mqo 04.02.05, 16:57 czy moge podawac cebion multi i leki homeopatyczne( pulsatilla 30 i notakehl d5}? czy wogóle jest sens? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: cebion multi a homeopatia 04.02.05, 17:11 Witamina C w większych ilościach jest niewskazana. No a poza tym, jakoś średnio wierzę w suplementy;) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
mqo Re: cebion multi a homeopatia 04.02.05, 17:15 Dzięki za odpowiedz.Czy w takim razie także powinnam ogdaniczac podawanie dziecku cytrusów( kiwi, cytryna)? Odpowiedz Link
karivrt Re: cebion multi a homeopatia 04.02.05, 22:13 mqo napisał: > Dzięki za odpowiedz.Czy w takim razie także powinnam ogdaniczac podawanie > dziecku cytrusów( kiwi, cytryna)? No a co w zamian?! Odpowiedz Link
very_martini Re: cebion multi a homeopatia 04.02.05, 23:00 A to niejedzenie pomarańczy grozi śmiercią? Nie jem cytrusów i zyję;) Wielu specjalistów od żywienia uważa, że w naszych szerokościach geograficznych w kwestii witaminy C wystarcza to, co mamy w ziemniakach i pietruszce:) Kiedyś Awinn pisał, że lepiej ograniczać kwaśne rzeczy. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
beba2 Re: cebion multi a homeopatia 05.02.05, 10:44 Ograniczać cytrusy. Martini, mnie też uczono w jednej ze szkół ;-), że cytrusy nie są niezbędne do życia ludzkości zamieszkującej Polskę na przykład ( a wręcz są niewskazane). Na pytanie co w zamian : paprykę chociażby - ma o wiele więcej witaminy C niż cytrusy. A cebion multi możesz podawać, bo to preparat wielowitaminowy ( wit. C jest tam w rozsądnych/niewielkich ilościach ). Odpowiedz Link
very_martini Re: cebion multi a homeopatia 05.02.05, 11:38 To są szkoły dla niepiśmiennych Beb? No proszę, jak ten świat do przodu idzie. Moja książka mnie okłamała w kwestii Cebionu, idzie na rozpałkę. A o tej papryce to nie wiedziałam. Od kilku dni za mną łazi ten smak i chyba wreszcie dzisiaj sobie podpiekę papryczkę. Mmm. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
beba2 Re: cebion multi a homeopatia 05.02.05, 12:03 No to jak sobie ją podpieczesz, to skutecznie zneutralizujesz witaminkę C. Nie wiem jaka ksiunszka Cię okłamała w kwestii cebionu, ale przypuszczam, ze jako polonistka nie rozumiesz po prostu słowa pisanego, stąd nieporozumienie. Moim zdaniem rzecz tyczy się Cebionu ( jako samodzielnej witaminy C w kroplach ), a nie Cebionu multi. A teraz odczep się już ode mnie i w kwestii leków chemicznych się nie kłóć z autorytetem krolewny beby :P Odpowiedz Link
beba2 Re: cebion multi a homeopatia 05.02.05, 12:05 Te, polonistka, tak się właśnie zastanawiam..."rzecz tyczy się" czy moze "rzecz tyczy" bez się ? Odpowiedz Link
very_martini Re: cebion multi a homeopatia 05.02.05, 12:59 Ale mnie nie chodzi o witaminkę C, jeno o paprykę. Witaminy mam w szczerej pogardzie. się tyczy czegoś albo dotyczy czegoś. Niedouku. Magistra se kupiłaś na tym Waszym wiejskim odpowiedniku Stadionu albo ŁKS-u? Książka faktycznie mówiła o kroplach, ale tego już nie zrozumim - dlaczego lek w postaci kropli to witamina C, a lek o dokładnie tej samej nazwie w tabletkach to juz nie witamina C? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
beba2 Re: cebion multi a homeopatia 05.02.05, 22:53 Jezu o czym Ty gadasz??? Krótkie wytłumaczenie dla Ciebie specjalnie : 1. Cebion = witamina C w kroplach ( w innej postaci Cebionu nie znam ). 2. Cebion multi = kompleks witaminek ( również w kroplach ). I tyle. Tak ciężko zrozumieć? Pewnie tak, skoro cały dzień się tylko stoi na Stadionie i handluje podróbkami cebionów zza wschodniej granicy :P Odpowiedz Link
very_martini Re: cebion multi a homeopatia 06.02.05, 13:35 Cienszko cienszko nie ksić ciociu Bebusió 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link