Dodaj do ulubionych

Conjunctivitis?

30.06.04, 09:44
Obserwuj wątek
    • jagusik Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 09:51
      Za wcześnie mi się wysłało.
      Ale jeśli to czarodziejskie słowo oznacza zapalenie spojówek, to znalazłam
      poradę Awinna, żeby podać Argentum Nitricum 1000CH, a potem Argentum Metallicum
      200CH jeśli oczy się nie sklejają. Moja córka od wczoraj ma zaczerwienione i
      spuchnnięte oczy, zakropliłam jej krople ze świetlikiem - niewiele to pomogło,
      na tel. od mojej homeopatki pewnie się nie doczekam... Ma nadzieję, że wasza
      pomoc może być szybsza. Dodam, że córcia bierze lek konstytucyjny od 3 tygodni -
      więc jeśli to "tędy droga" - to chyba nie mogę działać takimi wysokimi potencjami?
      Pozdrawiam, Aga
      • very_martini Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:04
        Faktycznie, Awinnowych wysokich potencji lepiej nie miszać z wysokimi
        klasycznymi... Nie wiem, czy tak możemy, ale skoro pani homeopatka się nie
        odzywa, a dziecko chore i je boli, to czemu nie...
        A jaki lek dostałyście? Wiem, że już było pisane, ale nie mam siły przekopywać
        forum:) Może zapalenie spojówek jest wliczone w cenę?

Nic to, jeśli opiszesz nam w miarę dużo szczegółów, to może coś się uda. Jeśli
        to początek, to może spróbuj coś zdziałać kroplami homeopatycznymi - homeoptic
        boirona i chyba euphrasia lehninga. Boiron jest łatwiej dostępny. Nawet, jeśli
        niedużo pomoże na chorobę jako taką, zmniejszy szczypanie (przetestowałam na
        sobie)

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatyczne
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
        • jagusik Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:20
          Konstytucyjny Natrium Muriaticum 30 CH, a te kropelki to sama nabyłam -
          Euphrasia D2 firmy Decymal. Ona mówi, że szczypie po wpuszczeniu, same z siebie
          chyba swędzą, bo trze rączkami.
          • astria1 Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:40

Jagusik !

Zęby zacisnąć i wytrzymać - nic nie podawać jako dodatkowe leki homeopatyczne.
            Choć to (tylko) CH30 to moze być juz reakcja organizmu ma podany lek
            wywnioskowałam to jedynie z tego postu ale zebyś była pewna ze to prawidłowa
            reakcja "walcz". "dobijaj" się - wykop z pod ziemi tę homeopatkę aby Ci
            osobiscie odpowiedziała bo moze się okazać ze będziesz tak jeszcze tydzień
            czekać w niepewności.
            Jesli dziecko ogólnie czuje się dobrze, mówię tu o pogorszeniu fizzycznym a
            psychicznie jest dobrze, jest usmiechniete, nie marudzi itp. to moze byc
            prawidłowa reakcja na lek ,ale jesli stan dziecka bardzo Cię niepokoi to radzę
            jak powyzej :-)) szukaj tej homeopatki ...

pzdr
            Anna
        • virginia1 Re: Conjunctivitis? 10.02.05, 18:01
          up
      • patchwork30 Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:11
        Czesc Aga,

dokladnie masz racje. Jezeli Twoja corka bieze lek konstytucyjny, to to
        zapalenie spojowek to prawdopodobnie pozytywna reakcja wstepna i nie wolno jej
        stlumic. Podawanie lekow homeopatycznych w trakcie terapii konstytucyjnej i do
        tego o takich potencjach w jakich poleca je Awinn (nieodpowiedzialne) moze byc
        fatalne w skutkach.

Lepiej poczekac na odpowiedz homeopatki. Lepiej jej zaufac niz kumom z forum.
        Czy twoja corka miala juz cos w tym stylu?
        P.
        • very_martini Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:17
          Patchwork, Awinn poleca wysokie potencje, ponieważ działa w ramach Advanced
          Homeopathy, która nieco różni się od naszej, a Awinn ma w niej duże
          doświadczenie i głupstwa nie zrobi. Natomiast ja też wychodzę z założenia, że w
          trakcie leczenie konstytucyjnego nie należy szarżować z dużymi potencjami.

16%VOL
          22%VAT

--
        • jagusik Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:31
          Rzeczywiście, miała takie czerwone oczy kilka miesięcy wcześniej, tylko dużo
          gorzej wyglądały - z ropą, posklejane... Może to rzeczywiście działa konstytucja.
          Dzięki, Aga
          • very_martini Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:35
            Cofanie się objawów - bomba.
            Mogą się pojawić po raz kolejny objawy różnych chorób, które przechodziła
            wcześniej. To by znaczyło, że lek działa - super! Najlepiej w takim razie
            byłoby to w ogóle zostawić i nic nie robić, żeby nie stłumić tego objawu, ale
            jesli będzie ją bardzo szczypało i bolało, wkrop jej coś może, coby się
            dziecina nie męczyła, ale gdybym to była ja, to bym zacisnęła zęby i
            przeczekała. Tylko byłby to MOJE zęby,a nie mojego dziecka

16%VOL
            22%VAT

--
            • jagusik Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:38
              OK, bardzo dziękuję, ze spokojem maszeruję na deszczowy spacer :))))
              Aga
            • astria1 Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:45
              very_martini napisała:

> jesli będzie ją bardzo szczypało i bolało, wkrop jej coś może, coby się
              > dziecina nie męczyła,

ale pytanie co wkropić aby nie zaburzyć prawidłowej reakcji ? wiec to tak samo
              jak z problemami skornymi niczym sie nie samruje bo nie mozna tak i w tym
              wypadku, najwyzej przemywac czyms neutralnym ale tez trzeba pamietac w razie
              czego ze na rumianek tez się znajdują uczuleniowcy...

** ale juz z nowych postów od Jagusi wiemy ze nie jest tak "strasznie" :-))

pzdr
              Anna
              • patchwork30 Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 10:54
                Czesc jeszcze raz,

gratulacje dla Twojej cory, Ciebie i homeopatycznej pani dr., ze dobrala idealny
                srodek. To nie jest oczywiste.
                Najlepiej nic nie podawac. Odczekac. Objawy sa dla dziecka nieprzyjemne, ale je
                przezyje. Jak sie nie tlumi tej reakcji, to szybciej sie dziecie efektywnie wyleczy.

Pozdrowienia
                P.
                • beba2 Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 13:27
                  Może to być reakcja na lek, ale ostatnio dzieci są zdziesiątkowane wirusowym
                  zapaleniem spojówek. Więc to nic pewnego z jakiego powodu wystąpiły te objawy.
                  Najlepiej jednak kontakt z lekarzem.
              • very_martini Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 14:45
                ja bym sobie strzelała rumianek, bo nie mam na niego uczulenia.
                ewentulalnie homełoptkika, gdybym już naprawdę nie mogła usiedzieć, ale
                starałabym się unikać tłumienia objawu aż do gryzienia paluchów;)
                z doświadczenia wiem, że takie "powracające objawy" nie utrzymują się za długo,
                więc może da się wytrzymać bez

16%VOL
                22%VAT

--
                • jagusik Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 16:40
                  Ona paluchy gryzie i bez czerwonych oczu:)))
                  Na razie ścigam doktorową
                  i wytrzymuję bez
                  Aga
                  • beba2 Re: Conjunctivitis? 30.06.04, 19:01
                    Jesli przemyjesz oczka solą fizjologiczną to nic się nie zdarzy, nie stłumisz
                    objawów do wewnątrz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka