Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc w walce z bakterią

05.07.04, 13:18
Witam serdecznie.
Moja domowa apteczka jeszcze nie gotowa a tu znowu bakterie!Moja córeczka
Julcia ma 23 m-ce.OK miesiąc temu miała pierwszą infekcję z wysoką gorączką
ok 40st.Udaliśmy się na wizytę do pani pediatry homeopaty.Dużo było pytań i
dostałyśmy Ibufen na zbicie gorączki i granulki.Był to piątek więc w sobotę
zrobiliśmy badanie moczu i ono wykazało dużą ilość leukocytów.Po konsultacji
z panią doktor Jula wzięła antybiotyk Augmentin i dodatkowo granulki
Belladonna i Lypocodium.Poprawa nastąpiła bardzo szybko.USG brzuszka OK. We
wtorek zrobiliśmy posiew moczu i odczyn był dodatni (nazwa na "B" ale
dokładnie nie pamietam). Z tego powodu powtórzyliśmy posiew za dwa tygodnie i
wykazał on bakterię MORGANALLE MORGONII.Odebrałam wynik i jestem przed wizytą
u tej samej pani.Ale po lekturze tego forum nie jestem taka pewna czy mogę
tak bardzo chwalić moją panią homeopatę(ze względu na ten antybiotyk).Proszę
o opinię czy tym razem możemy zwalczyć bakterię bez antybiotyku. Pierwszy raz
słyszę taką nazwę bakterii, czy jest popularna i skąd się bierze? Dodam że w
moim małym mieście jest jeden homeopata. Dodatkowo Julia otrzymała "kurację"
do grudnia po przeprowadzonym wywiadzie na co w rodzinie się choruje. Bierze
Silicea Pulsatilla Sulfur. Dziecko nie chorowało na nic do tej pory.Jest
szczupłą pogodną jasnowłosą i błękitnooką dziewczynką. Ma apetyt i żadnych
objawów choroby.
Bardzo liczę się z Waszym zdaniem i mam nadzieję że odpowiedź przygotuje mnie
do wizyty u pani homeopaty. I jak będzie OK to wpiszę ją na właściwą listę
aby inni mogli skorzystać.
Serdecznie pozdrawiam
julajka
Obserwuj wątek
    • adhom Re: proszę o pomoc w walce z bakterią 05.07.04, 14:00
      Takich homeopatow Dr Hahnemann (zalozyciel homeopatii) nazywal "Mongrel
      Homeopaths"!!
      Wedlug mojej opini nie pomogla tu homeopatia tylko antybiotyk. Jesli chcesz
      leczyc dziecko homeopatycznie to znajdz takiego lekarza co leczy tylko
      homeopatia. Leczenie anty-biotykowe nie zmniejszy podatnosci dziecka na ponowne
      infekcje bakteryjne (B coli czy Morganalle morgonii) pecherza. Leki
      homeopatyczne podane wedlug objawow potrafia zmienic konstytucje pacjenta tak ze
      bakteria juz nie powroci. Wazne jest podczas leczenia stanu ostrego zeby nie
      podawac za duzo plynow tylko tyle co organizm potrzebuje tzn tylko wtedy pic
      kiedy jest sie spragniony. Lek homeo pomoze zmienic pH moczu szybciej jesli nie
      bedziemy podawac za duzo plynow i bakteria zginie gdyz otoczenie dla niej nie
      bedzie odpowiednie.
      W tej sytuacji u corki jesli jest bardzo wysoki poziom leukocytow Thuja 30CH
      powtarzana co 3 godziny przez 3 dni potrafi obnizyc poziom leuko. potem 2 x
      dziennie przez nastepny tydzien lub dwa, zalezy od wyniku badan moczu. Na wysoka
      goraczke mozna podawac Pyrogenium 200CH co 2-3 godz., jesli goraczka nadal
      bedzie wysoka wtedy zmienic na Belladonna 3CH co 15 minut, lub co 1-3 godzin
      zalezy jak wysoka goraczka. W przypadku corki warto sprobowac leki: Medorrhinum
      200CH raz na tydzien i Cantharis 200CH raz co drugi dzien przez 2-3 miesiace na
      usuniecie predyspozycji do ponownych infekcji.
      • astria1 Adhom 05.07.04, 14:12
        Adhom :) u nas nie ma potecji CH 3 - rozcienczenia zaczynają sie od CH 5

pzdr
        Anna

(ps. zostaniesz z nami na bardzo długo ? czy tez masz w planie zniknąć ? pytam
        się bo... nie powinno się zostawiac tak pacjentów jak to zrobiła Awinn - my nie
        umiemy potem pomoc "Twoim" pacjentom..)
        pzdr
        • beba2 Re: Adhom 05.07.04, 14:49
          Otóż to, Astria.
          Adhom nam chodzi o to, ze boimy się takich "przygodnych" porad - nawet jeśli są
          one właściwe i mądre. Jeśli coś polecasz, zważ, że każde leczenie wymaga
          kontrolnych wizyt - nawet w internecie. Jeśli nie zamierzasz zostać stałym
          bywalcem i "doradzaczem", to lepiej nie zaczynać. Bo jak namieszasz z advanced
          hom. , to my tego potem nie wyprostujemy. I w razie pogorszenia po lekach, lub
          braku reakcji ( co się przeciez zdarza ), nie będziemy umieli pomóc, bo nie
          znamy adv hom.

A co się tyczy tej lekarki...to nie jest homeopatka - to pani pediatra, ktora
          zrobiła kurs boironowski i o leczeniu homeo wie jeszcze mniej ode mnie
          (wrrr...jak słysze o takim podejściu do homeo, to mi się nóż w kieszeni
          otwiera).
          Przy terapii jaką zaleciła, mogła sobie darowac leki homeo - szkoda Twoich
          pieniędzy. Ibuprofen zbił gorączkę, a antybiotyk poradził sobie z bakterią (
          nie do końca zresztą).
          Efekt byłby taki sam lub lepszy gdyby zastosowała samą homeopatię. A skoro tego
          nie zrobiła, to znaczy, że nie jest przekonana o jej działaniu i asekuruje się
          chemią ( tylko dalej nie rozumiem po co te leki homeo).
          To jakiś kosmos dla mnie...
          • akownik bakterie coli 05.07.04, 17:04
            moja porada bedzie nieklasyczna tym nie mniej skuteczna byla juz kilka
            razy.Proponuje podac FORMICA RUFA COMPOSE podawac wg ulotki do tego
            COLIBACCILINUM 9CH raz dziennie po trzy granulki.No i szukac homeopaty pod reka
            czyli w poblizu.
      • virginia1 Re: proszę o pomoc w walce z bakterią 09.02.05, 21:39
        hop
    • julajka Re: dziękuję i mam jeszcze pytanie 05.07.04, 18:04
      Bardzo dziękuję za odpowiedzi.Przykro mi że moje podejrzenia co do fachowości
      pani homeopatki zostały przez Was potwierdzone.Będę szukać innej ale u nas
      (okolice Zielonej Góry) posucha. Jak pisałam obecnie Julka jest zdrowa tzn z
      zewnątrz, więc zdecyduję się podać jej to co polecił akownik + Medorrhinum i
      Cantharis.Czy nie będzie tego za dużo na raz? Dodam że ilość bakterii to 10 do
      3 na 1ml moczu. Zapytam jeszcze nieśmiało (ale jako laik chyba mogę?)czy lek
      Furagin to też pomaga na takie bakterie? Gdzieś czytałam że on jest ziołowy.
      Dziękuję za pomoc i liczę na jeszcze.Pozdrawiam
      julajka
      • beba2 Re: dziękuję i mam jeszcze pytanie 05.07.04, 22:58
        Zrób więc tak jak zalecił Akownik, ale nie podawaj już ani cantharis, ani
        medorrhinum - co za dużo to nie zdrowo, a już formica zawiera porządną
        mieszankę :)i ma zastosowanie w chorbach drog moczowych, a colibaccil. świetnie
        sobie radzi z bakteriami ( zwłaszcza z e.coli, ale podaje się go bez względu na
        rodzaj bakterii).
        Natomiast dodatkowe stosowanie furaginu to już gruba przesada i pomyłka,
        zwłaszcza, że to absolutnie nie jest lek ziołowy !
        To silny chemioterapeutyk działający bakteriobojczo na szczepy gram + i - w
        drogach moczowych, m.in. na esch. coli, s. a. ( gronkowiec złocisty),
        enterococcus spp.
        Nie działa natomiast na pseudomonias aeruginosa i niektóre szczepy proteus spp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka