alpiot 09.06.04, 14:59 Witam Co moglibyście zalecić matce karmiącej na diecie bezmlecznej, która nie chce i nie może brać preparatów wapniowych. Dzięki Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: Wapń 09.06.04, 17:10 ale - na co? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
alpiot Re: Wapń 10.06.04, 06:42 Sprawa wygląda tak, że jak karmię a nie jem sera, jogurtu, kefiru itp. to zaczynam mieć braki wapnia w organiźmie i mogą mi polecieć ząbki (przewiduję że będe karmić ok. 2-3 lata na takiej diecie)- to jest zdanie lekarzy. Ponadto w nadgarstku mam ścięgno, które mi wyskakuje jak zaniedbam dietę w zakresie wapnia - dziwne ale już sprawdzałam tę zależność dietą i własnie tak reaguje moje scięgno. Czy jest jakiś lek homeo, który poprawiałby przyswajalność wapnia z produktów spożywczych innych niż mleczne. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
awinn Re: Wapń 10.06.04, 07:16 Lek na przyswajalnosc wapnia jest: Calcium phosphoricum 6D, 2 x dziennie, lub Calcium carbonicum 200CH, 1 dawke raz co 4-ty dzien. Wspaniale leki na ten cel. A. Odpowiedz Link
awinn Re: Wapń 10.06.04, 07:21 Nie rozumiem dlaczego nie jesz produktow mlecznych ? np. jogurt jest bardzo zdrowy. Mleko np. sojowe jest nienaturalne bo 'przetwazane' z soya beans. Na te sciegno to tez moze pomoc: Symphytum 200CH, lub Actea racemosa 30CH Odpowiedz Link
alpiot Re: Wapń 10.06.04, 07:55 awinn napisał: > Nie rozumiem dlaczego nie jesz produktow mlecznych ? np. jogurt jest bardzo > zdrowy Dziękuję bardzo za poradę. Nie jem mleka bo karmię piersią dziecko, które ma alergię na mleko i jak ja zjem mleko lub jego przetwory ( w tym jogurt) to moje dziecko ma biegunkę. Pediatrzy-homeopaci znaja ten problem bardzo dobrze. Pozdrowienia Aga Odpowiedz Link
astria1 Re: Wapń 10.06.04, 08:02 Trochę obronię Awinna :-) Siedzi już sobie człowiek tyyyle lat na drugim koncu świata i świetnie że doradza ale nie ma pojęcia o tym co piszesz ze mozna miec alergie :-) W jego pojeciu Alergia z jogurtów jako taka nie istnieje bo u nich się tego nie slyszy. Jestem zawsze pod wrazeniem tego co doradza i wiem ze doskonale Ci doradził wiec mozesz spokojnie te leki zazywać i faktycznie jesli maluch jest alergikiem to nalezy odstawić to mleko tylko ze z drugiej strony moze rozważ leczenie dziecka homeopatycznie poniewaz dziecko dobrze prowadzone homeopatycznie swietnie wychodzi z alergii zresztą na forum czesto ten temat sie pojawia. Alpio pzdr Anna :-) Odpowiedz Link
awinn Re: Wapń 10.06.04, 12:19 "Dziękuję bardzo za poradę. Nie jem mleka bo karmię piersią dziecko, które ma alergię na mleko i jak ja zjem mleko lub jego przetwory ( w tym jogurt) to moje dziecko ma biegunkę. Pediatrzy-homeopaci znaja ten problem bardzo dobrze." ------------------------------------------------------------------------- Wiec teraz nie rozumnie. Dlaczego ci pediatrzy-"homeopaci" nie lecza dziecka na alergie? Alpiot, wedlug mojej opini to nie ma sensu brac leki na przyswajanie wapna z innych produktow, niemlecznych. Najlepszym wyjsciem jest leczyc u dziecka alergie na produkty mleczne. Takim wspanialym lekiem na alergie na mleko u dziecka jest lek: Aethusa cynapium 200CH, jedna dawke dziennie. Lek mozesz podawac dziecku, lub sama go bierz, a dziecku dostarczysz przez mleko jak karmisz piersia. Lek powinien pomoc na alergie oraz biegunke. Wazna jest potencja leku ktora podalem 200CH. Efekty beda po jakims czasie czesto nawet szybciej, nie zniechecaj sie :) powodzenia A. Odpowiedz Link
julamimi Re: Wapń 09.02.05, 13:28 czy ten lek - Aethusa cynapium - nadaje sie tylko na alergie na mleko? i czy tylko jesli dziecko reaguje na mleko biegunka? bo moja corka na jakikolwiek alergen reaguje wylacznie zmianami na skorze... pozdr Odpowiedz Link