Dodaj do ulubionych

Ból pleców

30.06.22, 11:24
Szukam pomocy! Z moim problemem borykam się od 1,5 roku. Mianowicie po przebytym Covidzie zaczęły mi się bóle pleców po prawej stronie. Zaczęłam szukać przyczyny. Zrobiłam mnóstwo róznych badań włącznie z rezonansem kręgosłupa, jamy brzusznej oraz gastroskopią. Nie ma w wynikach niczego co mogłoby powodować ten ból. Ból jest zlokalizowany na wysokości dolnych żeber( Z prawej strony). Czasami jest ostry, kłujący, a czasami ciągły i piekący. Mam przeczulicę z prawej strony pleców. Od roku przyjmuję pregabalinę, od października 2021 amitryptylinę i buprenorfinę. Lekarze podejrzewają neuralgię międzyżebrową. Miałam robiony zabieg termolezji oraz dwie blokady, ale niestety żadnego efektu nie ma. Pomaga mi mata akupunkturowa oraz gorąca kąpiel. Mam wrażenie, że medycyna konwencjonalna wyczerpała już pomysły na moją przypadłość. Jestem już zmęczona życiem z ciągłym bólem. Czy ma ktoś jakiś pomysł żeby mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • qbis Re: Ból pleców 18.07.22, 07:18
      miałam robiny rezonans kregosłupa cz. piersiowej i cz. ledzwiowej i nie ma tam niczego co by powodowało ten ból:/
    • aneczka136 Re: Ból pleców 06.02.23, 15:27
      Ciężko coś powiedzieć bez jasnej diagnozy, ale jeśli chodzi o same dolegliwości bólowe to poza terapią u fizjo polecam domową terapię ciepło/zimno, tzn. jak jest lepszy moment i ból nie jest tak silny to warto przykładać ciepłe okłady czy brać ciepłą kąpiel, natomiast jak ból jest bardziej intensywny to zimne okłady i zimne kąpiele/prysznic (o ile jest się w stanie wytrzymać, bo niektórzy nie przepadają za zimnymi kąpielami), żeby złagodzić ból i ewentualny stan zapalny.
      Ja od lat używam termoforów z pestkami wiśni i mogę je z czystym sumieniem polecić. Można je stosować i na ciepło i na zimno, więc ogranicza nam to ilość produktów, których używamy, a do tego utrzymują temperaturę dużo dłużej niż "klasyczne" termofory z tworzyw sztucznych. Aktualnie mam termofory, które kupiłam tutaj - elmax.pasaz24.pl/product/VERY-CHERRY-TERMOFOR-Z-PESTKAMI-WISNI-19x50cm-na-kark-s17216 i są świetne. Zdejmowany pokrowiec można sobie co któreś użycie przeprać, więc jest to bardziej higieniczne, a do tego mają bardzo ciekawy fason termoforów na kark i barki, które mi najbardziej dokuczają. Super się dopasowuje i nie trzeba go przytrzymywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka