Dodaj do ulubionych

Homeopatia dla dzieci

25.04.04, 12:08
Powiedzcie propszę, czy homeopata, który leczy dorosłych (mnie też) może
zająć się też moim dzieckiem?
Gdy kiedyś byłam w aptece homeopatycznej powiedzuiano mi, że homeop. stosuje
się u dzieci dopiero po ukończeniu trzech lat. Przyznam, że to twierdzenie
trochę mnie zdziwiło.Irydolog powiedział, że mój synek jest za mały by
stawiać diagnozę. Czy jestem skazana na medycynę akademicką (która mojemu
dziecku też nie pomaga)?
Obserwuj wątek
    • astria1 Re: Homeopatia dla dzieci 25.04.04, 13:04
      Alinaw ależ to pomieszanie dwóch pojęć.
      Mam wrazenie ze kozystasz z pomocy homeopaty który stawia diagnozę poprzez
      IRYDOLOGIĘ czy tak ? Jesli tak to faktycznie dzieciom do 3 lat on nie jest w
      ten sposob mu pomoc. Bo jak coś mi świta w głowie dopiero w tym wieku tęczówka
      jest tak juz "dojrzała" że mozna coś tam zobaczyć.

Nie ukrywam że szkoda iz Twoj homeopata ma takie ograniczenie i nie umiał Ci
      wytłumaczyc że homeopatia swietnie się sprawdza u malutkich dzieci. Bardzo
      często dzieci prowadzone homeopatycznie nie wiedzą co to jest antybiotyk a jak
      tu w dobie obecnych czasów bez nich sie obejsc ?

Alina , nie ma w Homeopatii podziału na Homeopatę dla doosłych(internista) czy
      Homeopata (pdiatra) czy ginekolog itp.
      Homeopatia to nauka całościwego spojrzenia na człowieka bez "granic"
      i "podziałów"
      Porozmawiaj z Twoim Homeopatą czy potrafi pomoc Twojemu dziecku bez irydologii
      a jesli nie potrafi to pozostaje Ci szukać nowego.

Powiedz mi jak wygląda wywiad u Twojego homeopaty tzn. czy na pierwszej wizycie
      rozmawiał z Tobą dośc długo ? tak ze Tobie wydawało się ze to trwa prawie 2
      godziny czy tez była to szybka krótka wizyta powiedzmy pół godzinna ?
      pozdrawiam Anna
      w
      • martini_very_bianco Re: Homeopatia dla dzieci 25.04.04, 13:14
        Astrię popieram, sprawdza się doskonale w leczeniu niemowląt nawet i za granicą
        jest bardzo często stosowana na oddziałach noworodkowych:)

Alino, czy Ty nie jesteś ze Śląska przypadeczkiem...? Coś mi się kołacze po
        głowie taka pani stamtąd, irydolog właśnie i homeopata w jednym...

16%VOL
        22%VAT
      • alinaw1 Re: Homeopatia dla dzieci 25.04.04, 17:11
        Przepraszam, może wyraziłam się dość lapidarnie. Z mojego homeopaty jestem
        zadowolona. To właśnie ta pani doktor otworzyła mi oczy na różne sprawy (np.
        niesamowite uzależnienie jednego organu od drugiego, szkodliwość syntetyków
        itd). Nie, ona nie zajmuje się irydologią. Gdy moja homeopatka wyjechała, a ja
        miałam problem z dwunastnicą (drugi miesiąc ciąży) zgłosiłam się do irydologa.
        Może dzięki jego wskazówkom jakoś przeżyłam (w szpitalu w Międzylesiu tylko
        bezradnie rozłożono ręce. Nie ma farmakologii na tę dolegliwość, która nie
        podziałałaby źle na dzidzię w brzuchu...). Jestem teraz mocno zmotywowana i
        jutro skoro świt dzwonię do mojej sprawdzonej homeopatki w sprawie Stasia. Może
        to był błąd, że nie zapytałam jej wcześniej... Sama dziwię się sobie...
        • astria1 Re: Homeopatia dla dzieci 25.04.04, 18:00
          eeee tam :)) czasem to tak mamy :-)) - Mnie się też takie wpady czasem
          zdażają :-) Ty i tak nalezysz do nielicznych mam które są tak dobrze nastawione
          na zdrowie. Z takimi osobami bardzo chętnie wymienia się poglądy

pozdrawiam Cię
          Anna
          • alinaw1 Re: Homeopatia dla dzieci 25.04.04, 20:30
            Ale fajnie, że istnieje to forum, nie jestem na necie często. Chciałam też
            dodać, że nie jestem totalną fanką homeop., ale przede wszystkim nie jestem
            fanką medycyny akademickiej! Kim jesteście forumowicze?
            • martini_very_bianco Re: Homeopatia dla dzieci 25.04.04, 23:08
              hehe, polonistami! przynajmniej ja. i to jeszcze niedorobionymi:)
              Ja jestem fanką homeopatyczną, natomiast nie fanatykiem. Homeopatia może
              zdziałać cuda, natomiast są rzeczy, z którymi natura sobie nie poradzi i wtedy
              to już trzeba uciec do akademików:). Mój Pan Doktor jest na szczęście bardzo
              mądry i jeśli widzi, że sytaucja naturę przerasta, nie pozwala rezygnować z
              leczenia konwencjonalnego. Zresztą, ja swoje leki przeciwpadaczkowe wciąż
              biorę, ale podejrzewam, że gdyby nie moja buffo, na której teraz jadę, to
              brałabym nie 300mg dziennie, tylko dwa raz więcej przynajmniej

16%VOL
              22%VAT
    • alinaw1 Re: Homeopatia dla dzieci 26.04.04, 19:05
      Umówiłam się na wizytę 6 maja! Dam znać. Gdy powiedziałam homeopatce o
      gronkowcach, paciorkowcach, zielonych smarkach, kaszlach, chrapaniach-
      zareagowała spokojnie. Wstąpił we mnie optymizm. Jeszcze raz WAM dziękuję!
      • astria1 Re: Homeopatia dla dzieci 27.04.04, 09:59
        mam do Ciebie prośbę ponieważ chciałabym moc tu stworzyc liste dobrych
        homeopatów wartych polecenia czy mogłabyś nie wiem czy na ogólny czy na priv
        podać namiary na Twoją Panią dokór ? ja sama zaczynam powoli tracić energię w
        szukaniu homeopatów bo jak tu trafic na dobrego ? :-) Chyba tylko listy
        polecające będą najlepszą na początku formą..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka