Dodaj do ulubionych

sulfur 30ch

01.05.13, 15:49
witam wszystkich.
mój mały dostał od homeopaty sulfur 30ch na przeziębienie. pił z wody 3 dni i objawy /z trudem/ zaczęły ustępować. w poniedziałek wieczorem zaczął znowu pokasływać, wczoraj i dzisiaj objawy się nasilają. niestety nie mogę się dodzwonić do homeo bo weekend. i stąd moje pytanie, bo nie wiem co zrobić.... rozpuścić gr. i podawać dziecku jak ostatnio czy podać coś innego, ale co? denerwuję się bo te powroty infekcji trwają od..... wielkanocy.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: sulfur 30ch 01.05.13, 17:59
      W homeopatii nie leczy się nazw choroby. I pewnie Twoje dziecko nie dostało Sulfur z powodu przeziębienia tylko z powodu występujących objawów.
      Dolegliwości Twojego dziecka mają już pewnie charakter przewlekły więc należy zrobić najpierw wywiad chorobowy. I dopiero potem dobierać lek.
      • pauli-na777 Re: sulfur 30ch 01.05.13, 18:51
        no tak ja rozumiem zasady. pani dr. zna już nas trochę i wie że moj syn to trudny przypadek,jeśli chodzi o leczenie. wcześniej dawała mu natrium muriatikum, potem lykopodium a teraz sulfur. wszystko pomaga do czasu, a wiosna to najgorsza pora roku. rozpuściłam w koncu sulfur i daję mu co godzinę 2-3 łyżeczki, i czekamy na efekt..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka