28.06.11, 21:00
Moze ktos cos poradzic? Kilka razy dziennie mam ataki kichania. Mam stwierdzona alergie na pylki drzew ale procz sprayu do nosa nie moge brac lekarstw bo duzo jezdze samochodem a te leki, ktore mi daja powoduja obnizenie koncentracji.

Ataki kichania robia sie dla mnie niebezpieczne, niedawno przygryzlam przy tym policzek - polala sie krew. Innym razem zdazylo mi sie to w samochodzie, gwaltowanie nacisnelam przy okazji hamulec i o malo nie spowodowalam katastrofy. Kicham naprawde mocno i glosno, pomijam aspekty towarzyskie - wydaje mi sie, ze takie glosnie kichanie jest irytujace dla innych ludzi. Kichaniu nie towarzyszy zadna wydzielina, czasem troche jakby wody, zupelnie przezroczyste. Dostalam od homeopaty histaminium 9ch ale nie pomaga. Co robic?
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: kichanie 28.06.11, 22:13
      A co to za homeopata, co Ci daje bele co, zamiast porządnie wyleczyć alergię? Idź do innego i niech Cię porządnie potraktuje. Moim zdaniem alergia jest tak złożoną chorobą, że nie wolno jej leczyć objawowo, to znaczy leczyć tylko kichania - to jest wierzchołek góry lodowej, do naprawy cały człowiek. Na pewno nie zaszkodzi Ci całkowite odstawienie nabiału, bo mleko przyczynia się do powstawania wilgotności w organiźmie.

Mnie nie denerwuje kichanie, tylko kaszel;)

16%VOL
      22%VAT
      • black_halo Re: kichanie 29.06.11, 22:29
        Byl czas, ze ostawialam rozne produkty zywnosciowe na dluzszy czas i w zadnym wypadku kichanie mi nie przeszlo a nabialu nie jadalam ze trzy miesiace, krocej wytrzymalam z pomidorami i truskawami i jedyne odkrycie jakie poczynilam to takie, ze szkodza mi produkty z drozdzami. Kichanie jednak mam od zawsze ale kiedys to bylo jedno solidne kichniecie rano po przebudzeniu a teraz lapie mnie w roznych godzinach. Takze mysle, ze nabial nie ma wplywu na moja alergie.

Podobno nawilza cukier wiec jesli juz nabial powoduje wilgotnosc to z powodu laktozy ale jadam glownie to co laktozy nie zawiera a mleka nie pije. Jednak w teorie wilgotnosci osobiscie nie wierze bo czlowiek w 70% sklada sie z wody.

Prawde powiedziawszy to nie moge trafic tu gdzie mieszkam na homeopate klasycznego, umowilam sie do doktora w Polsce ale wizyta wypada mi dopiero we wrzesniu a pomocy potrzebuje juz teraz. Ganglion zszedl to moze i cos na kichanie sie znajdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka