bioo Re: rotawirus 20.11.10, 13:33 operacja na drogi moczowe (wyłonienie przetoki, tzw,stomi moczowodowo-jelitowej), rotawirus wychodzi w posiewie (od wrzesnia jestem w szpitalu, i robia nam co pewien czas badania kału), kupy luźne, mokre, wodniste, sporadycznie obecnie wymioty, gorączki brak (córka nie gorączkuje, nawewt przy nawracajacych infekcjach ukl.moczowego goraczki nie było), apetyt na cycusia dobry :) ale z rotawirusem nas na blok operacyjny nie poloza, wiec czekamy az sie go pozbedziemy... na oddzile pediatrii byl chłopiec który miał rota ponad pól roku :( w tej chwili to juz rota przewlekły.. Odpowiedz Link