Dodaj do ulubionych

agaschm - leczenie

14.05.04, 00:40

Witaj :)

Mam prośbę do Ciebie czy mozesz coś szepnąć jak wyglądało Wasze leczenie
homeop. czy mialas jednego homeopatę czy też zmieniałaś ? Czy udało się
dobrać leki dość szybko / czy tez nie ? czy często zmienialiscie leki ?

Tyle pytań jesli masz ochotę i czas to proszę podziel się informacją

Pzdr
A.
Obserwuj wątek
    • agaschm Re: agaschm - leczenie 14.05.04, 09:51
      Chętnie podzielę się moimi doświadczeniami, choć zbieram je zaledwie od dwóch
      lat. Jesteśmy wierni jednemu homeopacie. Powierzyliśmy mu opiekę zdrowotną nad
      całą naszą 4-osobową rodziną. Napewno w czasie leczenia można mówić o postępach
      i sukcesach leczenia, jednak uważam, że jeszcze nie wszystko udało nam się
      pokonać i dużo zostało do zrobienia.
      Lek w każdym przypadku był kilkakrotnie zmieniany a ten obecny pewnie nie jest
      jeszcze ostatnim. Uważam, że homeopatia jest metodą skuteczną, ale wymaga dużej
      cierpliwości i czasu dlatego nie rezygnuję w połowie drogi. A poza tym z tą
      wiedzą, którą posiadłam przez te 2 lata, nie mogłabym wrócić do klasycznych
      metod leczenia.
      Czasami, szczerze powiem mam pewne wątpliwości co do tej metody leczenia - czy
      homeopatia za bardzo nie ingeruje w nasze psyche? Po każdym leku zmienia się
      nasze zachowanie, nastrój -szczególnie to widać u dzieci. Po jednym leku dzieci
      potrafią nagle stać się lękliwe, płaczliwe, marudne a po innym "wiecznie
      szczęśliwe"- jakby żyjące w innym świecie, oderwane od codzienności. Pewnie to
      jest ta niebezpieczna strona homeopatii, o której niewiele się mówi. Dlatego
      też uważam, że nie należy samodzielnie podejmować leczenia homeopatycznego.
      Ciekawa jestem czy ktoś z wielbicieli homeopatii dostrzegł również tą "drugą
      stronę medalu"?
      • martini_very_bianco Re: agaschm - leczenie 14.05.04, 16:40
        Ja dostrzegam. Natomiast jest to dla mnie kwestia dobrania leku - lek dobrze
        dobrany ma służyć pacjentowi, i jeśli ma już dochodzić do jakichś
        zmian "psychicznych", to tylko na lepsze. Jeśli lek jest dobrze dobrany, rzecz
        jasna. Środek homeopatyczny nie jest lekiem psychotropowym, to jasne,
        doprowadzan natomiast organizm do równowagi - ciała i ducha. Ja to tak widzę
        przynajmniej. Jeśli po leku następuje pogorszenie nastroju, to możlwiości są
        dwie: albo następuje nasilenie objawów, ktore po kilku dniach minie, albo lek
        czy dawka zostały niefortunnie dobrane. Homeopatia coś tam z głową robi -
        inaczej nie dało by się leczyć schizofrenii:). Natomiast może się zdarzyć
        drobna porażka w doborze środka, wiem, bo kiedyś mi się zdarzyło i miałam przez
        kilkanaście dni regularną depresję, a mój lekarz akurat wyjechał
        Masz rację, samodzielnie jest to niewykonalne, przynajmniej w kwestii
        homeopatii klasycznej. Lepiej nie ryzykować... Ja bym się bała, przynajmniej.

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
        • agaschm Re: agaschm - leczenie 18.05.04, 10:02
          Ja też liczę na to, że homeopatia doprowadzi do równowagi psychicznej moje
          dziecko. W tej chwili, pomimo, że fizycznie nic mu nie dolega w psychice
          pozostaje jeszcze wiele do zrobiena. Przyznam, że martwi mnie to, ale mam
          nadzieję, że będzie dobrze...
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka